HWSW Informatikai Kerekasztal: ArchiCAD II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ArchiCAD II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#1601 Felhasználó inaktív   MaskimX 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 02. 17. 15:38

Sziasztok, kéne egy kis segítség.

Az ügyfél szeretne kapni egy 3d-s modellt a házáról amit lehet forgatni meg zoomolni, de mindezt archicad nélkül.
Rémlik, hogy a quicktime tud ilyet, de nem tudom, hogy 13-as archicadben ezt hogyan lehetne megcsinálni.

A végeredmény ilyesmi kéne legyen, persze java vagy ajax nélkül, csak egy beágyaztható mov file formájában.

#1602 Felhasználó inaktív   jooo dzsooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 17. 16:07

Üzenet megtekintéseIdézet: MaskimX - Dátum: 2011. 02. 17. 15:38

Sziasztok, kéne egy kis segítség.

Az ügyfél szeretne kapni egy 3d-s modellt a házáról amit lehet forgatni meg zoomolni, de mindezt archicad nélkül.
Rémlik, hogy a quicktime tud ilyet, de nem tudom, hogy 13-as archicadben ezt hogyan lehetne megcsinálni.

A végeredmény ilyesmi kéne legyen, persze java vagy ajax nélkül, csak egy beágyaztható mov file formájában.

Szia!

A kamera nézetnél VR tárgyat kell leraknod a kamera helyett. A géped pedig lerenderel jó sok képet és elmenti 1db .mov-ba a quicktime meg már tudja, hogy mit kezdjen vele.
Vagy van még a Graphisoft Virtual Building Explorer ennek az az előnye, hogy a megrendelő tud benne "quake"-ezni és onnan nézi meg ahonnan szeretné, ha jól tudom.

Üdv

T.

#1603 Felhasználó inaktív   MaskimX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 17. 18:36

Sikerült, köszi!

#1604 Felhasználó inaktív   VGabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 18. 00:00

Üzenet megtekintéseIdézet: jooo dzsooo - Dátum: 2011. 02. 17. 16:07

Szia!

A kamera nézetnél VR tárgyat kell leraknod a kamera helyett. A géped pedig lerenderel jó sok képet és elmenti 1db .mov-ba a quicktime meg már tudja, hogy mit kezdjen vele.
Vagy van még a Graphisoft Virtual Building Explorer ennek az az előnye, hogy a megrendelő tud benne "quake"-ezni és onnan nézi meg ahonnan szeretné, ha jól tudom.

Üdv

T.

vagy egyszerubben egy pdf-be publikált 3d-t csinálsz: abban a világitást is lehet kapcsolgatni....
--

#1605 Felhasználó inaktív   MaskimX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 18. 10:29

És azt hogy?

szerk: megvan, de baromi lassú a pdf, meg a mérete is túl nagy.

Szerkesztette: MaskimX 2011. 02. 18. 10:40 -kor

#1606 Felhasználó inaktív   VGabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 18. 10:35

Üzenet megtekintéseIdézet: MaskimX - Dátum: 2011. 02. 18. 10:29

És azt hogy?

Helpből:
3D-s tartalom PDF-ben (csak Windows-on)
PDF létrehozásakor az ArchiCAD-del kihasználhatja az U3D fájlformátum lehetőségeit (csak Windows rendszeren).
Ha PDF dokumentumot publikál ArchiCAD-ből, beágyazhat egy U3D fájlt a PDF-be, majd a PDF fájlban úgy navigálhat ebben a nézetben, mintha egy 3D-s modell lenne.
1. Állítsa be a kívánt modellnézetet a 3D ablakban. A kapott PDF navigációs sebességének az optimalizálása érdekében ajánlatos a 3D-s modellből a lehető legtöbb felesleges részletet kitörölni.
2. Mentse el a 3D ablak tartalmát fájlként a “Mentsd mint” paranccsal. A rendelkezésre álló formátumok közül válassza az U3D fájlt.
3. A Navigátor Szervező palettában mentse el a 3D modellt nézetként, majd helyezze a 3D nézetet egy tervlapra.
4. Ezután adja a tervlapot egy publikálókészlethez. Válassza ki a tervlapot a publikálókészletben.
5. A Publikálási készlet Tulajdonságait állítsa a PDF formátumra.
6. A Publikáló paletta alján a Formátum oldalon kattintson a Dokumentum lehetőségek, majd a PDF lehetőségek gombra.
7. Jelölje meg a Beágyazott 3D-s tartalom négyzetet.
8. Kattintson a Tallózás gombra és válassza ki az U3D formátumban elmentett fájlt (lásd 1. lépés).
9. Kattintson az OK gombra.
10. A Publikálóban válassza ki a kívánt publikálási elemet és publikálja PDF formátumban.

A kapott PDF fájl tartalmazni fog egy beágyazott és navigálható U3D fájlt.
A PDF-be ágyazott U3D modellben a navigálás csak az Adobe Reader 7.0 vagy későbbi verziókban lehetséges.

