HWSW Informatikai Kerekasztal: ArchiCAD II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ArchiCAD II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#1261 Felhasználó inaktív   VGabor 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 28. 22:46

http://aiaeastbay.blogspot.com/2009/08/bim...rchicad-13.html

itt az új teamwork van...
--

#1262 Felhasználó inaktív   Tomio 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 02. 09:18

Itt vannak az AC13 újdonságai bemutató videókkal
http://www.graphisof...ucts/archicad/#
Legjobban talán a weben keresztül működő teamwork tetszik
(nem mintha fenyegetne az a veszély, hogy egy Új-Zélandi építészirodának kell bedolgoznom)  :)

#1263 Felhasználó inaktív   cps 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 02. 14:14

hoppi hoppi!
van pár hasznos cucc benne! :)
home: Gigabyte MA770-UD3 AMD AM2+ Phenom X4 9650 4x2.3 Ghz Kingston HyperDX DDR2 8 GB 1066MHz Gigabyte GV-N98TOC Nvidia 9800 GT 512 MB Viewsonic vg2021wm 1680x1050 Tft Win7Ultim64bit
work: Gigabyte Intel C2D 2.1Ghz 4Gb 800 ram NVIDIA GeForce 7600 GS 256MB Samsung 2243nw 22" 1680x1050 Tft WinXp Pro 32bit

#1264 Felhasználó inaktív   misztaCOH 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 06. 10:55

Weben keresztüli teamwork most is működik. Jól hangzik a jelenlegi állapothoz képest az adatkommunikáció csökkentése, viszont úgy veszem ki, hogy ez a BIM server nem önálló szerver, hanem szerveren egy alkalmazásként fut, ill. a bemutató videón a munkaállomáson. Innentől kezdve használhatatlan ott ahol nem M$ szerver fut, munkaállomásig én nem engednék be ilyen jellegű forgalmat, meg a munkaállomás nem is arra való, hogy szerverként üzemeljen.

#1265 Felhasználó inaktív   kiskrampusz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 06. 10:56

Sziasztok.

Elnézéseteket kérem a félig-meddig off-ért de nem támadt jobb ötletem, hogy kitől is kérhetnék tanácsot :)
Egyetemen tanultunk eddig AutoCAD-et, és természetesen ArchiCAD-et is. Lehetőség van szabadon választható tárgyként felvenni még egyebeket is, mint pl. Autodesk Revit Architecture, ARCHLine XP, Bentley MicroStation. Tudtok valami információval szolgálni ezen programokról? Érdemes-e beleásnom magam valamelyikbe, hasznos lehet esetleg valamelyik ismerete az ArchiCAD mellett?

Válaszotokat előre is köszönöm :)

Üdv.
Amíg lesznek álmodozók, akik nem félnek követni álmaikat, addig lesznek hősei ennek a világnak...

#1266 Felhasználó inaktív   VGabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 06. 23:29

Csak az Archicad :)
Amikor én kezdtem (nem most volt) szinte az általad említett összes programot végignéztem, de az AC mellett döntöttem: mert magyar, és kommunikálni lehet a fejlesztőkkel, és mert itthon sok ok miatt - mégiscsak erősen piacvezető....
--

#1267 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 10:25

Urak!Tudna valaki infót adni nekem rendeletszám ügyben?A használatba vételi engedélyhez szükséges energiamérleg vagy mi a t.k.m készítéséről, szükségességéről stb kapcsolatosan.
Előre is  :respect:
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#1268 Felhasználó inaktív   zsoloo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 21:58

Ha már Cad-ekről szó esett, úgy alakult, hogy a magasépítésből a mélyépítés világa felé sodort a válság vihara és a CMS IntelliCAD 6.6 STD-vel kell hamarosan dolgoznom. Az a baj, hogy nagyon még az autocad-del foglalkoztam eddig és ez meg arra hajaz. Mi a véleményetek, archicad után pár nap alatt el lehet sajátítani? (nem mondom, hogy készségszinten, csak kapott tervre fedvényezni vele)
Aproró, ha valakinek talajstabilizálási, víztelenítési, szivárgóépítési gondja akadna, netán műemléki, vagy kis helyigényű környezetben kellene csatornarekonstrukciót megoldania, az kérem jelentkezzen nálam. (csőbéleléses, csőroppantásos közműjavítás, stb...) ez hozna egy pár százalékot nekem is:) köszi a reklámlehetőséget is egyben, de komolyan, van itt Mo.-n egy régi, jó szaki ismerősöm erre, aki saját fejlesztésű gépekkel és technologiával megbízhatóan dolgozik. (Nála volnék épp)

#1269 Felhasználó inaktív   Mana86 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 13:22

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, mert elég nagy problémába ütköztem. A diplomámról van szó. :confused:
Következő a helyzet. DGPS segítségével kimértem egy telken 235 pontot. A koordináták megvannak egy .txt fileban, + DXF kiterjesztésben is, miben háromszögekből épített fel egy hálót a pontokon a civil 3d.
A probléma az, hogy amint én importálom archicad-be a dxf-et, a 80m hosszú telek 8cm lesz, mivel a koordinátákat valószínűleg mm-nek érzékeli, így a 7m széles ház nehezen fér rá a telekre. A legcélszerűbb az lenne, ha a 235 pontból felületet tudnék képezni a szélességi és hosszúsági koordináták megtartásával ( a magasságiról már letettem) mert pontosan meg kell tudnom mondani, hogy a ház ezen és ezen pontjának mik a koordinátái. Nagyon hálás lennék, ha valaki tudna segíteni!

