HWSW Informatikai Kerekasztal: Microsoft kontra linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Microsoft kontra linux Értékeld a témát: -----

#421 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 06. 17:03

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. júl. 6., péntek - 17:54

Akkor viszont nem is bírja összebarmolni a gépet. Bár nálam rendszergazdaként sem cseszi össze, meg aztán adminjelszóval sem kell supportálnom ha végigjátszotta a gámát, aztán fel kell rakni hozzá az új pályákat. Kinek mit.

Természetesen ha telepíteni kell valamit, akkor átlép rendszergazdába.
A barmolás és lassulás nem konrétan a jogokkal van összefüggésbe.
A gépen FF,OO, msn, TB. Esetleg kisebb gagyi játékok. Mégis fél év és olyan szinten belassul, hogy kezelhetetlen.
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#422 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 06. 20:23

Összefoglalom a topicot.  :D

Jahno:

Innováció=Új kódnév és + 1,5 Gb tárhely- és + 1,5 GHz órajeligény.
Használhatóság=No docs, no brain, no brains, mouse yes, next button yes.
Megbízhatóság=100000000 júzer, senki sem látta, M$ support(=licenc egyeztető ügyfélszolgálat)

Egyebek:

Innováció=új funkcionalitás, ami valóban szükséges, de nem megy a használhatóság rovására
Használhatóság=Pl. dvd to avi tool esetén nagyon minimális infók felcsipegetése után, akár batch-ben is végrehajtható műveletek, 2-3 év használat után is stabil, megszokott sebesség, rendszeres frissítés és nagy mélységig kiterjedő dokumentációk szabad elérése, ha el akarsz mélyülni az adott eszközben. (tehát nem winhlp.exe, ami kitolja a hívd a supportot vagy indítsd újra stringet random módon)
Megbízhatóság=eltitkolt jelentgető facilitások mellőzése, a szabványok követése és nem a szabványok saját értelmezésének követése, használható támogatás, ami érdemi infókat ad....

:D

Bocs jahno !

#423 Felhasználó inaktív   Sipi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 06. 20:27

Idézet

A gépen FF,OO, msn, TB. Esetleg kisebb gagyi játékok. Mégis fél év és olyan szinten belassul, hogy kezelhetetlen.

Hát nem tudom. Persze így egymás ellenében írni nem sok értelme van, de nekem még sosem volt efféle lassulásos probléma a Windowszal. Pedig több, mint egy évig volt legutoljára is feltelepítve. És elég sok alkalmazással (leginkább az Oracle XE fogta vissza, de az is csak bootoláskor). Viszont a partíción a hely lassan de biztosan elfogyott (csak 5 GB-ot szántam az XP-re).

Szerkesztette: Sipi 2007. 07. 06. 20:38 -kor

#424 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 06. 20:40

Idézet: Sipi - Dátum: 2007. júl. 6., péntek - 21:27

Hát nem tudom. Persze így egymás ellenében írni nem sok értelme van, de nekem még sosem volt efféle lassulásos probléma a Windowszal. Pedig több, mint egy évig volt legutoljára is feltelepítve. És elég sok alkalmazással (leginkább az Oracle XE fogta vissza, de az is csak bootoláskor). Viszont a partíción a hely lassan de biztosan elfogyott (csak 5 GB-ot szántam az XP-re).

Passz...
Nem igazán jöttem rá miért lassul be. Én is összevissza telepítek a win-re, mégis kibírja 1 évig.
Bár minden egyes LAN party előtt újrahúzom.. :)
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)

#425 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 07. 06. 22:08

Idézet: Sipi - Dátum: 2007. júl. 6., péntek - 21:27

Viszont a partíción a hely lassan de biztosan elfogyott (csak 5 GB-ot szántam az XP-re).

Persze, update cuccok biztonsági másolatai, rendszervisszaállítás, esetleg Explorer tempje, meg pár vicikvacak, aztán kész is.
Make love not Wor.

#426 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 06. 22:10

Idézet: debianforever - Dátum: 2007. júl. 6., péntek - 21:23

ha el akarsz mélyülni az adott eszközben. (tehát nem winhlp.exe, ami kitolja a hívd a supportot vagy indítsd újra stringet random módon)

Érdekes, mert fejlesztés nem szokott ilyesmikre panaszkodni, de sűrűn látok a monitoron technetes oldalakat...
Make love not Wor.

#427 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 06. 22:13

Idézet: debianforever - Dátum: 2007. júl. 6., péntek - 21:23

Megbízhatóság=100000000 júzer, senki sem látta,

Mondjuk a kliensszámot valamiből benéztem, még nincs ennyi. De akármerről nézem, még idén meg kell lennie, szóval csak pár hónapot tévedtem :-) Lehet az SQL lekérdezésekkel kavartam össze, oszt sok volt a szám.

Többi domainjúzeres meg megyei központos az okás, azok olyanok, meg a 100ezer AD júzer is.
Make love not Wor.

