Idézet: cyberman30 - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 16:00
Bevallom őszintén nem annyira konyítok az AMD procikhoz, de az Intel procikat elég jól ismerem. Mindemellett persze figyelemmel kísérem az AMD által piacra dobott procikat is. Az előbbi hozzászólásommal csak azt akartam megjegyezni, hogy eddig az AMD nem gyártott 3Ghz feletti órajelű procikat, erre lehetne jó cáfolat a Phenom, amelyben ez megvalósulna, és esetleg az Intelt tudná követni a frekvenciákban. Nem tudom, hogy te ebből milyen AMD ismeretet szűrtél le, de ezt te tudod.
OKs, nem akarlak cseszegetni, de szerinted az AMD azért nem jó, mert nem ért el 3.73GHz-et???
Számít az órajel persze, és jó ha minél több van, de nem mindegy, hogy milyen hatékonyság párosúl mellé.
A Phenomnál is az egyik jelentősebb teljesítményugrás a belső felépítés (mikoarchitektura) továbbfejlesztéséből adódik...az már más kérdés, hogy valszeg nővekedhet az órajel (szintén egy-két okos húzásnak és a 65 ill késöbb a 45nm-es technológiának köszönhetően) és a magok száma...ezek meg együttesen fogják a Phenomot magaslatokba emelni, legjobb reményeink szerint...és ha ezt mondjuk 2.8GHz-en is megteszi, hűvös kalappal, annál jobb.

Befejeztem az órajelesdit
Szerkesztette: Nurba 2007. 07. 02. 18:42 -kor