HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD Phenom - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (194 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD Phenom K10 Értékeld a témát: -----

#1061 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 14. 21:31

Kép
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1062 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 22:09

egy kis clock to clockot 2,93 ghzen nemártana  :D  :D  :D
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#1063 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 22:23

Idézet: arn - Dátum: 2007. dec. 14., péntek - 15:44

ha csak az egyik hwen fejlesztenenek es meg csak egy tesztre sem vennek be a masikat - szuletne par erdekes jatek  :Đ

olyan mint a webfejlesztes - erhet meglepetes a ff es az ie kapcsan.

Windows és az apijai hivatottak elrejteni a szemed elől a konkrét hw-t és hogy ne kelljen assembleyben tökörészni. Egyébként még mindig nem értem ezt a dolgot :D

Attól semmi nem lesz optimalizáltabb, hogy az amd becsődöl.

A webet ne keverjük ide, ott van egy szabvány, amit a tisztelt fejlesztőknek a böngésző kivitelezésekor vagy sikerül betartani vagy nem, illetve adott sok majom, aki ie specifikus baromságokat használ :D
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#1064 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 22:25

Idézet: fLeSs - Dátum: 2007. dec. 14., péntek - 17:20

Idővel teszt is lesz róla. :)

Várjuk :D

Esetleg kinyomtatva betehetem a fa alá? :think:  :D

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#1065 Felhasználó inaktív   MiMi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 14. 23:02

Most olvastam HWSW cikkben:
"Egy olyan környezetben működünk, ahol az emberek úgy érzik, az AMD-nek a legnagyobb teljesítményű processzorra van szüksége ahhoz, hogy sikeres legyen. Én azt mondom önöknek, hogy ez a percepció téves" - Dirk Meyer

A Cyrix is ezt mondogatta.
Szerintem ha egy architektúra nem a leggyorsabb legalább a bemutatkozáskor, nem sok jövője van. Egy erősebb CPU-ból pillanatok alatt lehet olcsóbbat, lassabbat csinálni, fordítva nem igaz. Az erősebből visszabutított proci előállítása is álltalában olcsóbbb lehet, már azért is, mivel a gyengébb példányokat tudják olcsóbban eladni, a gyorsabbak meg drágán értékersíthetők.
Háromféle ember van: aki tud számolni és aki nem.

#1066 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 00:48

Idézet: MiMi - Dátum: 2007. dec. 14., péntek - 23:02

Most olvastam HWSW cikkben:
"Egy olyan környezetben működünk, ahol az emberek úgy érzik, az AMD-nek a legnagyobb teljesítményű processzorra van szüksége ahhoz, hogy sikeres legyen. Én azt mondom önöknek, hogy ez a percepció téves" - Dirk Meyer

A Cyrix is ezt mondogatta.
Szerintem ha egy architektúra nem a leggyorsabb legalább a bemutatkozáskor, nem sok jövője van. Egy erősebb CPU-ból pillanatok alatt lehet olcsóbbat, lassabbat csinálni, fordítva nem igaz. Az erősebből visszabutított proci előállítása is álltalában olcsóbbb lehet, már azért is, mivel a gyengébb példányokat tudják olcsóbban eladni, a gyorsabbak meg drágán értékersíthetők.

"Véleménye szerint a piac megfizethető értéket keres, melyet az AMD képes biztosítani most is. Ez nem jelenti ugyanakkor azt, hogy feladták volna a legnagyobb teljesítményű processzor trónjáért folyó harcot, szögezte le."

Ha egy sorral ugye tovább olvasunk ...
A barátnőm megjegyezte tegnap este az ágyban: Te egy perverz disznó vagy!
Mire én: Kemény szavak ezek egy kilenc évestől!

#1067 Felhasználó inaktív   MiMi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 15. 15:13

Nekem akkor is magyarázkodásnak tűnik a dolog.  :(
Mondjuk legalább már elismerik, hogy a Phenom nem a leggyorsabb CPU jelenleg.

Szerkesztette: MiMi 2007. 12. 15. 15:15 -kor

Háromféle ember van: aki tud számolni és aki nem.

#1068 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 16:04

Idézet: MiMi - Dátum: 2007. dec. 15., szombat - 16:13

Nekem akkor is magyarázkodásnak tűnik a dolog.  :(
Mondjuk legalább már elismerik, hogy a Phenom nem a leggyorsabb CPU jelenleg.

Szerintem nem állították, hogy a phenom a leggyorsabb cpu, maximum nagyon az elején :D

Idézet

AMD Demonstrates World's First Native Quad-Core X86 Server Processor

Ez volt a reklámszlogen :)

Igazából tényleg azt érzem én is, hogy nagyon sokan azt várták, hogy a 2.0ghz-es phenomx4 majd lenyomja a qx9770-et és megkapod 40 ezerért :D

Egyébként részben igaz, hogy nincs szükség legjobb teljesítményre ahhoz, hogy elkezdjenek nyereséges szakaszba mozdulni. Egy nagyon gyors és tényleg nagyon drága proci (pl qx9770) inkább csak meggyorsítja az adott architektúrába lapátolt pénz visszanyerését. Szóval versenyképes processzorok piacra dobásával ugyanúgy visszanyerhetnék ezt az összeget. A probléma az, hogy belelapátolták a sok pénzt a barcelonába és valahogy ez a beígért magon belüli fejlesztéseken nem látszik, illetve az alacsony órajel miatt ebből az irányból sem tudják szorongatni a c2q-t, tehát sem hatékonyságban sem órajelben nem megy az utolérés. Csúsznak az órajelemeléssel. Akkor ugye jön még ez a TLB bug, szállítások leállítása. Persze a sajtó azonnal rárepül a dögre...

Év végére az összes sz*r az amd nyakába borult, ami eddig halmozódott a kis buksijuk felett, asszem erre mondják, hogy ezt besz*pták.

#1069 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 18:13

Idézet: BoGab - Dátum: 2007. dec. 14., péntek - 22:23

A webet ne keverjük ide, ott van egy szabvány, amit a tisztelt fejlesztőknek a böngésző kivitelezésekor vagy sikerül betartani vagy nem, illetve adott sok majom, aki ie specifikus baromságokat használ :D

ez itt a lenyeg - hogy egyik sem 100% kompatibilis. hiaba hasznalsz szabvanyos dolgokat.

#1070 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 18:13

Idézet: fLeSs - Dátum: 2007. dec. 14., péntek - 16:50

Nem. A végleges Phenomnak nem lesz szüksége lassító fixre.

GoodSpeed: még szép, hogy ingyenes... :)

es most lehet ilyet venni?

#1071 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 18:16

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2007. dec. 15., szombat - 0:48

"Véleménye szerint a piac megfizethető értéket keres, melyet az AMD képes biztosítani most is. Ez nem jelenti ugyanakkor azt, hogy feladták volna a legnagyobb teljesítményű processzor trónjáért folyó harcot, szögezte le."

Ha egy sorral ugye tovább olvasunk ...

ezt az intel is tudja biztositani - csak az kerdes, hogy akarja e  ;)

hulyek lennenek.

#1072 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 18:30

Idézet: arn - Dátum: 2007. dec. 15., szombat - 19:13

ez itt a lenyeg - hogy egyik sem 100% kompatibilis. hiaba hasznalsz szabvanyos dolgokat.

Ha ez igaz lenne hemzsegnének az intelonly meg az amdonly alkalmazások.

Úgy látom már megint nem győzzük meg egymást :D

Szerkesztette: BoGab 2007. 12. 15. 18:32 -kor

#1073 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 18:41

Bogab, szerintem már rájuk borult az régen sajnos. :( :)
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#1074 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 19:54

Idézet: arn - Dátum: 2007. dec. 15., szombat - 18:13

es most lehet ilyet venni?

Nem, de hamarosan igen.
Egyébként most sem kötelező feltenni a patchet.

Plz, vki el tudná nekem küldeni az Everest helpjéből a memória benchmarkokra vonatkozó részt? :D Nemtom megnyitni a chm filet.

#1075 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 20:07

Idézet: fLeSs - Dátum: 2007. dec. 15., szombat - 19:54

Nem, de hamarosan igen.
Egyébként most sem kötelező feltenni a patchet.

Plz, vki el tudná nekem küldeni az Everest helpjéből a memória benchmarkokra vonatkozó részt? :D Nemtom megnyitni a chm filet.

