HWSW Informatikai Kerekasztal: Microsoft kontra linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Microsoft kontra linux Értékeld a témát: -----

#1081 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 31. 18:27

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 18:14

Ha meg utána nézett és már nem tudja, akkor hamar felejt.. :)

Sztem ez utóbbi. A feledékenység meg korral jár. :Đ Illetve ha az embernek sok dolga van, akkor hajlamos elfelejteni dolgokat.

#1082 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 12. 31. 18:36

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 17:07

Vagy ha túl áraztad, akkor esetleg nem félsz attól, hogy valaki utánanézet és akkor bukta?

Szabad piac van, kérjen máshonnan is ajánlatot, vagy használjon Linuxot, így legalább lesz időm sörözni :-)

Amúgy tök mindegy, mert vagy pár vasig csinálom kicsiben, az megy fejből is, nagyban meg egyezzek meg közvetlenül a cég mindenféle Számalkokkal, Atigrissel, akivel kell, aztán boltoljanak, én elmondom a paramétert a Számalkosnak, többit meg év végén hozzáírom, ha következő évre több lett a gép.
Make love not Wor.

#1083 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 18:40

Nahh, de elég volt mára a melóból.
BUÉK minden kedves Linuxot, Windowst, Mac OS-t vagy bármi egyéb oprendszert preferáló fórumtársamnak! :reszeg:  :beer:  :birthday2:

#1084 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 18:43

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 18:14

Nem, de ha volt valaha komoly ajánlatkérője (állítása szerint hatalmas hálózatokat üzemeltet)

Mostanában tyúkbelezni jobban szeretek, az speciel érdekesebb. aztán jövőre megint változni fog a dolog, genyó nagyban meg rohadtul nincs licensz, ott vannak az előtelepített szerverek a vason. Vagy bogozzuk szét, mert ami legnagyobb hálózatot már majdnem mutattak, ott a kliens az oldja meg magának, mi adunk kiszolgálást, csókolom, az meg ott van a vas árában, retail OEM.

Kicsiben meg én adom a vasat, hozzá az OEM-et, meg így tovább. De kérjél ajánlatot, majd megkapod, hogy tán 1millió alatt lesz, avagy sem. Idén meg 2 cég volt, akinek érdemes MS listát bújni, meg kavarni, aki viszont fizet is, annak nálam általában már megoldás kell, ajánlattal nem mindig éri meg baszakodni, inkább dógozzunk, ismernek, fasza lesz, aztán majd a végén szűmolunk.

Bár a végén még számolunkkal éppen szívok, én kisebbre számítottam, erre mondják, hogy jó lenne csak tőlem, csak most kulcsrakészen az egészet. Az meg nem kevés idő, nem occsó, nem kevés küvecset kell beletenni.

Ajánlatkérő eleinte komolynak tartja magát, van aki öltönyös nyakkendős jópofizást vár el, mikorhogy. A többségében nem azok, legalábbis akik ilyen szinten újak megtalálnak. Vagy szó szerint viccből kell, mert meg van az ember, de kell másik legalább 3 kidolgozott ajánlat, de meló sosem lesz, vagy tervezd meg az elejétől az utolsó szögig, mert ottaniak beszoptak. Te megtervezed, ottaniak elolvassák, megcsinálják, ennyit érsz.

Ráadásul lassan azon matekozom, hogy visszamászok a magánjellegű júzerek felé, meg inkább sok kicsit gyártok.
Make love not Wor.

#1085 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 18:48

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 18:43

genyó nagyban meg rohadtul nincs licensz, ott vannak az előtelepített szerverek a vason. Vagy bogozzuk szét, mert ami legnagyobb hálózatot már majdnem mutattak, ott a kliens az oldja meg magának, mi adunk kiszolgálást, csókolom, az meg ott van a vas árában, retail OEM.