#428 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 06. 22:48

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. júl. 6., péntek - 16:15

Persze. Nekem meg csakazéértis 10 pwerc wikipédia olvasás kell a paraméterek összességéről? Gyanítom ha Ő is ilyet kapott volna, akkor most nem mernéd írni mit kaptál a szádra.

Én meg gyanítom, hogy a KMenu-t Te is tudod használni, sőt, bárki, aki kattintani és olvasni tud. S akkor nem nagyon kell paraméterekkel hegeszteni (elvégre vegyük észre, hogy Macskajancsi kolléga FIA képes volt boldogulni egy ilyen problémával, aki nem használ túlzottan linuxot). Aki paraméterezik, nem feltétlen azért teszi, mert az menő.
Továbbra is tartom, hogy nem biztos, hogy hosszú távon jó az, ha az emberek alapszintű hozzáértéssel SEM rendelkeznek. Ha meg igen, akkor már használhatnak bármilyen op. rendszert, elvégre is a számítógép a munkaeszköz, NEM az op. rendszer. Ez szerintem 1 fontos tény.  :smoker:

ps.: mindettől függetlenül aláírom azt, hogy valóban egyre inkább nő a kereslet az egyszerű és könnyen kezelhető eszközök, technikák iránt. De szerintem nem feltétlen vezet sok jóra, hosszú távon.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#429 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 05:02

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. júl. 6., péntek - 22:48

Én meg gyanítom, hogy a KMenu-t Te is tudod használni, sőt, bárki, aki kattintani és olvasni tud. S akkor nem nagyon kell paraméterekkel hegeszteni (elvégre vegyük észre, hogy Macskajancsi kolléga FIA képes volt boldogulni egy ilyen problémával, aki nem használ túlzottan linuxot). Aki paraméterezik, nem feltétlen azért teszi, mert az menő.
Továbbra is tartom, hogy nem biztos, hogy hosszú távon jó az, ha az emberek alapszintű hozzáértéssel SEM rendelkeznek. Ha meg igen, akkor már használhatnak bármilyen op. rendszert, elvégre is a számítógép a munkaeszköz, NEM az op. rendszer. Ez szerintem 1 fontos tény.  :smoker:

ps.: mindettől függetlenül aláírom azt, hogy valóban egyre inkább nő a kereslet az egyszerű és könnyen kezelhető eszközök, technikák iránt. De szerintem nem feltétlen vezet sok jóra, hosszú távon.

Valóban nő ? Mert valóban nő a kereslet a multifunkciós, egyre többet tudó kütyük iránt, ez tény. Emlékezzünk, milyen robbanásszerűen terjedtek a fényképezős telefonok, amelyek naptárok, határidőnaplók, játékkonzolok, webböngészők....és még sok más is egyben. De szinte alig használják a tulajdonosok a telefonáláson és a "vicces" csengőhangok cserélgetésén kívül másra. A nagy többség sznob, de átlagos felhasználó. A windows is hasonló módon terjedt, divat lett a számítógép, kellett otthonra, de a nagy többség e-mail küldésre, webböngészésre és receptírásra használja. Ezeken felül színezik a hátteret és ha rossz helyre klikkel a control panelben, akkor hívja a szomszéd fiát, hogy nem megy a masina. Erre felesleges a windows is, a linux is és a legtöbb mai oprendszer. Erre elég lenne egy célszámítógép egy meztelen böngészővel, ami hagyná színezni magát. :)

#430 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 05:08

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. júl. 6., péntek - 17:38

Majd nézzél be GPS topikban Karácsony előtt, aztán meglátod mennyien vesznek ilyen kütyüket, vagy éppen asszonka beesik, mert az embernek kellene okosság. Neked nem szempont, sok embernek az.

Tudom nem sok, de 11 éve vezetek, olyan 200ekm van a lábamban.
Ha eddig elvoltam navi nélkül, nem pont most fog kelleni, nélküle is eltalálok a budira, megtalálom a seggem.  :Đ
Az nevet utoljára, aki először üt.

#431 Felhasználó inaktív   gma 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 06:55

Idézet: leslie - Dátum: 2007. júl. 7., szombat - 4:08

Tudom nem sok, de 11 éve vezetek, olyan 200ekm van a lábamban.
Ha eddig elvoltam navi nélkül, nem pont most fog kelleni, nélküle is eltalálok a budira, megtalálom a seggem.  :Đ

Akkor azért elég jó lehet, ha sok sok új helyre utazol időre. Nem kell térképpel b...kodni. Saját tapasztalat.
Legutóbb mentünk (volna) egy helyre, egyszerűen nem volt a térképen az oda vezető út  :D
$ screen bash

#432 Felhasználó inaktív   Sipi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 08:36

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. júl. 6., péntek - 23:08

Persze, update cuccok biztonsági másolatai, rendszervisszaállítás, esetleg Explorer tempje, meg pár vicikvacak, aztán kész is.

Az XP telepítése esetén a legfontosabb dolgaim közé tartozik a rendszervisszaállítás és a biztonsági másolat készítésének kikapcsolása. Explorert nem használok, FF-ben pedig beállítom, hogy kilépéskor mindig törölje az átmeneti tárat. (sajnos a .NET framework nem megy fel, csak bekapcsolt ellenőrzőpont-készítés mellett).

