Idézet: VGabor - Dátum: 2009. márc. 31., kedd - 16:52
nem az x értékét kell változtatnod:
amit szeretnél, hogy végrehajtódjon, az egy parancs utasítás:
ez két részból áll:
-parancs ('azaz az x tengely körül forgasd el') = rotx
-pararaméter ('mennyivel?') ez egy szám, . ezt a számot beírhatod a 3d leírásba, vagy egy változtatható paraméterként a paraméter leírásba meghatározod előre.
tehát:
vagy beírod a 3d leírás első sorába: rotx 30
vagy
a paramáterek közé először felveszel egy változót (lsd: CPs hozzásólása)
pl tárgyszög néven,
utána a 3d szkript első sorába:
rotx targyszog
Mentés után a könyvtári elem beállító ablakában tárgyszög néven bekerül egy változó, amit ha beírsz, végrehajtódik.
(van még roty, rotz is

)
köszönöm a kifejtést, ámbár sikerült kisilabizálnom a korábbi post alapján is, hogy mit kell csinálnom - az x "érték változtatása" mint olyan szemantikailag volt helytelen kifejezés

) értsd jól
summa summarum: az x,y,z síkokban is sikerült forgathatóvá tennem az ominózus tárgyat, viszont épp csak olyan irányban nem tudom forgatni, ahogy nekem kellene.
próbáltam lementeni a felülethálót más nézetben (axonometria/oldalnézet) ekkor viszont vmi rejtélyes ok miatt nem hajlandó a korábban már elvégzett módon paraméterezhetővé tenni a rotx stb... változóimat.
ez így most biztos kicsit homályosnak tűnik, de nem tudom egzaktabb módon leírni a gondom: ha felülnézetben mentem le a felülethálót, gond nélkül működik a rotx, roty, rotz, csak egyik sem abban a síkban/irányban dönti meg, ahogy én akarom, ha pedig más nézetben mentem le, akkor nem működnek a paracsok.