HWSW Informatikai Kerekasztal: Forgalmi korlát nélküli HSDPA a Vodafone Magyarors - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Forgalmi korlát nélküli HSDPA a Vodafone Magyarors Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   Mosolygyár 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 28. 22:20

Kép

2. napja ez van...több gépen kipróbáltam, több helyen, mindig ugyanez, hétfőn megyek örjöngeni a vodabolta...hasonló tapasztalat valakinél?????

#282 Felhasználó inaktív   KOCsi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 29. 09:51

Idézet: Mosolygyár - Dátum: 2008. nov. 28., péntek - 23:20

Kép

2. napja ez van...több gépen kipróbáltam, több helyen, mindig ugyanez, hétfőn megyek örjöngeni a vodabolta...hasonló tapasztalat valakinél?????

Felesleges őrjöngened, valszeg utolért téged a lassítás:
http://itcafe.hu/hir/mobilinternet_vodafon...g_lassitas.html
Ha nem "korlátlan" csomagod van, akkor érdemes reklamálni...

#283 Felhasználó inaktív   Mosolygyár 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 29. 12:37

Idézet: KOCsi - Dátum: 2008. nov. 29., szombat - 9:51

Felesleges őrjöngened, valszeg utolért téged a lassítás:
http://itcafe.hu/hir/mobilinternet_vodafon...g_lassitas.html
Ha nem "korlátlan" csomagod van, akkor érdemes reklamálni...

Igen, volt egy meccsem tegnap az üfsz-el, illetve csak lett volna mert a hölgyike a szokásos fogalomnélküli emberke volt, azt legalább ötször elszajkózta, hogy jó a biztonsági kód amit megadtam....hát faxa....

A következő levelet küldtem nekik, ha lehetséges azonnal szerződést bontok. Tapasztalat valakkinél ezzel kapcsolatban??? :

"Tisztelt hölgyem/uram!

Fél évvel ezelőtt fizettem elő a korlátlan mobilszélessávként meghirdetett előfizetésükre. Az extrém használatként feltüntetett fájlcserélő hálózatok nem érintenek. Egy reklámcégem van, és az aktuálisan futó projektjeinkhez a megrendelőink többnyire ftp szerveren keresztül küldik a szükséges anyagokat, erre megfelelőnek tűnt a vodafone ajánlata, hiszen így bárhol (például egy külső munkahelyszínen) megkapom a szükséges információkat, képi illetve hanganyagot. Az utóbbi két napban a sávszélességem mind a feltöltési mind a letöltési irányban 200 kb/s maximum sebességgel működik, felhívtam a telefonos ügyfélszolgálatot, ahol az operátor közölte, hogy megváltoztak a feltételek és aki egy hónapban az 5 gigabyte forgalmat átlépi azt csúcsidőben (bár a hölgy mettől meddiget nem tudott mondani) korlátozzák a sávszélességet, 10 gigabyte átlépésekor pedig éjjel-nappal megy a korlátozás. Nos, a problémáim a következőek.

- A hölgy szerint szerződést nem bonthatok, hiszen letelt az új szabályok kiadásától számított X nap. Amit két napilapban is megjelenítettek! Hát köszönöm, tehát az ilyen információk csak egy adott napilap olvasótáborát érik el. Hozzá kell tennem, hogy díjtartozás esetén már 2-3 nap után küldik a kártyára az sms-t, ilyen esetben ez azért elég nyilvánvaló kommunikációs útvonal lenne szolgáltató és ügyfél között. Különben elég érdekes helyzet, ha egy szolgáltató egy aláírt szerződést csak úgy a saját szakállára megváltoztat. Ha teszem azt az ügyvédemmel küldök egy értesítést, hogy a szolgáltatás színvonala miatt megváltoztatnám a szerződési feltételeket, mondjuk a havidíj felét fizetném csak ki, az hasonlóképpen elfogadásra kerülne a vodafone részéről?

- A jelenlegi sávszélesség több mint vicces. A történet nem arról szól, hogy mondjuk felére csökkentenék. A jelenlegi sebesség az elméleti maximum (és most csak a 3.6Mb/s-re gondolok) körülbelül 6-7 százaléka. A nemzetközi értékek szerint egy internet kapcsolat 256kb/s sebességtől számít szélessávúnak, és itt most visszatérnék a hirdetés szövegére: Forgalmi korlát mentes mobilSZÉLESSÁV! Ezt magyarul átverésnek hívják.

- A mai napon a fennálló probléma miatt egy pr riportfilm forgatása állt a greenbox háttérbe vetítendő animáció miatt, amely normális esetben 1-1.5 óra alatt letölthető lenne az ftp szerverről, ez most körülbelül 2 napi letöltési időt jelent. Az egynapi forgatás költségvetése mindennel együtt olyan 200.000 forint körül van, ami feltételezem az én károm marad, hiszen nem jó napilapot vásárolok.

- Honlapjukról letölthető a jelenleg is érvényes (okt. 1. - dec. 31.) internet hirdetési brosúra, ahol továbbra is a filecserélők használata számít extrém használatnak.

Summa summárum, én nem erre a szolgáltatásra fizettem elő. A kérdéseim a következő: Van lehetőség arra hogy az aláírt szerződés szerinti, korábban normálisan használható szolgáltatást kapjam a pénzemért? Ha nem, bontható-e a szerződés, melyet két évre az akkori feltételek mellett kötöttem? Amennyiben a problémát semmilyen úton nem tudják korrekt módon megoldani, úgy a fogyasztóvédelmi felügyelethez fogok fordulni.

Hozzá kell tennem, hogy a Vodafone magyarországi indulásakor voltam már előfizetőjük. Akkor a cég saját hibája miatt (külföldi használathoz befizetett depozit túl korai levonása), egy hónapon keresztül napi 2-3 telefont kaptam az ügyfélszolgálatuktól, hogy bár ők hibáztak, de fizessem vissza amit tévedésből túl korán, 1 hónap után levontak. A probléma az volt, hogy Franciaországban tartózkodtam, így a hívogatásokak hála egy 140.000 forintos telefonszámla várt itthon. Nos 10 év kellett ahhoz, hogy újra meg merjek kockáztatni egy előfizetést az önök cégével. Tartok tőle, hogyha problémám nem kerül megoldásra, ezúttal sokkal több időbe telne egyanez. "

#284 Felhasználó inaktív   Mosolygyár 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 29. 22:07

Nos, meguntam a betanult szöveget makogó ügyfélszolgálatos zombikat. Még szerencse, hogy a voda honlapján ott díszeleg a teljes management. Megkerestem iwiwen a vezérigazgatót és küldtem neki egy visszafogott udvarias levelet a problémakörről. Ha netán méltóztat válaszolni azt beírom ide is, ha érdekel valakit.

#285 Felhasználó inaktív   TiWiNE 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 29. 22:08

Tokjo engem is belassitottak.
- Havi forgalmam 25 GB ot nem haladta meg.
- p2p -t nem hasznaltam direkt.
- UFSZ : 1kbit el ok mar teljesitettek a szolgaltatast.

Szumma> Romafon bekaphassa, megnezem mennyit kell fizetni szerzodesbontasra :reklamacio:

Szerkesztette: TiWiNE 2008. 11. 29. 22:09 -kor

#286 Felhasználó inaktív   Book 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 30. 10:08

Erdekes ez a korlatozas
Otthon belasultam
Melohelyen valtozatlan a sebbeseg   :think:

Lehet hogy csak halo gond?
Hogy is van ez
Foleg ha masnak mindenhol korlatoztak

Kép

Szerkesztette: Book 2008. 11. 30. 10:17 -kor

Everun Umpc
512 ram, 6 Gb ssd, 60 Gb hdd
600 Mhz Amd
Wlan, Bt

#287 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 11. 30. 10:36

Idézet: Mosolygyár - Dátum: 2008. nov. 29., szombat - 12:37

A következő levelet küldtem nekik, ha lehetséges azonnal szerződést bontok. Tapasztalat valakkinél ezzel kapcsolatban??? :

"Tisztelt hölgyem/uram!

Fél évvel ezelőtt fizettem elő a korlátlan mobilszélessávként meghirdetett előfizetésükre. Az extrém használatként

ahol az operátor közölte, hogy megváltoztak a feltételek és aki egy hónapban az 5 gigabyte forgalmat átlépi azt csúcsidőben

Az 5 gigás korlát már régebben élt, mint 1 hónap.

Az, hogy Neked mi jön lassan, azt mindenki leszarja, van egy elvi minimum, aztán kész, nekem ezért van többféle netem. Ha lenne T-sed, meg PGSMed is mellette, akkor jó eséllyel van jobb térerő, lefedettség, havi 25ezer pénzből 3 fajta mobilnet, meg odahaza kábeles, aztán nem kell aggódnod.

ÁSZFben le van írva, cággel amúgy sem foglalkozik az FVF, mehetsz szépen a békéltetőkhöz. Esetleg ott terepen keresni egy másik rendes szélessávot, aztán szarni bele.
Make love not Wor.

#288 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 30. 10:45

Idézet: Book - Dátum: 2008. nov. 30., vasárnap - 10:08

Erdekes ez a korlatozas
Otthon belasultam
Melohelyen valtozatlan a sebbeseg   :think:

Kettő közt 5 méternél nagyobb távolság van?
Make love not Wor.

#289 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 30. 10:50

Idézet: Mosolygyár - Dátum: 2008. nov. 29., szombat - 22:07

Megkerestem iwiwen a vezérigazgatót és küldtem neki egy visszafogott udvarias levelet a problémakörről.

Az olyan, egyből foglalkozni fog a pór júzerrel  :Đ
Make love not Wor.

#290 Felhasználó inaktív   TiWiNE 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 30. 11:04

szvsz 5 gigabol meg webezesre se fussa... :mad:

#291 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 30. 11:07

Idézet: TiWiNE - Dátum: 2008. nov. 30., vasárnap - 11:04

szvsz 5 gigabol meg webezesre se fussa... :mad:

Nekem szokott sikerülni. Még WU meg egyebek is beleférnek, meg a két gép közti adatok szinkronizálása.

5 gigával napi 8-10 órányi webezés lazán kijön, akinek nem elég az vegyen nagyobbat és vagy mást.
Make love not Wor.

#292 Felhasználó inaktív   TiWiNE 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 30. 11:15

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. nov. 30., vasárnap - 12:07

Nekem szokott sikerülni. Még WU meg egyebek is beleférnek, meg a két gép közti adatok szinkronizálása.

5 gigával napi 8-10 órányi webezés lazán kijön, akinek nem elég az vegyen nagyobbat és vagy mást.

Azlesz (ugyis lejart a 3 honap az adsl re)

Most meg ennyi: :think:
Kép

#293 Felhasználó inaktív   Book 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 30. 11:36

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. nov. 30., vasárnap - 11:45

Kettő közt 5 méternél nagyobb távolság van?

7 km

Otthon Seregelyesen Szolohegyen valszeg a Fehervari tornyot latom 3g-n, Melohelyen Szabadegyhazan Hungrana kft nem tudom.

Ezert nem vagyok bitos a korlatba
Penteken voltam fehervaron 3g teloval, siman neztem online videot.
Net kb szerda ota szar
Everun Umpc
600 Mhz Amd
Wlan, Bt

#294 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 30. 11:41

Idézet: Book - Dátum: 2008. nov. 30., vasárnap - 11:36

Penteken voltam fehervaron 3g teloval, siman neztem online

Online videónak meg jobb esetben elég a 300 kilobit környéke, vagy felbontásfüggően ha telón nézted,  akkor alatta is.
Make love not Wor.

#295 Felhasználó inaktív   Book 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 30. 11:44

Jogos skyfire bongeszovel neztem, az meg csal is egy kicsit, de cserebe kell neki savszelesegg rendesen.
Mindegy nem ereztem hogy 150-re lennek korlatozva
Azert az eszre lehet venni a maxhoz kepest
Evekig voltam mezei gprs hasznalo mobilon, "erzem'" a kulonbseget
Everun Umpc
600 Mhz Amd
Wlan, Bt

#296 Felhasználó inaktív   Mosolygyár 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 30. 21:32

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. nov. 30., vasárnap - 11:07

Jó neked, de ha ennyi az igényed, akkor ott van az 5 gigás csomag.......én speciel nem éppen arra használnám, hogy összegyűjtsem az internet teljes film/játék részlegét. Nekem dolgoznom kellene vele, és nem erre kötöttem a szerződést... szóval nem kicsit dühítő.

Amúgy meg az üfszen az orrom alá dugták a szerződést és mutagattak egy pontot:

"14. pont A Vodafone fenntartja a jogot arra, hogy az akció tartalmát, jelen részvételi feltételeket, valamint az akció időtartamát előzetes bejelentés nélkül, egyoldalúan kiegészítse, módosítsa"

Oké, mondtam, de akkor ha már itt járunk ugorjunk a következő pontra!

"15. pont  A promóció módosítása kiegészítése nem érinti az addig szerződött ügyfelek jogait és kötelezettségeit.  A módosítás időpontjában már előfizetői szerződéssel rendelkező ügyfelek szerződésükben fogaltak szerinti feltételekkel használhatják a szolgáltatást a szerződés lejártáig."

Naakkovátdöfákk???

#297 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 30. 22:51

Idézet: Mosolygyár - Dátum: 2008. nov. 30., vasárnap - 21:32

Nekem dolgoznom kellene vele, és nem erre kötöttem a szerződést...

Én meg nem szeretek évekig vitatkozni, hanem ha olyan fontos a meló, aztán valamennyi net döcög, akkor előveszem a bankkártyát, majd töltök a másik számra :-) Összesen kb. évi 50ezres körül tolhattam el mobilnetekre, de így van lehetőség mind a három szolgáltatótól bármikor netet szerezni, oszt ja. Öreg vagyok én már a hülyeséghez, a korlátaival mge a műszaki részével tisztában vagyok, aztán kész.
Make love not Wor.

#298 Felhasználó inaktív   Mosolygyár 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 01. 13:21

A vita végülis már lényegtelen. A mai nappal a Voda hajlandó volt kötbér megfizettetése nélkül bontani a szerződésemet....

Szóval aki úgy érzi....meneküljön

#299 Felhasználó inaktív   Book 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 01. 15:39

Emberek visszajott a kemeny :)

Ujra hasitok itthon is
Ugy nezz ki tenyleg halo hiba volt
Everun Umpc
600 Mhz Amd