Üdv, Mana.

#1270 Felhasználó inaktív   cps 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 14:20

Idézet: Mana86 - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 13:22

A probléma az, hogy amint én importálom archicad-be a dxf-et, a 80m hosszú telek 8cm lesz, mivel a koordinátákat valószínűleg mm-nek érzékeli, így a 7m széles ház nehezen fér rá a telekre.

nagyon egyszerű, amikor megnyitod a dxf-et, ne az alap fordítót használd, hanem csinálj egy sajátot ami méterbe mér és kész.
ha nagyon nem megy akkor küld át emailen.
home: Gigabyte MA770-UD3 AMD AM2+ Phenom X4 9650 4x2.3 Ghz Kingston HyperDX DDR2 8 GB 1066MHz Gigabyte GV-N98TOC Nvidia 9800 GT 512 MB Viewsonic vg2021wm 1680x1050 Tft Win7Ultim64bit
work: Gigabyte Intel C2D 2.1Ghz 4Gb 800 ram NVIDIA GeForce 7600 GS 256MB Samsung 2243nw 22" 1680x1050 Tft WinXp Pro 32bit

#1271 Felhasználó inaktív   Mana86 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 14:55

Idézet: cps - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 14:20

nagyon egyszerű, amikor megnyitod a dxf-et, ne az alap fordítót használd, hanem csinálj egy sajátot ami méterbe mér és kész.
ha nagyon nem megy akkor küld át emailen.

Ez méretben jó lenne, de így elvesznek a koordináták, mert azokat ugye átalakítja a saját koordinátarendszerébe.

#1272 Felhasználó inaktív   jooo dzsooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 15:32

Idézet: Mana86 - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 15:55

Ez méretben jó lenne, de így elvesznek a koordináták, mert azokat ugye átalakítja a saját koordinátarendszerébe.

Helló

Tudtommal az AC nem tudja kezelni a dxf magassági adatait, erre volt jó egy régi program az ArchiSite/ProSite. De sajnos megszűnt létezni valamikor a 8-9-es környékén.
Beépült az AC-be és terepet lehetett vele rendesen modellezni.

#1273 Felhasználó inaktív   Mana86 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 15:40

Idézet: jooo dzsooo - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 15:32

Helló

Tudtommal az AC nem tudja kezelni a dxf magassági adatait, erre volt jó egy régi program az ArchiSite/ProSite. De sajnos megszűnt létezni valamikor a 8-9-es környékén.
Beépült az AC-be és terepet lehetett vele rendesen modellezni.

A magassági már nem is érdekel. Arról már letettem, mert egyáltalán nem kezeli le. Viszont a szélességi és hosszúsági koordinátákra feltétlen szükségem van. Valahogy úgy kéne megoldani, hogy a 235 pontból egy terepet kellene képezni, majd arra rakni a házat, mindezt úgy, hogy közben megmaradnak a koordinátáim.  :rolleyes: Ezt meg lehet oldani benne?

#1274 Felhasználó inaktív   VGabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 06:40

....aa 8 cm-es terepedet miért nem méretezed át 100×szorosára?
--

#1275 Felhasználó inaktív   bagiz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 14. 07:20

Nem tudom, megoldódott-e már a terep. Ahogy mi csináljuk:
A geodétától kapott dwg részlete itt van (zöld 66 sorszám, a kék a magassági érték). Ha nincs berajzolva dwg-be, akkor sajnos dxf-ből, vagy valahogy ki kell olvasni a magassági értéket. 
Az x, y koordináták maradtak rendesen EOV rendszerben, nincs is vele gond. Ha kell térbeli terep is, akkor sajnos megépítjük terep eszközzel. A pontokat egyesével létrehozva, a tényleges magasságot adom meg neki (129.19), és előbb-utóbb kész lesz. Próbálok egy képet is mellékelni, előbb-utóbb sikerül.....
Jó buta módszer, de 250 pontnál max 3 óra.
A Prosite, Archisite nagyon jó volt, de csak akkor, ha a geodéziai dwg, dxf jól elő volt készítve (pl a lépcső éleket is besimította terepnek, ha ugyanolyan pontként volt megadva, mint egy átlagos tereppont...) Több időbe került az előkészület, mint az elért hatás.

Csatolt fájl:

#1276 Felhasználó inaktív   cps 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 14. 07:38

én is így csinálom csak annyi pluszt rakok még hozzá hogy referencia szintnek beállítom a Bf-et,aztán terepérzékeny szintmagasságjelek rakok rá az eredeti és bf magassággal így ha mozgattom függ akkor látom hogy mi merre.
kuli munka, de csak egyszer kell megcsinálni.

