HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD Phenom - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (194 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD Phenom K10 Értékeld a témát: -----

#3281 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 04. 29. 11:57

Üzenet megtekintéseIdézet: arn - Dátum: 2010. 04. 29. 12:25

de mit vegyek egy @3.2on meno q6600 helyett, amit 2007ben vettem? azert latni szeretnek vmi sebessegbeli novekedest is, ha mar penzt aldozok ra.

Ő... a ne vegyél semmit nem opció? :)
Már ha nincs rá szükséged... mert valószínűleg bármit veszel nem lesz sok hozadéka...
Ha pedig - mint te általában - hobbiból cseréled, akkor bármi más az újdonság erejével hat. :)

Szerkesztette: vipi 2010. 04. 29. 11:57 -kor

#3282 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 29. 11:58

Üzenet megtekintéseIdézet: arn - Dátum: 2010. 04. 29. 12:25

de mit vegyek egy @3.2on meno q6600 helyett, amit 2007ben vettem? azert latni szeretnek vmi sebessegbeli novekedest is, ha mar penzt aldozok ra.

Jó kérdés, de mivel szerintem egy X6 a jelen programok zömében nem nyújt szinte semmi pluszt, ezért én helyedben olyan procit vennék ami core to core gyorsabb mint az "ősi" Q6600-asod. Nekem is tetszik az X6-os ára, impozáns teljesítmény képes nyújtani, a baj az, hogy olyan alkalmazásokban amikre én magasról tojok, ahogy szerintem tojik a home júzerek 95%-a is. Nem fogok CineBench-ezni egyfolytában meg ilyenek. Ha játék is szempont akkor meg pláne nem éri meg, mert a tesztek zömében egy azonos órajelű X4-es alatt teljesít. Szóval ha látni is akarsz valami növekedés nem csakszunnyadó potenciált akkor szerintem i5 vagy i7. i5 750-es rendszert összeraksz annyiért amennyiért egy 1055T-s AMD rendszert raknál össze, és az tuti zicher, hogy kiegyensúlyozott teljesítményt fog nyújtani. Nagyon alacsony idle fogyasztás, ami mondjuk jól megy az AMD-knél is és load alatt pedig 25-30 w-al kevesebbet eszik, mint egy X6-os vagy X4-es. A feszemelésre sem fogja leizzasztani Paksot, ami viszont nem mondhato el a Phenom-ról. Ha egy új gépet kellene összeraknom, vagy egy ősi gépről upgrade-elnem én tuti X4-es Phenomos alapot választanék hozzá, de ha már megszoktál egy teljesítmény szintet, mint amit a Core2Q is nyújtott, onnan már nem érdemes X4-re cserélni szerintem. Az X6-osra meg az áll amit ezidáig leírtam. Jó-jó csak kihasználatlan azokban az alkalmazásokban amivel egy átlag felhasználó bíbelődni szokott...
A barátnőm megjegyezte tegnap este az ágyban: Te egy perverz disznó vagy!
Mire én: Kemény szavak ezek egy kilenc évestől!

#3283 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 29. 12:18

Pontosan.
C2D-ről nekem jó az X3-X4 vonal. Ad valamit és 2+ mag nem is árt már.
C2Q-ról felejtős az X4, hacsak nem a "csere" a lényeg.
X6 pedig alig nyújt érezhető plusszt jelenleg.
I5-I7 váltás többet jelentene szintetikusan biztos, de érzésre is. Ha viszont szigorúan (átlag) felhasználási hozadékot nézünk, érzésre sem lesz több/jobb sokkal. Arra sem érdemes cserélni csak ha lefelezik az árát... kb.

#3284 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 29. 12:52

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 04. 29. 13:18

Pontosan.
C2D-ről nekem jó az X3-X4 vonal. Ad valamit és 2+ mag nem is árt már.
C2Q-ról felejtős az X4, hacsak nem a "csere" a lényeg.
X6 pedig alig nyújt érezhető plusszt jelenleg.
I5-I7 váltás többet jelentene szintetikusan biztos, de érzésre is. Ha viszont szigorúan (átlag) felhasználási hozadékot nézünk, érzésre sem lesz több/jobb sokkal. Arra sem érdemes cserélni csak ha lefelezik az árát... kb.

