HWSW Informatikai Kerekasztal: Microsoft kontra linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Microsoft kontra linux Értékeld a témát: -----

#1321 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 27. 08:59

Idézet: Silver - Dátum: 2008. jan. 27., vasárnap - 7:53

Na, majd egyszer jól megiszunk valamit, aztán mesélek :)

Szerintem te még mindig nem fogod, mi az open source lényege :(

Szerintem is csak annyit lát, hogy ingyé van oszt jó....

Pedig köze nincs a dolognak...
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1322 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 27. 11:22

Idézet: Silver - Dátum: 2008. jan. 27., vasárnap - 7:49

MVP ismerősöm első lépése mindenhol a cmd/PowerShell indítása, aztán csak gépel, mint atom.

Csak nem ismerjük egymást?  :Đ  :p
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1323 Felhasználó inaktív   Silver 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 27. 13:23

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. jan. 27., vasárnap - 11:22

Csak nem ismerjük egymást?  :Đ  :p

Lehet, de amióta annyi van belőletek, mint égen a csillag, azt sem tudom, kit ismerek :D :respect:

#1324 Felhasználó inaktív   tusi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 27. 20:09

Nagyjából végigolvastam a topicot (jó hosszú volt :)). Szerintem ha valaki helyén kezeli a Linuxot, akkor sok öröme lehet benne. Én 2 hete tettem fel az Ubuntu-t a Vista mellé egy másik winyóra. Az én választásom nem azért történt, mert ingyenes, hiszen mind a Vistám, mind a rajta futó szoftvereim legálisak. Hanem mert a 2,8 GHz Celeron +1 GB RAM-mal állandóan kerregetette a winyót. Feltettem az Ubuntut, megy a Compiz (ami gyönyörű), és azt vettem észre, hogy egész napos netezéssel levelezéssel, a winyó ledje alig-alig villan fel, nemhogy percekig kerregne.

Igen, sok spéci program, amit a megélhetésemre használok nincs meg. Na bumm. Visszabootolom a Vistát, megcsinálom a munkám, majd visszajövök az Ubuntura. De pl. jelenleg a Skype-n akkor is tiszta a hang, ha mellette megy az Opera. Vistán csak akkor volt tiszta, ha mindent kilőttem mellőle. A CIB appletes netbankja is sokkal gyorsabb Ubuntu-n. A filmeket szebben játsza le, számomra tisztább hanggal.

Ha hirtelen meg kell írni egy levelet, ott az Open Office kib...tt gyors. Akkor döntöttem el, hogy egyre jobban jövök az Ubuntu felé, amikor olvastam, hogy már jön a Windows 7 nemsoká. Gondoltamm, basszus, most perkáltam le 28.000 Ft-ot a Vistára, épp határeset az élvezeti szintje, nekem nincs pénzem 2 évente új vasat venni, aminek egyébként kutya baja, csak azért, hogy az új technológiát élvezhessem. FX5500-zal az Aero-nál sokkal szebb effekteket kapok Compiz-zal,
És nem érzem úgy, hogy őskövülettel dolgoznék, pedig valóban nem új darab.

Szerkesztette: tusi 2008. 01. 27. 20:10 -kor

#1325 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 27. 20:18

Idézet: tusi - Dátum: 2008. jan. 27., vasárnap - 21:09

Akkor döntöttem el, hogy egyre jobban jövök az Ubuntu felé, amikor olvastam, hogy már jön a Windows 7 nemsoká.

ez aranyos...  :Đ
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1326 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 27. 20:21

Idézet: tusi - Dátum: 2008. jan. 27., vasárnap - 20:09

FX5500-zal az Aero-nál sokkal szebb effekteket kapok Compiz-zal,

Vsync-et hogy oldottad meg? Úgy értem vista/osx alatt szépen "folyik" a desktop, mivel a képfrissítés szinkronizálva vagyon. Ellenben compizzal (linuxos nvidia driver?) ablakhuzogatás közepette szétesik 1000 apró darabra.

