HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD S939 upgrade - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (25 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD S939 upgrade érdemes-e és meddig van rá lehetőség Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 06. 22:24

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. okt. 6., szombat - 23:17

Hurra, ugy nez ki, megdoglott a 2 eves A8N-E-m.

nem 3 év garis?  :think:
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#382 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 06. 22:43

De.

Csak addig is kell gep, amig Ramiris csereli. (bar egyelore ugy nez ki, hugom megsem kapja vissza a regi AthlonXP-s gepemet, ami fel eve kolcsonbe volt nala)
Akkor meg mar miert ne lepjem meg a regota tologatott Core2 cseret.

4x512 DDR500 arabol veszek egy korszeru P35 lapot, S939 X2 arabol meg kijon egy Core2.
Gyakorlatilag csak a 2x1GB DDR2-1066 araval kerulne tobbe a gepcsere, az meg ugye pofatlanul olcso :Đ
Vagy meg annyiba sem, ha cserelik a lapomat, aztan eladom nullkilometeresen.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 10. 06. 22:45 -kor

#383 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 07:44

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. okt. 6., szombat - 23:43

De.

Csak addig is kell gep, amig Ramiris csereli. (bar egyelore ugy nez ki, hugom megsem kapja vissza a regi AthlonXP-s gepemet, ami fel eve kolcsonbe volt nala)
Akkor meg mar miert ne lepjem meg a regota tologatott Core2 cseret.

4x512 DDR500 arabol veszek egy korszeru P35 lapot, S939 X2 arabol meg kijon egy Core2.
Gyakorlatilag csak a 2x1GB DDR2-1066 araval kerulne tobbe a gepcsere, az meg ugye pofatlanul olcso :Đ
Vagy meg annyiba sem, ha cserelik a lapomat, aztan eladom nullkilometeresen.

Lehet választani. :)

Kb. fél évet várod az újabb kórkettő procira és lapra, vagy most gyorsan múlót. :) Ha sokat fogsz gémezni, természetesen jó választás a c2duo. :rolleyes:
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#384 Felhasználó inaktív   Balintka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 09:16

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. okt. 6., szombat - 23:17

Hurra, ugy nez ki, megdoglott a 2 eves A8N-E-m.

Innentol nem kerdes, hogy erdemes-e meg lecserelnem a 3200+-t X2-re, vagy adjam el a 'csaba az egeszet, aztan Core2 :Đ

Nekem is döglődik a lapom, a chipset venti cserekor megsérült a hátlapon a secondary ide huzalozása, vagy mik azok ott, az teljesen elszállt, és a a gép sem stabil 100%-osan extrém terheléskor, 4 óra után, bezárja a prime95-öt. bár ki sem volt csomagolva rendesen, csak az ideiglenes könyvtárba, Total comm kicsomagol és futtatással. Játék közben azért teljesen stabil a gép, netezés közben meg még jobban. De biztos, hogy a lapnak van vmi hibája a sec idén kívül is, talán nem tökéletesen illeszkedik az új borda a chipsetre. De már nem is érdekel. Többé nem veszek aktív hűtéses alaplapot, az 1000%. egyelőre normál felhasználási körülmények között 100%-osan stabil.

Így szerintem kihúzok félévet még, a lap megy a kukába (bár csak 1 év múlva, mert sulinetes), a procit meg a vadi új ramot még biztos el tudom adni. hogy core 2-re vagy phenomra váltok az kérdés, de most szívesen fogadnék egy am2-es X2 5600 vagy 6000+-t is.

Sztem ne költs a 939-re többet, adj túl rajta ha van rá keret, ha nekem most lenne, megszabadulnék tőle. nekem 15-be jönne egy 939-es lap, annyiért meg am2-t is kapok. így nem költök semmit erre, nem ér annyit egy 4200-as X2, annyira nem gyors, és nem jövő biztos. ha besz*rik a lap teljesen akkor túladok a konfigomon (cpu+ram), szélsőséges esetben visszaállok a Celeron 1300-ra kis időre.

mi a baja a lapodnak? ha olcsón átpasszolnád az új cserelapod, azért lehet érdekelne :D

Szerkesztette: Balintka 2007. 10. 07. 09:30 -kor

#385 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 13:14

Ugy szamolgattam, hogy ha sikerul jo penzert eladni a meglevo cuccokat, akkor ~15k-bol megusznam a Core2 cseret.
Ez alig 1-2 ezerrel tobb, mint amennyibe az X2 csere lenne, viszont ~2800MHz X2 vs 3300MHz Core2 messze nem egy sulycsoport, aztan kesobb meg mindig rakhatok bele Core2Quadot.