--------------------------------------------------------------------------------
--

#1607 Felhasználó inaktív   Jetro 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 02. 27. 18:13

Nem sűrűn írok, de akkor igen... :laugh:

Valaki találkozott már rajtam kívül olyan problémával, hogy a renderkép készítése közben a program memória hiba hibaüzenettel, csak egy fehér képet csinált?!
(W7, Ac13)
Gigabyte EP45-DS3L + E8400 (3000 Mhz) + 4 GB ram 1066 Mhz + Geforce 9800 GTX+ + Samsung 2253 bw 22"

#1608 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 03. 07. 12:39

Üzenet megtekintéseIdézet: jooo dzsooo - Dátum: 2011. 02. 01. 13:14

Amikor utoljára néztem még elszállt tőle az AC, tegnap láttam, hogy van belőle új verzió, amint lesz rá alkalmam ki is próbálom.

Mindegyik jó, de a legjobb a Bramac-é. Nekik van a legnagyobb termékpalettájuk. Sok cserép, sok szín, minden megoldásra van kiegészítőjük, illetve Solar-t is el lehet helyezni a tetősíkokon.

#1609 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 03. 07. 12:49

Azt nem tudja valaki, hogy a lehelyezett tetőfedőanyag textúrája miért "sima, egyenes" ? értem ezalatt, hogy a textúrának nincsen profilja, nem érezhető, látható a cserepeken a hullám magasság...van erre vmi trükk? (darabonként nem szeretnék hullámos cserepet lehelyezni)

#1610 Felhasználó inaktív   MaskimX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 07. 14:24

Elforgattam a nézetet AC13-ban, de a nyílászáró konszignáció méretek így fejjel lefelé vannak. Ezt hogy lehet megoldani?

#1611 Felhasználó inaktív   _akos_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 09. 15:00

valaki mondja má' meg, hogy ez a hülyenyomi mé' nem vágja le nekem annak a k*cs*g rácsozatnak a tetejét, mer mingyá bőgők! :DD

a korlátfa tetőből van, a rácsozat meg könyvtári elem / párhuzamos rudakból 45°-ba állítva, másolat tükrözve. szilárd test művelettel operálok, de nem akarja az igazságot.

wtf?!

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  sztm.png (186,34K)
    Letöltések:: 18

#1612 Felhasználó inaktív   cps 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 12. 18:30

Üzenet megtekintéseIdézet: decens - Dátum: 2011. 03. 09. 15:00

valaki mondja má' meg, hogy ez a hülyenyomi mé' nem vágja le nekem annak a k*cs*g rácsozatnak a tetejét, mer mingyá bőgők! :DD
wtf?!

az van hogy a tetővel levágod a tárgyat, de a tárgy túllóg ezért azt a rész ott marad.
csinálsz egy nagy födémet ami lefedi eléggé a korlátot és a tárgyakat is, azt egy rejtett fóliára rakod, és ezzel kiszeded a felette lévő részt és kész.
home: Gigabyte MA770-UD3 AMD AM2+ Phenom X4 9650 4x2.3 Ghz Kingston HyperDX DDR2 8 GB 1066MHz Gigabyte GV-N98TOC Nvidia 9800 GT 512 MB Viewsonic vg2021wm 1680x1050 Tft Win7Ultim64bit
work: Gigabyte Intel C2D 2.1Ghz 4Gb 800 ram NVIDIA GeForce 7600 GS 256MB Samsung 2243nw 22" 1680x1050 Tft WinXp Pro 32bit

#1613 Felhasználó inaktív   Tomio 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 03. 21. 20:56

Igazán szellemes, ki nem találtam volna! A szilárd test műveletekben "kivonás a felette lévő részek eltávolítása"-nak pont ezt kellene csinálnia nem? múltkor nekem sem sikerült két profilos fal közös részét kinyerni, valahogy mindig kivonta az egyiket a másikból.
Van kérdésem is: Régen még a Plotmaker 9 ben volt egy beállítás (mellékelt kép) amivel A2-es tervlapokat tudtam 2 db A3-as álló lapra nyomtatni úgy, hogy volt átfedés a nyomtatott részek közt, így összeragaszthatók voltak. Én állítottam be hogy mennyi legyen az átfedés. Ez kellene nekem megint, de én ilyet már nem találtam.
Van valakinek ötlete?
Csatolt fájl  plotmaker.png (18,33K)
Letöltések:: 12

Szerkesztette: Tomio 2011. 03. 21. 20:58 -kor

#1614 Felhasználó inaktív   cps 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 22. 11:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Tomio - Dátum: 2011. 03. 21. 20:56

Igazán szellemes, ki nem találtam volna! A szilárd test műveletekben "kivonás a felette lévő részek eltávolítása"-nak pont ezt kellene csinálnia nem? múltkor nekem sem sikerült két profilos fal közös részét kinyerni, valahogy mindig kivonta az egyiket a másikból.
Van kérdésem is: Régen még a Plotmaker 9 ben volt egy beállítás (mellékelt kép) amivel A2-es tervlapokat tudtam 2 db A3-as álló lapra nyomtatni úgy, hogy volt átfedés a nyomtatott részek közt, így összeragaszthatók voltak. Én állítottam be hogy mennyi legyen az átfedés. Ez kellene nekem megint, de én ilyet már nem találtam.
Van valakinek ötlete?

