HWSW Informatikai Kerekasztal: ArchiCAD II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ArchiCAD II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#1111 Felhasználó inaktív   VGabor 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 31. 15:52

nem az x értékét kell változtatnod:
amit szeretnél, hogy végrehajtódjon, az egy parancs utasítás:
ez két részból áll:
-parancs ('azaz az x tengely körül forgasd el') = rotx
-pararaméter ('mennyivel?') ez egy szám, . ezt a számot beírhatod a 3d leírásba, vagy egy változtatható paraméterként a paraméter leírásba meghatározod előre.
tehát:
vagy beírod a 3d leírás első sorába: rotx 30
vagy
a paramáterek közé először felveszel egy változót (lsd: CPs hozzásólása)
pl tárgyszög néven,
utána a 3d szkript első sorába:
rotx targyszog
Mentés után a könyvtári elem beállító ablakában tárgyszög néven bekerül egy változó, amit ha beírsz, végrehajtódik.
(van még roty, rotz is :) )

Szerkesztette: VGabor 2009. 03. 31. 15:57 -kor

--

#1112 Felhasználó inaktív   _akos_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 03. 07:03

Idézet: VGabor - Dátum: 2009. márc. 31., kedd - 16:52

nem az x értékét kell változtatnod:
amit szeretnél, hogy végrehajtódjon, az egy parancs utasítás:
ez két részból áll:
-parancs ('azaz az x tengely körül forgasd el') = rotx
-pararaméter ('mennyivel?') ez egy szám, . ezt a számot beírhatod a 3d leírásba, vagy egy változtatható paraméterként a paraméter leírásba meghatározod előre.
tehát:
vagy beírod a 3d leírás első sorába: rotx 30
vagy
a paramáterek közé először felveszel egy változót (lsd: CPs hozzásólása)
pl tárgyszög néven,
utána a 3d szkript első sorába:
rotx targyszog
Mentés után a könyvtári elem beállító ablakában tárgyszög néven bekerül egy változó, amit ha beírsz, végrehajtódik.
(van még roty, rotz is :) )

köszönöm a kifejtést, ámbár sikerült kisilabizálnom a korábbi post alapján is, hogy mit kell csinálnom - az x "érték változtatása" mint olyan szemantikailag volt helytelen kifejezés :)) értsd jól :D

summa summarum: az x,y,z síkokban is sikerült forgathatóvá tennem az ominózus tárgyat, viszont épp csak olyan irányban nem tudom forgatni, ahogy nekem kellene.
próbáltam lementeni a felülethálót más nézetben (axonometria/oldalnézet) ekkor viszont vmi rejtélyes ok miatt nem hajlandó a korábban már elvégzett módon paraméterezhetővé tenni a rotx stb... változóimat.

ez így most biztos kicsit homályosnak tűnik, de nem tudom egzaktabb módon leírni a gondom: ha felülnézetben mentem le a felülethálót, gond nélkül működik a rotx, roty, rotz, csak egyik sem abban a síkban/irányban dönti meg, ahogy én akarom, ha pedig más nézetben mentem le, akkor nem működnek a paracsok.

#1113 Felhasználó inaktív   VGabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 03. 09:49

akkor jó, de szerintem ha felülnézetben lemented, és a 3d szkriptbe beírod  mind a 3 forgatási lehetőséget, a 3 irány beállításából már azt kell kapnod, amit szeretnél!
--

#1114 Felhasználó inaktív   _akos_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 03. 10:07

Idézet: VGabor - Dátum: 2009. ápr. 3., péntek - 10:49

akkor jó, de szerintem ha felülnézetben lemented, és a 3d szkriptbe beírod  mind a 3 forgatási lehetőséget, a 3 irány beállításából már azt kell kapnod, amit szeretnél!

második nekifutásra sikerült, végül.
de hogy elsőre mi volt a gebasz..? majd megpróbálom reprodukálni, újra, hátha rájövök.

köszönöm a segítséget neked is, cps-nek is.

#1115 Felhasználó inaktív   _akos_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 05. 15:33

kedves sporttársak!

skicc renderrel a felületek nem színezhetők?
sehogy nem sikerül ugyanis előcsalogatnom, hogy a renderelt képen a anyag beállításainak megfelelő szín jelenjen meg (sőt, bármilyen szín...) csak a határoló vonalak, kontúrok variálhatók.

#1116 Felhasználó inaktív   cps 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 05. 16:07

Idézet: a k o s - Dátum: 2009. ápr. 5., vasárnap - 15:33

skicc renderrel a felületek nem színezhetők?

sajna nem.
de azt megteheted hogy renderelsz egy skiccet, aztán egy texturásat és photoshopban vagy gimp-ben összerakod egy multiplyvel.
home: Gigabyte MA770-UD3 AMD AM2+ Phenom X4 9650 4x2.3 Ghz Kingston HyperDX DDR2 8 GB 1066MHz Gigabyte GV-N98TOC Nvidia 9800 GT 512 MB Viewsonic vg2021wm 1680x1050 Tft Win7Ultim64bit
work: Gigabyte Intel C2D 2.1Ghz 4Gb 800 ram NVIDIA GeForce 7600 GS 256MB Samsung 2243nw 22" 1680x1050 Tft WinXp Pro 32bit

#1117 Felhasználó inaktív   _akos_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 05. 16:17

fcuk  :rolleyes:

azért köszönöm!
áthidaló ötleteim nekem is születtek már, de örültem volna, ha kevesebb melóval is kivitelezhető lenne... :-/

#1118 Felhasználó inaktív   Usul 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 05. 16:53

Sziasztok!