Keret az nincs ra, mivel pont most hetvegen huzott le 40k-ra egy vizvezetekszerelo, de exfonokommel megdumaltam, ceges lovebol megvehetem nagykerben, aztan majd ledolgozom.

#386 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 13:19

Idézet: Balintka - Dátum: 2007. okt. 7., vasárnap - 10:16

mi a baja a lapodnak? ha olcsón átpasszolnád az új cserelapod, azért lehet érdekelne :D

FSP Zen tap hibai miatt szenvedtem jo ideig, ami javitas utan sem lett 100%-os, igy nagy nehezen kaptam helyette egy megkomolyabb Corsair tapot.
Regi, ideiglenesen gepemben levo Chieftec lehuz, Corsair berak, erre gepet nem lehet bekapcsolni.
Buveszkedtem fel orat a Corsairrel, hatha az a baja, mint az elso Zennek, de ugy sem indult el a gep.
Aztan regi Chieftec vissza, azzal sem :(

Nagyon ugy nez ki, hogy az alaplap szallt el, mivel meg memoriahibat sem sipol, amikor ram nelkul probalom bekapcsolni.

#387 Felhasználó inaktív   Balintka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 19:00

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. okt. 7., vasárnap - 14:19

FSP Zen tap hibai miatt szenvedtem jo ideig, ami javitas utan sem lett 100%-os, igy nagy nehezen kaptam helyette egy megkomolyabb Corsair tapot.
Regi, ideiglenesen gepemben levo Chieftec lehuz, Corsair berak, erre gepet nem lehet bekapcsolni.
Buveszkedtem fel orat a Corsairrel, hatha az a baja, mint az elso Zennek, de ugy sem indult el a gep.
Aztan regi Chieftec vissza, azzal sem :(

Nagyon ugy nez ki, hogy az alaplap szallt el, mivel meg memoriahibat sem sipol, amikor ram nelkul probalom bekapcsolni.

Még jó hogy nem dőltem a nagy minőségi FSP táp legendáknak :) ha 10k alatt odaadod a cserelapod (amennyiben új), akkor átvenném :D Többet nem ér meg a 939 system, 15-ért már van asus am2 lap is. ennyiért még kicserélném a sz*r lapom, bár kérdés megéri-e. De egy jó lappal megtarthatnám ezt a gépet.

#388 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 09:03

Nos teszteltem C&C3-at Vista alatt, tényleg odab*szós fajta. Kevésbé terhelt, mintha 4800+-nek vagy fölöttinek tűnik. :) Ugye nem bugmentes a Vista. :D

#389 Felhasználó inaktív   Balintka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 09:16

Idézet: bolic system - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 10:03

Nos teszteltem C&C3-at Vista alatt, tényleg odab*szós fajta. Kevésbé terhelt, mintha 4800+-nek vagy fölöttinek tűnik. :) Ugye nem bugmentes a Vista. :D

Én XP alatt a 4200+-tól nem vagyok elájulva. Nem érzek szinte különbséget a 3200+-hoz képest. Vista alatt biztos más lenne a helyzet.

#390 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 09:42

Idézet: Balintka - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 10:16

Én XP alatt a 4200+-tól nem vagyok elájulva. Nem érzek szinte különbséget a 3200+-hoz képest. Vista alatt biztos más lenne a helyzet.

Igen? CD/DVD írás mellett alig mertem böngészni, most bármit csinálok írás mellett, ez egy jó pont. :cool: Másik, játékokban ugye alig lehet észrevenni. Vistában persze az új játékoknál már az alapkövetelmény, sajnos. :rolleyes: Előreszólok, hogyha soha életben nem telepítetted a Vistát, előbb körül kell nézni a Vista topikban, hogy mire kell odafigyelni stb. Sajnos megszívtam a több HDD-s telepítést, elég sz*rul ment de rájöttem. :D A hosszadalmas böngészésnél és ennek letöltésnél belassult, próbáltam minden programot bezárni, körülnéztem a winportálban és valóban bugos. :) Hát összeségben azt mondanám, hogy kénytelen vagyok áttérni Vistára és pont jó a 2magos proci. Emlékszem, hogy régen teszteltem a korábbi verziójú Vistát és ott mindig elakadt valamibe vagy "busy".

Akinek csak 1 gépe és XP-je van és nem többgépes stb., persze X2-re nincs értelme cserélni.

#391 Felhasználó inaktív   Balintka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 09:47

Idézet: bolic system - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 10:42

Igen? CD/DVD írás mellett alig mertem böngészni, most bármit csinálok írás mellett, ez egy jó pont. :cool: Másik, játékokban ugye alig lehet észrevenni. Vistában persze az új játékoknál már az alapkövetelmény, sajnos. :rolleyes: Előreszólok, hogyha soha életben nem telepítetted a Vistát, előbb körül kell nézni a Vista topikban, hogy mire kell odafigyelni stb. Sajnos megszívtam a több HDD-s telepítést, elég sz*rul ment de rájöttem. :D A hosszadalmas böngészésnél és ennek letöltésnél belassult, próbáltam minden programot bezárni, körülnéztem a winportálban és valóban bugos. :) Hát összeségben azt mondanám, hogy kénytelen vagyok áttérni Vistára és pont jó a 2magos proci. Emlékszem, hogy régen teszteltem a korábbi verziójú Vistát és ott mindig elakadt valamibe vagy "busy".

Akinek csak 1 gépe és XP-je van és nem többgépes stb., persze X2-re nincs értelme cserélni.

Szerintem ezen a gépen, ezzel a videókártyával nem térek át Vistára, alatta sok kedvenc játékom nem menne. Egyelőre XP-zek tovább. Nekem csak 1 HDD-m van, nem is tervezek többet.

Esetleg felrakom egy másik partícióra Vistát, de a 160-as vinyó ezt se igazán teszi lehetővé.

Szerkesztette: Balintka 2007. 10. 09. 09:48 -kor

#392 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 07:20

Idézet

Sztem ez nemigaz...XP alatt is előjön sok esetben a 2 mag...persze nem mindig venni észre csak ha egyszerre több dolgot végzek vagy mondjuk tömörítek, esetleg videot konvertálok (ill bencsmárkolok stb)...
Úgy írnám inkább, hogy aki csak netezik, zenét hallgat, néha megnéz 1-2 filmet vagy játszik (mondjuk nem a 2 magot is kihasználó gémekkel, amik még ritkábbak, de egyre általánosabb lesz)...az nem fog nagy különbséget látni csak ha az X2 órajele eleve számottevően magasabb az egymagosánál (pl nálam ez a helyzet: 1mag 2GHz vs 2mag 2.4GHz)

#393 Felhasználó inaktív   Balintka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 08:59

Idézet: Nurba - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 8:20

Sztem ez nemigaz...XP alatt is előjön sok esetben a 2 mag...persze nem mindig venni észre csak ha egyszerre több dolgot végzek vagy mondjuk tömörítek, esetleg videot konvertálok (ill bencsmárkolok stb)...
Úgy írnám inkább, hogy aki csak netezik, zenét hallgat, néha megnéz 1-2 filmet vagy játszik (mondjuk nem a 2 magot is kihasználó gémekkel, amik még ritkábbak, de egyre általánosabb lesz)...az nem fog nagy különbséget látni csak ha az X2 órajele eleve számottevően magasabb az egymagosánál (pl nálam ez a helyzet: 1mag 2GHz vs 2mag 2.4GHz)

Nálam csak 200 mhz, ezért nem is nagyon látok különbséget.

