HWSW Informatikai Kerekasztal: ArchiCAD II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ArchiCAD II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#481 Felhasználó inaktív   fleming 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 07. 11:25

Sziasztok!

Most kezdtem el nézegetni az Artalntist, 3ds-t, ilyeneket, eddig csak az archicad saját renderelő cuccát használtam.

Artlantis programok közül melyik, mire jó? Van a 4.5, az R, a Studio...
A leírásból őszintén szólva nekem nem tiszta, hogy mi a különbség. Ráadásul a 3.5-ről találtam valamit a graphisoft oldalán, hogy már nem csak 250, hanem több ezer anyag van, de a Studiot feltettem, nem igazán találom azt a sokezret. 250-et sem... Úgy 50-et. 100-at.

#482 Felhasználó inaktív   cps 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 07. 12:11

Idézet: fleming - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 12:25

Artlantis programok közül melyik, mire jó? Van a 4.5, az R, a Studio...
A leírásból őszintén szólva nekem nem tiszta, hogy mi a különbség. Ráadásul a 3.5-ről találtam valamit a graphisoft oldalán, hogy már nem csak 250, hanem több ezer anyag van, de a Studiot feltettem, nem igazán találom azt a sokezret. 250-et sem... Úgy 50-et. 100-at.

hi!

3.5 már nincs forgalomban asszem,a 4.5 is felejtős mert már archicad10-től nem lehet használni együtt.
Artlantis R már radiosity-t tud elég dúrván - de csak állókép render. Artlantis studio - animációt is tud,a diffi 60-70E ft kb.
vannak hozzá shaderek,objectek, kb 400E huf ha egybe veszed meg,egyenként persze többe kerül.
amúgy meg tudsz saját texturákat is használni benne szóval.gugli kérdése az egész.
de már lassan kijön az artlantis 2.0.
home: Gigabyte MA770-UD3 AMD AM2+ Phenom X4 9650 4x2.3 Ghz Kingston HyperDX DDR2 8 GB 1066MHz Gigabyte GV-N98TOC Nvidia 9800 GT 512 MB Viewsonic vg2021wm 1680x1050 Tft Win7Ultim64bit
work: Gigabyte Intel C2D 2.1Ghz 4Gb 800 ram NVIDIA GeForce 7600 GS 256MB Samsung 2243nw 22" 1680x1050 Tft WinXp Pro 32bit

#483 Felhasználó inaktív   fleming 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 12:41

És a 3dmax? Valamelyiket meg kéne tanulnom rendesen használni. Melyiket célszerűbb?

#484 Felhasználó inaktív   cps 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 13:54

Idézet: fleming - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 13:41

És a 3dmax? Valamelyiket meg kéne tanulnom rendesen használni. Melyiket célszerűbb?

a 3dsmax egy komplex progi,ami  látványtervezéshez kell csak a töredéke,nincs direkt kapcsolat az archicaddel. ha vmi változik akkor kezdheted az egészet elölről,lassan renderel,piszkosúl bele kell ásnod magad hogy tudj vmi szépet csinálni,iszonyat gépigénye van ergo sok a renderidő.
ha csak látványtervet akarsz és archicadből viszed át a modellt,akkor artlantis R.
dinamikus a kapcsolat a modellel.vagyis ha változtatsz vmi ac-ben akkor az átkerük a látványra is.

artlantis.com galéria a legjobbak
home: Gigabyte MA770-UD3 AMD AM2+ Phenom X4 9650 4x2.3 Ghz Kingston HyperDX DDR2 8 GB 1066MHz Gigabyte GV-N98TOC Nvidia 9800 GT 512 MB Viewsonic vg2021wm 1680x1050 Tft Win7Ultim64bit
work: Gigabyte Intel C2D 2.1Ghz 4Gb 800 ram NVIDIA GeForce 7600 GS 256MB Samsung 2243nw 22" 1680x1050 Tft WinXp Pro 32bit

#485 Felhasználó inaktív   fleming 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 19:05

Cigraph ArchiFacade-del kapcsolatban találkozott már valaki olyannal, hogy a generált kép közepén egy sáv üres marad? Valójában olyan, mintha ki lenne forgatva a kép... furcsa. Arra gondoltam, hogy rosszul adtam meg valami adatot, de akárhogy nézem, szerintem rendben van.

Hol lehet a hiba?

http://www.construct...ng/problema.jpg

Köszönöm

Szerkesztette: fleming 2008. 02. 08. 19:19 -kor

#486 Felhasználó inaktív   fleming 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 19:23

Az eredmény pont lemaradt.

http://www.construct...g/problema2.jpg

#487 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 23:10

Na akkor még egyszer a kéményes téma.
Csak nem hagyott nyugodni a dolog és >EZT< találtam.Asszem vannak rajta hasznos információk.Ajánlom mindenkinek.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#488 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 15:49

Idézet: carcass - Dátum: 2008. febr. 8., péntek - 23:10

Na akkor még egyszer a kéményes téma.
Csak nem hagyott nyugodni a dolog és >EZT< találtam...
....Ajánlom mindenkinek.

<Az elrettentő valóság képekben...> menüpontra is érdemes áldozni néhány percet. ;)
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#489 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 09:48

Idézet: HookR - Dátum: 2008. febr. 9., szombat - 16:49

<Az elrettentő valóság képekben...> menüpontra is érdemes áldozni néhány percet. ;)

Hátja.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#490 Felhasználó inaktív   fleming 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 19:43

Artlantis-nál hogy lehet megoldani, hogy ha igazítok valamit archicad-ben a terven, ne kelljen mindent újracsinálni az artlantisban? Atl-t nem tud nyitni az ac, viszont másba nem tudok menteni artlantisban. van erre egyáltalán megoldás?

+

Ha az artlantis-t akarom használni a összes felületen, az összes felületet különbözőnek kell beállítani, hogy aztán külön "szinezhessek?" vagy valahogy szét lehet szedni egy tárgy felületeit?

Köszi

Szerkesztette: fleming 2008. 02. 10. 19:47 -kor

#491 Felhasználó inaktív   cps 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 15:18

Artlantis-nál hogy lehet megoldani, hogy ha igazítok valamit archicad-ben a terven, ne kelljen mindent újracsinálni az artlantisban? Atl-t nem tud nyitni az ac, viszont másba nem tudok menteni artlantisban. van erre egyáltalán megoldás?

lemented .atl-be, megnyitod,módosítod ac-ben lemented megint atl-be egy másik filenévvel,aztán megnyitod artlantissal és van egy olyan hogy use reference file,nyisd meg azt amiben már mindent beállítottál pipálgasd ki miket akarsz használni a másikból. kamera,textura,fénystbstb.

Ha az artlantis-t akarom használni a összes felületen, az összes felületet különbözőnek kell beállítani, hogy aztán külön "szinezhessek?" vagy valahogy szét lehet szedni egy tárgy felületeit?

anyagok szerint működik az artlantis,szét lehet szedni benne is ,de az macerás és frissítéskor elvesződik.

#492 Felhasználó inaktív   Trendes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 19:03

Sziasztok!

Archicadben a legnagyobb problémám, hogy amit tud, azt nem tudom kihasználni. Nekem Startedition 2006-os van, ami mindenre jó, kivéve az árazást. Szerintetek elszállt gondolat, hogy leteszek egy födémet, és egy árazott költségvetést tudok erről "nyomtatni"/excelben szerkeszteni ?
Nem ma kezdtem, kb. 7-8 éve használok archit, de ezzel valahogy nem volt erőm megbirkózni. Van akinek ilyesmi sikerült?

#493 Felhasználó inaktív   cps 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 19:47

Idézet: Trendes - Dátum: 2008. febr. 11., hétfő - 20:03

Szerintetek elszállt gondolat, hogy leteszek egy födémet, és egy árazott költségvetést tudok erről "nyomtatni"/excelben szerkeszteni ?

nem értem az igényt igazából. az hogy hány m3 beton kell a födémbe,vagy hogy mennyi vas kell bele?
árazott költségvetéshez szerintem vmilyen külső cucc kell, terc king,viking,stbstb.
legjobb tudomásom szerint az ac csak mennyiségeket tud számolni. ez nem verzió függő.
szerintem.

