HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD Phenom - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (194 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD Phenom K10 Értékeld a témát: -----

#1681 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 18. 16:32

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2008. szept. 18., csütörtök - 16:52

Az is jól látszik, hogy a B3 steppinges 2.66Ghz-es Quad még a Phenom-nál is többet fogyaszt 8-30W-al.

csak sajnos jocskan van kozottuk korkulonbseg... mar nekem is x honapja g0as q6600om volt, mire kijott a phenom.

#1682 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 18. 16:41

Idézet: arn - Dátum: 2008. szept. 18., csütörtök - 17:32

csak sajnos jocskan van kozottuk korkulonbseg... mar nekem is x honapja g0as q6600om volt, mire kijott a phenom.

Az Amd időbeli elmaradása ebben az összehasonlításban most lényegtelen. Lényeg, hogy 2 "első szériás" modellt vizsgálunk nem egy friss produktumot (Phenom B2), meg egy ráncfelvarrottat(Intel G0). A versenyképesség, meg hogy az elmaradás az Amd hibája az most más tészta. Az Amd-nek valószínű nem lesz fimomított 65nm-es procija, mert rögtön jön év végén, vagy jövő év elején a 45nm-es Deneb. Arra leszek kíváncsi, hogy az hogy fog teljesíteni, szigorúan fogyasztát nézve egy 45 nm-es Yorkfield-el. Ha sikerül egy jól skálázható processzort kihozni, amely közel Yorkfield sebességet produkál akkor már egy elég jó alternatíva lehet, főleg ha jóárasítják. de ez a közeljövő zenéje. Én mindenesetre bizakodó vagyok a fentebb belinkelt fogyasztási adatok alapján. Ott majdnem csak a felét fogyasztotta egy azonos órajelen járatott 65nm-es Phenom-nak.
A barátnőm megjegyezte tegnap este az ágyban: Te egy perverz disznó vagy!
Mire én: Kemény szavak ezek egy kilenc évestől!

#1683 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 18. 17:45

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2008. szept. 18., csütörtök - 17:41

Az Amd időbeli elmaradása ebben az összehasonlításban most lényegtelen. Lényeg, hogy 2 "első szériás" modellt vizsgálunk nem egy friss produktumot (Phenom B2), meg egy ráncfelvarrottat(Intel G0).

Nem lényegtelen, jó sokat késtek a 65nm bevezetésével. Miért kéne első steppingest összehasonlítani? Pont ez a lényeg. Intel a B3as QX6700asát kivágta a nép arcába a kétmagosok megjelenése után pár hónappal, amdnek meg sikerült valahol a 2. stepping környékén belépni. Ilyenkor szerintem a finomítások abszolút nem elhanyagolható tényezők.

Az a baj, hogy jól hangoznának ezek az adatok ott a táblázatban, csak mire ugye a 45nmből sikerülne némi nemű előnyt kovácsolni, addigra itt a nyakukon a nehalem és behozza azt a technológiai elmaradást (gondolok itt a HTre és a magonként állítgatható dolgokra, valamint az IMC-re ugye), amire a Core uarchitektúra nem volt hivatott.

Most üt vissza, hogy amíg az intel hegesztett a garázsban, addig az amdnél ültek a babérokon és ünnepeltették magukat.

Idézet

Arra leszek kíváncsi, hogy az hogy fog teljesíteni, szigorúan fogyasztát nézve egy 45 nm-es Yorkfield-el. Ha sikerül egy jól skálázható processzort kihozni, amely közel Yorkfield sebességet produkál akkor már egy elég jó alternatíva lehet, főleg ha jóárasítják. de ez a közeljövő zenéje.

Ezzel annyi a baj, hogy behozzák a yorkfieldet, akkor mi van? Intelke a legkisebb újjoncot 284-re taksálja. Ergó yorkfildek mennek szépen az árszegmens közepépső részébe és alúlra. Ugyanaz elsz a baja a 45nmeseiknek, mint az első generációs Phenomnak. Lósz*rt nem fognak vele keresni...
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#1684 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 18. 21:28

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2008. szept. 18., csütörtök - 17:41

Az Amd időbeli elmaradása ebben az összehasonlításban most lényegtelen. Lényeg, hogy 2 "első szériás" modellt vizsgálunk nem egy friss produktumot (Phenom B2), meg egy ráncfelvarrottat(Intel G0). A versenyképesség, meg hogy az elmaradás az Amd hibája az most más tészta. Az Amd-nek valószínű nem lesz fimomított 65nm-es procija, mert rögtön jön év végén, vagy jövő év elején a 45nm-es Deneb. Arra leszek kíváncsi, hogy az hogy fog teljesíteni, szigorúan fogyasztát nézve egy 45 nm-es Yorkfield-el. Ha sikerül egy jól skálázható processzort kihozni, amely közel Yorkfield sebességet produkál akkor már egy elég jó alternatíva lehet, főleg ha jóárasítják. de ez a közeljövő zenéje. Én mindenesetre bizakodó vagyok a fentebb belinkelt fogyasztási adatok alapján. Ott majdnem csak a felét fogyasztotta egy azonos órajelen járatott 65nm-es Phenom-nak.

meg jo hogy nem vmelyik p4 fogyasztasahoz hasonlitod :D ha bemesz a boltba gyanitom nem a regi vasak kozul fogsz valogatni, amikor van uj. adott arban melyik gyorsabb, fogyaszt kevesebbet, etc...

az a gond, hogy a negymagosok meg most is olyan szegmenst kepviselnek, amiben a teljesitmeny fontos. talan ez valtozik, es akkor jo arpolitikaval tobbet adnak el. az mas kerdes, hogy egy monolitikus chippel sose fognak a ketmagosokkal versenyre kelni se kihozatalban, se arban. illetve az intel megteheti, hogy a kozepkategoriat nyomott aron adja, mert a teljesitmenyehes felhasznalokat is ki tudja szolgalni, amin sokat keres. ezt az amd megcsinalta a gpunal, de procinal erre keves az eselye.

Szerkesztette: arn 2008. 09. 18. 21:28 -kor

#1685 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 19. 23:28

Idézet: arn - Dátum: 2008. szept. 18., csütörtök - 22:28

meg jo hogy nem vmelyik p4 fogyasztasahoz hasonlitod :D ha bemesz a boltba gyanitom nem a regi vasak kozul fogsz valogatni, amikor van uj. adott arban melyik gyorsabb, fogyaszt kevesebbet, etc...

az a gond, hogy a negymagosok meg most is olyan szegmenst kepviselnek, amiben a teljesitmeny fontos. talan ez valtozik, es akkor jo arpolitikaval tobbet adnak el. az mas kerdes, hogy egy monolitikus chippel sose fognak a ketmagosokkal versenyre kelni se kihozatalban, se arban. illetve az intel megteheti, hogy a kozepkategoriat nyomott aron adja, mert a teljesitmenyehes felhasznalokat is ki tudja szolgalni, amin sokat keres. ezt az amd megcsinalta a gpunal, de procinal erre keves az eselye.

Ejj-ejj, csak nem értitek, mit szeretnék mondani. :)
Én csak azt szeretném, ha az Amd egy versenyképes produktummal rukkolna elő, amely ha sebességben el is marad a Nehalem-től, attól még az ára és a kedvező fogyasztása révén lehet népszerű. Pont úgy ahogy a grafikus kártyái is. Ott sem a 4850/70 a leggyorsabb, de gyorsak és jóval népszerűbbek jelenleg a userek körében mint a GTX variánsok. És pont ezért említettem, hogy jó esélye van egy jó fogyasztású procival kijönnie, mert hogy az első szériás Kentsfied is annyit fogyasztott, mint a B2-es stepping-es Phenom. Need is Kentsfield-ed van szal nem egy öreg P4-hez hasonlítottam. 4 magos és ugyanaz mint a G0-ás, szal összevethető az Amd 4 magosával. Mindkettő fajtájuk első tagja. Pusztán ennyi, azzal mindenki tisztában van, hogy nem lesz Nehalem gyilkos. De ennyi erővel az Ati kártyáira is lehet mondani, hogy nem a 9-es GeForce szériát kell megverni, hanem a GTX-eket, mégis előbbit veszik mint a cukrot. Szerintem egy bizonyos teljesítmény szint felett az emberek már inkább azt nézik, hogy amelett, hogy gyors legyen költséghatékony is. Na itt még lehet keresnivalója az Amd-nek, ha jó fogyasztási mutatóval jön ki az új Phenom. Mellesleg, szerintem kiegyensúlyozottab lesz mint a régi X4.
Árával szerintem nem lesz gond, ha jó a kihozatal. Meglévő Am2-es lap tulajoknak jó alternatíva lehet, és azokból azért van egy pár. No de majd meglássuk. :)

#1686 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 20. 16:28

pedig az lesz, hogy a yorkfieldel kell arban versenyeznie - ami szvsz baromi olcson gyarthato cucc lehet es jo ha hasonlo lesz a teljesitmenye. ilyen feltetelekkel az amd nem nagyon fog kimaszni a godorbol.

#1687 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 22. 12:48

Kép
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1688 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 22. 17:46

Cacheből akarnak skálázódni? Érdekes húzás :)

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#1689 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 22. 20:48

Csak 2 féle AM2+ van, és mindkettő 125W TDP-vel? De legalább magas órajeleken...picit még finomodhatna a technológia, de szvsz nem lesz olyan rossz :) Most akkor az AM3 proci visszafelé kompatibilis lesz? Vagy csak DDR3-at tud vezérelni?  :think:

#1690 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 22. 20:54

Azt híresztelték az elején, hogy igen. Persze mivel intel nehalemje telibesz*rja a ddr2t simán elképzelhető, hogy amd is azt mondja vegyél olyat...