a szilárdtest műveleteknek is vannak korlátai, ezt el kell fogadni. főleg tárgyaknál bonyolúlt a kivonogatás.
a plotmakerben az átfedés már akkor sem volt elegáns megoldás, mivel nem tudtál a másik oldalra pecsétet rakni.
most egyszerűen leduplázod a tervlapot és beállítod a másik felére és kész. elegánsabb, pontosabb.
home: Gigabyte MA770-UD3 AMD AM2+ Phenom X4 9650 4x2.3 Ghz Kingston HyperDX DDR2 8 GB 1066MHz Gigabyte GV-N98TOC Nvidia 9800 GT 512 MB Viewsonic vg2021wm 1680x1050 Tft Win7Ultim64bit
work: Gigabyte Intel C2D 2.1Ghz 4Gb 800 ram NVIDIA GeForce 7600 GS 256MB Samsung 2243nw 22" 1680x1050 Tft WinXp Pro 32bit

#1615 Felhasználó inaktív   Tomio 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 03. 22. 17:24

Üzenet megtekintéseIdézet: cps - Dátum: 2011. 03. 22. 11:46

most egyszerűen leduplázod a tervlapot és beállítod a másik felére és kész. elegánsabb, pontosabb.

Valóban megoldható így is (de nem teljesen ugyanaz azért).
másik:
Olyan jó lenne, ha paraméter átadással Ctrl+alt+katt lehetne változtatni az ablak ajtó konszignációs jelek beállításait.
1. A gyári beállítás használhatatlan, (böszme jel)
2. Jó hogy van külön ablak és külön ajtó konszig jel, de a beállításaik 99%-ban ua-ok, át lehetne adni-venni a paramétereket, szerintem
3. Mindezt szintenként kell elvégezni pl meglévő tervek átdolgozásakor, eng tervből kiv terv stb. unalmas, sok idő, fölösleges

#1616 Felhasználó inaktív   VGabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 22. 19:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Tomio - Dátum: 2011. 03. 22. 17:24

Valóban megoldható így is (de nem teljesen ugyanaz azért).
másik:
Olyan jó lenne, ha paraméter átadással Ctrl+alt+katt lehetne változtatni az ablak ajtó konszignációs jelek beállításait.
1. A gyári beállítás használhatatlan, (böszme jel)
2. Jó hogy van külön ablak és külön ajtó konszig jel, de a beállításaik 99%-ban ua-ok, át lehetne adni-venni a paramétereket, szerintem
3. Mindezt szintenként kell elvégezni pl meglévő tervek átdolgozásakor, eng tervből kiv terv stb. unalmas, sok idő, fölösleges

Persze, de azt úgy érdemes csinálni, hogy kiválasztod az ablak eszközt, beállítod a méretezési jelet, és utána helyezed el az ablakot. Így a méretezési jel alapértelmezetté válik.
Azaz a következő ablak lehelyezésekor már így lesz beállítva.

Ha pedig már letetted az ablakokat, akkor ha minden ablakot kiválaszva (pl 3-ben sokkal praktikusabb) egyszerre is át lehet állítani. Ha csak a méretezési jelet állítod át, a különböző ablak méreteket nem rontod el...
--

#1617 Felhasználó inaktív   Tomio 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 03. 23. 09:17

Üzenet megtekintéseIdézet: VGabor - Dátum: 2011. 03. 22. 19:45

Persze, de azt úgy érdemes csinálni, hogy kiválasztod az ablak eszközt, beállítod a méretezési jelet, és utána helyezed el az ablakot.

Igen ezt tudom.
Meglévő, tovább fejlesztendő, esetleg mástól átvett tervekre gondoltam.

Mindet egyszerre 3D-s ablakban, nagyon jó ötlet!! köszönöm

#1618 Felhasználó inaktív   jooo dzsooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 25. 11:34

Kicsit kihalt a topik, mindenki dolgozik ezerrel? :)

Gyors kérdés, a Maxon MaxForm-ja még létező dolog, vagy ez a 3D-s szabad modellezés behalt az AC-ben?

Üdv

#1619 Felhasználó inaktív   szau 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 03. 26. 00:16

Üzenet megtekintéseIdézet: jooo dzsooo - Dátum: 2011. 03. 25. 11:34

Kicsit kihalt a topik, mindenki dolgozik ezerrel? :)

Gyors kérdés, a Maxon MaxForm-ja még létező dolog, vagy ez a 3D-s szabad modellezés behalt az AC-ben?

Üdv

A Cinema4d-vel, ha telepíted a kiegészítőt meg tudod csinálni. A Maxonform egy butított Cinema4D volt :)
Üdv:

#1620 Felhasználó inaktív   jooo dzsooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 28. 08:34

Üzenet megtekintéseIdézet: szau - Dátum: 2011. 03. 26. 00:16

A Cinema4d-vel, ha telepíted a kiegészítőt meg tudod csinálni. A Maxonform egy butított Cinema4D volt :)
Üdv:

Értem, köszönöm.

Téma megosztása:

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »