HWSW Informatikai Kerekasztal: ArchiCAD II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ArchiCAD II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#1311 Felhasználó inaktív   misztaCOH 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 01. 12:40

Idézet: Carlo - Dátum: 2009. okt. 29., csütörtök - 13:24

Ami a grafikus vezérlőt illeti, csak jót olvastam a GeForce-ról ezért kitartok mellette. A laptop amit cps javasolt nem kapható itthon (felhívtam őket mondták, nincs - egyáltalán, 10 perc múlva már a honlapon sem volt fent, ez azért bosszantó mert egyrészt világéletemben acer laptopom volt és meg voltam/vagyok elégedve, másrészt meg egy elég borsos árú laptopról volt szó na mindegy), ezért tovább kerestem és találtam egy hp-t és egy toshiba-t. Egyik márkát sem fogtam még véletlenül sem a kezemben, ha valaki véleményezné őket, megköszönném!

Toshiba, gyorsabb proci, minimálisan gyengébb vga, nagyon jó gépeket csinálnak, messze jobb szervízháttér mint hp. Zárójelben megjegyzem én mindig külföldön veszem a laptopjaimat, sokkal jobban jövök ki. Jelenlegi gépemet is pont harmadáron szereztem mint itthon kapható volt, és garanciális szervízben is volt már :)

#1312 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 01. 17:56

Idézet: misztaCOH - Dátum: 2009. nov. 1., vasárnap - 13:40

Zárójelben megjegyzem én mindig külföldön veszem a laptopjaimat, sokkal jobban jövök ki. Jelenlegi gépemet is pont harmadáron szereztem mint itthon kapható volt, és garanciális szervízben is volt már :)

Ez érdekel.Akár ki is fejthetnéd. ;)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#1313 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 01. 18:29

Idézet: carcass - Dátum: 2009. nov. 1., vasárnap - 11:52

Urak!A jelenlegi notebook-oknál a (1366x768HD) felbontás olvasható elég sok helyen.Az a HD az mi pontosan?

HD=High Definition, az 1366x768-as felbontás neve. Ugyanezt a felbontást használják a HD TV-k.
Ezután következik a full HD, ami 1920x1080.

A külföldi laptopvásárlás engem is érdekelne. Dell-eket nézegettem, külföldi dell oldalakon lehet konfiguráltatni is, és a garanciát is lehet honosíttatni, csak nem tudom a pontos menetét.

#1314 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 01. 18:41

Idézet: begbie - Dátum: 2009. nov. 1., vasárnap - 19:29

HD=High Definition, az 1366x768-as felbontás neve. Ugyanezt a felbontást használják a HD TV-k.
Ezután következik a full HD, ami 1920x1080.

A külföldi laptopvásárlás engem is érdekelne. Dell-eket nézegettem, külföldi dell oldalakon lehet konfiguráltatni is, és a garanciát is lehet honosíttatni, csak nem tudom a pontos menetét.

Azt gondoltam, hogy a HD azt jelenti. ;) De a 768 az elég?Nem vagyok egy HD TV fan és amíg ilyen szar a műsor, nem is leszek.Így totál fű vagyok hozzá.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#1315 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 01. 19:53

Idézet: carcass - Dátum: 2009. nov. 1., vasárnap - 19:41

Azt gondoltam, hogy a HD azt jelenti. ;) De a 768 az elég?Nem vagyok egy HD TV fan és amíg ilyen szar a műsor, nem is leszek.Így totál fű vagyok hozzá.

