HWSW Informatikai Kerekasztal: ArchiCAD II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ArchiCAD II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#391 Felhasználó inaktív   reznaka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 03. 08:41

Helló!

Azt szeretném kérdezni, tudtok e segíteni abban, hogy bonyolultabb testeket készítsek Ac 8,1.
Egyszerűbb födém, és fal elemeket tudok csinálni, de abból nem tudok már bonyolultabbakat, pl: egy olyan testet amelyből egy gömb kimetsz egy darabot. Egy projekt bemutatásához kellene, de ezekhez a bonyolultabb testekhez én kevés vagyok.:-)
Ha van valami ötlet akkor szívesen várom!

köszíí

Szerkesztette: reznaka 2007. 12. 03. 08:41 -kor

majd CSAK belejövök eccer, ha bele nem őrülök....

#392 Felhasználó inaktív   _akos_ 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 03. 08:59

Idézet: reznaka - Dátum: 2007. dec. 3., hétfő - 9:41

Helló!

Azt szeretném kérdezni, tudtok e segíteni abban, hogy bonyolultabb testeket készítsek Ac 8,1.
Egyszerűbb födém, és fal elemeket tudok csinálni, de abból nem tudok már bonyolultabbakat, pl: egy olyan testet amelyből egy gömb kimetsz egy darabot. Egy projekt bemutatásához kellene, de ezekhez a bonyolultabb testekhez én kevés vagyok.:-)
Ha van valami ötlet akkor szívesen várom!

köszíí

próbálkozz a szilárdtest műveletek alatt.
4 alapvető parancs közül választhatsz - elég szemléletes módon vannak megjelenítve, szerintem adja magát, hogy melyiket mire tudod használni.

#393 Felhasználó inaktív   reznaka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 03. 15:48

Huhh!

köszönöm!!!!!!!!!!!!
De milyen egyszerűű!!

10000 hála

#394 Felhasználó inaktív   Hrváthg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 03. 16:40

Idézet: kephrenpir - Dátum: 2007. dec. 1., szombat - 12:32

Sziasztok!

Tudnátok segíteni?Szakdogámat írom, és Archicad 11ben kaptam hozzá tervrajzokat! 9-esem van, abba nem tudom beintegrálni. leszedtem a 11est, viszont az meg csak angol verzió.
Kérésem a következő lenne: tudja valaki, hol tudok hozzá magyarítást leszedni?

Előre is köszönöm!!

itt nincs nyelvi csomag, itt eleve más a setup. visszamentésben, ha kell tudok segíteni, de könyvtárproblémák adódhatnak közben....

hg

#395 Felhasználó inaktív   Hrváthg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 03. 16:47

Idézet: reznaka - Dátum: 2007. dec. 3., hétfő - 14:48

Huhh!

köszönöm!!!!!!!!!!!!
De milyen egyszerűű!!

10000 hála

amivel kivonsz, azt se töröld a művlet után, mert akkor nem lesz kivonás sem.....(tedd valami szemét (kikapcsolt) fóliára...)

#396 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 16:51

Idézet: Hrváthg - Dátum: 2007. dec. 3., hétfő - 17:47

amivel kivonsz, azt se töröld a művlet után, mert akkor nem lesz kivonás sem.....(tedd valami szemét (kikapcsolt) fóliára...)

A múltkor magam jöttem rá erre.Csak lestem :eek: , mert a Nemetschek már 8 évvel ezelőtt is tudta, hogy a művelet után a céltárgy megmarad, a művleti meg törölhető.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#397 Felhasználó inaktív   ebalint 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 20:04

ArchiCad 7.0 alatt hogyan lehet 45 fokos gerendákat csinálni? Csak függőleges OSZLOP és vizszintes GERENDA lehetséges? A help-ben nem találtam megoldást!
Köszi előre is.

#398 Felhasználó inaktív   Manitou 2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 20:34

Idézet: ebalint - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 21:04

ArchiCad 7.0 alatt hogyan lehet 45 fokos gerendákat csinálni? Csak függőleges OSZLOP és vizszintes GERENDA lehetséges? A help-ben nem találtam megoldást!
Köszi előre is.

Tetőből

#399 Felhasználó inaktív   reznaka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 08:34

Idézet: Hrváthg - Dátum: 2007. dec. 3., hétfő - 16:47

Köszi! rájöttem, ha törlök akkor hiába fáradtam.
A külön fólia jó ötlet! kösszíííííí :respect:  :)

#400 Felhasználó inaktív   fleming 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 19:31

Csao.

Szilárdtest műveltes nyomorom van.
A probléma a következő. tegyük fel, rajzolunk egy íves födémet (profiler-rel pl.), és abba merevítést akarunk rajzolni. Adja magát, faleszközzel berajzolgatok, a talppontot a födém alsó síkjánál lejjebb, a fal felső síkját pedig a födém legmagasabb pontja fölé adom meg, majd szilárdtest műveletek, közös rész.
Kész van, szép. Aztán ezt rádobom az építményre, és akkor jön elő a hiba, ugyanis az építmény falaiba vüggőleges üres sávok jönnek létre (a födém merevítői ugyanis ott vannak, csak nem látszanak.
Az hogy szüntethető meg? Valaki biztos találkozott már hasonló problémával.