Lehet az lesz. hogy kivárok én is és addig beszerzek használtan egy jófajta 775-ös 9xxx-es Core2Quad-ot. 35 körül láttam is vaterán, talán nme akkor lutri beleugrani egy ilyenbe. Szerintem az E8200-esemet is el tudom passzolni 15 körül simán. Egy 20-ast megér a dolog és akkor végre végigtolhatom a GTA IV-et, mert eddig 10 percet volt fenn a gépemen, de nem bírta a bögyöm a 2x fps-t :) Ettől meg szárnyakra kapna.

#3285 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 29. 13:45

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 04. 29. 12:57

Ő... a ne vegyél semmit nem opció? :)
Már ha nincs rá szükséged... mert valószínűleg bármit veszel nem lesz sok hozadéka...
Ha pedig - mint te általában - hobbiból cseréled, akkor bármi más az újdonság erejével hat. :)

hobbybol :) de azert probalok belevinni vmi eszszeruseget a dologba, mert hasznalni is akarom.

#3286 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 29. 13:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Rodrigez07 - Dátum: 2010. 04. 29. 12:58

Jó kérdés, de mivel szerintem egy X6 a jelen programok zömében nem nyújt szinte semmi pluszt, ezért én helyedben olyan procit vennék ami core to core gyorsabb mint az "ősi" Q6600-asod. Nekem is tetszik az X6-os ára, impozáns teljesítmény képes nyújtani, a baj az, hogy olyan alkalmazásokban amikre én magasról tojok, ahogy szerintem tojik a home júzerek 95%-a is. Nem fogok CineBench-ezni egyfolytában meg ilyenek. Ha játék is szempont akkor meg pláne nem éri meg, mert a tesztek zömében egy azonos órajelű X4-es alatt teljesít. Szóval ha látni is akarsz valami növekedés nem csakszunnyadó potenciált akkor szerintem i5 vagy i7. i5 750-es rendszert összeraksz annyiért amennyiért egy 1055T-s AMD rendszert raknál össze, és az tuti zicher, hogy kiegyensúlyozott teljesítményt fog nyújtani. Nagyon alacsony idle fogyasztás, ami mondjuk jól megy az AMD-knél is és load alatt pedig 25-30 w-al kevesebbet eszik, mint egy X6-os vagy X4-es. A feszemelésre sem fogja leizzasztani Paksot, ami viszont nem mondhato el a Phenom-ról. Ha egy új gépet kellene összeraknom, vagy egy ősi gépről upgrade-elnem én tuti X4-es Phenomos alapot választanék hozzá, de ha már megszoktál egy teljesítmény szintet, mint amit a Core2Q is nyújtott, onnan már nem érdemes X4-re cserélni szerintem. Az X6-osra meg az áll amit ezidáig leírtam. Jó-jó csak kihasználatlan azokban az alkalmazásokban amivel egy átlag felhasználó bíbelődni szokott...

sokaig i5 750et akartam - csak vartam, hogy az 5800 melle beesik a tesla, aztan akkor nem koltok procira meg lapra, hanem kiprobalok egy olyat. hat a tesla elmaradt, most meg mar vhogy kesoinek erzem a dolgot fel ev utan. lehet elnyugszom a seggemen es varok a 32nmes negymagosokig (jovo ev eleje elvileg).

#3287 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 29. 14:34

Üzenet megtekintéseIdézet: arn - Dátum: 2010. 04. 29. 14:49

sokaig i5 750et akartam - csak vartam, hogy az 5800 melle beesik a tesla, aztan akkor nem koltok procira meg lapra, hanem kiprobalok egy olyat. hat a tesla elmaradt, most meg mar vhogy kesoinek erzem a dolgot fel ev utan. lehet elnyugszom a seggemen es varok a 32nmes negymagosokig (jovo ev eleje elvileg).