#1691 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 22. 21:05

Bakker, úgy nem sokra mentem az AM2+ lappal. A 95W-os 2,6GHz-es példányon (20x00) még elgondolkodnék, de ha lapot meg ramot is cserélni kell, akkor gáz lesz.

Szerkesztette: Nurba 2008. 09. 22. 21:06 -kor

#1692 Felhasználó inaktív   sz.attila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 23. 07:30

Idézet: Nurba - Dátum: 2008. szept. 22., hétfő - 21:05

Bakker, úgy nem sokra mentem az AM2+ lappal. A 95W-os 2,6GHz-es példányon (20x00) még elgondolkodnék, de ha lapot meg ramot is cserélni kell, akkor gáz lesz.

Arrol mar szolni se mernek hogy az aruk is joval borsosabb.(ddr3) az a "Memory Support" pedig eleg rosszul hangzik.

Szerkesztette: szabo attila oli 2008. 09. 23. 07:34 -kor

1.GA-MA790X-UD4 Phenom II X3 720, 4 GB A-Data,Sapphire HD 4670 512Mb/GDDR4, Samsung HD 501LJ, Recom RC-450.
2.P55-GD80 I3 530, Kingmax 2GB/1600,Sapphire HD 4670 512MB

#1693 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 23. 08:17

egyik oldalt se kell felteni ilyen szempontbol  :Đ sose a user erdekei vannak elol.

#1694 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 25. 15:30

Mit tud a kétmagos Phenom az Athlon X2 ellen? :)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1695 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 25. 16:42

Még mindig tök felelslegesnek tartom. Mire a befektetett idő és pénz kezdene megtérülni, már senkinek nem kell dualcore proci...

Elnézve intel jelenlegi stratégiáját a jelenlegi 12MBos L2es Quadok mennek szépen a kukába és maradnak a 6 és 4mb cache-es verziók meg persze a nagy sláger a Q6600. Ezek mellett szerintem egészen a legkisebb nehalemig simán versenyképesek lesznek az új PhenomX4-ek. Csak ugye megint az a fránya profit, mert sokat megint a kék bálna fog zabálni...

#1696 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 25. 16:45

Idézet: BoGab - Dátum: 2008. szept. 25., csütörtök - 17:42

Még mindig tök felelslegesnek tartom. Mire a befektetett idő és pénz kezdene megtérülni, már senkinek nem kell dualcore proci...

Elnézve intel jelenlegi stratégiáját a jelenlegi 12MBos L2es Quadok mennek szépen a kukába és maradnak a 6 és 4mb cache-es verziók meg persze a nagy sláger a Q6600. Ezek mellett szerintem egészen a legkisebb nehalemig simán versenyképesek lesznek az új PhenomX4-ek. Csak ugye megint az a fránya profit, mert sokat megint a kék bálna fog zabálni...

Hogyne kéne, csak akkor már inkább C2D még mindíg.

Bár BE lévén, egész vonzó lehet.
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#1697 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 25. 20:19

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2008. szept. 25., csütörtök - 17:45

Hogyne kéne, csak akkor már inkább C2D még mindíg.

Bár BE lévén, egész vonzó lehet.

Erről van szó. Nem versenyképes architektúra és ennyi plusz befektetést szerintem totál nem ér az egész. Mobil platformon érzem jó húzásnak, mondjuk 45-55nmen nagyon ütős alternatíva egy 780G-vel. Nem kéne megvárni, amíg intel feltámad IGP fronton :D

#1698 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 25. 20:44

Idézet: BoGab - Dátum: 2008. szept. 25., csütörtök - 17:42

q6600kent adnak el szvsz mar minden megmaradt conroet... nem tudom mennyire aktualis.

#1699 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 11:32

Érdekes hír. Az mglehet, hogy nem a Deneb-é lesz a teljesítmény korona, de attól még lehet tisztes iparos :) Egy 4 magos Intelnél alacsonyabb fogyasztású és olcsóbb AMD igen jó alternatíva lehet. Ha a hír tényeg igaz és lehet számítani egy átlagos 3.6ghz-re az azért nem rossz.

http://forums.vr-zon...ad.php?t=335829

#1700 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 12:42

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2008. okt. 6., hétfő - 12:32

Érdekes hír. Az mglehet, hogy nem a Deneb-é lesz a teljesítmény korona, de attól még lehet tisztes iparos :) Egy 4 magos Intelnél alacsonyabb fogyasztású és olcsóbb AMD igen jó alternatíva lehet. Ha a hír tényeg igaz és lehet számítani egy átlagos 3.6ghz-re az azért nem rossz.

http://forums.vr-zon...ad.php?t=335829

nekem eleg lenne egy kf teljesitmeny, jo tuningpotenciallal es alacsony fogyasztassal :) ha a yorkfieldet is hozza, akkor jo arversenyt fogunk latni.

Téma megosztása:

• (194 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.