HWSW Informatikai Kerekasztal: Microsoft kontra linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Microsoft kontra linux Értékeld a témát: -----

#601 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 06. 10:49

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 11:14

Pedig nagy a lista igazságtartalma.

Nem mondtam, hogy nem. Azt kerdeztem, hogy hogy jon ez a katedralis vs bazar dologhoz.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#602 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 14:24

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 16:29

Ráadásul sok zöldséget mesélsz, de megszoktuk, csak a régóta működő Linuxokat is kicsit updatelgessed, mert csúnya dolgokat lehet beszopni. Többi hitvita, fixIP kontra dhcp-t naponta csinálom, meg interfészcseréket is, meg több hálókártyát, de IPcseréhez olyan Win98 idején kellett reboot, többinél nem tudok róla.

latod, pontosan ez a baj a windows-al! Te naponta valtasz ip cimet, es soha nem latsz rebootot, masnak meg folyton ker. neked 5 halokartyaval is megy a windows, en reprodukalni tudtan (friss telepites), hogy a masodik utan fejreall a teljes halozat. neked mukodik az Árvíztűrő_tükörfúrógép.doc megnyitasa, nalam nem, es hiaba kaptam azt a valaszt, hogy a telepiteskor (wtf???) kellett volna beallitanom a magyar locale-t, az sem igaz, mert azota mar azt is kiprobaltam.

szoval ez a nagy baj a windows-al, hogy olyan hibakkal van tele, ami meg csak nem is reprodukalhato, es maskepp-maskepp mukodik a kulonbozo embereknel a kulonbozo win verziok es nyelvi kulonbsegek miatt. a linux (ahogyan a TeX is a Word-el szemben!) kiszamithato. ott mindig le lehet nyulni a problema gyokereig. a windowson meg remenykedni lehet, hogy vagy elojon, vagy nem.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#603 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 15:16

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 14:24

latod, pontosan ez a baj a windows-al! Te naponta valtasz ip cimet, es soha nem latsz rebootot, masnak meg folyton ker. neked 5 halokartyaval is megy a windows, en reprodukalni tudtan (friss telepites), hogy a masodik utan fejreall a teljes halozat. neked mukodik az Árvíztűrő_tükörfúrógép.doc megnyitasa, nalam nem, es hiaba kaptam azt a valaszt, hogy a telepiteskor (wtf???) kellett volna beallitanom a magyar locale-t, az sem igaz, mert azota mar azt is kiprobaltam.

szoval ez a nagy baj a windows-al, hogy olyan hibakkal van tele, ami meg csak nem is reprodukalhato, es maskepp-maskepp mukodik a kulonbozo embereknel a kulonbozo win verziok es nyelvi kulonbsegek miatt. a linux (ahogyan a TeX is a Word-el szemben!) kiszamithato. ott mindig le lehet nyulni a problema gyokereig. a windowson meg remenykedni lehet, hogy vagy elojon, vagy nem.

Te isten ajándéka, ne kezdjél már ki Jahno-val, úgyis igaza van. :)
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#604 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 15:52

Idézet: mocsi - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 16:16

Te isten ajándéka, ne kezdjél már ki Jahno-val, úgyis igaza van. :)

Jaja, úgy is meg lesz cáfolva minden állításunk... :)

Amúgy felvettem volna a következő jelenséget, hogy prezentálni is tudjam.

A következő történt:

Emberke excel-ben le akarta menteni a megnyitott file-ját és annak módosítását. Mikor rákattintott a mentésre akkor meg akart nyitni egy file-t. Ezt többször eljátszotta. Aztáűn próbaképp meg akartunk nyitni egy másik file-t, na akkor lementette. Tehát felcserélődött a két ikon. Hát köszi. Ha pl. megnyitom és a módosításokat nem akarom lementeni, akkor egész nagyott szívtam volna.

Amúgy az gyakori eset, hogy panaszkodnaka user-ek, hogy kivágja az excel, meg powerpoint használata közben. Folyamatos károgás van, hogy csináljak valamit. De mit tehetnék? Húzzam újra?
Aztán probálkozások után rájöttem, ha teljesen kipucolom az office profiljukat, akkor helyre jön és 1-2 hónapig megy nekik rendesen.
De ez állapot? Ezért fizetünk több tízezret? Mert ha tényleg arról lenne szó, hogy ok fizetek mint a vöcsök, de legalább megy, akkor ok. De így? :confused:
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#605 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 16:57

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 16:52

De ez állapot?

Egymilliárd kínai nem tévedhet... :)
http://blogs.techrep...om/hiner/?p=525
(a cikk angol nyelvű)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#606 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 06. 17:11

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 16:52

Amúgy az gyakori eset, hogy panaszkodnaka user-ek, hogy kivágja az excel, meg powerpoint használata közben. Folyamatos károgás van, hogy csináljak valamit. De mit tehetnék? Húzzam újra?

Powerpointnál volt ilyen bug, bizonyos körülmények közt, de már hivatalos rá a patch, MS Update fel is rakja. Többinél nem tudtam, Powerpointnál jót szoptam vele, de ott Win2k/német nyelv/Powerpointban spéci táblázat, meg olasz/német kiosztás helyesírásellenőrzővel, vagy valami hasonló együttállás kellett.

De ilyenről lassan 6 éve nem hallottam, pedig nem kevés irodát supportálok, utoljára 4 éve a Pinnacle Studio vágta ki az embert, de ahhoz is csak fel kellett rakni a patchet.
Make love not Wor.

#607 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 17:15

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 15:24

latod, pontosan ez a baj a windows-al! Te naponta valtasz ip cimet, es soha nem latsz rebootot, masnak meg folyton ker.

Most akkor vagy mi tudunk valamit, vagy olyan, mint a szomszéd kutyája, ha én ránézésre rühellem, akkor persze, hogy morog rám, hiába mondják, ez jófajta kuty, nem bánt, ez nem olyan. Közben nem a fenét nem :-)
Make love not Wor.

#608 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 17:19

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 15:24

a linux (ahogyan a TeX is a Word-el szemben!) kiszamithato. ott mindig le lehet nyulni a problema gyokereig.

Hjahh, kiszámítható, egyik reggelre nagyvasamon leállt az Apacs. Csak úgy. Nyomtam egy startot, azóta eltelt 3 hét, oszt megy. Meg néha a sendmail meg a pop3 lassul be, 1-2k/sec sebességgel szolgál ki leveleket, admin _talán_ a vírusölőre tudja fogni, hogy az visszafogja. Nekem nyóc, csak annyira ne istenítsük a másik oldalt sem, mikor egy időben hónapokig használtam bugos ppp-t, amin mára mindenki röhög, de pont akkor, pont nálam előjött a bug, HDD 1 megabyte/sec alatt tekert, modem meg asszem 0.9 kilobyte/sec, aztán csókolom. Ott is csak napokoig való hegesztés után tette szét mindenki a kezét, ami ha óradíjban lett volna, asszem fel is kötöm magam.
Make love not Wor.

#609 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 18:57

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 18:15

Most akkor vagy mi tudunk valamit....

bocs, az Arvizturouvegfurogep problemamra Te speciel csak szettetted a kezed, hogy ilyet meg nem lattal! ;) oszt akkor hogy is van ez? mert en elhiszem Neked, hogy nem, gondolom Te is, hogy marpedig nalam igen. de hogy oldjuk fel ezt a problemat azon kivul, hogy valami inkonzisztencia van a dologban, es a dolog most itten a MS op rendszere. inkonzisztens op rendszereket marpedig nem szeressuk.

attol meg, hogy a masik oldalon is hozol ellenpeldakat meg nem lesz jobb a win. akarhogy csurod csavarod..
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#610 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 19:09

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 19:57

attol meg, hogy a masik oldalon is hozol ellenpeldakat meg nem lesz jobb a win. akarhogy csurod csavarod..