#1327 Felhasználó inaktív   tusi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 27. 20:31

Hú, bocsi, én olyat nem állítottam. Én Envy-vel feltettem az Nvidia drivert, beállítottam a felbontást (1280*1024@60 Hz, Samu 710N), és elmentettem abba a config fájlba. De nekem nem esik szét, vagy legalábbis nem látom, pedig az előbb húzogattam az ablakot. Egyedül az abalkhullámzást kapcsoltam ki, de azt is csak azért, mert nem tetszett.

Szerkesztette: tusi 2008. 01. 27. 20:32 -kor

#1328 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 27. 20:46

Idézet: zef - Dátum: 2008. jan. 27., vasárnap - 20:21

Vsync-et hogy oldottad meg? Úgy értem vista/osx alatt szépen "folyik" a desktop, mivel a képfrissítés szinkronizálva vagyon. Ellenben compizzal (linuxos nvidia driver?) ablakhuzogatás közepette szétesik 1000 apró darabra.

Nézz körbe itt acompiz topic-ban, de ha jól emléxem valamelyik külföldi fórumon azt írták, hogy a refresh rate-t fel kell venni maxra. Próbáld ki hátha müxik.

Nekem a melóhelyen FX 5200 van és nem darabos, majd holnap megnézem milyen beállítások vannak rajta.
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1329 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 28. 00:15

Idézet: Lenny - Dátum: 2008. jan. 27., vasárnap - 20:46

Nézz körbe itt acompiz topic-ban, de ha jól emléxem valamelyik külföldi fórumon azt írták, hogy a refresh rate-t fel kell venni maxra. Próbáld ki hátha müxik.

Köszi a tippet, majd kipróbálom! :)

#1330 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 29. 12:41

Idézet: tusi - Dátum: 2008. jan. 27., vasárnap - 20:09

Igen, sok spéci program, amit a megélhetésemre használok nincs meg. Na bumm. Visszabootolom a Vistát, megcsinálom a munkám, majd visszajövök az Ubuntura.

Tegyél fel Ubuntu alá virtuális gépet, pl. Virtualbox-ot. Azt néha beröffented Vistával és nem kell újrabootolni a gépet.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1331 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 30. 15:42

Nahh, elinditottam az Asus eee-t e nincs olyan erzesem, hogy azonnal le kell kaparnom a Linuxot rola. Latszik, hogy sok mernokora van benne. Minden keznel van, hulyebiztos. Gyorsan bootol, stabilan es gyorsan mukodik, tetszik.

#1332 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 30. 16:00

Idézet: FakeJack - Dátum: 2008. jan. 30., szerda - 16:42

Nahh, elinditottam az Asus eee-t e nincs olyan erzesem, hogy azonnal le kell kaparnom a Linuxot rola. Latszik, hogy sok mernokora van benne. Minden keznel van, hulyebiztos. Gyorsan bootol, stabilan es gyorsan mukodik, tetszik.

Ez itt ugyan nagyon off, de elárulnád, mennyiért jutottál hozzá? (esetleg azt is, hogy hogyan lehetne egyet szerezni?)
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#1333 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 30. 20:55

Idézet: Friczy - Dátum: 2008. jan. 30., szerda - 16:00

Ez itt ugyan nagyon off, de elárulnád, mennyiért jutottál hozzá? (esetleg azt is, hogy hogyan lehetne egyet szerezni?)

Engem is nagyon érdekelne, ha nem titok :)
-ZsOlTi-

#1334 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 01. 02:25

Idézet: Friczy - Dátum: 2008. jan. 30., szerda - 16:00

Ausztraliaban, 500 ausztral $-ert (kb. 75-80e Ft). Volt feher meg fekete is, en a feheret valasztottam. Szingapurban hianycikk volt, 1-2 het alatt hoztak volna rendelesre.

#1335 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 01. 02:39

Idézet: FakeJack - Dátum: 2008. febr. 1., péntek - 2:25

Ausztraliaban, 500 ausztral $-ert (kb. 75-80e Ft). Volt feher meg fekete is, en a feheret valasztottam. Szingapurban hianycikk volt, 1-2 het alatt hoztak volna rendelesre.

Az elég drága ezért, nem ? Melyik verzió ? Eee PC 8G, Eee PC 4G, Eee PC 4G Surf vagy Eee PC 2G Surf ?