Hogy elég-e? Attól függ mi az igény :) A dvd felbontás 720x576. Ehhez képest a sima HD is jelentősen szebb, élesebb képet ad. Persze jelentősen függ az élmény attól, hogy milyen messziről nézi az ember. Nekem "csak" sima HD felbontású lapostévém van itthon, de ha gépről nézek rajta HD tartalmat az sokkal-sokkal szebb, mint a dvd képe. HD tv műsorra ilyen árak mellet még nem fogok előfizetni. Full HD még nagyobb. még jobb, még szebb :))

Szerkesztette: begbie 2009. 11. 01. 19:54 -kor

#1316 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 01. 20:40

Idézet: begbie - Dátum: 2009. nov. 1., vasárnap - 20:53

Hogy elég-e? Attól függ mi az igény :) A dvd felbontás 720x576. Ehhez képest a sima HD is jelentősen szebb, élesebb képet ad. Persze jelentősen függ az élmény attól, hogy milyen messziről nézi az ember. Nekem "csak" sima HD felbontású lapostévém van itthon, de ha gépről nézek rajta HD tartalmat az sokkal-sokkal szebb, mint a dvd képe. HD tv műsorra ilyen árak mellet még nem fogok előfizetni. Full HD még nagyobb. még jobb, még szebb :))

Én most 1280x1024-ben dolgozom.Ahhoz képest? :think:

Bravo

#1317 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 01. 22:31

Idézet: carcass - Dátum: 2009. nov. 1., vasárnap - 10:52

Urak!A jelenlegi notebook-oknál a (1366x768HD) felbontás olvasható elég sok helyen.Az a HD az mi pontosan?

Attól a két betűtől kellene elvakulnod és nem észrevenni,  hogy mindösszesen 768 sorral gazdálkodhatsz, s hogy a számítógépek kijelzőinél az ennél nagyobb felbontások is hétköznapinak számítanak. 720p videókhoz már elegendő és a 16:9-es arány idomul is hozzájuk, de HD videót notebook-on nézni legnagyobb jóindulattal is eleve csak szükségmegoldás. Munkaterületnek a helyedben nem adnám alább 1400x900-nál, ha már szélesvásznú és nem 1680x1050, vagy nagyobb.
Persze ha többnyire külön monitort rádugva dolgozol és a kijelzővel szemben támasztott elvárásaid kimerülnek annak meglétében, akkor spórolós megoldásnak jó lehet. Ez leginkább egyéni igények és az általad használt programok felhasználói felületének függvénye. De kipróbálhatod már most is, méretezd át az ablakokat 768pixel magasra...

Az 1280x1024 az 1.3Mpixel 5:4 arányban, míg az 1366x768 az 1Mpixel 16:9 arányban.
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#1318 Felhasználó inaktív   misztaCOH 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 02. 10:45

Idézet: carcass - Dátum: 2009. nov. 1., vasárnap - 18:56

Ez érdekel.Akár ki is fejthetnéd. ;)

Laptopoknak van egy olyan jó tulajdonságuk, hogy nemzetközi garanciával adják, legalábbis külföldön. Ez a garancia érvényes Magyarországra is. Továbbá a Toshibánál sorozatszám alapján megy a garancia, ami telefonon is lekérdezhető, Asusnál vagy garancialevél vagy gyártás időpontja alapján megy a garancia, így igazából nem kell semmiféle számla-igazolás a garanciához. Én ettől a két gyártótól vásároltam gépeket, és mind a kettőnél kipróbáltam már szervizt, nem volt gond azzal, hogy nem itthon vásárolt.
Gépeket bármelyik külföldi oldal honlapján érdemes nézegetni, kinek melyik szimpatikus, de a legnagyobb spórolást ebayen lehet elérni. Én eddig mindet ott vettem, újakat. Példa, jelenlegi gépem itthon akciósan 270e volt. Ez kintről behozva vételár+szállítás 101e Ft a teljes költség, új és még 1 gb memóriával több volt benne mint itthon :).

#1319 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 02. 15:14

Idézet: HookR - Dátum: 2009. nov. 1., vasárnap - 23:31

Attól a két betűtől kellene elvakulnod és nem észrevenni,  hogy mindösszesen 768 sorral gazdálkodhatsz, s hogy a számítógépek kijelzőinél az ennél nagyobb felbontások is hétköznapinak számítanak. 720p videókhoz már elegendő és a 16:9-es arány idomul is hozzájuk, de HD videót notebook-on nézni legnagyobb jóindulattal is eleve csak szükségmegoldás. Munkaterületnek a helyedben nem adnám alább 1400x900-nál, ha már szélesvásznú és nem 1680x1050, vagy nagyobb.
Persze ha többnyire külön monitort rádugva dolgozol és a kijelzővel szemben támasztott elvárásaid kimerülnek annak meglétében, akkor spórolós megoldásnak jó lehet. Ez leginkább egyéni igények és az általad használt programok felhasználói felületének függvénye. De kipróbálhatod már most is, méretezd át az ablakokat 768pixel magasra...