#433 Felhasználó inaktív   hokuszpk 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 07. 09:06

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. júl. 5., csütörtök - 10:39

Háát, ha egyszerű dvd2avi proggit tudtok Linuxra mutatni, akkor istenuccse én is visszakapcsolom a vasat :-) Történet egyszerű, semmi menü, másolásvédelem, hanem már megírt cuccokat kellene visszalapátolni fullos minsőségű aviba, mert pár részletet ki kellene csapkodni belőle.

ez egy picit tobbet tud :D)
http://heroinewarrio.../cinelerra.php3
AMD 64 ? Ugyan már ! A 65-ös az igazi.

#434 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 09:33

Idézet: hokuszpk - Dátum: 2007. júl. 7., szombat - 10:06

ez egy picit tobbet tud :D)
http://heroinewarrio.../cinelerra.php3

Jaj már.. de itt is el kell olvasni a doksit!! :D :D

#435 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 18:10

Hali! Én is egy jópárszor meggettem a frászt a Windows-zal. Gépvásárlás után 2 hónapig, minden héten elgalább egyszer át kellett rakni, mert egy pár "gyengébb" vírus tönktetette. Ezután következett egy ún. nyugodtabb periódus, de mindeddig egy huzamban "csak" 8 hónapot bírt ki úgy, hogy ne kelljen újrarakni. Most ott állok, hogy 3(4) partíció: 1. Win XP ; 2. Fedora Linux ; 3. Swap ; 4. Adatok . Mindez csak azért, mert most vagyok azon, hogy megtanuljam úgy kezelni a Linuxot, hogy a Windowsra már ne legyen minden mozdulatnál szükségem. Mert azért még csak-csak jobban értek a Windows-hoz, mint a Linux-hoz, de remélem ez még változni fog. Amúgy felháborító az, hogy esetenként milyen dolgokat művelő operációs rendszerért el tudnak kérni több 10 ezer Ft-ot, miközben egy ingyenes oprendszer (pl Linux, Solaris ...) ezt normális esetben nem csinálja. A lassulásokhoz annyit szólnák, hogy az én XP-re is jellemző az idővel belassulás, de egy pár jótanács: Registry Mechanic 6 + Auto Update - Off + Töredezésmentesítés + Temp (és időnként cookie-k) ürítése. Nekem beváltak (az előbb leirtak ellenére is, sokszor ezek miatt lett 8 hónap a tartósság, nem pedig 3-4), sőt barátaimnak is. Ajánlom figyelmetekbe!

#436 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 21:28

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2007. júl. 7., szombat - 19:10

+ Auto Update - Off +

Ja, ez olyan. Télleg, ne használd, jobb lesz mindenkinek. De ha bejöszöl irodáimba, akkor megmutatom a 3-4 évvel ezelőtt telepített XPimet amit júzer rendszergazda jogokkal azóta is rendesen használ.

Aztán ne updateld a Linuxot is, tegyél ki lassan 6 éves disztribet, meg körítést a netre jól.
Make love not Wor.

#437 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 21:35

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. júl. 7., szombat - 21:28

Ja, ez olyan. Télleg, ne használd, jobb lesz mindenkinek. De ha bejöszöl irodáimba, akkor megmutatom a 3-4 évvel ezelőtt telepített XPimet amit júzer rendszergazda jogokkal azóta is rendesen használ.

Aztán ne updateld a Linuxot is, tegyél ki lassan 6 éves disztribet, meg körítést a netre jól.

Én elhiszem, hogy jól megy, de a legtöbb XP-t azért rendesen belassítják a frissítések. Elképzelhető, hogyha hozzáértően kezeled a rendszert, akkor ezek a jelenségek nem jönnek elő.

#438 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 22:12

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. júl. 7., szombat - 22:28

Na fogadjunk, hogy előbb megtörik a windowsod. :omg:

Ha arra használják a linuxot mint a te 3-4 éves xp-d akkor annak sem lesz semmi baja az ég világon. Sőt.

Vannak 3-4 éves linuxaink a weben mindenféle frissítés nélkül. Igaz, hogy csak routerek, akkor is a weben vannak. Miért kell hülyeségeket beszélni?
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#439 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 22:47

Az, hogy kinek mi a gyors megint csak subjectiv.
Volt már, hogy emberke szólt, hogy mutassam meg neki, hogy kell CD-t, DVD-t írni.
Átmentem hozzás, és majd szét vert az ideg, mikor explorer-t megnyitotta majdnem 1 percet kellett várni.

Neki ez természetes volt és nem zavarta. Én már kalapáccsal vertem volna szét a gépet. :)

#440 Felhasználó inaktív   hokuszpk 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 08. 00:14

van kint. rh 7.1 ; asszem valahol telleg 6 ev korul van az eletkora. de lehet, hogy csak 5.
AMD 64 ? Ugyan már ! A 65-ös az igazi.

Téma megosztása:

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.