#1336 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 01. 08:47

Idézet: debianforever - Dátum: 2008. febr. 1., péntek - 3:39

Az elég drága ezért, nem ? Melyik verzió ? Eee PC 8G, Eee PC 4G, Eee PC 4G Surf vagy Eee PC 2G Surf ?

Az eredetileg beígért 200 USD-hez képest nagyon drága. Viszont eddig még Európában nem láttam olyan árlistát, ahol 300 EUR alatt lett volna. Ha így nézzük, reális ár.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#1337 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 01. 11:45

Idézet: debianforever - Dátum: 2008. febr. 1., péntek - 2:39

A 200 USD a 2G verziora vonatkozott, ha veszel egy raklappal egyszerre.
Ez 4G-s.

#1338 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 01. 12:59

Idézet: Friczy - Dátum: 2008. febr. 1., péntek - 8:47

Az eredetileg beígért 200 USD-hez képest nagyon drága. Viszont eddig még Európában nem láttam olyan árlistát, ahol 300 EUR alatt lett volna. Ha így nézzük, reális ár.

Ok. Csak azért kérdeztem, mert a 8G-s verzióért talán kifizetném, de a többiért....akkor inkább veszek egy normál laptopot.

#1339 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 01. 13:23

Idézet: debianforever - Dátum: 2008. febr. 1., péntek - 12:59

Ok. Csak azért kérdeztem, mert a 8G-s verzióért talán kifizetném, de a többiért....akkor inkább veszek egy normál laptopot.

[OFF]
Lépten nyomon azt olvasom -blogokban, fórumokon stb-, hogy "akkor ennyiért már inkább veszek rendes laptopot", mert abban nagy winyó/memória/proci/képernyő van. Szerintem a kettőt nem lehet egy lapon említeni és összemérni. Ebben az a jó, hogy ilyen pici és könnyű, ez a legfontosabb paramétere, ezt _tudja_, ha úgy tetszik. Hiába kapsz majdnem ennyiért "rendes" 15"-os 3 kilós laptopot, az ee-nek azt a tulajdonságát nem tudod helyettesíteni (de még egy 12-13"-os subnotival sem), hogy bevágod egy fotóstáska/hátizsák/női táska egyik zsebébe, aztán észrevétlenül veled van egész nap pl egy városnézésen, és ha kell előkapod, 15sec alatt bebootol és nézed az emailjeidet, vagy csinálsz rajta gyakorlatilag bármit, amit egy "rendes" laptopon. Szerk: nyilván fordítva is igaz, ezzel nem lehet 100%-osan helyettesíteni egy nagyobb laptopot, amit pl egész napos munkára is lehet használni.
[/OFF]

Szerkesztette: zZsOlTi 2008. 02. 01. 13:26 -kor

-ZsOlTi-

#1340 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 01. 13:26

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2008. febr. 1., péntek - 13:23

[OFF]
Lépten nyomon azt olvasom -blogokban, fórumokon stb-, hogy "akkor ennyiért már inkább veszek rendes laptopot", mert abban nagy winyó/memória/proci/képernyő van. Szerintem a kettőt nem lehet egy lapon említeni és összemérni. Ebben az a jó, hogy ilyen pici és könnyű, ez a legfontosabb paramétere, ezt _tudja_, ha úgy tetszik. Hiába kapsz majdnem ennyiért "rendes" 15"-os 3 kilós laptopot, az ee-nek azt a tulajdonságát nem tudod helyettesíteni (de még egy 12-13"-os subnotival sem), hogy bevágod egy fotóstáska/hátizsák/női táska egyik zsebébe, aztán észrevétlenül veled van egész nap pl egy városnézésen, és ha kell előkapod, 15sec alatt bebootol és nézed az emailjeidet, vagy csinálsz rajta gyakorlatilag bármit, amit egy "rendes" laptopon.
[/OFF]

OFF

Ezt értem. De ez akkor lenne így nyerő, ha a csökkent képességek a csökkent árral járnának eggyütt. Rendes laptop áráért nem éri meg cserébe csak annyi, hogy kicsi és könnyű. Ergo 100$ - nem én találtam ki, gyártó mondta - az pont reális lenne érte. Több nem.

ON

Téma megosztása:

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.