Az 1280x1024 az 1.3Mpixel 5:4 arányban, míg az 1366x768 az 1Mpixel 16:9 arányban.

Na ezaz, valami ilyesmire gondoltam.Parasztvakítás ezerrel. :down:
Akkor más gép után kell nézni.
Nem szükségmegoldás - dolgozni akarok rajta.
A 768 méret ismerős - anno a 15"-os monitor 1024x768-ban ment.Annyi elég is volt belőle.

Bravo

#1320 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 02. 15:16

Idézet: misztaCOH - Dátum: 2009. nov. 2., hétfő - 11:45

Laptopoknak van egy olyan jó tulajdonságuk, hogy nemzetközi garanciával adják, legalábbis külföldön. Ez a garancia érvényes Magyarországra is. Továbbá a Toshibánál sorozatszám alapján megy a garancia, ami telefonon is lekérdezhető, Asusnál vagy garancialevél vagy gyártás időpontja alapján megy a garancia, így igazából nem kell semmiféle számla-igazolás a garanciához. Én ettől a két gyártótól vásároltam gépeket, és mind a kettőnél kipróbáltam már szervizt, nem volt gond azzal, hogy nem itthon vásárolt.
Gépeket bármelyik külföldi oldal honlapján érdemes nézegetni, kinek melyik szimpatikus, de a legnagyobb spórolást ebayen lehet elérni. Én eddig mindet ott vettem, újakat. Példa, jelenlegi gépem itthon akciósan 270e volt. Ez kintről behozva vételár+szállítás 101e Ft a teljes költség, új és még 1 gb memóriával több volt benne mint itthon :).

Köszi.Nem semmi.
Asusban vagy MSI-ben gondolkodtam.A Toshibával eddig nem foglalkoztam.Lehet hogy kellene?... ;)

Bravo

#1321 Felhasználó inaktív   ruhaszarito 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 16:40

Sziasztok

ArchiCAD-ben szeretnék rajzolni egy íves (tulajdonképpen félkör) falat, de ez az ív csak metszeti képen látszik. Ebben szeretnék egy kis segítséget kérni. Van rá valami megoldás? Alaprajzi síkon megtaláltam a parancsot, de az nekem nem jó, mert alaprajzon ennek a falnak csak egy vonalnak kéne látszódnia. Metszetben pedig nem él a körív rajzoló parancs.

Remélem érthető voltam, és előre is köszi!

#1322 Felhasználó inaktív   VGabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 18:21

Abszolut érthetetlen...  :) alaprajzilag félköríves falat? És ennek miköze a metszethez? Vagy fekvő hengerpalást alakú falat akarsz? - és logikusan gomdolkodva a metszet ablakban akarod létrehozni? - ez nem megy. Falat csak alaprajzban hozhatsz létre.
Ha valami fekvő dolgot szeretnél létrehozni, akkor a függönyfal eszközt használd, azzal térbeli síkokra is elhelyezhetsz elemeket! (AC12-től)
--

#1323 Felhasználó inaktív   Tomio 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 19:49

Idézet: ruhaszarito - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 16:40

Sziasztok

ArchiCAD-ben szeretnék rajzolni egy íves (tulajdonképpen félkör) falat, de ez az ív csak metszeti képen látszik.

Ha jól értem egy felállított félköríves falról beszélsz, vagyis egy donga boltozatról. találsz ilyen nevű (donga héj 12 ) könyvtári elemet az elem könyvtárban. Másik lehetőség. ha a profil kezelőben új profilos falat készítesz az általad elképzelt íves profillal.

#1324 Felhasználó inaktív   Dzsumby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 18:48

Sziasztok!