Nem mondom én azt, hogy jobb, hanem működik, aztán jóvan. Tudod jól, van egy csomó dolog, amiben Linuxot használok, vagy éppen olyan cégnek melózom, ami Linuxokra fejlesztget, de azon az oldalon is vannak szopások, kár széptgetni a dolgot. Legfeljebb ugyanazt mondjátok rá, mint én a Winetekre, hogy nem ért hozzá eléggé az admin :-) Pld. itt voltak az lpd megállásaim, most meg az Apacs fogta magát így 190 nap után. Előfordul, csak ne hagoztatnátok, hogy ilyen csak wines dolgoknál.

Wines problámádnak meg neki kellene látni, hogy nálam működik-e, de annyira azért nem izgat a dolog. Nem mondom azt, hogy nincs, de jó eséllyel ha olyat használtam, aztán működik, akkor olyan lehet, mint az RPC hiba, amire vagy 10 év alatt jötek rá. Ennyi idő után legalább patch lett egyből, Linux disztribet meg lehet ki is kell dobni a vérbe.
Make love not Wor.

#611 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 19:11

Ja, 5 lan kártyával ugyanígy, ki tudja mi fekszi meg minek a gyomrát, nálam működik az 5 lan kártya, meg akár több is, tehát nem tényszerű, hogy ennyit a win nem tud, elhasal, kutyafüle. Ahogy a DHCPről fixre áttolva is érdekesn néztem, mikor rendzseresen csinálok ilyeneket. Érdekes na, de Linux alatt is van ilyen.
Make love not Wor.

#612 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 03:23

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 20:09

Nem mondom én azt, hogy jobb, hanem működik, aztán jóvan. Tudod jól, van egy csomó dolog, amiben Linuxot használok, vagy éppen olyan cégnek melózom, ami Linuxokra fejlesztget, de azon az oldalon is vannak szopások, kár széptgetni a dolgot. Legfeljebb ugyanazt mondjátok rá, mint én a Winetekre, hogy nem ért hozzá eléggé az admin :-) Pld. itt voltak az lpd megállásaim, most meg az Apacs fogta magát így 190 nap után. Előfordul, csak ne hagoztatnátok, hogy ilyen csak wines dolgoknál.

Wines problámádnak meg neki kellene látni, hogy nálam működik-e, de annyira azért nem izgat a dolog. Nem mondom azt, hogy nincs, de jó eséllyel ha olyat használtam, aztán működik, akkor olyan lehet, mint az RPC hiba, amire vagy 10 év alatt jötek rá. Ennyi idő után legalább patch lett egyből, Linux disztribet meg lehet ki is kell dobni a vérbe.

Nya, ez igy most teljesen egyetertos. Leszamitva egy pontot, ezt a disztrib kidobos dolgot, mert az nemertos. Lennel olyan jo, es megmagyaraznad, mire gondoltal? :)

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#613 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2007. 08. 07. 08:45

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 14:52

Jaja, úgy is meg lesz cáfolva minden állításunk... :)

Amúgy felvettem volna a következő jelenséget, hogy prezentálni is tudjam.

A következő történt:

Emberke excel-ben le akarta menteni a megnyitott file-ját és annak módosítását. Mikor rákattintott a mentésre akkor meg akart nyitni egy file-t. Ezt többször eljátszotta. Aztáűn próbaképp meg akartunk nyitni egy másik file-t, na akkor lementette. Tehát felcserélődött a két ikon. Hát köszi. Ha pl. megnyitom és a módosításokat nem akarom lementeni, akkor egész nagyott szívtam volna.

Aztán probálkozások után rájöttem, ha teljesen kipucolom az office profiljukat, akkor helyre jön és 1-2 hónapig megy nekik rendesen.
De ez állapot? Ezért fizetünk több tízezret? Mert ha tényleg arról lenne szó, hogy ok fizetek mint a vöcsök, de legalább megy, akkor ok. De így? :confused:

na ez jó amit az office-ról írsz, ugyanis nap mint nap szopat minket ezzel. up to date az összes gép (win+office), ennek ellenére iszonyat sokszor hasalnak meg, leginkább nyomtatásnál. számtalan reinstall volt már, de semmit sem segített, jön majd a profile purge :) köszi, remélem menni fog ;)
www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun
Mobile devices:Galaxy Note 3

