HWSW Informatikai Kerekasztal: ArchiCAD II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ArchiCAD II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#1121 Felhasználó inaktív   cps 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 06. 07:22

ha ac-t telepítesz, akkor mindíg a legkisebb verzióval kell kezdeni.
ha már felvan rakva vmi, akkor nem gond, minden java-t leszedni, a frissítéseket is, mindent. utána
install.
szólni fog hogy nincs java, felrakod az install könyvtárából, utána menni fog.
home: Gigabyte MA770-UD3 AMD AM2+ Phenom X4 9650 4x2.3 Ghz Kingston HyperDX DDR2 8 GB 1066MHz Gigabyte GV-N98TOC Nvidia 9800 GT 512 MB Viewsonic vg2021wm 1680x1050 Tft Win7Ultim64bit
work: Gigabyte Intel C2D 2.1Ghz 4Gb 800 ram NVIDIA GeForce 7600 GS 256MB Samsung 2243nw 22" 1680x1050 Tft WinXp Pro 32bit

#1122 Felhasználó inaktív   Usul 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 06. 19:20

Idézet: cps - Dátum: 2009. ápr. 6., hétfő - 8:22

ha ac-t telepítesz, akkor mindíg a legkisebb verzióval kell kezdeni.
ha már felvan rakva vmi, akkor nem gond, minden java-t leszedni, a frissítéseket is, mindent. utána
install.
szólni fog hogy nincs java, felrakod az install könyvtárából, utána menni fog.

Köszi!

nem teljesen értem...

most fent van a 6.5 de már kb. 8 éve (nyolc :)) nem maradt meg a telepítéséből semmi féle reg. -gyakorlatilag csak le tudom del-el törölni-.

akkor ha azt letörlöm s csinálok egy reg clean-t akkor a 10-t gond nélkül feltehetem?!
valahogy kétlem.
amikor a 9-et próbáltam felrakni akkor is ott volt már a 6.5 és anyázott.
a 10-nél szintén hasonló a szitú de az kicsit fájdalmas, hogy ilyen semmitmondó hibaüzenettel vág ki a telepítő. Az különösen gáz, hogy a saját cd-ről telepített dolog meg nem hajlandó települni merthogy már frissebb van a gépen. Erre azt leszedem (restart, regclean, manuális törlés ami kimaradt) és a cd-ről így sem lehet feltelepíteni merthogy még mindig van valami gáz a javaval....
Nem értem!

#1123 Felhasználó inaktív   VGabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 06. 20:01

Idézet: Usul - Dátum: 2009. ápr. 6., hétfő - 19:20

Köszi!

nem teljesen értem...

most fent van a 6.5 de már kb. 8 éve (nyolc :)) nem maradt meg a telepítéséből semmi féle reg. -gyakorlatilag csak le tudom del-el törölni-.

akkor ha azt letörlöm s csinálok egy reg clean-t akkor a 10-t gond nélkül feltehetem?!
valahogy kétlem.
amikor a 9-et próbáltam felrakni akkor is ott volt már a 6.5 és anyázott.
a 10-nél szintén hasonló a szitú de az kicsit fájdalmas, hogy ilyen semmitmondó hibaüzenettel vág ki a telepítő. Az különösen gáz, hogy a saját cd-ről telepített dolog meg nem hajlandó települni merthogy már frissebb van a gépen. Erre azt leszedem (restart, regclean, manuális törlés ami kimaradt) és a cd-ről így sem lehet feltelepíteni merthogy még mindig van valami gáz a javaval....
Nem értem!