Előretelepített vashoz meg automatikusan jár a korlátlan CAL?  :think:

Na mind1... megyek újévet ünnepelni...  :cool:
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1086 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 20:09

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 18:48

Előretelepített vashoz meg automatikusan jár a korlátlan CAL?  :think:

Na mind1... megyek újévet ünnepelni...  :cool:

Újévben kiegyezhetünk, igyál söröt sokat, mert az jó. Csak közben nekem még 2 vasat meg kell szögelni, oszt elmélkedtem, mondván előtelepített igazán nagyvasakhoz nem kell a cal, mert az szervekedik, júzer meg sehol.

A másik nagy lan, aminek a fotójához sem engedtek közel kollégák, ott az üzemeltetés meg azért nem tudhatja az árát, mert elég durva megállapodások vannak az egyik kontra másik cég közt, amihez sarki rendszergazdának nem sok köze.

De ugorjunk, igyunk.
Make love not Wor.

#1087 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 20:13

Idézet: Friczy - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 16:07

Tudod, ezt hívják FUDnak. Az egyik legaljasabb csúsztatás, amit művelsz. Nem véletlenül akadtam ki tőle.

Egész nap azon röhögök, hogy Jahno osztja az észt. Azt hiszi, hogy kidobjuk a linuxunkat, és hanyatt-homlok rohanunk visztát vásárolni?
A kis csacsi.

Te meg ezen felb@szod az agyadat? Próbáld már a humoros oldaláról felfogni.
Szakmai javaslat: igyál néhány pohár alkoholtartalmú italt, és utána olvasd el még egyszer a mai termést ebben a topikban. Le merem fogadni, hogy mindjárt másképp fogod látni a dolgokat.

Egyébként mindenkinek B.Ú.É.K.!

(Jahno, neked is!)

#1088 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 20:15

Idézet: Macskajancsi - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 20:13

Egész nap azon röhögök, hogy Jahno osztja az észt. Azt hiszi, hogy kidobjuk a linuxunkat, és hanyatt-homlok rohanunk visztát vásárolni?

Dehogy vegyetek Vistát, van pár megfejthetetlen dolog, ami egyes vasakon egyes holdállásoknál egyes weboldalaknál jön elő. Érdekes módon előtelepített gépen nem, első sarki vasamon, meg noteszen sem, de 3 komplett Dell melóállomáson saját vistával meg igen. Oszt idegbeteg lettem, egy időre jegeltem. Viszont Win szervert vehettek, határozottan működnek :-)
Make love not Wor.

#1089 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 20:36

Vagy lehet csak attól fordultam be, amit kolléga írt nekünk:

"Ha 2.6.21-es vagy afeletti kernelt használsz akkor abban a /proc/acpi/alarm nem biztos hogy megy, ott van egy rtc-cmos modul, azt kell paraméterezni a /sys/.../rtc/wakealarm-al, és a megadott időben fel fog éledni. Ez nem csak hibernálásból, szundiból, hanem akár kikapcsolásból is. Hátránya hogy sajna ebben a hülye %s formátumú világidőben kell megadni. A többire szerintem találsz gyógyszert vagy az én vagy a suse vagy a google, vagy a hokuszpk "howto" tárában. azt nem biztos hogy írtam hogyha minden kötél szakad és a bootolásnál az acpi különféle errorrokkal indul, akkor egy testreszabott ACPI DSDT táblával lehet próbálkozni. "

Meg valami grsec vagy mi, azt sem biztos, hogy szeressük, odahaza meg kikapcsoltatták a preemptet, mert attól "romlottak el" a HDDim. Ja ez utóbbi nem 8 éves, hanem tavalyi hiba volt :-)
Make love not Wor.

#1090 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 22:30

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 17:06

Egyébként már a Linux is olyan lett mint a Windows, egyszeri user csak kattintgat, mert GUI van jól, meg minden nagyon hasonló mint Windows-ban. ...