Neked szerintem is a legjobb ha kivársz. Mire nem elég egy 3.2-n futó Intel quad? Én meg úgy néz ki rábeszélem magam egy Core2 Q9300-asra. Újonnan megvan 36-ból és akkor ~18-20 rongyból újfent nagyot dobtam a gépem sebességén. Már ahol érződni fog a +2 mag :)

#3288 Felhasználó inaktív   sz.attila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 29. 15:17

Üzenet megtekintéseIdézet: arn - Dátum: 2010. 04. 29. 15:49

Meg ha nem sietős és nem kimondottan Intel kell érdemes megvárni a bulldozert is, kíváncsi vagyok mit produkálnak, legalább annyira szorongatnák meg az Intelt hogy lemenjenek az árak.
1.GA-MA790X-UD4 Phenom II X3 720, 4 GB A-Data,Sapphire HD 4670 512Mb/GDDR4, Samsung HD 501LJ, Recom RC-450.
2.P55-GD80 I3 530, Kingmax 2GB/1600,Sapphire HD 4670 512MB

#3289 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 29. 15:47

Üzenet megtekintéseIdézet: sz.attila - Dátum: 2010. 04. 29. 16:17

Meg ha nem sietős és nem kimondottan Intel kell érdemes megvárni a bulldozert is, kíváncsi vagyok mit produkálnak, legalább annyira szorongatnák meg az Intelt hogy lemenjenek az árak.

Az a baj, hogy a bulldozernek nagyon jónak kéne lennie, hogy az intelt megszorongassa. Tehát az nem lesz elég ha hozza a nehalemet, mert akkor csak ugyanaz lesz a szitu mint most... penrynt behozták immel-ámmal, de nehalemmem nem tudnak mit kezdeni.

Szerkesztette: Valdy 2010. 04. 29. 15:48 -kor

Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#3290 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 29. 16:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2010. 04. 29. 16:47

Az a baj, hogy a bulldozernek nagyon jónak kéne lennie, hogy az intelt megszorongassa. Tehát az nem lesz elég ha hozza a nehalemet, mert akkor csak ugyanaz lesz a szitu mint most... penrynt behozták immel-ámmal, de nehalemmem nem tudnak mit kezdeni.

A brightsideofnew-on találtam egy igen részletes és jó leírást a Bulldozer állítólagos képességiről. Jóval több fejlesztés lesz benne, mint amennyi a K8-ról K10-re való ugráskor volt. Szerintem a nyers teljesítménye jó lesz, csak kérdés, hogy milyen áron. Nehogy belefussanak egy Fermi szindrómába.

#3291 Felhasználó inaktív   sz.attila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 29. 16:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2010. 04. 29. 17:47

Az nem gond ha a legdrágábbat nem szorongatja, hisz abból mi keveset vásárolnánk, de a középosztály lenne jó, mert eddig csak az alsó kategóriát célozgatta, több kevesebb sikerrel, habár ez is relatív, ki mire használja.

Idézet

Szerintem a nyers teljesítménye jó lesz, csak kérdés, hogy milyen áron. Nehogy belefussanak egy Fermi szindrómába.

Nem hiszem mert a fogyasztás-teljesítmény nagyon jónak tűnik.

Szerkesztette: sz.attila 2010. 04. 29. 16:07 -kor

1.GA-MA790X-UD4 Phenom II X3 720, 4 GB A-Data,Sapphire HD 4670 512Mb/GDDR4, Samsung HD 501LJ, Recom RC-450.

#3292 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 29. 16:11

Üzenet megtekintéseIdézet: sz.attila - Dátum: 2010. 04. 29. 17:03

Nem hiszem mert a fogyasztás-teljesítmény nagyon jónak tűnik.

