HWSW Informatikai Kerekasztal: Microsoft kontra linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Microsoft kontra linux Értékeld a témát: -----

#761 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 31. 15:19

A frissítő telepítés kapcsán el kellett olvasnom most pár tudásbáziscikket. Rá kellett jönnöm, hogy minden probléma-lehetőség nincs dokumentálva.
"Légy szerény mint én..."

#762 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 24. 23:59

Szössz...

ps: manapság már vannak árva fájlok is... :smoker:

Csatolt fájl:

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#763 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 25. 01:09

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. nov. 25., vasárnap - 0:59

Szössz...

ps: manapság már vannak árva fájlok is... :smoker:

Sőt még linux/ext3 alatt is...
ps: Szólj, ha van valami frappánsabb fordításod az "orphaned file"-ra. :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#764 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 25. 19:35

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. nov. 25., vasárnap - 2:09

Sőt még linux/ext3 alatt is...
ps: Szólj, ha van valami frappánsabb fordításod az "orphaned file"-ra. :)

Semmi bajom a szóval csak nem annyira "műszaki". Mellesleg valóban elég jól tükrözi a mechanizmust, azaz az árván maradást, a leszakadást (talán lehetne "leszakadt" is, de nem tőlünk függ).

De vannak érdekes dolgok, pl: Nero: "PC leállítása elkészüléskor", vagy "A meghajtó kész állapotára VÁRÁS"... Nekem nagyon szemet szúrnak. Tudom, ne nézzek annyi "windows-képernyőt"...  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#765 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 25. 20:00

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. nov. 25., vasárnap - 19:35

Semmi bajom a szóval csak nem annyira "műszaki". Mellesleg valóban elég jól tükrözi a mechanizmust, azaz az árván maradást, a leszakadást (talán lehetne "leszakadt" is, de nem tőlünk függ).

De vannak érdekes dolgok, pl: Nero: "PC leállítása elkészüléskor", vagy "A meghajtó kész állapotára VÁRÁS"... Nekem nagyon szemet szúrnak. Tudom, ne nézzek annyi "windows-képernyőt"...  :smoker:

Ezért nem kell magyar verziókat használni, ha meg mégis akkor el kell fogadni, hogy ez a színvonal.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#766 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 25. 20:02

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. nov. 25., vasárnap - 19:35

Dupla.

Szerkesztette: FlowM@N 2007. 11. 25. 20:03 -kor

| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#767 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 25. 20:31

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. nov. 25., vasárnap - 21:00

Ezért nem kell magyar verziókat használni, ha meg mégis akkor el kell fogadni, hogy ez a színvonal.

Mondjuk ez is igaz. Windows-t kivéve angol verziókat használok épp emiatt. A Nero is az. Régi főnököm meg is kérdezte, hogy "nem tudok magyarul?" Nem értette, hogy miért ragaszkodtam az ánglius változathoz...  :smoker:

#768 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 25. 21:02

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. nov. 25., vasárnap - 20:31

Mondjuk ez is igaz. Windows-t kivéve angol verziókat használok épp emiatt. A Nero is az. Régi főnököm meg is kérdezte, hogy "nem tudok magyarul?" Nem értette, hogy miért ragaszkodtam az ánglius változathoz...  :smoker:

Én is éppen Nero-t nyúztam az előbb és valahogyan magyar lett a tools. Azt mondja LemezSzken. :D Én örülnék a legjobban, ha lehetne magyarul érteni a programokat, de sajnos nem ez a helyzet.

#769 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 25. 21:09

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. nov. 25., vasárnap - 21:02

Én is éppen Nero-t nyúztam az előbb és valahogyan magyar lett a tools. Azt mondja LemezSzken. :D Én örülnék a legjobban, ha lehetne magyarul érteni a programokat, de sajnos nem ez a helyzet.

Pedig marha egyszerű. Lehet magyarítani, de a szakkifejezést meg kell hagyni eredeti nyelven. Ezt már a monarchia idején is tudták, így lett sublerunk a tolómérő helyett, stb. Tehát ugathat magyarul a vindózer is, csak a diszk legyen diszk és így tovább.