#614 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2007. 08. 07. 08:53

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 18:09

félreértés ne essék, asszem írtam is párszor, hogy jó kezekben imho a win is rettenet stabil és biztonságos (míg egy linux is egy kezdő kezében egy ketyegő bomba). személy szerint pár mókásabb wines problémámat írtam le, ami számomra eléggé gyermeteg hibának tűnt. bár erre pont jó példa volt a válaszod, hogy ez biza nem általános (pl az újraindítás, jó lenne rájönni azért hogy where to find :)).
csak vlhogy úgy szumma szummárum _nekem_ a lin jobban bejön mint a win, ill ott ilyenféle hibákba 1x sem ütköztem (veled ellentétben, nálad meg pont úgy jelentkeztek olyan érdekes hibák, mint nálam winen :)) egy a lényeg, hogy választhatunk, hogy milyen rendszert akarunk magunknak, ill mi az amin leginkább otthonosan érezzük magunkat.
www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun
Mobile devices:Galaxy Note 3

#615 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 08:54

Idézet: dareal - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 9:45

... jön majd a profile purge :) köszi, remélem menni fog ;)

Nálam ez vált be. Nyersz vele pár hónapot, de utána ismét tisztítani kell.
Nálam is folyamatosan update-elve van, de hiába.....
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#616 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 09:36

Idézet: kroozo - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 4:23

Leszamitva egy pontot, ezt a disztrib kidobos dolgot, mert az nemertos. Lennel olyan jo, es megmagyaraznad, mire gondoltal? :)

Amikor pld. 2.1-es Slinkkkel volt bajom, meg régi Suséval, akkor egyértelműen jöttek nekem az arcok, hogy akkor inkább tegyünk fel újabat, mert ez régi, meg hú, meg ha, meg akkor érdemesebb újat feltenni teljesen az elejétől, mert az olyan régi, hogy a patchelése nem lesz egyszerű, meg a többi.
Make love not Wor.

#617 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 10:50

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 10:36

Amikor pld. 2.1-es Slinkkkel volt bajom, meg régi Suséval, akkor egyértelműen jöttek nekem az arcok, hogy akkor inkább tegyünk fel újabat, mert ez régi, meg hú, meg ha, meg akkor érdemesebb újat feltenni teljesen az elejétől, mert az olyan régi, hogy a patchelése nem lesz egyszerű, meg a többi.

Ja. Csak en ezt kevesse erzem problemanak. Mondhatnam nem bug, inkabb feature :D Tipikusan ilyet akkor mond az ember, mikor valami olyat kellene hasznalni, ami a distro osszerakasa idejen meg nem volt (vagy ha volt, akkor valamiert nem kerult be a distroba), pl valami csoda uj ficsor az apacsban. Termeszetesen meg lehet csinalni azt, hogy az adott rendszerbe kezzel belepakolod azt, ami neked kell, csak ez kisse szellel szemben hugyozas. A disztrok ugyanis altalaban ugy mukodnek, hogy azt mondjak egy aktualis programhalmazra, hogy na most akkor ezeket rakjuk ossze, szepen becsomizzak, es egymassal osszetesztelik oket. Aztan ezt supportoljak egy darabig, uj dolgok meg mennek az uj verzioba. Azert azt latni kell, hogy egy distro nehezen hasonlithato egy windowshoz. Sokkal sokkal sokkal tobb dolog van benne ugy, hogy az egysegesen kezelheto, es kezelendo. Ha neked olyan kell, ami nincs benne, akkor vagy felteszed az ujabb egysegest, vagy vallalod, hogy amit te csaptal hozza, ahhoz neked kell gondolkodni. Ez eseti dontes, hogy van-e tudasod, idod, eroforrasod arra, hogy ezt csinald, vagy nincs (illetve osszessegeben jobban jossz ki, ha frissitesz). Ez ilyen, es szerintem egyaltalan nem rosszul mukodo szisztema, persze ez sem tokeletes :)

#618 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 11:03

Idézet: dareal - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 9:53

... egy a lényeg, hogy választhatunk, hogy milyen rendszert akarunk magunknak, ill mi az amin leginkább otthonosan érezzük magunkat.