Miért van infó a várható fogyasztásáról? :think:

#3293 Felhasználó inaktív   sz.attila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 29. 16:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Rodrigez07 - Dátum: 2010. 04. 29. 18:11

Miért van infó a várható fogyasztásáról? :think:

Pletykaszinten láttam dolgokat, de akinek nem sürgős az év végen biztos láthat konkrét adatokat is.
Itt még vannak infók:
Link

Szerkesztette: sz.attila 2010. 04. 29. 16:43 -kor

#3294 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 29. 16:50

Itt többmindent olvashatsz róla:

Archives
April 2010
March 2010
February 2010
January 2010
December 2009
November 2009

http://citavia.blog.de/

Szerkesztette: Chabi 2010. 04. 29. 16:51 -kor

Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#3295 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 29. 21:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Rodrigez07 - Dátum: 2010. 04. 29. 15:34

Neked szerintem is a legjobb ha kivársz. Mire nem elég egy 3.2-n futó Intel quad? Én meg úgy néz ki rábeszélem magam egy Core2 Q9300-asra. Újonnan megvan 36-ból és akkor ~18-20 rongyból újfent nagyot dobtam a gépem sebességén. Már ahol érződni fog a +2 mag :)

Egy Q6600 megvan ph-n 25-26k-ból is és elmegy 3.2 körül.
Az bőven jó. Egyébként én is sokáig azon gondolkodtam, de a fogyasztása nem tetszik plussz a kíváncsiság nyert. :)

#3296 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 30. 09:09

Tegnapi reisntall:

- Két maggal.
- Utána win update lehozta a frissítő listát, 18-ból 10-et felrakott, 8 fail.

Azóta próbálkoztam mindennel:
1. 2-3 maggal a win update lehozz a frissítési listát (maradék 8 update), de minden install fail.
2. 4 maggal nem hozza le a listát sem.
3. Driver install: felment a SB, AHCI, stb driver, vga nem. A CD-n kapott, 10.3, 10.4, egyben CCC-vel és külön sem. Volt install ahol kiírta a szokásost, hogy not signed. Volt ahol kiírta, de megkérdezte felrakja-e azért. És volt ahol lóf*szt se kérdez, végigmegy, success, de restart után "not signed"

Az 1. és 3. pontban lévőket két maggal, bios def beállításokkal is produkálja. Szóval fasz kivan... lehet, hogy vmi sw-s, driveres probléma inkább.
Volt egy driver sweeper futás is, de az sem segített.

De ennek ellenére:
Kép

Ma berakom a GTX260-at megnézem arra mit lép.

#3297 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 30. 09:11

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 04. 30. 10:09

Tegnapi reisntall:

- Két maggal.
- Utána win update lehozta a frissítő listát, 18-ból 10-et felrakott, 8 fail.

Azóta próbálkoztam mindennel:
1. 2-3 maggal a win update lehozz a frissítési listát (maradék 8 update), de minden install fail.
2. 4 maggal nem hozza le a listát sem.
3. Driver install: felment a SB, AHCI, stb driver, vga nem. A CD-n kapott, 10.3, 10.4, egyben CCC-vel és külön sem. Volt install ahol kiírta a szokásost, hogy not signed. Volt ahol kiírta, de megkérdezte felrakja-e azért. És volt ahol lóf*szt se kérdez, végigmegy, success, de restart után "not signed"

Az 1. és 3. pontban lévőket két maggal, bios def beállításokkal is produkálja. Szóval fasz kivan... lehet, hogy vmi sw-s, driveres probléma inkább.
Volt egy driver sweeper futás is, de az sem segített.

De ennek ellenére:
Kép

Ma berakom a GTX260-at megnézem arra mit lép.

meg mindig a ram resze :) lehet csak vmi subtimingot nem bir a ramod.
de nekem volt hibas x2om, ami hasonlo dolgokat produkalt.

#3298 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 30. 09:17

Üzenet megtekintéseIdézet: arn - Dátum: 2010. 04. 30. 10:11

meg mindig a ram resze :) lehet csak vmi subtimingot nem bir a ramod.