#1277 Felhasználó inaktív   Mana86 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 14. 19:46

Idézet: bagiz - Dátum: 2009. szept. 14., hétfő - 7:20

Nem tudom, megoldódott-e már a terep. Ahogy mi csináljuk:
A geodétától kapott dwg részlete itt van (zöld 66 sorszám, a kék a magassági érték). Ha nincs berajzolva dwg-be, akkor sajnos dxf-ből, vagy valahogy ki kell olvasni a magassági értéket. 
Az x, y koordináták maradtak rendesen EOV rendszerben, nincs is vele gond. Ha kell térbeli terep is, akkor sajnos megépítjük terep eszközzel. A pontokat egyesével létrehozva, a tényleges magasságot adom meg neki (129.19), és előbb-utóbb kész lesz. Próbálok egy képet is mellékelni, előbb-utóbb sikerül.....
Jó buta módszer, de 250 pontnál max 3 óra.
A Prosite, Archisite nagyon jó volt, de csak akkor, ha a geodéziai dwg, dxf jól elő volt készítve (pl a lépcső éleket is besimította terepnek, ha ugyanolyan pontként volt megadva, mint egy átlagos tereppont...) Több időbe került az előkészület, mint az elért hatás.

Basszus, ehhez kevés vagyok. Túl nagy fába vágtam a fejszém diploma terén.
Nem érdekel ha pepecselős munka. Beírogatnék 1000 pontot is, "egyszer úgy is vége lesz" alapon, nem érdekel, csak meglegyen. Inkább baj, hogy kevés vagyok a programhoz és a felét nem értem annak mit is kéne pontosan csinálnom. Van 2 .dwg fájlom, amit a geodétától kaptam, de nem tudom mennyire használhatóak. Megoldható lenne, hogy MSN-en, SKIPE-on vagy bárhol értekezzünk real-time? Nagyon hálás lennék érte!

#1278 Felhasználó inaktív   molnmon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 14. 20:41

Sziasztok!

Segítségetek szeretném kérni!
A problémám a tervlapfrissítéssel van. Amikor valamilyen változás történik alaprajzon, metszeten és annak automatikusan kellene frissülnie a tervlapon úgy, hogy a rajz tárolása a tervfájlban pipa, akkor miért tűnik el az egész. Valamikor csak beillesztett ábra tűnik el, valamikor pedig az egész terv.
Még egy kérdés a tervlapra illesztést illetően.
- Miellőtt lehelyezem az aktuális rajzot a tervlapra miért nem lehet annak előtte beállítani a kijelölt rajzok tulajdonságait mint, hogy felirat nélkül, méretarány stb...
A legidegesítőbb az, hogy az automata és kézi frissítés beállításnál is minden eltűnik, illetve van, hogy lehelyezés után a világ végére küldi a tervet. :think:

Köszönöm válaszotokat! Kérlek segítsetek! :)

#1279 Felhasználó inaktív   snowman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 16. 10:15

Idézet: molnmon - Dátum: 2009. szept. 14., hétfő - 19:41

Sziasztok!

Segítségetek szeretném kérni!
A problémám a tervlapfrissítéssel van. Amikor valamilyen változás történik alaprajzon, metszeten és annak automatikusan kellene frissülnie a tervlapon úgy, hogy a rajz tárolása a tervfájlban pipa, akkor miért tűnik el az egész. Valamikor csak beillesztett ábra tűnik el, valamikor pedig az egész terv.
Még egy kérdés a tervlapra illesztést illetően.
- Miellőtt lehelyezem az aktuális rajzot a tervlapra miért nem lehet annak előtte beállítani a kijelölt rajzok tulajdonságait mint, hogy felirat nélkül, méretarány stb...
A legidegesítőbb az, hogy az automata és kézi frissítés beállításnál is minden eltűnik, illetve van, hogy lehelyezés után a világ végére küldi a tervet. :think:

Köszönöm válaszotokat! Kérlek segítsetek! :)

Melyik verzió? Hogy tűnik el az egész (a beillesztett rajz tartalma vész el látszólag, vagy maga a beillesztett rajz is eltűnik)?
Használsz-e nézeteket nevesített beállításokkal (fóliacsoport, modellnézet, stb.) vagy egyenesen a Terv térképből húzgálod át a rajzokat a tervlapra?

A rajzok tulajdonságait nem a lehelyezéskor kell beállítani, hanem a nézetek létrehozásakor, és ha jót akarsz, akkor CSAK nevesített beállításokkal csinálod.
A rajz eszköz alapbeállításainál pár dolgot megadhatsz (pl. hogy ne legyen rajzfelirat), és akkor a beállítás után lehelyezett rajzok már olyan tulajdonságúak lesznek, de a léptéket nem itt kell beállítani, ez csak lehetőség az utólagos gányolásra.

#1280 Felhasználó inaktív   VGabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 19. 06:51

Bejelentették az AC 13.-at.
--

Téma megosztása:

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62