Például: Egy file másolása megtörtént a C jelű diszkről a D jelű diszkre. Ez egy értelmes üzenet. Namost ha ezt ökörmagyarítjuk, akkor egy dosszié másolása megtörtént a C jelű merevlemezről a D jelű merevlemezre. ..mert hogy a file az biza dosszié és a diszk leginkább merevlemez, egyeseknél keménylemez brrrr !

#770 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 25. 21:31

:offtopic: Kedvencem akkor is az inode helyett az ibög, az eddig nalam mindent vitt :D
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#771 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 25. 22:22

Idézet: kroozo - Dátum: 2007. Nov. 25., Sunday - 22:31

:offtopic: Kedvencem akkor is az inode helyett az ibög, az eddig nalam mindent vitt :D

Ez komoly?
rotfl :D
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#772 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 25. 22:34

Idézet: padawan - Dátum: 2007. nov. 25., vasárnap - 22:22

Ez komoly?
rotfl :D

Teljesen. A (meltatlanul) megboldogult linuxvilag magyaritsunk mindent mozgalmanak egyik torzszulotje. :)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#773 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 26. 06:55

"Még soha semmit nem hagytam félbe, de majd mo..."

Csatolt fájl:

#774 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 26. 06:57

Idézet: debianforever - Dátum: 2007. nov. 25., vasárnap - 22:09

...

Például: Egy file másolása megtörtént a C jelű diszkről a D jelű diszkre. Ez egy értelmes üzenet. Namost ha ezt ökörmagyarítjuk, akkor egy dosszié másolása megtörtént a C jelű merevlemezről a D jelű merevlemezre. ..mert hogy a file az biza dosszié és a diszk leginkább merevlemez, egyeseknél keménylemez brrrr !

Vigyázz, a dosszié már majdnem mappa...  :smoker:

#775 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 26. 07:10

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 6:57

Vigyázz, a dosszié már majdnem mappa...  :smoker:

Frei mappa...  :Đ

bocs...:)
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#776 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 26. 12:01

HWSW-s cikk, tegnapi ("A kisebb cégek jobban bíznak a Linuxban"), utolsó bekezdés egy része:

"Nem az a gond, hogy a nyomtatók nincsenek megfelelően támogatva, hanem az, hogy Linux alatt nem használható ki a bennük rejlő összes funkció." <--- Például?  :smoker:

Szerkesztette: Warrior 2007. 11. 26. 12:04 -kor

#777 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 26. 12:08

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 12:01

HWSW-s cikk, tegnapi ("A kisebb cégek jobban bíznak a Linuxban"), utolsó bekezdés egy része:

"Nem az a gond, hogy a nyomtatók nincsenek megfelelően támogatva, hanem az, hogy Linux alatt nem használható ki a bennük rejlő összes funkció." <--- Például?  :smoker:

Konkrét példát nem tudok mondani, de egy tippem van.

Pl. adott egy Samsung nyomtató duplex nyomtatást tud. Ugyan a linux támogatja a nyomtatást de pl. ezt a speckó szolgáltatást nem.

Mondom ezt csak tippelem, konkrét példát nem tudok mondani.....
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)

#778 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 26. 12:08

en igy tudom ertelmezni (lehet persze, hogy rosszul): nem az a baj, hogy keves a tamogatott nyomtato, hanem az, hogy ha tamogatva is van nem erheto el benne az osszes funkcio.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#779 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 26. 12:33

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 12:08

Konkrét példát nem tudok mondani, de egy tippem van.

Pl. adott egy Samsung nyomtató duplex nyomtatást tud. Ugyan a linux támogatja a nyomtatást de pl. ezt a speckó szolgáltatást nem.

Mondom ezt csak tippelem, konkrét példát nem tudok mondani.....

Esetleg ha bekonfigurálnád...nekem a hp például a duplexet is tudja, sőt válogatni tudok a manuális, felső adagoló, alsó adagoló között.

#780 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 26. 12:34

Idézet: debianforever - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 12:33

Esetleg ha bekonfigurálnád...nekem a hp például a duplexet is tudja, sőt válogatni tudok a manuális, felső adagoló, alsó adagoló között.

Olvasd el,nem nálam van.. :)

Csak régebben olvastam valahol, akinek ez volt a problémája..

Téma megosztása:

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.