#394 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 09:00

Idézet: Balintka - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 9:59

Nálam csak 200 mhz, ezért nem is nagyon látok különbséget.

miért nem húzod meg? nem muszáj feszültséget emelni...szvsz alapfeszen biztos megy 2500-2700 között
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#395 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 22:59

Nem kell hozzá extra szoft környezet, hogy észrevedd a 2 mag előnyét. Eddig megnyitottam 3-4 lapot a Firefox-al + Skype vel beszélgettem. (kamera bekapcsolva) És ez elég volt, hogy a hang néha szakadozzon. (Sandiego 3700+@3GHz). Most ugyan ez + távoli asztal megosztás  akadózás mentesen. (4200+@3GHz) És nem a net sávszélessége változott  :)

#396 Felhasználó inaktív   Balintka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 08:26

Idézet: FragMaster - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 10:00

miért nem húzod meg? nem muszáj feszültséget emelni...szvsz alapfeszen biztos megy 2500-2700 között

Nem értek a tuninghoz, sose csináltam.

#397 Felhasználó inaktív   Balintka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 08:28

Idézet: olzoli - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 23:59

Nem kell hozzá extra szoft környezet, hogy észrevedd a 2 mag előnyét. Eddig megnyitottam 3-4 lapot a Firefox-al + Skype vel beszélgettem. (kamera bekapcsolva) És ez elég volt, hogy a hang néha szakadozzon. (Sandiego 3700+@3GHz). Most ugyan ez + távoli asztal megosztás  akadózás mentesen. (4200+@3GHz) És nem a net sávszélessége változott  :)

Na jó, ilyen téren látom, bár most a CoD4 és UT3 demo teljesen akadásmentesen ment a gépemen. Ez biztató. A CoD4 kicsit belassult néha, de folyamatos volt. Több van ebben a 8600GT-ben mint gondoltam :)

#398 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 09:14

Idézet: Balintka - Dátum: 2007. okt. 13., szombat - 9:26

Nem értek a tuninghoz, sose csináltam.

nézz be a tuning topicba ott biztos segítenek, nem ördöngősség és ha nem vacakolsz feszültségekkel csak néhány szám átírása az egész :)
az a párszáz extra mhz néhány esetben sokat jelenthet már érzésre is nemcsak számadatokra
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#399 Felhasználó inaktív   Balintka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 14:56

Idézet: FragMaster - Dátum: 2007. okt. 13., szombat - 10:14

nézz be a tuning topicba ott biztos segítenek, nem ördöngősség és ha nem vacakolsz feszültségekkel csak néhány szám átírása az egész :)
az a párszáz extra mhz néhány esetben sokat jelenthet már érzésre is nemcsak számadatokra

Hát jaja :)

#400 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 15:32

Idézet: Balintka - Dátum: 2007. okt. 13., szombat - 9:28

Na jó, ilyen téren látom, bár most a CoD4 és UT3 demo teljesen akadásmentesen ment a gépemen. Ez biztató. A CoD4 kicsit belassult néha, de folyamatos volt. Több van ebben a 8600GT-ben mint gondoltam :)

UT3 nálam is elég jól ment a 7600GT-vel 1024x768-ban olyan 25-45fps végértékek között ingadozott, leginkább 30-35...meglepődtem én is...viszont a 2 magot kihasználja teljesen....kiváncsi lettem volna, hogy ugyanez a vga és rammennyiség mellett mennyivel ment volna rosszabbúl a sima A64 3000+-al.

Alapfeszes tuning meg nem vészes sztem...HT-t visszaveszed 4x-re, ramokat visszaosztod 333-ra és fsb-t feltolod 240-re, akkor valszeg zökkenőmentesen menni fog és valahogy így fog festeni:
Alap: cpu 2200MHz (11x200), HT 1000MHz (5x200), DDR400
Tuning: cpu 2640 (11x240), HT 960MHz (4x240), DDR400 (333+20%)
Ha nem lenne stabil orthosban (mondjuk 1 órán belül hibázik), akkor fsb visszább egy kicsit, mondjuk 236-ra és a 2600MHz akkor is megvan (5000+)  ;)
Persze óvatosból próbálhatod először 220-as fsb-vel, majd 225, 230, 235, 240..ha meg még 240-en is rendesen bejön a windóz, akkor gyomsz neki 1-2 óra orthos-t és ha rendesen lenyomta, akkor örülsz.
Nekem igaz AM2, de 2640MHz-n se merészkedett orthos alatt 60C fölé sima Igloo 7310 light hűtővel  :up:

Téma megosztása:

• (25 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.