Milyen op rendszer?
--

#1124 Felhasználó inaktív   Usul 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 06. 20:58

Idézet: VGabor - Dátum: 2009. ápr. 6., hétfő - 21:01

Milyen op rendszer?

xp home sp3

#1125 Felhasználó inaktív   cps 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 07. 07:11

nem az ac-t kell leszedni, ha nem az összes java környezetet, mindet, de ezt is mondtam.
ac maradhat.
azért mert a telepítő java környezettel fut,ezért kell a saját java verziót felrakni a cd-ről, és akkor elindul.
home: Gigabyte MA770-UD3 AMD AM2+ Phenom X4 9650 4x2.3 Ghz Kingston HyperDX DDR2 8 GB 1066MHz Gigabyte GV-N98TOC Nvidia 9800 GT 512 MB Viewsonic vg2021wm 1680x1050 Tft Win7Ultim64bit
work: Gigabyte Intel C2D 2.1Ghz 4Gb 800 ram NVIDIA GeForce 7600 GS 256MB Samsung 2243nw 22" 1680x1050 Tft WinXp Pro 32bit

#1126 Felhasználó inaktív   Usul 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 08. 05:30

Idézet: cps - Dátum: 2009. ápr. 7., kedd - 8:11

nem az ac-t kell leszedni, ha nem az összes java környezetet, mindet, de ezt is mondtam.
ac maradhat.
azért mert a telepítő java környezettel fut,ezért kell a saját java verziót felrakni a cd-ről, és akkor elindul.

Köszi!

meg is próbáltam de valahol mindig marad valami mert ua. a hiba...
a prg telep/törlés nél csak 2 dolog van azt le is szedem de a többit hol találom? ha a keresés sem talál többet...
persze restart reg clean stb megvan.

Üdv
U.

#1127 Felhasználó inaktív   _akos_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 08. 08:13

sziasztok! lenne egy kis offtopic nyűgöm.
de hátha van jó ötletetek...

van egy új monitor (benq e2200hda), de a legnagyobb felbontás, amit a graf. kártya (asus 8600 gt silent) enged beállítani, mindössze 1600*900 (körüli)...
miért nem tudom feljebb venni?
1680*1050 kellene legalább, de a monitor elvileg még többet is tud.
a legfrissebb nvidia driver van fent, a monitorhoz elvileg nem kell külön driver (ha jól tudom, ill. a benq honlapon nem találtam) + vista 64...

eniájdi?

#1128 Felhasználó inaktív   Dzsumby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 09. 20:53

Hello!
SP3-at szedd le és úgy próbáld.
üdv.

#1129 Felhasználó inaktív   fleming 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 20. 21:13

Sziasztok

AC 12-ben a tervlapoknál belefutottam valamibe. A rajzolásnál eleinte nem számított a méretezési egység, megrajzoltam mindent, leméreteztem, kitettem tervlapokra a rajzokat és csak utána vettem észre, hogy a méretezési egység nem jó. Visszamentem a tervekhez, terv beállítások/méretezési egység, átállítottam, visszamentem a tervlap könyvbe, frissítés, és nincs változás. Azt hittem, itt külön kell ugyanígy beállítani, így ebben a nézetben is megnéztem, minden az általam preferált szabványban van elvileg, gyakorlatilag még mindig rossz.

Nem tudjátok, hol kell ezt külön beállítani? Kerestem a kézikönyvben is, de nem találtam semmi idevágót.

Köszi

#1130 Felhasználó inaktív   szau 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 20. 21:31

Idézet: fleming - Dátum: 2009. ápr. 20., hétfő - 21:13

Sziasztok

AC 12-ben a tervlapoknál belefutottam valamibe. A rajzolásnál eleinte nem számított a méretezési egység, megrajzoltam mindent, leméreteztem, kitettem tervlapokra a rajzokat és csak utána vettem észre, hogy a méretezési egység nem jó. Visszamentem a tervekhez, terv beállítások/méretezési egység, átállítottam, visszamentem a tervlap könyvbe, frissítés, és nincs változás. Azt hittem, itt külön kell ugyanígy beállítani, így ebben a nézetben is megnéztem, minden az általam preferált szabványban van elvileg, gyakorlatilag még mindig rossz.

Nem tudjátok, hol kell ezt külön beállítani? Kerestem a kézikönyvben is, de nem találtam semmi idevágót.

Köszi

Szia!
Próbáld meg a nézet térképen megkeresni a tervedet, és itt a beállításoknál a méretezések részt.
A változtatás után már a tervlapon ez lesz.
Üdv.

#1131 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 04. 20. 22:50

Idézet: a k o s - Dátum: 2009. ápr. 8., szerda - 9:13

van egy új monitor (benq e2200hda), de a legnagyobb felbontás, amit a graf. kártya (asus 8600 gt silent) enged beállítani, mindössze 1600*900 (körüli)...
miért nem tudom feljebb venni?
1680*1050 kellene legalább, de a monitor elvileg még többet is tud.
a legfrissebb nvidia driver van fent, a monitorhoz elvileg nem kell külön driver (ha jól tudom, ill. a benq honlapon nem találtam) + vista 64...

eniájdi?

Ez valóban igencsak offtopic. Javaslom ismerkedj kicsit a fórum szerkezetével, s legközelebb a megfelelő helyen tedd fel a kérdésed! Márcsak azért is, hogy mihamarabb választ kaphass, ne csak két hét múlva. -> <Frissítéssel és felbontással kapcsolatos problémák>

Elvileg kaptál hozzá egy CD-t, rajta egy .inf kiterjesztésű file-lal, ami tartalmazza a monitor adatait - így a támogatott felbontás(oka)t is. Ezt kell megadni a monitor 'illesztőprogramjának'.
LCD-t natív felbontásban érdemes használni, ami jelen esetben 1920x1080.

A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#1132 Felhasználó inaktív   misztaCOH 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 21. 02:19

Idézet: szau - Dátum: 2009. ápr. 20., hétfő - 22:31

Szia!
Próbáld meg a nézet térképen megkeresni a tervedet, és itt a beállításoknál a méretezések részt.
A változtatás után már a tervlapon ez lesz.
Üdv.

Kiegészíteném azzal, hogy a jó beállításokkal mentsd el a méretezési beállításokat, ugyanott ahol azokat beállítottad. Majd ezt a mentett beállítást add meg a nézetek beállításaiban. Az "Egyedi" méretezési beállítást nem mindig reagálja le, főleg ha korábban is "Egyedi" volt.

#1133 Felhasználó inaktív   cps 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 21. 08:07

Idézet: misztaCOH - Dátum: 2009. ápr. 21., kedd - 2:19

Kiegészíteném azzal, hogy a jó beállításokkal mentsd el a méretezési beállításokat, ugyanott ahol azokat beállítottad. Majd ezt a mentett beállítást add meg a nézetek beállításaiban. Az "Egyedi" méretezési beállítást nem mindig reagálja le, főleg ha korábban is "Egyedi" volt.

igen ezzel érdemes kezdeni.
én így csinálom:
- készítek egy "ok" fóliacsoportot
- több megjelenítési készletet, eng,ures,teli,ststb. eng-et használom.
- méretezési készlet: hun, beállítom ahogy szeretem :)
- tollkészlet: ac
és ezek után állítom be a nézeteket.
Ez azért jó mert tényleg azt fogod látni amit látsz.
Ha minden "egyedi"-n van akkor az egész egy lutri lesz,vagy jó vagy nem jó!:)

#1134 Felhasználó inaktív   fleming 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 21. 16:01

Meg is van. Köszönöm!

#1135 Felhasználó inaktív   fleming 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 22. 14:42

Ha én kezdtem volna a rajzot, semmi gond nem lett volna, csak mástól vettem át, és az illető nem foglalkozott ezzel.

#1136 Felhasználó inaktív   kiskrampusz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 22. 20:51

Sziasztok.