Idézet

Memory Read

This benchmark measures the maximum achiveable memory read bandwidth. The code behind this benchmark method is written in Assembly and it is extremely optimized for every popular AMD and Intel processor core variants by utilizing the appropriate x86, MMX, 3DNow!, SSE, SSE2 or SSE4.1 instruction set extension. The benchmark reads a 16 MB sized, 1 MB aligned data buffer from system memory into the CPU. Memory is read in forward direction, continuously without breaks.

In order to avoid concurrent threads competing over system memory bandwidth, Memory Read benchmark utilizes only one processor core and one thread.

Idézet

Memory Write

This benchmark measures the maximum achiveable memory write bandwidth. The code behind this benchmark method is written in Assembly and it is extremely optimized for every popular AMD and Intel processor core variants by utilizing the appropriate x86, MMX, 3DNow!, SSE or SSE2 instruction set extension. The benchmark writes a 16 MB sized, 1 MB aligned data buffer from the CPU into the system memory. Memory is written in forward direction, continuously without breaks.

In order to avoid concurrent threads competing over system memory bandwidth, Memory Write benchmark utilizes only one processor core and one thread.

Important note

On AMD K8 class (Athlon 64, Athlon 64 X2, Socket 754/939/AM2 Sempron, Opteron, Turion 64, Turion 64 X2) systems configuring the Command Rate setting to 1T significantly improves Memory Write bandwidth and CPU PhotoWorxx scores.

Idézet

Memory Copy

This benchmark measures the maximum achiveable memory copy speed. The code behind this benchmark method is written in Assembly and it is extremely optimized for every popular AMD and Intel processor core variants by utilizing the appropriate x86, MMX, 3DNow!, SSE, SSE2 or SSE4.1 instruction set extension. The benchmark copies a 8 MB sized, 1 MB aligned data buffer into another 8 MB sized, 1 MB aligned data buffer through the CPU. Memory is copied in forward direction, continuously without breaks.

In order to avoid concurrent threads competing over system memory bandwidth, Memory Copy benchmark utilizes only one processor core and one thread.

Idézet

Memory Latency

This benchmark measures the typical delay when the CPU reads data from system memory. Memory latency time means the penalty measured from the issuing of the read command until the data arrives to the integer registers of the CPU. The code behind this benchmark method is written in Assembly, and uses 1 MB alignment, 1024-byte stride size. Memory is accessed in forward direction.

Memory Latency benchmark test uses only the basic x86 instructions and utilizes only one processor core and one thread.

Important note

On AMD K8 class (Athlon 64, Athlon 64 X2, Socket 754/939/AM2 Sempron, Opteron, Turion 64, Turion 64 X2) systems configuring the Command Rate setting to 1T slightly improves Memory Latency result.

Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1076 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 20:55

Idézet: Valdy - Dátum: 2007. dec. 15., szombat - 20:07

Köszönöm. :) A CPU AES-t is idemásolnád nekem? :D Az egy új teszt.

Szerkesztette: fLeSs 2007. 12. 15. 21:01 -kor

#1077 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 20:57

Idézet: fLeSs - Dátum: 2007. dec. 15., szombat - 20:55

Köszönöm. :)

nm :)

#1078 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 21:09

Idézet: fLeSs - Dátum: 2007. dec. 15., szombat - 20:55

Köszönöm. :) A CPU AES-t is idemásolnád nekem? :D Az egy új teszt.

Idézet

CPU AES

This integer benchmark measures CPU performance using AES (a.k.a. Rijndael) data encryption. It utilizes Vincent Rijmen, Antoon Bosselaers and Paulo Barreto's public domain C code in ECB mode (http://www.esat.kule...l-fst-3.0.zip).

CPU AES test uses only the basic x86 instructions, and it's hardware accelerated on VIA PadLock Security Engine capable VIA C3 and VIA C7 processors. The test consumes 48 MB memory, and it is HyperThreading, multi-processor (SMP) and multi-core (CMP) aware.

- Where are we going?
- Let's go find out.

#1079 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 21:12

Neked is köszi. :)

#1080 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 21:22

Azért a kis via proci elég jól muzsikál ebben...

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-10-1197750135.jpg

Téma megosztása:

• (194 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.