HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (200 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik V. Értékeld a témát: -----

#3841 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 09. 30. 09:36

Üzenet megtekintéseIdézet: atac - Dátum: 2010. 09. 30. 10:24

canon 550D-hez milyen obit javasoltok
- partyfotózásra
- általános felhasználásra

köszönöm a segítséget

17-40 F4 L
attól függ mi az általános neked :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#3842 Felhasználó inaktív   atac 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 09. 30. 10:11

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2010. 09. 30. 09:36

17-40 F4 L
attól függ mi az általános neked :)

természet, esküvő, portfólió, és rendezvény fotózásra gondoltam általánosságban

#3843 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 30. 10:12

Üzenet megtekintéseIdézet: atac - Dátum: 2010. 09. 30. 10:24

canon 550D-hez milyen obit javasoltok
- partyfotózásra
- általános felhasználásra

köszönöm a segítséget

Nagy fényerejű képstabilizátorosat, de inkább nagy fényerő.

#3844 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 30. 11:25

Üzenet megtekintéseIdézet: atac - Dátum: 2010. 09. 30. 11:11

természet, esküvő, portfólió, és rendezvény fotózásra gondoltam általánosságban

vmi jó nagylátó.
17-40 F4, 16-35 F2.8 esetleg 17-55 F2.8 IS

egy 24-105 L, vagy 24-70 F2.8 L is jó lehet.

meg valami tele szerűség se árt, 70-200 L-nek a pénztárcádhoz illő verziója
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#3845 Felhasználó inaktív   DLL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 21. 19:20

Szervusztok!

Mennyibe kerülhet egy 20D AF rendszerének beállítása és tisztítása, nagyságrendileg? (10k alatt, 10k<X<20k, 20k<X<30k, stb.) Illetve van-e a Camera kft-n kívül más alternatíva, akire/amire nyugodt szívvel rábízhatom a gépet?

#3846 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 21. 19:43

Csurgó László. legalábbis egy kérdést megér :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#3847 Felhasználó inaktív   DLL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 25. 19:19

Köszönöm, utána keresek. :)
Közben próbálgattam a többi fókuszpontot is (eddig csak a középsőt használtam) és meglepő módon teljesen vegyes szórást mutattak, van ami mindig megtalálta a helyes élességet, van ami masszívan, még jobban csalt, mint a középső, és nem is egy irányba. :/ Két éve a középső fókuszpont sem okozott gondod, de mostmár konstans fronfókusz. A többi meg teljesen rapszódikus...

#3848 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 26. 11:00

Sziasztok, kicsit eretnek kerdesem lesz, dehat ez van. Haver felajanlott egy canon 350d vazat megvetelre. Nekem van egy regi canon 1000nf analog gepem es hozza jopar objektiv. Gagyi kis sigma cuccok, de a celnak tokeletesen megfelel... valami 24 milis makro, egy 17-55os alap objektiv meg egy 70-200as (a szamok valszleg csak aranyaiban passzolnak, otthon vannak az objektivek, nem nalam). Szoval felprobaltuk anno egy canon 400d-re, es azzal tokeletesen mukodott, autofokusz is elviselheto tempoju volt, elvittem egy fenykepezo javitohoz az optikakat es azt mondta, hogy azok jo allapotban vannak.

Ez a bevezeto, most jon a kerdes... szarmazik barmifele nagy hatranyom abbol, ha ezeket az analoghoz keszitett objektiveket egy canon350d-vel hasznalom? Egy panasonic FZ 50et kellene levaltani, es elso tippre jo otletnek tunik. Ti mit gondoltok? Tudom, hogy nemlesz uberhighend csilivili, annyi a lenyeg, hogy jobb legyen mint a panasonic. Azzal is a legfobb baj a lassusaga (reakcioido, expo gomb lenyomasa utan meg gondolkodik a gep egy kicsit es elszall a tema pl.) Velemenyek? Gondolom a gyujtotavolsagok nem egy az egyben konvertalhatoak, de az annyira nem lenyeges, ugyis latottak alapjan dolgozik az ember. Okozhat barmifele gondot az analog objektiv digitalison hasznalva? Megrongalhatja (nemtudom letezik-e ilyen, bocsi a hulye kerdesert) barmilyen modon a digitalis gepet az objektiv?

Utso kerdes... megbizhato forrasbol, max 2000szer exponalt 350d vazert sok/keves a 60 ezer forint? Erre nemnagyon van ralatasom... anyagilag ez beleferne.

Elore is koszonom szepen a valaszokat.:)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#3849 Felhasználó inaktív   DLL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 26. 13:19

EF bajonettes, filmes korszakban készült optikákat bátran használhatsz digitális Canonon is. Sigmáknál viszont sarkalatos pont a rekeszállítás, ezt le kell ellenőrizni, mert ha nem vezérli a váz az adott objektív blendéjét, akkor csak teljesen nyitott állapotban tudod használni, különben Error.

2000 expós 350D megéri 60 ezerért, remélhetőleg jó körülmények között volt tárolva, nem tengeri levegőn vagy trópusi melegben. :D

#3850 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 28. 09:58

Koszi szepen DLL! Hetvegen megfontolom, hogy mi is legyen... plusz megnezem pontosan, hogy milyen objektivjeim is vannak.

#3851 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 05. 10:58

Velemenyek errol az objektivrol?

SIGMA 18-200mm F 3,5-6,3 DC

Tudom, hogy tul sokat akar a szarka esete forog fenn, csak most meg nem vagyok keszen arra, hogy objektivcserelgetos fotost jatszak.:)

Canon1000D lett megrendelve, de erre kitudnam cserelni a kit objektivet termeszetesen rafizetessel. Mit gondoltok rola, olyan minosege csak van mint annak az obinak amivel jon a cucc alapbol, nem?

Szerkesztette: Boba 2010. 11. 05. 11:03 -kor

#3852 Felhasználó inaktív   DLL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 05. 15:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2010. 11. 05. 11:58

Velemenyek errol az objektivrol?

SIGMA 18-200mm F 3,5-6,3 DC

Tudom, hogy tul sokat akar a szarka esete forog fenn, csak most meg nem vagyok keszen arra, hogy objektivcserelgetos fotost jatszak.:)

Canon1000D lett megrendelve, de erre kitudnam cserelni a kit objektivet termeszetesen rafizetessel. Mit gondoltok rola, olyan minosege csak van mint annak az obinak amivel jon a cucc alapbol, nem?

Elég magas ennek az ára... :blink: :glare:

Akkor már jobban jársz, ha Canon 18-55mm IS és Canon 55-250mm IS mellett döntesz. Ezek jó lencsék, csak egy kicsivel kell többet rátenni pénzben, az 55-250 a tele végén F5.6-ot tud IS-el, ami messze jobb mint ez a Sigma... és nem baj, szokjad csak, hogy lehet cserélni is az obit. ;D
Kezdőkén, én is ezt az IS-es kitobit meg egy régi EF 70-210 F4-et használok, szerintem nem zavaró, jól elkülöníthető mikor kell a tele. ;)

#3853 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 05. 15:50

A kit obit szeretnem kivaltani, nem fogok most 2 objektivet venni. Esetleg fel ev mulva, amikor megerzem a szuksegesseget. Szoknam en az obi cseret, csak a penztarcam nem szeretne ezt most.:) Lenyeg a lenyeg, hogy pl az az objektiv amit linkeltem, jobb minosegu mint az alap kit objektiv amit adnak a gephez? Tudom, hogy kicsi a fenyereje nagyon bezoomolva, de meg a rossz fenyero is jobb mint a semmilyen. Nagylatokent hasznalva meg nemhiszem, hogy rosszabb mint a kit objektiv.

#3854 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 05. 16:08

a stabilizátoros kitobi jobb mint ez a sigma.

teszt:
http://www.photozone...-report--review
http://www.photozone...-report--review

Szerkesztette: WiZARD 2010. 11. 05. 16:09 -kor

#3855 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 05. 16:13

Nemtudom, hogy milyen objektivvel jon az 1000d, szerintem nem stabilizatoros verzioval. De a lenyeg, hogy azt mondjatok, hogy csak a zoom miatt nem eri meg. Hajlok ra, hogy mindkettotokre hallgatok.:)

#3856 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 05. 17:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2010. 11. 05. 15:50

Lenyeg a lenyeg, hogy pl az az objektiv amit linkeltem, jobb minosegu mint az alap kit objektiv amit adnak a gephez? Tudom, hogy kicsi a fenyereje nagyon bezoomolva, de meg a rossz fenyero is jobb mint a semmilyen.

