HWSW Informatikai Kerekasztal: ArchiCAD II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ArchiCAD II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#1301 Felhasználó inaktív   Carlo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 27. 20:41

Köszönöm!

#1302 Felhasználó inaktív   misztaCOH 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 28. 02:45

Érdekes lista, a 6. akciósan legalább 270e, míg a 4. ~120, de nem adnék érte 60-at sem. ;)
Igen a 6. a legerősebb, de nem vetném el a 3. versenyzőt sem, mivel kis mérethez igen nagy felbontást kínál. A vga 2. legerősebb a listában, de egy kategóriával gyengébb mint a 9600mgt.

#1303 Felhasználó inaktív   bagiz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 28. 15:59

Idézet: misztaCOH - Dátum: 2009. okt. 28., szerda - 2:45

Érdekes lista, a 6. akciósan legalább 270e, míg a 4. ~120, de nem adnék érte 60-at sem. ;)
Igen a 6. a legerősebb, de nem vetném el a 3. versenyzőt sem, mivel kis mérethez igen nagy felbontást kínál. A vga 2. legerősebb a listában, de egy kategóriával gyengébb mint a 9600mgt.

Nekem volt Dell 15,4" 1920*1200, teljesítmény is jó volt, de rendkívül fárasztónak találtam. Ebben a képernyőméretben max. 1680*1050 felbontást javaslok, nálam most is az van, és sokkal jobb.

#1304 Felhasználó inaktív   Carlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 12:24

Ami a grafikus vezérlőt illeti, csak jót olvastam a GeForce-ról ezért kitartok mellette. A laptop amit cps javasolt nem kapható itthon (felhívtam őket mondták, nincs - egyáltalán, 10 perc múlva már a honlapon sem volt fent, ez azért bosszantó mert egyrészt világéletemben acer laptopom volt és meg voltam/vagyok elégedve, másrészt meg egy elég borsos árú laptopról volt szó na mindegy), ezért tovább kerestem és találtam egy hp-t és egy toshiba-t. Egyik márkát sem fogtam még véletlenül sem a kezemben, ha valaki véleményezné őket, megköszönném!

hp:
Processzor, Mhz: Core2Duo P7350 (2000)
Memória, Mb: 3072 MB
Videokártya: 512 MB NV GeForce 9600M GT

http://www.laptop.hu/index.php?main=main&p...t=&itemid=10446

toshiba:
Processzor: Intel Core 2 Duo T7500 2,2
Memória: 3072 MB
Grafikus vezérlő: nVIDIA GeForce 8700M-GT

http://www.mysoft.hu...PSPB9E-05000THU

Tudom, ez már nem jelen fórumtémába tartozik, csak még megvárom a commenteket...

#1305 Felhasználó inaktív   VGabor 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 29. 16:28

Nekem HPm van: core 2 duo 8400 2,26 GH
2g ram, ati HD 3430  17'-es

A cél: minél nagasabb órajel, minél több memória: A video memóriáját még nem használja az AC....
--

#1306 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 20:08

OFF:

Létezik arra valami kiskapu, hogy a terepszint alatt (mélygarázs) benyúljak a hátsókertbe?

köszönöm!

#1307 Felhasználó inaktív   VGabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 31. 08:14

A hátsó kert területén elhelyezhető minden melléképítmény. (OTÉK 35 (7) A hátsókert előírt legkisebb méretén belül - a szükséges védőtávolságok megtartásával - valamennyi melléképítmény elhelyezhető.)

Melléképítmény: 67. Melléképítmény: az építési telek, illetve azon álló épületek rendeltetésszerű használatához, működtetéséhez szükséges építmény

a) közmű-becsatlakozási műtárgy,
b) közműpótló műtárgy,
c) hulladéktartály-tároló,
d) önálló - épülettől különálló - kirakatszekrény,
e) kerti építmény,
f) háztartási célú kemence, húsfüstölő, jégverem, zöldségverem,
g) állat ól, állatkifutó,
h) trágyatároló, komposztáló,
i) siló, ömlesztett anyag-, folyadék- és gáztároló,
j) szabadon álló és legfeljebb 6,0 m magas szélkerék, antenna oszlop, zászlótartó oszlop.