Az lenne a gondom, hogy letöröltem az asszony 6.5-ös ac-t...
Majd gyorsan fewl is akartam tenni helyette a 7.0, 9.0, 10.0-t is de mindegyik a java nem megfelelő szöveggel elszáll.
már leszedtem a javat és a quick time-t is 1000x de valami még mindig nem jó a lelkének
tud valaki valami tippet?
xp egyébként az os.

Üdv
U.

#1119 Felhasználó inaktív   _akos_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 05. 18:25

Idézet: Usul - Dátum: 2009. ápr. 5., vasárnap - 17:53

Sziasztok!

Az lenne a gondom, hogy letöröltem az asszony 6.5-ös ac-t...
Majd gyorsan fewl is akartam tenni helyette a 7.0, 9.0, 10.0-t is de mindegyik a java nem megfelelő szöveggel elszáll.
már leszedtem a javat és a quick time-t is 1000x de valami még mindig nem jó a lelkének
tud valaki valami tippet?
xp egyébként az os.

Üdv
U.

1-2 alkalommal már én is belefutottam ilyesmibe.
az ac elég érzékeny, milyen qt és java van mellette.
volt olyan, hogy feltettem a legfrissebb qt-t, és az ac nem ismerte fel, hogy telepítve van.
az a legbiztosabb, ha azt a java-t és qt-t telepíted, amelyiket az aktuális, éppen telepítendő ac mellé beraktak az install csomagba.

#1120 Felhasználó inaktív   Usul 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 05. 21:36

Idézet: a k o s - Dátum: 2009. ápr. 5., vasárnap - 19:25

1-2 alkalommal már én is belefutottam ilyesmibe.
az ac elég érzékeny, milyen qt és java van mellette.
volt olyan, hogy feltettem a legfrissebb qt-t, és az ac nem ismerte fel, hogy telepítve van.
az a legbiztosabb, ha azt a java-t és qt-t telepíted, amelyiket az aktuális, éppen telepítendő ac mellé beraktak az install csomagba.

én is azokkal próbálkoztam azzal, hogy telepítés előtt leszedtem ami a gépen volt meg regcleaner, restart és úgy próbáltam de semmi...

most nézem, hogy a 6.5 még fent van a gépen és működik is.
ez nem okozhatja a java galibáját?! Ezt már nem merem letörölni, hogy legyen legalább 1 használható.

#1121 Felhasználó inaktív   cps 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 06. 07:22

ha ac-t telepítesz, akkor mindíg a legkisebb verzióval kell kezdeni.
ha már felvan rakva vmi, akkor nem gond, minden java-t leszedni, a frissítéseket is, mindent. utána
install.
szólni fog hogy nincs java, felrakod az install könyvtárából, utána menni fog.
home: Gigabyte MA770-UD3 AMD AM2+ Phenom X4 9650 4x2.3 Ghz Kingston HyperDX DDR2 8 GB 1066MHz Gigabyte GV-N98TOC Nvidia 9800 GT 512 MB Viewsonic vg2021wm 1680x1050 Tft Win7Ultim64bit
work: Gigabyte Intel C2D 2.1Ghz 4Gb 800 ram NVIDIA GeForce 7600 GS 256MB Samsung 2243nw 22" 1680x1050 Tft WinXp Pro 32bit

#1122 Felhasználó inaktív   Usul 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 06. 19:20

Idézet: cps - Dátum: 2009. ápr. 6., hétfő - 8:22

ha ac-t telepítesz, akkor mindíg a legkisebb verzióval kell kezdeni.
ha már felvan rakva vmi, akkor nem gond, minden java-t leszedni, a frissítéseket is, mindent. utána
install.
szólni fog hogy nincs java, felrakod az install könyvtárából, utána menni fog.

Köszi!

nem teljesen értem...

most fent van a 6.5 de már kb. 8 éve (nyolc :)) nem maradt meg a telepítéséből semmi féle reg. -gyakorlatilag csak le tudom del-el törölni-.

akkor ha azt letörlöm s csinálok egy reg clean-t akkor a 10-t gond nélkül feltehetem?!
valahogy kétlem.
amikor a 9-et próbáltam felrakni akkor is ott volt már a 6.5 és anyázott.
a 10-nél szintén hasonló a szitú de az kicsit fájdalmas, hogy ilyen semmitmondó hibaüzenettel vág ki a telepítő. Az különösen gáz, hogy a saját cd-ről telepített dolog meg nem hajlandó települni merthogy már frissebb van a gépen. Erre azt leszedem (restart, regclean, manuális törlés ami kimaradt) és a cd-ről így sem lehet feltelepíteni merthogy még mindig van valami gáz a javaval....
Nem értem!

#1123 Felhasználó inaktív   VGabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 06. 20:01

Idézet: Usul - Dátum: 2009. ápr. 6., hétfő - 19:20

Köszi!

nem teljesen értem...

most fent van a 6.5 de már kb. 8 éve (nyolc :)) nem maradt meg a telepítéséből semmi féle reg. -gyakorlatilag csak le tudom del-el törölni-.

akkor ha azt letörlöm s csinálok egy reg clean-t akkor a 10-t gond nélkül feltehetem?!
valahogy kétlem.
amikor a 9-et próbáltam felrakni akkor is ott volt már a 6.5 és anyázott.
a 10-nél szintén hasonló a szitú de az kicsit fájdalmas, hogy ilyen semmitmondó hibaüzenettel vág ki a telepítő. Az különösen gáz, hogy a saját cd-ről telepített dolog meg nem hajlandó települni merthogy már frissebb van a gépen. Erre azt leszedem (restart, regclean, manuális törlés ami kimaradt) és a cd-ről így sem lehet feltelepíteni merthogy még mindig van valami gáz a javaval....
Nem értem!

Milyen op rendszer?
--

#1124 Felhasználó inaktív   Usul 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 06. 20:58

Idézet: VGabor - Dátum: 2009. ápr. 6., hétfő - 21:01

Milyen op rendszer?

xp home sp3

#1125 Felhasználó inaktív   cps 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 07. 07:11

nem az ac-t kell leszedni, ha nem az összes java környezetet, mindet, de ezt is mondtam.
ac maradhat.
azért mert a telepítő java környezettel fut,ezért kell a saját java verziót felrakni a cd-ről, és akkor elindul.

#1126 Felhasználó inaktív   Usul 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 08. 05:30

Idézet: cps - Dátum: 2009. ápr. 7., kedd - 8:11

nem az ac-t kell leszedni, ha nem az összes java környezetet, mindet, de ezt is mondtam.
ac maradhat.
azért mert a telepítő java környezettel fut,ezért kell a saját java verziót felrakni a cd-ről, és akkor elindul.

Köszi!

meg is próbáltam de valahol mindig marad valami mert ua. a hiba...
a prg telep/törlés nél csak 2 dolog van azt le is szedem de a többit hol találom? ha a keresés sem talál többet...
persze restart reg clean stb megvan.

Üdv
U.

#1127 Felhasználó inaktív   _akos_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 08. 08:13

sziasztok! lenne egy kis offtopic nyűgöm.
de hátha van jó ötletetek...

van egy új monitor (benq e2200hda), de a legnagyobb felbontás, amit a graf. kártya (asus 8600 gt silent) enged beállítani, mindössze 1600*900 (körüli)...
miért nem tudom feljebb venni?
1680*1050 kellene legalább, de a monitor elvileg még többet is tud.
a legfrissebb nvidia driver van fent, a monitorhoz elvileg nem kell külön driver (ha jól tudom, ill. a benq honlapon nem találtam) + vista 64...

eniájdi?

#1128 Felhasználó inaktív   Dzsumby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 09. 20:53

Hello!
SP3-at szedd le és úgy próbáld.
üdv.

#1129 Felhasználó inaktív   fleming 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 20. 21:13

Sziasztok

AC 12-ben a tervlapoknál belefutottam valamibe. A rajzolásnál eleinte nem számított a méretezési egység, megrajzoltam mindent, leméreteztem, kitettem tervlapokra a rajzokat és csak utána vettem észre, hogy a méretezési egység nem jó. Visszamentem a tervekhez, terv beállítások/méretezési egység, átállítottam, visszamentem a tervlap könyvbe, frissítés, és nincs változás. Azt hittem, itt külön kell ugyanígy beállítani, így ebben a nézetben is megnéztem, minden az általam preferált szabványban van elvileg, gyakorlatilag még mindig rossz.

Nem tudjátok, hol kell ezt külön beállítani? Kerestem a kézikönyvben is, de nem találtam semmi idevágót.

Köszi

#1130 Felhasználó inaktív   szau 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 20. 21:31

Idézet: fleming - Dátum: 2009. ápr. 20., hétfő - 21:13

Sziasztok

AC 12-ben a tervlapoknál belefutottam valamibe. A rajzolásnál eleinte nem számított a méretezési egység, megrajzoltam mindent, leméreteztem, kitettem tervlapokra a rajzokat és csak utána vettem észre, hogy a méretezési egység nem jó. Visszamentem a tervekhez, terv beállítások/méretezési egység, átállítottam, visszamentem a tervlap könyvbe, frissítés, és nincs változás. Azt hittem, itt külön kell ugyanígy beállítani, így ebben a nézetben is megnéztem, minden az általam preferált szabványban van elvileg, gyakorlatilag még mindig rossz.

Nem tudjátok, hol kell ezt külön beállítani? Kerestem a kézikönyvben is, de nem találtam semmi idevágót.

Köszi

Szia!
Próbáld meg a nézet térképen megkeresni a tervedet, és itt a beállításoknál a méretezések részt.
A változtatás után már a tervlapon ez lesz.
Üdv.

Téma megosztása:

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.