Kizárt.
Az ilyen kompromisszumos cuccok szinte sehol nem jók.
Se a nagylátó, se a tele végükön.

képzeld el ha az Accordodban benzin és dízel is lenne egyszerre. :laugh:
RDaneel_hu

#3857 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 05. 17:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2010. 11. 05. 16:13

Nemtudom, hogy milyen objektivvel jon az 1000d, szerintem nem stabilizatoros verzioval. De a lenyeg, hogy azt mondjatok, hogy csak a zoom miatt nem eri meg. Hajlok ra, hogy mindkettotokre hallgatok.:)

1. Mire kell az ojjektum?
2. Mennyi zsé van rá? :)
RDaneel_hu

#3858 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 05. 17:26

Jokerdes... altalanos celokra, just for fun alapon sajat magamnak. Egyelore csak valami kis bohockodo dolog kell, amivel elkezdek fotozni, megtanulom, hogy egy DSLR-el hogy is kell banni. SLR geppel sokat fotoztam, de kispista szinten, van egy regi canon analog cuccom meg volt egy nikon F80asom, szoval a fotozas alapjain tulvagyok.

Keret? Fent mar vazoltam, egyelore a canon1000D fer bele csak a keretbe. Nem all szandekomban tobbet kolteni a dologra amig nemtudom, hogy mennyire is lesz kihasznalva a masina. Ha bejon a dolog es tetszik akkor egy 550d karacsonyra vagy husvetra befigyelhet. Komolyabb szerintem az en kezembe felesleges.

Szoval anyagilag nemigen fer bele az, hogy megtartom a nem IS kitobit plusz veszek egy 70-250es objektivet. Emiatt gondoltam arra, hogy esetleg valami nagyobb zoom atfogasu valami kellene... a linkelt sigma arban mar nagyon a felso hatar lenne jelenleg. Fel ev mulva ha tetszik (es mondjuk meghosszabbitjak a szerzodesemet:D) akkor elgondolkodok valami komolyabb cuccon.

5let, Dani?:)

#3859 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 05. 19:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2010. 11. 05. 17:26

Jokerdes... altalanos celokra, just for fun alapon sajat magamnak.
5let, Dani?:)

IS-től ne várj csodát... "just for fun" szinten semmiképp se, és ugye gyakorlatilag a teleobjektíveknél számít a hatása. Tehát pl. egy 18-55 vagy 18-70-nél szerintem felesleges. Na ne úgy értsd, hogy baj ha van - mert nem baj - de sokkal inkább a fényerőért fizetnék!
Az IS ugye a kézremegésedet kompenzálja teléknél, de a téma attól még mozog, ergó - hacsak ne elmosódott képet akarsz direkt csinálni - akkor semmit nem ér a végeredmény szempontjából.

Szerintem próbáld meg a felhasználható keretet 2/3 - 1/3 arányban fordítani a cuccokra. És a 2/3-ad legyen üvegre!
A kitobikkal az a gond, hogy se jó fényerejük, se USM motorjuk nincsen általában, helyette viszont van IS. :)
USM ugye a gyors AF-hez kell, a fényerő pedig ahhoz, hogy szar fényviszonyok közepette is használhasd az AF-et.

Én a helyedben vennék egy olcsó vázat, és egy 2.8-as, USM-es alapobit.
Pl. egy ilyet:
http://www.slrgear.c...duct/353/cat/11
Oké... 1000 dodó. Viszont ezzel lehet fotózni.

Egy fos fényerejű, olcsó obival kínszenvedés lesz. Ha a fényerőt nem veszed meg, legalább olyat nézz amelyben USM motor van. Sokkal hasznosabb mint az IS.

Az ilyen 18-200-as tartományokat felejtd el.
Egy zoom nagyon kompromisszumos már ha ha az alja és teteje között 3x-nál nagyobb a szorzó.
És akárhogy számolom, ez több mint 10x-es. :)
RDaneel_hu

#3860 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 05. 19:17

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2010. 09. 30. 11:25

... 70-200 L-nek a pénztárcádhoz illő verziója

EF 70-200 F2.8 IS USM II :laugh:
RDaneel_hu

Téma megosztása:

• (200 Oldal)