Előre is köszi a választ

#401 Felhasználó inaktív   cps 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 19:55

Idézet: fleming - Dátum: 2007. dec. 5., szerda - 20:31

Az hogy szüntethető meg? Valaki biztos találkozott már hasonló problémával.

az egészet rakd egy külön fóliára és az összemetsződési id-jét írd át 2-re vagy másra akár,de ne legyen 1,mert az az alap. így nem fog összemetsződni más dolgokkal.
home: Gigabyte MA770-UD3 AMD AM2+ Phenom X4 9650 4x2.3 Ghz Kingston HyperDX DDR2 8 GB 1066MHz Gigabyte GV-N98TOC Nvidia 9800 GT 512 MB Viewsonic vg2021wm 1680x1050 Tft Win7Ultim64bit
work: Gigabyte Intel C2D 2.1Ghz 4Gb 800 ram NVIDIA GeForce 7600 GS 256MB Samsung 2243nw 22" 1680x1050 Tft WinXp Pro 32bit

#402 Felhasználó inaktív   fleming 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 21:24

Hm. Tényleg. Köszönöm.

#403 Felhasználó inaktív   crazygor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 10. 12:59

hali! olyan kerdesem lenne hogy hogyan kell hogy a tervrajzon megjelenitse az ablakok, ajtok meretet es pm meretet a konszignaciot beallitottam elvileg de nem latom a tervrajzon hogy mutatna hogyan lehet hogy mutassa?
köszi

#404 Felhasználó inaktív   jooo dzsooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 10. 13:16

Idézet: crazygor - Dátum: 2007. dec. 10., hétfő - 13:59

hali! olyan kerdesem lenne hogy hogyan kell hogy a tervrajzon megjelenitse az ablakok, ajtok meretet es pm meretet a konszignaciot beallitottam elvileg de nem latom a tervrajzon hogy mutatna hogyan lehet hogy mutassa?
köszi

Dokumentáció -> modelnézet beállításai
itt lehet megadni különböző modellnézeteket, annak függvényében, hogy mit szeretnél láni a terven.

üdv

#405 Felhasználó inaktív   crazygor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 10. 23:40

köszi szépen müködik

#406 Felhasználó inaktív   crazygor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 11. 20:17

Sziasztok!

Még egy kérdésem lenne, hogy hogyan lehet megcsinálni azt hogy eltünteti a felesleges tetőrészt a képen pirossal szineztem be. KÉP

köszi

#407 Felhasználó inaktív   Eisenhower 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 19:24

sziasztok. Lenne egy kérdésem. Unokatesóm suliban archicad-et használ.  venni akar most egy notebook-ot. én ajánlottam neki egy asus notigépet  core2duo procival 2 giga rammal. (gondolom ez vmennyire elég a progihoz) 10-es archicad-et használnak vmi sulis verzio., és azt szeretném kérdezni hogy vista-val megy-e a progi?  mert a notin elvileg vista lesz... :s  xp-t akarnék rárakni neki mert azzal tuti megy csak lehet hogy drivergondok lesznek notin :(  szoval kompatibilis-e vistaval az archicad 10-es vagy a 9-es :) ? előre kis köszi :)
ASUS P5K-E Wifi App Edition : C2D E8500 @ 4300 : 2x2GB G.Skill 1000 : Sapphire Radeon HD4870 512MB  : Nec AD7170S : Pioneer DVR-215 : Logitech G5 : Antec P182 Case : SB X-Fi Music  250GB Hitachi Sata

ERROR: A Windows nemtalálja a Windows-t A folytatáshoz inditsa el a Windows-t!

#408 Felhasználó inaktív   Hrváthg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 09:57

Idézet: crazygor - Dátum: 2007. dec. 11., kedd - 19:17

Sziasztok!

Még egy kérdésem lenne, hogy hogyan lehet megcsinálni azt hogy eltünteti a felesleges tetőrészt a képen pirossal szineztem be. KÉP

köszi

Mivel a tető archicadben egy sikban van definiálva, úgy lehet eltüntetni a pirossal jelzett dolgokat, hogy a tetőt, mint térben levő sraffot "átszabod", beszúrsz a megfelelő helyre pontokat-és áthelyezed azokat, és alaprajzon kiveszed azt  a területet a térszeletből.

hg

#409 Felhasználó inaktív   Hrváthg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 10:08

Idézet: Eisenhower - Dátum: 2007. dec. 13., csütörtök - 18:24

sziasztok. Lenne egy kérdésem. Unokatesóm suliban archicad-et használ.  venni akar most egy notebook-ot. én ajánlottam neki egy asus notigépet  core2duo procival 2 giga rammal. (gondolom ez vmennyire elég a progihoz) 10-es archicad-et használnak vmi sulis verzio., és azt szeretném kérdezni hogy vista-val megy-e a progi?  mert a notin elvileg vista lesz... :s  xp-t akarnék rárakni neki mert azzal tuti megy csak lehet hogy drivergondok lesznek notin :(  szoval kompatibilis-e vistaval az archicad 10-es vagy a 9-es :) ? előre kis köszi :)

a vas elég lesz a programra- a nagy kérdés az az, a grafikus kártya támogatja-e az open GL-t, mert ha nem, vgy csak részben , az gáz...
sztem a 11-es cd-n van rajta talán először az, hogy win 2000/xp/xp64/vista, a 10-esen ua, csak vista nélkül.
Sztem az AC menni fog, csak a PDF nyomtató nem valószínű, a student verzió ha wibuval van védve, az még gondot okozhat, bár ha jól tudom, akkor kódos a védelem, nem hw-es.

HG

#410 Felhasználó inaktív   ironmike 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 18:41

Hali All!
Én maga a terepet szeretném vmi egyszerü progival megszerkeszteni, csak nem tudom, hogy milyen progival!? Ebben kérném a segitségeteket!

Téma megosztása:

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.