#494 Felhasználó inaktív   Trendes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 21:19

Idézet: cps - Dátum: 2008. febr. 11., hétfő - 19:47

nem értem az igényt igazából. az hogy hány m3 beton kell a födémbe,vagy hogy mennyi vas kell bele?
árazott költségvetéshez szerintem vmilyen külső cucc kell, terc king,viking,stbstb.
legjobb tudomásom szerint az ac csak mennyiségeket tud számolni. ez nem verzió függő.
szerintem.

Igazából komplett tételekre gondoltam, excelben, nem tudtam hogy csak mennyiségeket számol. Ahhoz viszont hogy csak mennyiségeket tud, kissé komplikáltnak tűnik. Nem beszélve arról, hogy nem szerkeszthető tovább. VAgy ez a későbbi verziókban már igen?

#495 Felhasználó inaktív   jooo dzsooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 21:55

a listázás szerintem használható lenne valamilyen szinten költségvetés készítéshez is. csak annyira bonyolult ha mélységibe akar az ember hatolni a témának, hogy párszor már elrettentett :)

készíthetsz saját listázási lapot amin bármit ki lehet számolni. az elemekhez bármilyen tulajdonságot, pl árat, munkadíjat hozzá tudsz rendelni, ezeket egymással és bármilyen általad definiált mennyiséggel össze lehet szorozni, adni.... és végül is ez a költségvetés lényege, ha jól tudom.

ha valakinek van elég ideje és ereje akkor végülis lehet szerintem költségvetést készíteni az ACvel is. szerintem

üdv

#496 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 22:59

Baromira időigényes meló folyton kitöltögetni meg ID számokkal ellátni a dolgokat.Egy rakás mennyiséget még így sem tud kiszámolni.
Valahol volt is szó róla, hogy még a Graphisoft se gondolta ezt az egészet komolyan.Egyszerűen nem használják az emberek a körülményessége miatt.
Pedig alapvetően nem egy rossz ötlet.
Az meg hogy a födémbe mennyi vas kell, az egészen más téma.Az már a statikus hatásköre.Már ha egészen pontos adatokra van szükséged.

Bravo

#497 Felhasználó inaktív   Trendes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 23:35

Idézet: carcass - Dátum: 2008. febr. 11., hétfő - 22:59

Baromira időigényes meló folyton kitöltögetni meg ID számokkal ellátni a dolgokat.Egy rakás mennyiséget még így sem tud kiszámolni.
Valahol volt is szó róla, hogy még a Graphisoft se gondolta ezt az egészet komolyan.Egyszerűen nem használják az emberek a körülményessége miatt.
Pedig alapvetően nem egy rossz ötlet.
Az meg hogy a födémbe mennyi vas kell, az egészen más téma.Az már a statikus hatásköre.Már ha egészen pontos adatokra van szükséged.

Nos én gerendaházakkal foglalkozom, és millió ajánlatkérés van. nem szeretem a félvállról vett árajánlatokat, és négyzetméter árakat sem adok meg. Ha egyszer felszerkesztem az ilyen-olyan tervet, akkor szeretném, ha nem kellene még egy csomó számolást tervről elvégezni ahhoz hogy árazni tudjak.
Mert ha tisztességgel felszerkesztek egy házat, a látvánnyal egyidőben lenne egy árajánlatom is, de én is elrettentem a bonyolultságától.
Amúgy köszönöm a segítséget.

Egy másirányú -gerendaházas- kérdésem lenne. Alapesetben, nekem ugye 8.1 -es van, rajzol amolyan gerendafalat, de annyi történt, hogy a falban fózolások jelennek meg megadott gerendamagasság szerint. Ezen fózok mélysége nem állítható. Tudom hogy nagyon egyedi a kérdés, de nekem fontos a pontos megjelenés, régóta szeretnék ezen változtatni, de asszem ez GDL, ebben nem vagyok otthon... lehet vajon?

#498 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 12. 09:17

Idézet: Trendes - Dátum: 2008. febr. 12., kedd - 0:35

Nos én gerendaházakkal foglalkozom, és millió ajánlatkérés van. nem szeretem a félvállról vett árajánlatokat, és négyzetméter árakat sem adok meg. Ha egyszer felszerkesztem az ilyen-olyan tervet, akkor szeretném, ha nem kellene még egy csomó számolást tervről elvégezni ahhoz hogy árazni tudjak.
Mert ha tisztességgel felszerkesztek egy házat, a látvánnyal egyidőben lenne egy árajánlatom is, de én is elrettentem a bonyolultságától.
Amúgy köszönöm a segítséget.

Egy másirányú -gerendaházas- kérdésem lenne. Alapesetben, nekem ugye 8.1 -es van, rajzol amolyan gerendafalat, de annyi történt, hogy a falban fózolások jelennek meg megadott gerendamagasság szerint. Ezen fózok mélysége nem állítható. Tudom hogy nagyon egyedi a kérdés, de nekem fontos a pontos megjelenés, régóta szeretnék ezen változtatni, de asszem ez GDL, ebben nem vagyok otthon... lehet vajon?

Na végre valaki, aki gerendaházban utazik.
Én is csináltam már elég sokat (sőt már újságban is jelent meg tervem :cool:  :p ).Most is csinálok egyet.A héten le kell adnom róla a vázlattervet.
Hát a pontosság az nálam, is fontos, az lenne a gáz ha nem lenne.Szóval a gerendák frankón be vannak állítva és a gerendára a textúra magasságát úgy állítom be, hogy pont egyezzen a kettő.A fózolás mélységét valóban nem lehet állítani.(Egy rossz pont a graphisoftnak.)Bár annyira nem életbevágó a dolog.Attól még látszik, hogy nem rönkhát hanem gerenda - egyszóval a lényeg látható.GDL-ben én sem vagyok otthon, de szerintem a fózolás nem ér annyit.Persze, ha megfizetik a munkaidődet rendesen ... önállóként nem vagyok magam ellensége és mondom - attól, hogy nincs fózolási mélység beállítva, még nagyon pontos tervet lehet csinálni.
Na és akkor az én kérdésem.
Általában milyen alapossággal kidolgozott vázlattervből lehet közelítő m2 árat mondani egy házikóra?
Én a tervezési oldalon azt gondolom, hogy ha adott egy kivitelező ÉMI engedéllyel rendelkező szerkezetét használom falra padlóra födémre egyaránt - tető saját mint mindig - akkor azt gondolom, hogy olyan bekerülési m2 árat kellene tudni mondani neki, ami a végleges ártól 10%-nál nagyobb mértékben nem különbözik.
Vagy tévedek?

Bravo

#499 Felhasználó inaktív   cps 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 12. 09:20

ez a gerendafal problémára ha nagyon precíznek kell lenni,közeliknél,részleteknél akkor lehet érdemes egy profilos fallal megcsinálni,vagy asszem a cadimage-nek is van vmi cucc gerendafalra asszem.
de egy szimpla tervhez szerintem felesleges ennyire precíznek lenni.

#500 Felhasználó inaktív   jooo dzsooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 12. 09:53

Idézet: cps - Dátum: 2008. febr. 12., kedd - 10:20

ez a gerendafal problémára ha nagyon precíznek kell lenni,közeliknél,részleteknél akkor lehet érdemes egy profilos fallal megcsinálni,vagy asszem a cadimage-nek is van vmi cucc gerendafalra asszem.
de egy szimpla tervhez szerintem felesleges ennyire precíznek lenni.

cps kolléga beelőzött :)

de a 8.1es AC-ben még nem volt olyan jól használható profilos szerkezet mint a 10es 11esben.

Téma megosztása:

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.