HWSW Informatikai Kerekasztal: Kezdő LÁMÁK topicja - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kezdő LÁMÁK topicja ahol a profik segítenek (reméljük:))

#401 Felhasználó inaktív   Damien 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 28. 15:46

Idézet: Friczy - Dátum: 2004. júl. 28., szerda - 16:44

Esetleg a dolog érdemi részével foglalkoznál? Az alapkérdés: nincs köze a felbontásnak és a képfrissítésnek a sorfrekvenciához? Esetleg a levezetésben valami konkrét hiba van? Légy szíves ne a szóhasználatba köss bele, vagy ha igen, akkor az eredeti kérdésre is adj választ.

Mellesleg PAL szabványról szó sincs a monitor esetén.

Ennyi!  :D
Ha a kereszted állandóan magaddal cipeled, előbb-utóbb felfeszítenek rá...

#402 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 15:50

Idézet: Damien - Dátum: 2004. júl. 28., szerda - 16:46

Ennyi!  :D

Komolyan ennyi hozzátenni valód van az egészhez?

Akkor legalább támaszd alá, hogy szerinted miért nincs összefüggés. Vagy cáfold meg a levezetésement.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#403 Felhasználó inaktív   Damien 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 15:51

Idézet: Friczy - Dátum: 2004. júl. 28., szerda - 16:50

Komolyan ennyi hozzátenni valód van az egészhez?

Akkor legalább támaszd alá, hogy szerinted miért nincs összefüggés. Vagy cáfold meg a levezetésement.

Oh, dehogy! Van még más is! :D
Ucsitszja ucsitszja ucsitszja...

Szerkesztette: Damien 2004. 07. 28. 15:53 -kor

#404 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 15:52

Idézet: Damien - Dátum: 2004. júl. 28., szerda - 16:51

Ucsitszja, Ucsitszja, Ucsitszja !

Na húzz a francba ezzel a szöveggel. Menj T2k mellé. kb. oda illesz

Részemről befejeztem. Aljas vagy, piszkálódsz, érdemben persze nem vagy képes hozzzászólni.

Szerk: typo

Szerkesztette: Friczy 2004. 07. 28. 15:53 -kor

Friczy

#405 Felhasználó inaktív   Damien 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 15:53

Idézet: Friczy - Dátum: 2004. júl. 28., szerda - 16:52

Na húzz a francba ezzel a szöveggel. Menj T2k mellé. kb. oda illesz

Részemről befejeztem. Aljas vagy, piszkálódsz, érdemben persze nem vagy képes hozzzászólni.

Szerk: typo

Köszönöm a dicséretet, "katódcső"! ... :D Remélem a témát végigolvasóknak más lesz a véleményük...

Szerkesztette: Damien 2004. 07. 28. 15:57 -kor

#406 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 29. 11:21

Szerintem Friczy igenis segítőkész és Te csak feleslegesen a szavakon lovagolsz!!!

Miért ne lenne köze a sorfrekvenciának a függőlegeshez??

Amit Friczy írt teljesen jó. (kb.)

A függőleges felbontás és frekvencia adja meg hogy mekkora sorfreki kell.

Az hogy Te csak a PAL szabványt tudod mondani...

És igenis a az elektornsugárra gondolt, arra az elektronokból álló elektronsugárra, amit a katódcső disszipál, így már megfelelő???

Az eddigieket elolvasva csak kötekedni tudsz.... :reklamacio:
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#407 Felhasználó inaktív   Damien 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 29. 13:53

Idézet: Lenny - Dátum: 2004. júl. 29., csütörtök - 12:21

És igenis a az elektornsugárra gondolt, arra az elektronokból álló elektronsugárra, amit a katódcső disszipál, így már megfelelő???

Sajnos nem megfelelő... :D  Az elektronsugarat nem a "katódcső"  bocsájtja ki, hanem a katód, mely lehet hideg, közvetett fűtésű, közvetlen fűtésű.... Katódcső, mint olyan nem létezik. Dehát én már csak kötözködni tudok.... :D  Amúgy Friczy jószándékát nem, csak a hozzáértését kérdőjelezem meg.

#408 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 29. 14:08

Idézet: Damien - Dátum: 2004. júl. 29., csütörtök - 14:53

Sajnos nem megfelelő... :D  Az elektronsugarat nem a "katódcső"  bocsájtja ki, hanem a katód, mely lehet hideg, közvetett fűtésű, közvetlen fűtésű.... Katódcső, mint olyan nem létezik. Dehát én már csak kötözködni tudok.... :D  Amúgy Friczy jószándékát nem, csak a hozzáértését kérdőjelezem meg.

akkor tán lennél kedves leírni, hogy mi nem tetszik benne. kiváncsi lennék szerinted hogyan működik egy monitor, és tulajdonképpen mit is jelentenek akkor a kölönböző emlegetett értékek. főleg miután olyan előszeretettel hivatkozol a PAL szabványra monitorok kapcsán.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#409 Felhasználó inaktív   Damien 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 29. 14:18

Idézet: kroozo - Dátum: 2004. júl. 29., csütörtök - 15:08

akkor tán lennél kedves leírni, hogy mi nem tetszik benne. kiváncsi lennék szerinted hogyan működik egy monitor, és tulajdonképpen mit is jelentenek akkor a kölönböző emlegetett értékek. főleg miután olyan előszeretettel hivatkozol a PAL szabványra monitorok kapcsán.

Azt hiszem, leírtam... (Legalábbis ami az utolsó hozzászólást illeti):
" Az elektronsugarat nem a "katódcső"  bocsájtja ki, hanem a katód, mely lehet hideg, közvetett fűtésű, közvetlen fűtésű"
A PAL szabványt csak a példa kedvéért említettem, lehetne SECAM vagy NTSC is. Különösebb érzelmem nem fűződik egyikhez sem...  :D

Egyebekben alapfogalmak:

http://www.alkenmrs..../standards.html

Szerkesztette: Damien 2004. 07. 29. 14:19 -kor

#410 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 29. 14:20

Idézet: kroozo - Dátum: 2004. júl. 29., csütörtök - 15:08

Tök mindegy. Az elektronsugarat a katód bocsátja ki, és az egész folyamat a katódsugárcsőben zajlik, én meg pongyolán fogalmaztam. Az, hogy nem megfelelő szakszavakat használtam, nem befolyásolja ugyan a monitorban lezajló időzítéseket, de legalább volt mibe belekötni a lényegi rész figyelmen kívül hagyása mellett. Lényeg, hogy lehet magas lóról nyilatkozni, és alázni a másikat.

Na ez az, ami nekem nem hiányzik, nem fogom az időmet arra pazarolni, hogy rongáljam itt az idegeimet a kötözködések miatt.
Friczy

#411 Felhasználó inaktív   Damien 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 29. 14:26

Idézet: Friczy - Dátum: 2004. júl. 29., csütörtök - 15:20

Tök mindegy. Az elektronsugarat a katód bocsátja ki, és az egész folyamat a katódsugárcsőben zajlik, én meg pongyolán fogalmaztam. Az, hogy nem megfelelő szakszavakat használtam, nem befolyásolja ugyan a monitorban lezajló időzítéseket, de legalább volt mibe belekötni a lényegi rész figyelmen kívül hagyása mellett. Lényeg, hogy lehet magas lóról nyilatkozni, és alázni a másikat.

Na ez az, ami nekem nem hiányzik, nem fogom az időmet arra pazarolni, hogy rongáljam itt az idegeimet a kötözködések miatt.

Eszem ágában nem volt "alázni a másikat", bocsánat, ha így lehetett felfogni. A pongyola fogalmazást viszont igenis szóvátettem és szóvá is fogom tenni - nem mindegy ugyanis, hogy rendszervitába, vagy szervita rendbe bonyolódunk.... A számítástechnikában pedig főleg nem mindegy, hogy a betűk milyen sorrendben követik egymást! :-)

#412 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 29. 14:51

Idézet: Damien - Dátum: 2004. júl. 29., csütörtök - 15:26

Eszem ágában nem volt "alázni a másikat", bocsánat, ha így lehetett felfogni. A pongyola fogalmazást viszont igenis szóvátettem és szóvá is fogom tenni - nem mindegy ugyanis, hogy rendszervitába, vagy szervita rendbe bonyolódunk.... A számítástechnikában pedig főleg nem mindegy, hogy a betűk milyen sorrendben követik egymást! :-))

mindazonáltal még mindig nem mondtad el hogy szerinted akkor mit is határoz meg a sorfrekvencia (csak benyögted h mennyi az erteke  a PAL szabvanyban). kiváncsi lennék hogy nagyvonalakban mi is a problematikád azzal amit friczy leírt.

kötözködni én is tudok egyébiránt, ha már akarod :D:

-az adott linken nem az alafogalmak találhatóak, hanem bizonyos szabványok által meghatározott adatok.

-ráadásul a monitorokat  (legalábbis tudtommal, de cáfolj meg nyugodtan, ha tévedek) sem fűzik különösebb érzelmek a PAL, SECAM, NTSC trio egyikéhez sem. meg más sem. mivel nem használják öket a monitorok vezérlésére. nincsen se AKARMIx525 se AKARMIx625 felbontás, ráadásul fent emlegetett trióban hangsáv is van ami igen érdekesen festene egy monitorjelben.

-egyébként meg katódcső ugyan tényleg nincs katódsugárcső viszont van. nem hiszem h emiatt bunkózni kéne "PAL" :D :p

többieknek meg javasolm olvasgatásra ezt. nem azárt van ráírva hogy elavult, mert nem igaz ami le van írva, hanem azért mert földi halandónak már ezzel nem kell küzdenie szerencsére. Ettől még épületes olvasmány bár a szemszög a doksi célja miatt kicsit eltolódik.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#413 Felhasználó inaktív   Damien 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 29. 15:04

Kroozo írta:
"-egyébként meg katódcső ugyan tényleg nincs katódsugárcső viszont van. nem hiszem h emiatt bunkózni kéne "

Megmondanád, hol tettem ezt?????

Kroozo írta:
"többieknek meg javasolm olvasgatásra ezt. nem azárt van ráírva hogy elavult, mert nem igaz ami le van írva, hanem azért mert földi halandónak már ezzel nem kell küzdenie szerencsére. Ettől még épületes olvasmány bár a szemszög a doksi célja miatt kicsit eltolódik"

Többieknek meg javaslom bármelyik más topic olvasgatását... :D Legalább linkelni tudnál!!  :D  :D

Szerkesztette: Damien 2004. 07. 29. 15:11 -kor

#414 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 29. 17:37

Idézet: Damien - Dátum: 2004. júl. 28., szerda - 16:40

Beszélsz össze-vissza... De hogy ne gyere ismét az "olyanokat adtál a számba, amit nem írtam, aztán azt cáfoltad" szöveggel, lássuk tételesen:

" a katódcső vissza tudjon pozicionálni a képernyő tetejére, "
Mi az a "katódcső"??? Esetleg az elektronsugárra gondoltál???
'Most kicsit a hasamra ütök, és azt mondom, hogy a függőleges visszafutásra elveszek 1 ms időt,"
Ne üss a hasadra, inkább olvasd el a PAL szabvány leírását....Abban pontosan definiálva van....

talán már itt beírhattad volna a CRT = Cathode Ray Tube = katódsugárcső megfelytést

de mindegy
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#415 Felhasználó inaktív   Damien 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 29. 17:41

Idézet: Öregszem - Dátum: 2004. júl. 29., csütörtök - 18:37

talán már itt beírhattad volna a CRT = Cathode Ray Tube = katódsugárcső megfelytést

de mindegy

Touche!  :D  Főleg a "megfelytést" illetőleg... :D  :D  :D

#416 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 29. 18:22

Idézet: Öregszem - Dátum: 2004. júl. 29., csütörtök - 18:37

de mindegy

minden mindegy
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#417 Felhasználó inaktív   Damien 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 29. 18:53

Idézet: Öregszem - Dátum: 2004. júl. 29., csütörtök - 19:22

minden mindegy

48 fölött... :D  Még a sz@r is le van sz@rva... :D  :D  :D 

Szerkesztette: Damien 2004. 07. 29. 18:54 -kor

#418 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 29. 19:52

Idézet: Damien - Dátum: 2004. júl. 29., csütörtök - 16:04

Kroozo írta:
"-egyébként meg katódcső ugyan tényleg nincs katódsugárcső viszont van. nem hiszem h emiatt bunkózni kéne "

Megmondanád, hol tettem ezt?????

A fogalmak ilyetén történő keverése miatt innentől kezdve javasolnám egy alapszintű "Mi micsoda a TV vételtechnikában" c. tanfolyam elvégzését
Oh, dehogy! Van még más is!:D
Ucsitszja ucsitszja ucsitszja...

Köszönöm a dicséretet, "katódcső"! ...

Úgy globál, a másik cseszegetése, tök komolytalanul vétele, miközben fikázod, és a lényegi kérdésekre nem vagy hajlandó válaszolni, hanem elengeded őket a füled mellett nálam a bunkózás kategóriába tartozik.

Idézet

Többieknek meg javaslom bármelyik más topic olvasgatását... :D Legalább linkelni tudnál!!  :D  :D

Azt meg te mondhatnád meg hogy mi bajod a linkkel? Menni megy, és imho több köze van a dologhoz mit az általad adott link.

És mostmár tényleg leírhatnád nagyvonalakban. hogy szerinted hogyan működik egy monitor és különbőző emlegetett paraméterei mit befojásolnak. Nem olyan hosszú az. Kíváncsi lennék.

Megjegyzem a neked kényes témákra megintcsak nem reagáltál.

(ui: te meg rájöhetnél, hogy az [ i ] ipbkód nem azt jelenti "idézet". avagy Legalább idézni megtanulnál. :D De ez már tényleg cs kötözködés. Sry)

#419 Felhasználó inaktív   athila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 30. 15:24

bazze a francokat kötözködtök egymással???
tisztára, mint az oviban :o
a helyesírás meg...
na mindegy, hagyjuk... bocs, hogy élek...
Kizárt dolog, mert nem tudom!

#420 Felhasználó inaktív   athila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 30. 15:25

és amúgy is
:offtopic:
Kizárt dolog, mert nem tudom!

Téma megosztása:

• (137 Oldal)
  • +