Téves. Nem maga a linux változott, csak a rá épülő frontend-ek. Aki nem használ "ilyen" frontend-eket, akinek elegendő (sőt, szükséges) a konzol kizárólagos használata (szerver-funkciókat mind el lehet érni konzolon), az ugyanazokat az előnyöket és hátrányokat élvezi linuxban, mint pár évvel ezelőtt, nem fenyegeti a GUI-háború! :smoker:

ps.: Az, hogy minden hasonló, mint a windows, szerintem nem igaz. Csak a felszíne, ránézésre. A működésben akkor is ott van a különbség.

Én pl. sima windowmaker-t használok, mert nem fogok pöcsölni GUI-s hálózati meg egyéb konfigurációkkal, simán konzolban megy minden, ott a vi, 1000 éves. Persze meg kell tanulni használni, de utána villámgyors. Rendszeradminisztrációs feladatokra verhetetlen szerkesztő.
Linux alatt pl. sok-sok megás logokat pillanatszerűen lehet szűrni, analizálni, ott az awk. Windows-ban ilyen nincs, mondjuk biztos lehet telepíteni... A sebességéről viszont nem beszélhetünk. Persze a shell a *nix-ek shelljének még csak a nyomába sem érhet. A powershell sem, mert nagy environment kell neki, ráadásul "lassú". Natív rendszeren 4 floppy-ból megcsinálod. Szóval össze sem lehet ezeket hasonlítani. A kérdés csak az, hogy ki mit használ. Aki megtanulja, annak powerful tool mindkét rendszer.

Szerkesztette: Warrior 2007. 12. 31. 22:39 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1091 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 22:40

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 22:30

Téves. Nem maga a linux változott, csak a rá épülő frontend-ek. Aki nem használ "ilyen" frontend-eket, akinek elegendő (sőt, szükséges) a konzol kizárólagos használata (szerver-funkciókat mind el lehet érni konzolon), az ugyanazokat az előnyöket és hátrányokat élvezi linuxban, mint pár évvel ezelőtt, nem fenyegeti a GUI-háború! :smoker:

ps.: Az, hogy minden hasonló, mint a windows, szerintem nem igaz. Csak a felszíne, ránézésre. A működésben akkor is ott van a különbség.

Én pl. sima windowmaker-t használok, mert nem fogok pöcsölni GUI-s hálózati meg egyéb konfigurációkkal, simán konzolban megy minden, ott a vi, 1000 éves. Persze meg kell tanulni használni, de utána villámgyors. Rendszeradminisztrációs feladatokra verhetetlen szerkesztő.
Linux alatt pl. sok-sok megás logokat pillanatszerűen lehet szűrni, analizálni, ott az awk. Windows-ban ilyen nincs, mondjuk biztos lehet telepíteni... A sebességéről viszont nem beszélhetünk. Szóval a kérdés csak az, hogy ki mit használ. Aki megtanulja, annak powerful tool mindkét rendszer.

GUI-ra gondoltam, pistike azt látja. Ebben is klikkolhat meg abban is, sőt néhány GUI megszólalásig hasonlít a Windows-ra. Log analizálásra PS. :)
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1092 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 02:09

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 17:47

Logon script, rasdial. :) Rossz embereket kérdeztél eddig.  :Đ

ő majdnem.

home verzióban, ha nincs a zikszpé doménbe gyakva nemigazán fut logon szkript :D
hóme júzer jobban teszi ha az adsl autoconnect nevű proggit használja
amúgymeg az ICS beállítható úgy, hogy az első befutó igényre kicsattanjon a ntere.

mindazonáltal.
én szeretem kézzel menedzselni, mertha gond van akkor bontasz és kész, míg az autómatán kinnlevő esetben a ez azért macisabb..
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1093 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 02:34

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 2:09

ő majdnem.

home verzióban, ha nincs a zikszpé doménbe gyakva nemigazán fut logon szkript :D
hóme júzer jobban teszi ha az adsl autoconnect nevű proggit használja
amúgymeg az ICS beállítható úgy, hogy az első befutó igényre kicsattanjon a ntere.

mindazonáltal.
én szeretem kézzel menedzselni, mertha gond van akkor bontasz és kész, míg az autómatán kinnlevő esetben a ez azért macisabb..