Most még igaz, de ki tudja, meddig? Ha a "gyártó" cégek eléggé agresszív politikát folytatnak, senki sem tudja megjósolni, mennyire leszünk "irányítva". Valóban az lenne a legjobb talán, ha mindenki szabadon választhatna. Ez most úgy hangzott, mintha már ma sem lenne igaz...  :smoker:

ps.: profitorientált cégeknél egyértelműen a bevétel a szempont, előbb-utóbb úgyis "elkanászosodnak". A nonprofit megmozdulások esetén pedig hát ki merem mondani, hogy inkább a hatékonyság, a mindenki által elfogadottság a szempont. Bármennyire is a pénz meghatározó napjainkban, ha ez motiválja a fejlesztőket, akkor mi, felhasználók is a pénz markában köthetünk ki nagyon hamar. Csak a másik oldalról...

ps/2.: olvasgatom az MS kínai "bevetéseit" és elszomorodom. Egyre inkább körvonalazódik bennem, hogy az MS egyre nagyobb üzletet csinál, ami magától értetődő. Látom, ahogyan növekszenek, gyarapodnak, egyre nagyobb hatalomra (!) tesznek szert. De valahogy nem hiszek már nekik. Mert egyre nyájasabbak, egyre "tökéletesebb" világról beszélnek, holott a probléma is egyre több, s a világ csak egyre bonyolultabb lesz közben... Bocsesz, az  :offtopic: miatt.

Szerkesztette: Warrior 2007. 08. 07. 11:26 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#619 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 11:38

Idézet: kroozo - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 4:23

Nya, ez igy most teljesen egyetertos. Leszamitva egy pontot, ezt a disztrib kidobos dolgot, mert az nemertos. Lennel olyan jo, es megmagyaraznad, mire gondoltal? :)

Mostanában ez a -Jahno szavaival- "disztrib kidobós" dolog engem is kezd zavarni. Konkrétan ubunturól van szó, másról nem tudok nyilatkozni, de kicsit idegesítő, mikor a kiadási ciklus mondjuk második hónapjában megjelenik egy tetszőleges alkalmazás új verziója, akkor abból nem készül hivatalos csomag. Csak biztonsági frissítések vannak. Ha új GIMP, új MonoDevelp, új Pidgin, új ez, új az kéne, amikből közben kijöttek az új stabil verziók, akkor meg lehet várni a következő ubuntu kiadást (fél év), amibe -talán- belekerülnek a friss verziók. Vagy lehet forrásból fordítással pöcsölni, esetleg third party repókból (biztonság?) vadászni a cuccokat. Épp pár hete kerestem napokig az új monodevelopot, mire valaki csinált egy deb csomagot aztán rátaláltam valahol az ubuntu fórumokon. Miért nincsenek ilyen frissítések? Most pl teljesen meg vagyok elégedve a feisty-vel, nem feltétlenül akarom majd októberben "gusztira" upgradelni a teljes rendszert, de muszáj, mert máshogy sosem lesz új gnome-om, meg friss verzióm a kedvenc alkalmazásaimból. (hülye windows hasonlat: a photoshop/ofisz/msn messenger/akármi új verzióját fel tudnám rakni kettővel ezelőtti windowsra is, nem kellene megvárnom a következő windows megjelenését).
-ZsOlTi-

#620 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 11:51

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 12:38

mikor a kiadási ciklus mondjuk második hónapjában megjelenik egy tetszőleges alkalmazás új verziója, akkor abból nem készül hivatalos csomag. Csak biztonsági frissítések vannak.

Ez itt nem úgy műxik, hogy a Firefox indításkor közli, van egy új verzió, akarom-e? Oszt ha "igen, akarom" van, akkor felrakja, becsukja, indítja, aztán fut az új verzió? MSN is ugyanez, MS Update meg rendbeteszi kikapcsoláskor a Wint/Officét. Linuxban ezek az alkalmazásfrissítések mennyire parásak?
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.