Abban szeretnem a segitsegeteket kerni, hogy adott egy Archicad tervem. Ebbol szeretnek egy jpg kepet exportalni, de fontos volna, hogy az egy adott meretaranyban legyen. Lehet, hogy nagyon amator a kerdes, de a valaszokat elore is koszonom :)

Udv.
Amíg lesznek álmodozók, akik nem félnek követni álmaikat, addig lesznek hősei ennek a világnak...

#1137 Felhasználó inaktív   VGabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 22. 21:03

Idézet: kiskrampusz - Dátum: 2009. ápr. 22., szerda - 20:51

Sziasztok.

Abban szeretnem a segitsegeteket kerni, hogy adott egy Archicad tervem. Ebbol szeretnek egy jpg kepet exportalni, de fontos volna, hogy az egy adott meretaranyban legyen. Lehet, hogy nagyon amator a kerdes, de a valaszokat elore is koszonom :)

Udv.

pdf, pdfből jpg (szerintem igy a legpontosabb...)
--

#1138 Felhasználó inaktív   _akos_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 24. 17:30

Idézet: HookR - Dátum: 2009. ápr. 20., hétfő - 23:50

Ez valóban igencsak offtopic. Javaslom ismerkedj kicsit a fórum szerkezetével, s legközelebb a megfelelő helyen tedd fel a kérdésed! Márcsak azért is, hogy mihamarabb választ kaphass, ne csak két hét múlva. -> <Frissítéssel és felbontással kapcsolatos problémák>

Elvileg kaptál hozzá egy CD-t, rajta egy .inf kiterjesztésű file-lal, ami tartalmazza a monitor adatait - így a támogatott felbontás(oka)t is. Ezt kell megadni a monitor 'illesztőprogramjának'.
LCD-t natív felbontásban érdemes használni, ami jelen esetben 1920x1080.

köszipuszi. dögöljek meg, holló vájja ki a szemem és texasi láncfűrészes nyiszálja le tőből a kezem, ha még egyszer ilyen csúnya és aljas dolgot művelek! pfuj. köszi a segítő szándékot, de mire ideértem (és végső bánatomban ide írtam), gondolhatod, hogy túl voltam már egy pár monitoros topikon, meg mindenféle okosságon, többek között a gyári cd .inf file-ján és a hasonló alap dolgokon. a megoldást persze már nem merem itt közzé tenni, pedig tanulságos lenne, de hát nem szeretnék én viccelni a texasi láncfűrészessel... :)

#1139 Felhasználó inaktív   _akos_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 24. 17:39

és akkor egy kis on topic... :)
emlékszem, volt valami jópofa trükkje, hogy hogyan lehet színezett, árnyékokkal rendelkező alaprajzot lementeni, kotázni és valahogy léptékhelyes formában kinyomtatni, stb.
csak arra nem emlékszem, mi volt a trükk :-/
próbálkoztam egy sort a térbeli hangyás kerettel, meg "mutasd a kijelölteked 3d-ben" -nel, de sehogy sem akart az kijönni, amit én akarok..
ti hogyan csináljátok ezt?

#1140 Felhasználó inaktív   cps 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 24. 21:22

Idézet: a k o s - Dátum: 2009. ápr. 24., péntek - 17:39

és akkor egy kis on topic... :)
emlékszem, volt valami jópofa trükkje, hogy hogyan lehet színezett, árnyékokkal rendelkező alaprajzot lementeni, kotázni és valahogy léptékhelyes formában kinyomtatni, stb.
csak arra nem emlékszem, mi volt a trükk :-/
próbálkoztam egy sort a térbeli hangyás kerettel, meg "mutasd a kijelölteked 3d-ben" -nel, de sehogy sem akart az kijönni, amit én akarok..
ti hogyan csináljátok ezt?

3d felülnézet, vektoros árnyékokat bekapcsolod
3ds metszésben vizszíntesen elmetszed az épületet
3d be mész, kijelölöd, másolás, mindent másolsz, kész.

Téma megosztása:

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.