HWSW Informatikai Kerekasztal: Kezdő LÁMÁK topicja - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kezdő LÁMÁK topicja ahol a profik segítenek (reméljük:))

#121 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 25. 22:11

Idézet: szurrealis - Dátum: 2004. április 25, vasárnap - 23:01

Egy kérdés!

Hogyan lehet UHU linux 1.1.1 Kamion alatt az Internetet és a levelezést beállítani? Előre is kösz!

Mit értesz az alatt, hogy az internetet és a levelezést beállítani...?

Felismerte a hálózati kártyát...? egyátalán milyen hálózati hozzáférésed van...? Modemes....? ADSL...? UPC...? valami más...?

Ha csak ennyit írsz, nem fog tudni senki sem segíteni...

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#122 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 11:42

ifconfig?
lsmod?

Nem mindegy, hogy DHCP, vagy fix IP alapú a dolog, hány hálókari, megosztás, tűzfalak, minden számít 1 kicsit. Aztán meg a levelezés végképp nem mindegy, kell 1 kiszolgáló, kell 1 login (postafiók/azonosító), jelszó (nekünk az nem kell :) ), meg hogy milyen MAPI klienst használsz pl. (bár ez windows-os, de azért gondolm tiszta)...
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#123 Felhasználó inaktív   szurrealis 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 26. 20:27

Idézet: Nevergone - Dátum: 2004. április 25, vasárnap - 23:11

Mit értesz az alatt, hogy az internetet és a levelezést beállítani...?

Felismerte a hálózati kártyát...? egyátalán milyen hálózati hozzáférésed van...? Modemes....? ADSL...? UPC...? valami más...?

Ha csak ennyit írsz, nem fog tudni senki sem segíteni...

thx, megoldottam a dolgot.......... ........egyébként ADSL-em van és nem volt semmi gond a hardvereszközök felismerésével, találtam hozzá doksit is :up:

#124 Felhasználó inaktív   rőt pajesz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 20:34

Hello mesterek, egy kis segedelem kéne a nagy Linux félistenektől:

A következő érdekelne:

Hogyan lehet megoldani, hogy egy FTP tárhely tartalmát kilistázzam és a saját gépemen mentsem el egy fájlba. gondolom ls parancs kimenetét kell átirányítani fájlba, de a szerver gondolom nem tudja értelmezni, ha a saját gépem meghajtóját adom meg ecélból, írási jogom meg nincs a szerveren.

Pls. Help me!!

:think:
Kezdő kémikusok legjobb barátja a kevlár dzseki;
éppelméjű smilie meg nem fürdik formaldehidben,
mert belefullad.

mindez azt hiszem igen tanulságos

#125 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 20:53

Idézet: rőt pajesz - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 21:34

Hello mesterek, egy kis segedelem kéne a nagy Linux félistenektől:

A következő érdekelne:

Hogyan lehet megoldani, hogy egy FTP tárhely tartalmát kilistázzam és a saját gépemen mentsem el egy fájlba. gondolom ls parancs kimenetét kell átirányítani fájlba, de a szerver gondolom nem tudja értelmezni, ha a saját gépem meghajtóját adom meg ecélból, írási jogom meg nincs a szerveren.

Pls. Help me!!

:think:

yafcal simán megy az ls>filename
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#126 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 27. 13:26

Sok helyen tiltva van a sima listázás is...
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#127 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 27. 15:37

Idézet: Warrior - Dátum: 2004. április 27, kedd - 14:26

Sok helyen tiltva van a sima listázás is...

azért az igen érdekes. akkor honnan tudom meg, hogy mi van fenn? (persze ha nem ismerem könyökből a filenevet)

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#128 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 12:14

Honnan tudnék mc-letölteni? A legfrissebbet? Google volt már. :(
Előre is THX!

#129 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 16:53

Idézet: bull1 - Dátum: 2004. április 28, szerda - 13:14

Honnan tudnék mc-letölteni? A legfrissebbet? Google volt már. :(
Előre is THX!

http://www.ibiblio.org/mc/
bár elég furi, hogy az utso pre is karácsonyi. :confused: de ott a cvs elérés.

#130 Felhasználó inaktív   Jevge 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 18:42

Lenne egy "okos" kérdésem: nforce2-vel illetve Abit NF7-S-sel hajlandó együttműködni a linux? Ha igen, melyik?
(redhatot suset próbáltam már, elég sok problémám akadt)

#131 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 29. 10:47

Idézet: kroozo - Dátum: 2004. április 28, szerda - 17:53

http://www.ibiblio.org/mc/
bár elég furi, hogy az utso pre is karácsonyi. :confused: de ott a cvs elérés.

Köszi! :respect:  :respect:

#132 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 29. 11:08

Idézet: bull1 - Dátum: 2004. április 29, csütörtök - 11:47

Köszi! :respect:  :respect:

egészségedre. :beer:

#133 Felhasználó inaktív   szucsg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 29. 12:06

Idézet: Jevge - Dátum: 2004. április 28, szerda - 17:42

Lenne egy "okos" kérdésem: nforce2-vel illetve Abit NF7-S-sel hajlandó együttműködni a linux? Ha igen, melyik?
(redhatot suset próbáltam már, elég sok problémám akadt)

Tokeletesen. En is egy ilyen kiepitesu geprol irok.

Amit tenned kell:

1. leegyszerusiti a dolgodat, ha 2.6-os kernelt hasznalsz
2. alaplapi hang: alsa intel8x0 driver (kernelben)
3. alaplapi NIC: forcedeth (kernelben)
4. Nem erdemes az nforce driverekkel probalkozni, legalabbis nekem csak az nvnet fordult le, de az is hasznalhatatlan volt.
5. ha nem nvidia videokartyad van (hanem ati :D), akkor fglrx (az ati oldalarol letoltheto). Ha nvidia, akkor makod van, ui. az nv egy nagysagrenddel jobb linuxos tamogatast nyujt a kartyaihoz, mint az ati. Legalabbis nekem nagyon ugy tunt.
Szoval ha nvidia, akkor nvidia.com, keresd meg a linuxos drivert, toltsd le es inditsd el.

Ha van meg kerdesed, ne tartsd magadban.

Sniper
1. 'Remember: Linux's just like wigwam: no windows, no gates, apache inside.' :)
2. You'll be assigned to a mission a few'd qualify for... a mission a few would survive...
3. Nem vagy elég részeg, amíg a padlón nem keresel kapaszkodót...

#134 Felhasználó inaktív   Jevge 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 29. 18:06

Idézet: szucsg - Dátum: 2004. április 29, csütörtök - 13:06

Tokeletesen. En is egy ilyen kiepitesu geprol irok.

Amit tenned kell:

1. leegyszerusiti a dolgodat, ha 2.6-os kernelt hasznalsz
2. alaplapi hang: alsa intel8x0 driver (kernelben)
3. alaplapi NIC: forcedeth (kernelben)
4. Nem erdemes az nforce driverekkel probalkozni, legalabbis nekem csak az nvnet fordult le, de az is hasznalhatatlan volt.
5. ha nem nvidia videokartyad van (hanem ati :D), akkor fglrx (az ati oldalarol letoltheto). Ha nvidia, akkor makod van, ui. az nv egy nagysagrenddel jobb linuxos tamogatast nyujt a kartyaihoz, mint az ati. Legalabbis nekem nagyon ugy tunt.
Szoval ha nvidia, akkor nvidia.com, keresd meg a linuxos drivert, toltsd le es inditsd el.

Ha van meg kerdesed, ne tartsd magadban.

Sniper

Köszönöm a segítésget, jövő héten próbálkozom is majd...  :D  :D

#135 Felhasználó inaktív   II. András 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 29. 18:54

Sziasztok egy Suse linuxos rossz tapasztalat következtében kérem a véleményeteket

A mese..

Szóval történt, hogy régóta játszottam a nagy testvér ilyen irányú lecserélésnek gondolatával és történt, hogy egyik barátom sulinetes konfigurációján ezzel az op rendszerrel kínálták, így gondoltunk, hogy itt az idő neki esni az ismerkedésnek De sajnos a nagy várakozást erős lehangolódás követte.

A gond a Plug and Play dolgokkal volt.

Tehát a rendszer eredetileg egy másik gérrel (!!!!) lett konfigurálva, aminek következtében az új egeret oly annyira nem tudta kezelni, hogy meg fagyot

Újra indítás után viszont már felismerte és gondoltuk minden renden

Majd jött az újabb meglepetés..

A monitor (!!!!) bealításait nézve a Linux a max 1024*768 tft tudomása szerint 1600*1200-asnak kezelte miközben 800*600-as felbontást jelenített meg. Majd  bealításokat nézegetve (semmit meg nem változatva) hirtelen hiba üzenet következett pontosan nem tom de valami ilyesmi : Az ön által választott felbontás nem jeleníthető meg majd a gép ismételten meg fagyot

Ezek a hibák engem nagyon megleptek, mert egyrészt sosem olvastam arról hogy a Suse Linux ilyen hibákkal rendelkezne, másrészt a nagy testvér op rendszerein  már vagy 8-éve nem tapasztalható ilyen jelenség

A fenti hibák miatt nem váltottam, manapság mindenapos dolog hogy HDD- vagy más hardwer napi szinten cserélődik a gépben, ha az op rendszer ezt ennyire nehezen tolerálja akkor az esetleges előnyei nekem nem érik meg

Ha valaki tud erre valamit mondani, akkor megköszönöm
Ha esetleg ez már ezredszer előforduló probléma felvetés volt akkor elnézést

#136 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 29. 20:12

Idézet: II. András - Dátum: 2004. április 29, csütörtök - 19:54

manapság mindenapos dolog hogy HDD- vagy más hardwer napi szinten cserélődik a gépben, ha az op rendszer ezt ennyire nehezen tolerálja akkor az esetleges előnyei nekem nem érik meg

Mit is vársz tőlünk?
Bebizonyosodott, hogy neked a windows nevű operációs rendszerre van szükséged.

Nem kell ezt ragozni. Megveszed és használod elégedetten.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#137 Felhasználó inaktív   szurrealis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 29. 21:01

Sziasztok!

Help! A következő probémával fordulok a széles közvéleményhez:UHU-linux alatt próbálom meghívni az UHU-tárcsázó, az UHU vezérlőpult, valamint a Synaptic csomagkezelő programokat. A root jelszó begépelése után NEM REAGÁL SEMMIT a rendszer, így fel sem tudok UHU alatt lépni az internetre, sem(most is winXP fut... ...a vírus-és egyéb veszélyforrások miatt nem elhanyagolható tényező, hogy mit használok netezésre ugyebár.....linuxot szeretnék.....egy darabig működött is...),a beállításokhoz sem tudok hozzáférni és a csomagkezelőt sem tudom futtatni. ADSL-em van, így a KPPP-vel sem tudok semmit sem kzdeni.Viszont, ha fals jelszót gépelek be a fent említett programok jelszókérésére válaszolva, akkor ugyanúgy megjelenik az az ablak, ami a root-jelszót kéri. Kérlek benneteket, ha tudtok, segítsetek. Egyszer már fel tudtam lépni UHU alatt a netre, egész éjszaka neteztem, viszont a másnapi bejelentkezés után RÖGTÖN ezeket produkálta, és azóta is ezt teszi.  :reklamacio: Mi a tippetek, mit tegyek, mert az az igazság, nem szeretnék winfo§ alatt internetezni :( .

#138 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 29. 23:01

Idézet: szurrealis - Dátum: 2004. április 29, csütörtök - 22:01

Sziasztok!

Help! A következő probémával fordulok a széles közvéleményhez:UHU-linux alatt próbálom meghívni az UHU-tárcsázó, az UHU vezérlőpult, valamint a Synaptic csomagkezelő programokat. A root jelszó begépelése után NEM REAGÁL SEMMIT a rendszer, így fel sem tudok UHU alatt lépni az internetre, sem(most is winXP fut... ...a vírus-és egyéb veszélyforrások miatt nem elhanyagolható tényező, hogy mit használok netezésre ugyebár.....linuxot szeretnék.....egy darabig működött is...),a beállításokhoz sem tudok hozzáférni és a csomagkezelőt sem tudom futtatni. ADSL-em van, így a KPPP-vel sem tudok semmit sem kzdeni.Viszont, ha fals jelszót gépelek be a fent említett programok jelszókérésére válaszolva, akkor ugyanúgy megjelenik az az ablak, ami a root-jelszót kéri. Kérlek benneteket, ha tudtok, segítsetek. Egyszer már fel tudtam lépni UHU alatt a netre, egész éjszaka neteztem, viszont a másnapi bejelentkezés után RÖGTÖN ezeket produkálta, és azóta is ezt teszi.  :reklamacio: Mi a tippetek, mit tegyek, mert az az igazság, nem szeretnék winfo§ alatt internetezni :( .

hát hogy a graf izékkel mi baj, azt nem tudom, de nyitsz egy konzolt, belépsz rootként.

innen adslt ugy tudod elindítani, hogy bepötyögöd, hogy adsl-start (ha esetleg elfelejtette volna a beállításait, akkor elötte futtass egy adsl-setupot és válaszolj arra a pár egyszerű kérdésre.

csomagkezelőre pedig beírod, hogy synaptic (asszem, bár én próbálkoznék a helyedben az edeityvel is, ha coroner kolléga kigyógyította a gyermekbetegségeiből, akkor nagyon tutko)

egyébként meg maga a vezérlőizé asszem uhu-control-center néven megy, bár ebben nem vagyok biztos. (nem mintha az előzőekben az lennék :D)

#139 Felhasználó inaktív   II. András 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 29. 23:34

Idézet: Öregszem - Dátum: 2004. április 29, csütörtök - 19:12

Mit is vársz tőlünk?
Bebizonyosodott, hogy neked a windows nevű operációs rendszerre van szükséged.

Nem kell ezt ragozni. Megveszed és használod elégedetten.

az elégedett talán túlzás...

Csak gondoltam megkérdezem, hogy másnak is volt-e ilyen tapasztalata mert érdekelne

Nem a windows reklámozása volt a célom, csak kiváncsi voltam mi okozta az esetemben a szivást..

Elviekben csak olyen dogora használom a gépet amire a linuxnak alkalmasabbnak kellene hogy legyen

Szerkesztette: II. András 2004. 04. 29. 23:36 -kor

#140 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 07:41

Idézet: II. András - Dátum: 2004. április 29, csütörtök - 19:54

A fenti hibák miatt nem váltottam, manapság mindenapos dolog hogy HDD- vagy más hardwer napi szinten cserélődik a gépben, ha az op rendszer ezt ennyire nehezen tolerálja akkor az esetleges előnyei nekem nem érik meg

Ha esetleg ez már ezredszer előforduló probléma felvetés volt akkor elnézést

A Linux valóban nehezen tűri a hardware változásokat. Nekem is eddig 1997 óta el kellett viselnie vagy négy alaplapot, három videokártyát (riva128, matroxg400, radeon8500), egy rakás processzorupgrade-et, és a fene se tudja, hány vinyócserét. Közben meg különféle periféria-váltásokat, tunerkártyát, USB cuccokat, stb. Eddig nem kellett ezek miatt újratelepíteni. Mi lehet a gondja? :confused:

Persze egy rendszer - bármelyik legyen is az - meghálálja, ha az ember foglalkozik vele, megismeri a rigolyáit, és először ismeretet próbál szerezni, és utána nyúl a beállításokhoz. :omg:

(No flame: számomra az OS/2 tűnt annak idején roppant nehezen konfigurálhatónak, van olyan haverom, aki viszont ódákat tudott róla zengeni. Különbözőek vagyun, mindenki más és más miatt szeret/nem szeret egy oprendszert/disztribúciót)
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

Téma megosztása:

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9