Startup-ba is mehet a batch fájl. :) Egyébként Home XP nem pálya, Prof esetén meg nem kell domain a logon script-hez.

http://support.microsoft.com/kb/315245

Szerkesztette: FlowM@N 2008. 01. 01. 02:39 -kor

| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#1094 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 07:43

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 2:34

Egyébként Home XP nem pálya,

a legtöbb otthoni felhasználónak HOME XP-t szoktam rakni. feleannyiba kerül és átlagos 1.0-s felhasználó otthon az életben nem fogja használni a pro által nyújtott többletet.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1095 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 08:19

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 7:43

a legtöbb otthoni felhasználónak HOME XP-t szoktam rakni. feleannyiba kerül és átlagos 1.0-s felhasználó otthon az életben nem fogja használni a pro által nyújtott többletet.

Az SP2 nem tünteti el a Pro és a Home közötti különbséget? Nem mintha ez itt nem lenne OFF  :D

Szerkesztette: N0zer0 2008. 01. 01. 08:21 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1096 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 09:28

Most éppen azon vigyorgok, hogy vindóz júzereknek be lehet linkelni adott problémához ezt a topikot.
Ennek is van haszna.
Lehet, hogy megkérdezi, mijazalinux?  :)  :)  :)

#1097 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 13:02

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 8:19

Az SP2 nem tünteti el a Pro és a Home közötti különbséget? Nem mintha ez itt nem lenne OFF  :D

Nem, home az home marad.

#1098 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 15:18

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 7:43

Legtöbb kis céghez is, mert oda is minek több tudás? 3 gépes minicégnél még a filekiszolgálás is mehet róla.
Make love not Wor.

#1099 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 15:47

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 16:18

Legtöbb kis céghez is, mert oda is minek több tudás? 3 gépes minicégnél még a filekiszolgálás is mehet róla.

Ugyanez linux-szal még olcsóbb....
Még érteni sem kell hozzá.
(Azért annál valamivel persze többet, mint amennyit te tudsz róla... :D  :D  :D
Bocsika. )

#1100 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 17:13

Idézet: Macskajancsi - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 15:47

Ugyanez linux-szal még olcsóbb....
Még érteni sem kell hozzá.

Egyszerű a képlet. Én nem értek hozzá, az tény. Alap dolgokat elszögelek, oszt jóvan, többihez support kell. Az meg drágább, mint én, valamint júzer úgyis nekem szól, én szólok a másik arcnak, feleősséget nehéz vállalni más munkája miatt, mert akinek néha ennyire komolyan kellene venni, az majd megint benyögi, hogy havi 200 fix, meg autó, meg telefon, csókolom. Vagy random ráér, vagy havi átalány, vagy szép vastag számlák.

A munkaállomásokat rugdalni kell, júzer úgyis vesz új szkennert, ha akkor mellette foglalkozok 10 percet a plusz szerverével, ami 3-4-x évet működik egy anno 30ezer forintos SWtől, akkor a munkán megkeresem az összeget, amivel az ingyen Linuxnál többe kerül. Csak Linux supportra a telefonálgatásokat ha nézem, hogy ki mikor hol, itt vagyok, bootCD, HDD csere, reboot, kitesznek mondjuk legalább évi 70-80ezer forintot, de ennyit nem keres a vas, ha nincs Linux négyzetesen kisebb a telköltség egy plusz ember felé.

Szóval nekem az ingyenes Linux többek közt ezért drága, júzer egy embert szeretne felhívni, úgysem tudja mivel van a baj, meg Linuxosok közt is azért voltak egymásra, meg telkóra mutogatós dolgok (bár kevés, de akkor is), ezt is szeretném kihagyni.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.