Ez alapján a garázs is melléképítmény, tehát elhelyezhető. (azért melléképítmény, mert lakóövezetbe főépületként nem építhető, a lakás funkciójához hozzátartozik, szintén az OTÉK szerint)
A terepszint alatt vagy felett - ezt az OTÉK nem különbözteti meg.

Persze ha ez VT-s (L1-L2) övezet, vagy nem lakóház, akkor egészen más, mert ott a helyi építési övezet előírásai biztosan foglalkozik ezzel De lakóövezetben ez az érvelés kibírja a másodfokot is :)
--

#1308 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 31. 14:45

Köszi! Csak az a gondom, hogy ez nem lakóépület, hanem irodaépület lesz. Telefonos kérdésemre azt mondta az ügyintéző, hogy még gépkocsilehajtó rámpa sem lehet sem az oldalkertben, sem a hátsókertben. Így már eleve problémás a mélygarázs megközelítése. Ráadásul a beépítési százalék megengedné, hogy a pincével kilógjak az épület alól, de így mit sem érek vele, ha nem lóghatok be a hátsó kertbe...  :think:

#1309 Felhasználó inaktív   VGabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 31. 18:07

Nem oldalkertról beszéltem! hanem hátsóról. on
--

#1310 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 01. 10:52

Urak!A jelenlegi notebook-oknál a (1366x768HD) felbontás olvasható elég sok helyen.Az a HD az mi pontosan?
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#1311 Felhasználó inaktív   misztaCOH 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 01. 12:40

Idézet: Carlo - Dátum: 2009. okt. 29., csütörtök - 13:24

Ami a grafikus vezérlőt illeti, csak jót olvastam a GeForce-ról ezért kitartok mellette. A laptop amit cps javasolt nem kapható itthon (felhívtam őket mondták, nincs - egyáltalán, 10 perc múlva már a honlapon sem volt fent, ez azért bosszantó mert egyrészt világéletemben acer laptopom volt és meg voltam/vagyok elégedve, másrészt meg egy elég borsos árú laptopról volt szó na mindegy), ezért tovább kerestem és találtam egy hp-t és egy toshiba-t. Egyik márkát sem fogtam még véletlenül sem a kezemben, ha valaki véleményezné őket, megköszönném!

Toshiba, gyorsabb proci, minimálisan gyengébb vga, nagyon jó gépeket csinálnak, messze jobb szervízháttér mint hp. Zárójelben megjegyzem én mindig külföldön veszem a laptopjaimat, sokkal jobban jövök ki. Jelenlegi gépemet is pont harmadáron szereztem mint itthon kapható volt, és garanciális szervízben is volt már :)

#1312 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 01. 17:56

Idézet: misztaCOH - Dátum: 2009. nov. 1., vasárnap - 13:40

Zárójelben megjegyzem én mindig külföldön veszem a laptopjaimat, sokkal jobban jövök ki. Jelenlegi gépemet is pont harmadáron szereztem mint itthon kapható volt, és garanciális szervízben is volt már :)

Ez érdekel.Akár ki is fejthetnéd. ;)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#1313 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 01. 18:29

Idézet: carcass - Dátum: 2009. nov. 1., vasárnap - 11:52

Urak!A jelenlegi notebook-oknál a (1366x768HD) felbontás olvasható elég sok helyen.Az a HD az mi pontosan?

HD=High Definition, az 1366x768-as felbontás neve. Ugyanezt a felbontást használják a HD TV-k.
Ezután következik a full HD, ami 1920x1080.

A külföldi laptopvásárlás engem is érdekelne. Dell-eket nézegettem, külföldi dell oldalakon lehet konfiguráltatni is, és a garanciát is lehet honosíttatni, csak nem tudom a pontos menetét.

#1314 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 01. 18:41

Idézet: begbie - Dátum: 2009. nov. 1., vasárnap - 19:29

HD=High Definition, az 1366x768-as felbontás neve. Ugyanezt a felbontást használják a HD TV-k.
Ezután következik a full HD, ami 1920x1080.

A külföldi laptopvásárlás engem is érdekelne. Dell-eket nézegettem, külföldi dell oldalakon lehet konfiguráltatni is, és a garanciát is lehet honosíttatni, csak nem tudom a pontos menetét.

Azt gondoltam, hogy a HD azt jelenti. ;) De a 768 az elég?Nem vagyok egy HD TV fan és amíg ilyen szar a műsor, nem is leszek.Így totál fű vagyok hozzá.

Bravo

#1315 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 01. 19:53

Idézet: carcass - Dátum: 2009. nov. 1., vasárnap - 19:41

Azt gondoltam, hogy a HD azt jelenti. ;) De a 768 az elég?Nem vagyok egy HD TV fan és amíg ilyen szar a műsor, nem is leszek.Így totál fű vagyok hozzá.

Hogy elég-e? Attól függ mi az igény :) A dvd felbontás 720x576. Ehhez képest a sima HD is jelentősen szebb, élesebb képet ad. Persze jelentősen függ az élmény attól, hogy milyen messziről nézi az ember. Nekem "csak" sima HD felbontású lapostévém van itthon, de ha gépről nézek rajta HD tartalmat az sokkal-sokkal szebb, mint a dvd képe. HD tv műsorra ilyen árak mellet még nem fogok előfizetni. Full HD még nagyobb. még jobb, még szebb :))

Szerkesztette: begbie 2009. 11. 01. 19:54 -kor

#1316 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 01. 20:40

Idézet: begbie - Dátum: 2009. nov. 1., vasárnap - 20:53

Hogy elég-e? Attól függ mi az igény :) A dvd felbontás 720x576. Ehhez képest a sima HD is jelentősen szebb, élesebb képet ad. Persze jelentősen függ az élmény attól, hogy milyen messziről nézi az ember. Nekem "csak" sima HD felbontású lapostévém van itthon, de ha gépről nézek rajta HD tartalmat az sokkal-sokkal szebb, mint a dvd képe. HD tv műsorra ilyen árak mellet még nem fogok előfizetni. Full HD még nagyobb. még jobb, még szebb :))

Én most 1280x1024-ben dolgozom.Ahhoz képest? :think:

Bravo

#1317 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 01. 22:31

Idézet: carcass - Dátum: 2009. nov. 1., vasárnap - 10:52

Attól a két betűtől kellene elvakulnod és nem észrevenni,  hogy mindösszesen 768 sorral gazdálkodhatsz, s hogy a számítógépek kijelzőinél az ennél nagyobb felbontások is hétköznapinak számítanak. 720p videókhoz már elegendő és a 16:9-es arány idomul is hozzájuk, de HD videót notebook-on nézni legnagyobb jóindulattal is eleve csak szükségmegoldás. Munkaterületnek a helyedben nem adnám alább 1400x900-nál, ha már szélesvásznú és nem 1680x1050, vagy nagyobb.
Persze ha többnyire külön monitort rádugva dolgozol és a kijelzővel szemben támasztott elvárásaid kimerülnek annak meglétében, akkor spórolós megoldásnak jó lehet. Ez leginkább egyéni igények és az általad használt programok felhasználói felületének függvénye. De kipróbálhatod már most is, méretezd át az ablakokat 768pixel magasra...

Az 1280x1024 az 1.3Mpixel 5:4 arányban, míg az 1366x768 az 1Mpixel 16:9 arányban.
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#1318 Felhasználó inaktív   misztaCOH 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 02. 10:45

Idézet: carcass - Dátum: 2009. nov. 1., vasárnap - 18:56

Ez érdekel.Akár ki is fejthetnéd. ;)

Laptopoknak van egy olyan jó tulajdonságuk, hogy nemzetközi garanciával adják, legalábbis külföldön. Ez a garancia érvényes Magyarországra is. Továbbá a Toshibánál sorozatszám alapján megy a garancia, ami telefonon is lekérdezhető, Asusnál vagy garancialevél vagy gyártás időpontja alapján megy a garancia, így igazából nem kell semmiféle számla-igazolás a garanciához. Én ettől a két gyártótól vásároltam gépeket, és mind a kettőnél kipróbáltam már szervizt, nem volt gond azzal, hogy nem itthon vásárolt.
Gépeket bármelyik külföldi oldal honlapján érdemes nézegetni, kinek melyik szimpatikus, de a legnagyobb spórolást ebayen lehet elérni. Én eddig mindet ott vettem, újakat. Példa, jelenlegi gépem itthon akciósan 270e volt. Ez kintről behozva vételár+szállítás 101e Ft a teljes költség, új és még 1 gb memóriával több volt benne mint itthon :).

#1319 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 02. 15:14

Idézet: HookR - Dátum: 2009. nov. 1., vasárnap - 23:31

Attól a két betűtől kellene elvakulnod és nem észrevenni,  hogy mindösszesen 768 sorral gazdálkodhatsz, s hogy a számítógépek kijelzőinél az ennél nagyobb felbontások is hétköznapinak számítanak. 720p videókhoz már elegendő és a 16:9-es arány idomul is hozzájuk, de HD videót notebook-on nézni legnagyobb jóindulattal is eleve csak szükségmegoldás. Munkaterületnek a helyedben nem adnám alább 1400x900-nál, ha már szélesvásznú és nem 1680x1050, vagy nagyobb.
Persze ha többnyire külön monitort rádugva dolgozol és a kijelzővel szemben támasztott elvárásaid kimerülnek annak meglétében, akkor spórolós megoldásnak jó lehet. Ez leginkább egyéni igények és az általad használt programok felhasználói felületének függvénye. De kipróbálhatod már most is, méretezd át az ablakokat 768pixel magasra...

Az 1280x1024 az 1.3Mpixel 5:4 arányban, míg az 1366x768 az 1Mpixel 16:9 arányban.

Na ezaz, valami ilyesmire gondoltam.Parasztvakítás ezerrel. :down:
Akkor más gép után kell nézni.
Nem szükségmegoldás - dolgozni akarok rajta.
A 768 méret ismerős - anno a 15"-os monitor 1024x768-ban ment.Annyi elég is volt belőle.

Bravo

#1320 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 02. 15:16

Idézet: misztaCOH - Dátum: 2009. nov. 2., hétfő - 11:45

Laptopoknak van egy olyan jó tulajdonságuk, hogy nemzetközi garanciával adják, legalábbis külföldön. Ez a garancia érvényes Magyarországra is. Továbbá a Toshibánál sorozatszám alapján megy a garancia, ami telefonon is lekérdezhető, Asusnál vagy garancialevél vagy gyártás időpontja alapján megy a garancia, így igazából nem kell semmiféle számla-igazolás a garanciához. Én ettől a két gyártótól vásároltam gépeket, és mind a kettőnél kipróbáltam már szervizt, nem volt gond azzal, hogy nem itthon vásárolt.
Gépeket bármelyik külföldi oldal honlapján érdemes nézegetni, kinek melyik szimpatikus, de a legnagyobb spórolást ebayen lehet elérni. Én eddig mindet ott vettem, újakat. Példa, jelenlegi gépem itthon akciósan 270e volt. Ez kintről behozva vételár+szállítás 101e Ft a teljes költség, új és még 1 gb memóriával több volt benne mint itthon :).

Köszi.Nem semmi.
Asusban vagy MSI-ben gondolkodtam.A Toshibával eddig nem foglalkoztam.Lehet hogy kellene?... ;)

Bravo

Téma megosztása:

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »