HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (200 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik V. Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   diab303 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 27. 07:02

A canon weboldalan van egy nagyon reszletes videosorozat arrol, hogy hogy keszulnek a lencseik:
http://web1.canon.jp...lant/index.html

#22 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 27. 08:19

Idézet: diab303 - Dátum: 2007. máj. 27., vasárnap - 7:02

A canon weboldalan van egy nagyon reszletes videosorozat arrol, hogy hogy keszulnek a lencseik:
http://web1.canon.jp...lant/index.html

hehe...ez minden Canon dslr topic-ban benne van :D
Van, hogy többször is  :Đ
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#23 Felhasználó inaktív   diab303 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 27. 08:31

hehe. :) pedig hogy megorultem, hogy uj, es mennyire fogtok neki orulni :)

#24 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 27. 18:35

Idézet: diab303 - Dátum: 2007. máj. 27., vasárnap - 7:31

hehe. :) pedig hogy megorultem, hogy uj, es mennyire fogtok neki orulni :)

Nincs semmi gond. Így legalább az is látja aki újonnan jött a fórumba, és nem fog 15 ezer hozzászólást végigolvasni. Nikonos létemre én végignéztem és kifejezetten élveztem a "műsort". Bár így leírva olyan hülyén hangzik, hogy nikonos létemre, sajnos beleivódott az emberbe a fórumos civakodások után hogy magyarázkodnia kelljen, ha tetszik valami a másik márka gépeiben. Na mindegy, hátha nem vernek meg :)

#25 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 27. 18:43

Idézet: lugosi - Dátum: 2007. máj. 27., vasárnap - 19:35

Na mindegy, hátha nem vernek meg :)

:box2:
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#26 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 27. 19:04

Kicsit noob kérdés, de hátha. Azt nagyjabol tudom mi a kulonbség a Canon kulonbozo szeriás DSLR gépei kozt, elsosorban a kategoriakra gondolok. Más AF, más szuro, más frame size néha, több kezelhetőség, blabla.
De mondjuk egy filmes SLR gépnél mennyiben szamit hogy mondjuk egy 300, 20, 5, 3 vagy 1-es szériás géped van? Mi a kulonbség, leszamitva a motort és a gép anyagát (muanyag vagy ötvözet) vmint az AF pontokat?
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#27 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 27. 19:18

Idézet: Wyco - Dátum: 2007. máj. 27., vasárnap - 18:04

Kicsit noob kérdés, de hátha. Azt nagyjabol tudom mi a kulonbség a Canon kulonbozo szeriás DSLR gépei kozt, elsosorban a kategoriakra gondolok. Más AF, más szuro, más frame size néha, több kezelhetőség, blabla.
De mondjuk egy filmes SLR gépnél mennyiben szamit hogy mondjuk egy 300, 20, 5, 3 vagy 1-es szériás géped van? Mi a kulonbség, leszamitva a motort és a gép anyagát (muanyag vagy ötvözet) vmint az AF pontokat?

Erre most adok egy noob választ.  :Đ Azaz, egy nikonos válaszát egy alapvetően canon rendszert érintő kérdésre.
Én most vettem egy filmes F90x-et. Ez a hozzá adott markolattal együtt olyan szinten "egyben van", amit szegény D70-em csak irigyen figyel a táska másik sarkából. Az AF-je olyan ennek a filmes váznak, hogy szegény objektívek valósággal visítanak mikor tekeri őket. Ehhez tudni kell, hogy a nikon rendszerben a vázban van az AF motor (kivéve az USM-nek megfelelő AF-S motoros obikat), és az hajtja egy kis kardántengelyen keresztül az AF-et. Na szegény kis 50-esemet ez úgy hajtja, hogy néha sajnálom.

A kereső, hát néha röhögök mikor visszanézek a D70-be. Nem egy kategória. Ha a két gépet egymásnak ütném, tök biztos vagyok benne hogy melyik esne darabokra.

Ebből leszűröm azt, hogy a canonnál, ha az 5-ös és az 1-es szériát nézzük (ezeket próbáltam testközelből, illetve egy-egy EOS 30-at és EOS 50E-t), akkor azt lehet mondani, hogy bazira összerakott, csúcs filmes gépek, egy gagyibb digitváz áráért. Többször felvetettem már a szemvezérelt autofókuszt, ami digitális vázban nincs. Ez már önmagában is "valami", szerintem van még egy-két olyan szolgáltatásuk, ami a digitális rendszerbe nem került átvételre. Pl a digitális vázakban van mélységélesség-automatika? (Egy canonos barátom EOS 5 vázában próbáltam ezt és piszkosul tetszett).

Na külsősként ennyi okosságot tudtam összeszedni, akik ebben tapasztaltabbak, biztos tudnak még csomó mást is.

#28 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 27. 19:43

Analógban is hasonlóak az ügyfélkor és a felhasználási terület. 300-as 500-as 3000-es consumer, 30-as, 33-as semi pro, egyjegyűek pro kategóriába sorolhatóak.

#29 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 27. 19:45

Idézet: lugosi - Dátum: 2007. máj. 27., vasárnap - 20:18

Pl a digitális vázakban van mélységélesség-automatika?

A 300D-ben van (;

#30 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 27. 21:13

Idézet: szeder - Dátum: 2007. máj. 27., vasárnap - 19:45

A 300D-ben van (;

De az mire jó? Mondja már el nekem valaki? Eddig még nem használtam soha, valószínü, ez után sem fog hiányozni, de akkor is érdekel :D
dolfer

#31 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 27. 22:33

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. máj. 27., vasárnap - 20:43

Analógban is hasonlóak az ügyfélkor és a felhasználási terület. 300-as 500-as 3000-es consumer, 30-as, 33-as semi pro, egyjegyűek pro kategóriába sorolhatóak.

Azt tudom h vannak kategoriak, csak azt nem hogy miben jobb egyik a masiknal az AF pontokat, a sebességet és a váz anyagát leszamitva. :)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#32 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 27. 22:34

Idézet: Dolfer - Dátum: 2007. máj. 27., vasárnap - 22:13

De az mire jó? Mondja már el nekem valaki? Eddig még nem használtam soha, valószínü, ez után sem fog hiányozni, de akkor is érdekel :D

Egyalatalan mi az a melysegelesség-automatika? :)

#33 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 27. 23:04

Ha jól sejtem, ez az, amikor a gép mélységélesség alapján állítja be a blendét. (canon gépeken A-DEP jelzés a tárcsán)
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#34 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 28. 01:34

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. máj. 27., vasárnap - 23:04

Ha jól sejtem, ez az, amikor a gép mélységélesség alapján állítja be a blendét. (canon gépeken A-DEP jelzés a tárcsán)

De mi az, hogy mélységélesség alapján állítja be a blendét? Már bocs, de ez számomra tényleg teljesen érthetetlen.
A lehető legkisebb DOF-ot szeretné a gép erőltetni? Azaz, mindig tág blendét erőltet? Vagy mi?
Van olyan élő ember, aki ezt valaha, akár csak 1x is használta? :D
dolfer

#35 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 28. 04:19

Az A-DEP lényege hogy minden AF pont éles legyen, elvileg. De nemtom ennek mi haszna és valoban miert nem egyszerubb pl F16ot használni...

#36 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 28. 07:52

Idézet: Dolfer - Dátum: 2007. máj. 28., hétfő - 0:34

De mi az, hogy mélységélesség alapján állítja be a blendét? Már bocs, de ez számomra tényleg teljesen érthetetlen.
A lehető legkisebb DOF-ot szeretné a gép erőltetni? Azaz, mindig tág blendét erőltet? Vagy mi?
Van olyan élő ember, aki ezt valaha, akár csak 1x is használta? :D

Ja, itt van egy. Igaz nikonos, és csak egyetlenegyszer használta, de használta.

Úgy működik a dolog, hogy az adott fókuszponttal kattintasz egyet egy pontra, oda fókuszál, aztán elmozdítod a vázat, a táj egy másik pontjára fókuszálsz ugyanazzal a fókuszponttal, és erre a gép úgy állítja be a blendét, hogy a két fókuszpont közé eső rész legyen éles. Nekem nagyon tetszett, és okos segítség.

Egyébként ha bármi hasonló dologban elakadtok canonosok, akkor szóljatok nyugodtan, segítek. ;)

#37 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 28. 11:23

ne alazd mar oket, mert meg megvernek!! :D

Wyco: a kulonbseg gondolom pont az, amit irtal. mint ahogy egy profi utvefuro es egy 5e Ft "gazdasagos" darab kozott sincs sokkal tobb kulonbseg. ennyi, de ez sokaknak meger kozel 10x-es arat.
(ja, meg egy kulonbseg: a zarszerkezet, tukorfelcsapo mechanizmus is joval tobbet kibir, es ezt garantaljak is. legalabbis a Nikon garantalja a 150e-et, ha jol remlik, az egyjegyu vazaira.)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#38 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 28. 12:38

Idézet: Wyco - Dátum: 2007. máj. 28., hétfő - 5:19

De nemtom ennek mi haszna és valoban miert nem egyszerubb pl F16ot használni...

Az 50E használati utasításában két ember ül egy kocsiban, és róluk készítesz portrét. :)

#39 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 28. 12:44

canon 1dmk2ből már kihagyta az A-DEP beállítást....
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#40 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 28. 14:03

Idézet: debaj - Dátum: 2007. máj. 28., hétfő - 12:38

Az 50E használati utasításában két ember ül egy kocsiban, és róluk készítesz portrét. :)

300D-nél 3 nőről készíthetsz képet. :)
hwswdslr.uw.hu/_Manual_300D_Instruction_Manual_HUN_74.pdf

Az A-DEP mód még hagyján, de őszintén ki az, aki - a kipróbáláson kívül - használta már kombinálva a White balance és Auto exposure bracketinget? 3 exponálás, 9 kép. :Đ :pokeas:
Nem egyszerűbb (életszerűbb) helyette a RAW?
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

Téma megosztása:

• (200 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó