Idézet: AEomega - Dátum: 2004. máj. 14, péntek - 18:34
Az /mnt/cdrom1... könyvtár az, ahova kilistázza az abba a meghajtóba tett lemezt (oda mountolja, ha jó a kifejezésem

).
/dev/dvd van, nem én találtam ki, van /dev/dvdr is, gondoltam az az író, a sima olvasó akkor meg a /dev/dvd.
De van cdrom is, meg még sokféle mindenség, ezek közül honnan tudjam, hogy melyik kell nekem?
Egyébként nem a kérdésed hülye, hanem valószínüleg én
És sajna kábelem sincs, amivel összeköthetném a hangkártyát a meghajtóval.
Azt neked kell tudni, hogy melyik eszköz az a cd, amiről le akarsz játszani. Feltételezem, hogy IDE. A primary master a /dev/hda, a slave a /dev/hdb, secondary master a /dev/hdc, sec.slave: /dev/hdd.
a /dev/dvd meg amiket említettél, feltehetőleg egy symlink, nem a tényleges eszköz. Hogy melyik eszközt jelenti, azt megtudod, ha kiadsz egy ls -l /dev/dvd parancsot.
Elvileg az xmms modulja beállítható úgy is, hogy a pc-n keresztül (grabbelve) játssza le a zenét, de nekem ez nem jött össze, amikor próbáltam a lejátszás látszólag elindult, hang viszont nem volt. Attól neked még működhet

lehet próbálkozni.
Ja, és ha jól veszem ki, erősen az ismerkedés fázisában vagy. Ha így van, akkor sok sikert, a kezdeti sikertelenségek (mert lesznek

) ne kedvetlenítsenek el, ez egy nagyon kellemes kis rendszer, csak kicsit (nem is kicsit) más. Én úgy szoktam mondani, hogy a tanulási görbéje az exponenciális függvényhez hasonló: először sok befektetéssel keveset haladsz, aztán amikor ráérzel, meredeken megy felfelé a tudásod. Persze ehhez nem kattintgatni kell, hanem gépelni, vagyis parancssor forever