A ram 800-on 2T-ben, SPD (5-5-5-18) szerint és emelt fesszel ment végig. Persze tudom, hogy AMD alatt kicsit nagyobb a timing-érzékenység, de próbáltam már visszavéve is.
Illetve reggel a prime után felnyomtam a ramot is:
- 800, 1T
- 1066 2T (6-6-6-18 - ezzel nem volt gondja a P35-ben)
Igaz, ezekkel a beállításokkal csak 15-20 percet ment, de ment...

Másrészt blend teszt futott, a ramot is nyüstöli elvileg (ill. a cache-t is).

szerk:
Még egy kis info:
Minden fesz emelve volt kicsit (az alapfeszes próba után, tehát olyan is volt). CPU, NB, SB, ram. Bios legújabb. :)

Idézet

de nekem volt hibas x2om, ami hasonlo dolgokat produkalt.

Hát, még egy kis teszt belefér, linx, memtest is mehet még rá. Meg ha elindul a gtx benne akkor vmi játékteszt.
Ha nem leszek okosabb akkor lesz még egy bios def install nulláról és ha úgysem az igazi és 1 hét múlva is itt tartok akkor gari. :)

Szerkesztette: vipi 2010. 04. 30. 09:22 -kor

#3299 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 30. 10:08

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 04. 30. 10:17

A ram 800-on 2T-ben, SPD (5-5-5-18) szerint és emelt fesszel ment végig. Persze tudom, hogy AMD alatt kicsit nagyobb a timing-érzékenység, de próbáltam már visszavéve is.
- 800, 1T

szerk:
Még egy kis info:
Minden fesz emelve volt kicsit (az alapfeszes próba után, tehát olyan is volt). CPU, NB, SB, ram. Bios legújabb. :)

Hát, még egy kis teszt belefér, linx, memtest is mehet még rá. Meg ha elindul a gtx benne akkor vmi játékteszt.
Ha nem leszek okosabb akkor lesz még egy bios def install nulláról és ha úgysem az igazi és 1 hét múlva is itt tartok akkor gari. :)

Akartam okosat írni meg szakérteni, de látom Te is bevetetted a mindennek adunk egy kis feszt taktikát :) Pedig ilyen és ehhez hasonló dolog nálam mindig akkor jelentkezett, ha pl. tuningolt procinál kevés volt a VCore. Emlékszem mindig a 6-os Nero installerével vagy valamelyik 3DMark telepítésével teszteltem. Asszem a 2001-essel, mert az telepítéskor a textúrák kitömörítésével bíbelődött és ott mindig azt írta ki, hogy corrupt az állomány. Sokáig reszeltem a dolgon mire rájöttem, hogy kevés a procinak a fesz. Másik meg a memóriák időzítésének lazábbra vétele, mert az egy dolog, hogy a P35-ben ment, egyáltalán nem biztos, hogy másik lapban, ráadásul eltérő platformon tudja ugyanazt produkálni. Bár a memtest hibátlan futása elég garancia szokott lenni, én mégis azt javaslom, hogy ha teheted kérj kölcsön havertól vagy mástól pár órára egy akár csak egy modult és próbáld azzal. 1-2 perc alatt megvan és a win update-el vagy a catalyst-al rögvest kiderül segített-e. De lehet akár hibás L2 vagy L3 cache-től is az egész, de én ilyennel csak hallottam, látni még nem láttam soha :)
Remélem megoldódik a dolog, de ha nem akkor is elég jó táptalajod van ahhoz, hogy bebizonyítsd itt bizony valami nem kóser. Gondolom lapon és procin kívül minden a régi, ezért is gondoltam, hogy mielőtt kikúrod a kukába vagy visszaviszed próbáld ki másik memória modullal. Biztos, hogy az alaplap/proci/ram szenthármasságban bújt el a ludas. Ha nem memó akkor szerintem lap lesz...

#3300 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 30. 10:32

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 04. 30. 10:17

- 800, 1T

szerk:
Még egy kis info:

subtimingot irtam :) memtest86, ill az osszes prime95 modot tesztelted? lattam mar olyat is, hogy 1x oranyi blend utan a masik teszt par percen belul elhasalt.

Téma megosztása:

• (194 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.