Az  AC 12 indításkor megjelenő ablakot (sablon, megnyitás), hogy lehet újra előcsalni? Most egyből betölt egy új tervet. :think:

#1325 Felhasználó inaktív   VGabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 21:41

Idézet: Dzsumby - Dátum: 2009. nov. 5., csütörtök - 18:48

Sziasztok!

Az  AC 12 indításkor megjelenő ablakot (sablon, megnyitás), hogy lehet újra előcsalni? Most egyből betölt egy új tervet. :think:

az egy plugin, a kiegészítöknél visszakapcsolhatod
--

#1326 Felhasználó inaktív   ruhaszarito 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 07. 07:41

Köszi az eddigi válaszokat  :)
Tehát egy hengert szeretnék rajzolni, ami el van döntve 90 fokkal, a paláston fekszik. Tehát a forgástengelye párhuzamos az alapsíkkal és nem merőleges rá. Ennek a fala alaprajzban csak egy egyenes, csak metszetben látszik.
Azt hittem megy ez egyszerűbben is  :)

Szerkesztette: ruhaszarito 2009. 11. 07. 07:43 -kor

#1327 Felhasználó inaktív   Tomio 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 07. 16:04

Idézet: ruhaszarito - Dátum: 2009. nov. 7., szombat - 7:41

Köszi az eddigi válaszokat  :)
Tehát egy hengert szeretnék rajzolni, ami el van döntve 90 fokkal, a paláston fekszik. Tehát a forgástengelye párhuzamos az alapsíkkal és nem merőleges rá. Ennek a fala alaprajzban csak egy egyenes, csak metszetben látszik.
Azt hittem megy ez egyszerűbben is  :)

Nem hiszem, hogy félre értettelek volna, csak előzőleg félkör profilt emlegettél. Ha teljes kör kell, akkor a henger könyvtári elemet állíthatod be úgy, hogy elfeküdjön. Ha ragaszkodsz a falhoz a másik megoldás a profilos fal, ahogy előzőleg írtam. Ettől egyszerűbben nem megy  ;)

#1328 Felhasználó inaktív   VGabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 07. 19:28

..egyszer láttam egy vizilovat, de az sem az volt ...:)
A fal az nem donga, az tető: azt egyszerűbb a tetőelem dongaboltozatos üzemmódjával megrajzolni, mert az dongaboltozat megrajzolására, megszerkesztésére való. (tető eszköz-kupola-donga)
--

#1329 Felhasználó inaktív   Tomio 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 07. 22:21

Idézet: VGabor - Dátum: 2009. nov. 7., szombat - 19:28

A fal az nem donga, az tető

Szerintem a donga az fal, merthogy a fal anyagából készült, falazták, évszázadokon át.
AC-ben meg nem jutott eszembe a donga tető eszköz, mert soha nem használtam semmire, egyszerűen csúnya 3D-ben is és alaprajzon is. Az alábbi képen is egy kicsit másképp fest mint a profilos fal vagy könyvtári elem.

Csatolt fájl:

#1330 Felhasználó inaktív   VGabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 08. 11:31

Idézet: Tomio - Dátum: 2009. nov. 7., szombat - 22:21

Szerintem a donga az fal, merthogy a fal anyagából készült, falazták, évszázadokon át.
AC-ben meg nem jutott eszembe a donga tető eszköz, mert soha nem használtam semmire, egyszerűen csúnya 3D-ben is és alaprajzon is. Az alábbi képen is egy kicsit másképp fest mint a profilos fal vagy könyvtári elem.

Természetesen az hogy mit mivel modellezel, az a te dolgod. Alaprajzi megjelenése a tetőknek nagyon finoman állítható, a 3d szintén.
Volt egy korábbi AC hirdetés: szerintem nagyon szépen mutatta mint a Kodály módszerben a szolmizálást kézjelekkel: a vízszintes a födém, a ferde a tető, a függőleges a fal. Persze ez a dolgok végtelen leegyszerűsítése, tudom. :)
--

Téma megosztása:

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.