Idézet: seby - Dátum: 2007. dec. 5., szerda - 16:46
Igazából arra lennék kiváncsi, hogy ott mennyire mennek el a kevésbé jó lootok...
Mert ezzel a fix dkp-s rendszerrel az a gond, hogy ha mindenki egy itemre vár, akkor a kevésbé jó cuccok mennek DE-be, hiszen miért költene el az ember ugyanannyi dkp-t egy kevésbé jó cuccra, azzal csak még jobban lecsúszik a sorban a jobb itemre várók között. Ezzel viszont a raid kb nem fejlődik semmit, mindenki csak ül a dkp-n

Ahogy Etele is írta, én is ugyanúgy vagyok vele. Ha az emberek egy bizonyos cuccra várnak és azért nem költenek dkp-t, hogy majd amikor az a bizonyos kiesik, jobb esélyük legyen... az nem a rendszer hibája, inkább mentalitás kérdése.
Anno MH-ban úgy volt hogy ha rövid időn belül cseréltél egy bizonyos itemet többször is, akkor azért nem mindig kellett újra dkpt fizetni.
Velem egyszer volt ilyen, első raidem MH-val, Vaelből kiesett az álom pala pajzs (ami azelőtt AoD-ban egyszer sem akart esni hónapokig

), majd egy hétre rá Ouroból is kiesett a pajzs, és mivel mindenki másnak megvolt én vittem azt is. Mindkettő 20-20 dkp volt. Raid után jeleztem Nemnek hogy egy hete vittem a másik pajzsot, amit ezentúl úgysem fogok használni, és jóváírta az egyiket.
Fix rendszernél ez beválhat, hogy mondjuk ha az illető 2 héten belül cseréli ugyanazt az itemet akkor az újat féláron vagy töredék áron kapja.
Bidelősnél, nálunk legalábbis ilyen probléma nincs, mindenki viszi a minimális upgradet is. Egyrészt egy raid alatt majdnem 2 itemnyi dkpt kap mindenki, másrészt a bidelős mivolta miatt kiegyenlített(ebb) a tagok dkpja. Csak offspec itemek szoktak szétszedésre kerülni.
Ha érdekel,
itt meg tudod nézni a dkp oldalunkat, hogy mi hogy meg mennyiért megy el.
De ismétlem, ha egy progress orientált raidguildről van szó, akkor ott nem is merülhet(ne) fel ilyen kérdés. Természetes hogy mindenki szeretné a legjobb cuccokat és minél előbb, de előbb utóbb úgyis meglesz mindenkinek minden.
Amúgy most hogy így belegondolok BT/Hyjal szinten nem is tudom mi az hogy kisebb upgrade meg nagyobb a már meglevőhöz képest. Max fegyverekre tudok gondolni.
Ilyen talán csak ZA/Kara lootokkal lehetne, de az sem MH-ba sem itt nem dkps raid. Rollos mindkettő.