HWSW Informatikai Kerekasztal: World of Warcraft (VIII.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

World of Warcraft (VIII.)

#2441 Felhasználó inaktív   32karakter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 05. 18:55

Idézet: Etele - Dátum: 2007. dec. 5., szerda - 18:21

Szép volna ha igaz volna. :)

Egyébként most, hogy már lassan BT/Hyjal jön, végignyálaztam az összes lootot... hát besírtam.
T6, a kesztyűt kivéve elég szar. Nem set item mail cuccok között van pár jó, de egyiken sincs str - meg hát ugye azok a huntiknak is kellenek, éljen a versenyszellem. :D Leatherből tudnék csemegézni, de rugó elől nem viszek el leathert, ennyi jóérzés bennem is van, szóval mire tudnék öltözni bőrből :D már sanszosan kiesik a T6. :D
Egyedül amit szerintem egyből tudok vinni (kopp-kopp), az a két Syphon of the Nathrezim. (Mondjuk ha bekattannak a rugók, ezt is le tudják ninjázni előlem páran dkp alapján...)

Szóval szép és jó a most következő két high-end insta, de loot terén cementsámlinak nem egy Kánaán. Nem baj, nem is a loot az első, hanem a first kill élmény, ami megfizethetetlen... :up:

el kell keserítselek

a kesztyű is egy nagy rakat szeméthalom

#2442 Felhasználó inaktív   Péntek 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 19:05

Idézet: Etele - Dátum: 2007. dec. 5., szerda - 18:21

És lehet hogy soha az életben nem esik ki nektek... :D

Az élet egy igen rövidke pár hetes időtartam lesz, amíg fel nem lesz mindenki kulcsolva MH/BT-re, szal sanszosan majd onnan fogjuk a karás íjat ugradelni, ami vicc :)

#2443 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 21:46

Idézet: 32karakter - Dátum: 2007. dec. 5., szerda - 19:55

el kell keserítselek

a kesztyű is egy nagy rakat szeméthalom

Szerintem az még aránylag jó, a többihez képest. :)

#2444 Felhasználó inaktív   TNTmax 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 03:27

Idézet: seby - Dátum: 2007. dec. 5., szerda - 16:46

Igazából arra lennék kiváncsi, hogy ott mennyire mennek el a kevésbé jó lootok...
Mert ezzel a fix dkp-s rendszerrel az a gond, hogy ha mindenki egy itemre vár, akkor a kevésbé jó cuccok mennek DE-be, hiszen miért költene el az ember ugyanannyi dkp-t egy kevésbé jó cuccra, azzal csak még jobban lecsúszik a sorban a jobb itemre várók között. Ezzel viszont a raid kb nem fejlődik semmit, mindenki csak ül a dkp-n  :(

Ahogy Etele is írta, én is ugyanúgy vagyok vele. Ha az emberek egy bizonyos cuccra várnak és azért nem költenek dkp-t, hogy majd amikor az a bizonyos kiesik, jobb esélyük legyen... az nem a rendszer hibája, inkább mentalitás kérdése.

Anno MH-ban úgy volt hogy ha rövid időn belül cseréltél egy bizonyos itemet többször is, akkor azért nem mindig kellett újra dkpt fizetni.
Velem egyszer volt ilyen, első raidem MH-val, Vaelből kiesett az álom pala pajzs (ami azelőtt AoD-ban egyszer sem akart esni hónapokig :s), majd egy hétre rá Ouroból is kiesett a pajzs, és mivel mindenki másnak megvolt én vittem azt is. Mindkettő 20-20 dkp volt. Raid után jeleztem Nemnek hogy egy hete vittem a másik pajzsot, amit ezentúl úgysem fogok használni, és jóváírta az egyiket.
Fix rendszernél ez beválhat, hogy mondjuk ha az illető 2 héten belül cseréli ugyanazt az itemet akkor az újat féláron vagy töredék áron kapja.

Bidelősnél, nálunk legalábbis ilyen probléma nincs, mindenki viszi a minimális upgradet is. Egyrészt egy raid alatt majdnem 2 itemnyi dkpt kap mindenki, másrészt a bidelős mivolta miatt kiegyenlített(ebb) a tagok dkpja. Csak offspec itemek szoktak szétszedésre kerülni.

Ha érdekel, itt meg tudod nézni a dkp oldalunkat, hogy mi hogy meg mennyiért megy el.

De ismétlem, ha egy progress orientált raidguildről van szó, akkor ott nem is merülhet(ne) fel ilyen kérdés. Természetes hogy mindenki szeretné a legjobb cuccokat és minél előbb, de előbb utóbb úgyis meglesz mindenkinek minden.

Amúgy most hogy így belegondolok BT/Hyjal szinten nem is tudom mi az hogy kisebb upgrade meg nagyobb a már meglevőhöz képest. Max fegyverekre tudok gondolni.
Ilyen talán csak ZA/Kara lootokkal lehetne, de az sem MH-ba sem itt nem dkps raid. Rollos mindkettő.
If your mind can conceive it, you will achieve it.

#2445 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 04:43

Idézet: TNTmax - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 3:27

De ismétlem, ha egy progress orientált raidguildről van szó, akkor ott nem is merülhet(ne) fel ilyen kérdés. Természetes hogy mindenki szeretné a legjobb cuccokat és minél előbb, de előbb utóbb úgyis meglesz mindenkinek minden.

A progress orientáltság eleve kizárja szerintem azt, hogy mindenkinek meg legyen minden, hisz hamarabb fel kell adni egy instát, mint sem mindenki felöltözzön, köszönhető ez ugye a loot tábláknak és a random generátornak.
Pl. a progress érdekében (talán átmenetileg) elhagytuk TK-t is, mire oda jutottunk volna, hogy legyen T5 chestem, a Kael questes nyakláncról nem is beszélve. Ruha ügyben szerencsére ki lettem engesztelve egy Rhoninnal, aminek nagyon örülök :), de nyakláncból a Hyjal/BT instákban egyetlen egy (nem túl szimpatikus) alternatíva van.
Ezzel szemben vállasból 3 is esik (a 4. varrható), ami egész jó lenne, ha nem szinte mindenkinek a setes kellene a 4-es bonus miatt, így a többi offspec és DE. És persze ott a Theron chest, ami kezdetek óta offspecre megy el, mert a Rhoninhoz és a seteshez képest nem valami szimpi. És akkor ott vannak a spell haste rating-es cuccok, amik még offspecre se nagyon kellenek senkinek.
Offhandből meg 2 db eshet, mindkettő az insták elején. Eddig egyetlen 1 db Akamás esett, azt is én vihettem el, pedig nekem van a legkevesebb dkp-m. Mindenki a Rage-sre vár, vagy ül a dkp-n így Illidant ostromolva. Napestig sorolhatnám még ezeket, de semmi haszna.
Kérdés nálatok is ilyen szélsőségesen szarok a dropok, vagy csak mi vagyunk ilyen nagy igényűek? :)
WoW - Arathor PvE - Reckless Mortals
    Gladia - LvL 80 Nightelf Druid

#2446 Felhasználó inaktív   Manticore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 09:04

Kié lesz az Azzinoth ?:)
Jószágocska - Mage(100)(Arathor - Reckless Mortals)
Csak altjaim vannak..:)
"Now tell me...what's become of my ship?"

#2447 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 10:49

-warri, rigó
-officer
-elegendő dkpval :D

#2448 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 11:07

Nálunk, ha egyáltalán eljutunk addig :D akkor tuti rugóhoz kerül. DPS warrik nem valami aktívak mostanában, ami azért gáz, mert ahogy hallom, Hyjal/BT-ben eléggé erősen kell a melee dps szekció. :(

#2449 Felhasználó inaktív   32karakter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 11:24

Idézet: Etele - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 11:07

Nálunk, ha egyáltalán eljutunk addig :D akkor tuti rugóhoz kerül. DPS warrik nem valami aktívak mostanában, ami azért gáz, mert ahogy hallom, Hyjal/BT-ben eléggé erősen kell a melee dps szekció. :(

szarrátápolt meelee DPS szekciónk van, és.... egy elmebeteg lockunk tudja tartani a lépést az eddigi harcokban :)

#2450 Felhasználó inaktív   TNTmax 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 11:40

Idézet: seby - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 5:43

A progress orientáltság eleve kizárja szerintem azt, hogy mindenkinek meg legyen minden, hisz hamarabb fel kell adni egy instát, mint sem mindenki felöltözzön, köszönhető ez ugye a loot tábláknak és a random generátornak.
...
Kérdés nálatok is ilyen szélsőségesen szarok a dropok, vagy csak mi vagyunk ilyen nagy igényűek? :)

Ez mondjuk igaz, de ahogy elnézem Ti is bőven farmolni fogjátok Hyjal/BT-t mire kijön a Sunwell. :)
...
Nálunk speciel a paladinok nincsenek elkényeztetve tokenekkel, míg mondjuk majdnem az összes warriornak megvan már a full T6 offspecje is... a druidánk is mesés a helyzete (egyetlen druida a guildben jelenleg) múltkor pl Azgalorból 2 druida/x/y token esett, mindkettőt vinni tudta offspecre, mert senkimásnak nem kellett már.

Ugyanakkor pajzsokkal nem kényeztet a rút lútmester, 12 Illidan killből egyszersem esett pajzs (cserébe 3x dobott legendaryt), és a 22 Kazrogal killből is csak 2x esett pajzs.

A paladinokhoz azért hozzátartozik az is hogy minimum 4 de gyakran 5 paladin is megy a raidre, emellett 3 pap, és 3-4 warlock is, szóval erre a tokenre akár 10-12 ember is lehet.

Szerkesztette: TNTmax 2007. 12. 06. 11:43 -kor

If your mind can conceive it, you will achieve it.

#2451 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 12:11

És itt jön be a bidelős rendszer másik hibája.

Azok a classok, amiből sok van jelen egy raiden, ha megfeszülnek se tudnak "olcsón" vinni tokent, míg mondjuk egy olyan token, amire csak páran pályáznak, lószar összegért vihető. És ugye nem csak az 5db T5 kell egy karinak, gyűrű/nyaklánc/trinket/cipő/anyámkínja is, és az a class, akinek kevés a versenytársa, halmozza a dkp-t és mikor arra kerül a sor, hogy mondjuk Illidanos híler mace-re kell bidelni, korlátlan dkp poolból tudja porba alázni a versenytársakat.

Ejj de hosszú lett, remélem érthető mit akartam írni. :D

#2452 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 12:14

Idézet: 32karakter - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 12:24

szarrátápolt meelee DPS szekciónk van, és.... egy elmebeteg lockunk tudja tartani a lépést az eddigi harcokban :)

Lárom megfektettétek Supremust is (grat meg minden :) ), esett a cementsámli álom mace? :D

Szerkesztette: Etele 2007. 12. 06. 12:15 -kor

#2453 Felhasználó inaktív   32karakter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 12:23

Idézet: Etele - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 12:14

Lárom megfektettétek Supremust is (grat meg minden :) ), esett a cementsámli álom mace? :D

nemesett sajna... a váltótársam szabályszerűen ki van rá éhezve meg minden :)

én inkább S3 baltára fenem az agyaram (ugye, ork az baltával ork igazán ;)

ja, igen, és kösz :)

#2454 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 12:29

Idézet: 32karakter - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 12:24

nálunk csapatbuff függő hogy ki oszt ki több dpst, de a lockok kb mindig elől szerepelnek, aoe esetén meg aztán 100% :) gondolom nálatok málék mellett van püfisámán és feral drood is.

ha nálunk elemes sámán jut egy casternek akkor karácsony van, nubkin meg abszolút nincs :)

#2455 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 12:33

Hát ha már balta...

Rising Tide

:D

Én, mint csoffadt marslakó 2x Syphon of the Nathrezim-re gyúrok, sajna odébb van a megszerzésük. :( (Sajna semmilyen +wpn skillt nem kap racialból a draenei...)

#2456 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 12:35

Idézet: DOOMER - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 13:29

...

ha nálunk elemes sámán jut egy casternek akkor karácsony van, nubkin meg abszolút nincs :)

Raidben eddig csak Karazhanban voltam együtt boomkinnel, szóval annyira nem mérvadó a véleményem, de nem vagyok tőle elájulva.

Olyan 5 percig nagyon jó dps-t tol, aztán kábé nullát. (Pedig még sedópap is töltötte vissza a manáját.) Heroicban viszont nagyon jó, mondjuk állandóan lerángatják a tankról a mobot, szóval még nagyobb aggrogyárak mint a cementsámlik...

#2457 Felhasználó inaktív   Jareth 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 12:37

Idézet: Etele - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 13:14

Nem.

BTW annyira ne izguljatok Hyjal és BT miatt, nyugodtan menjetek be komolyabb kulcsolások nélkül is, mert mindkét instában az első három boss körülbelül olyan nehéz, mint Void Reaver. :)

Szerkesztette: Jareth 2007. 12. 06. 12:39 -kor

Tyraan - Artum Inferniti

#2458 Felhasználó inaktív   32karakter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 12:41

Idézet: Jareth - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 12:37

Nem.

BTW annyira ne izguljatok Hyjal és BT miatt, nyugodtan menjetek be komolyabb kulcsolások nélkül is, mert mindkét instában az első három boss körülbelül olyan nehéz, mint Void Reaver. :)

Shade of Akama azért nehéz kicsit.....

#2459 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 12:42

Sajna Kael killnél alapemberek hiányoztak, így nekik most nincs Hyjal kulcsuk, őket mindenképpen fel kell kulcsolni, anélkül nem nagyon tudunk menni tovább.
Ráadásul 2 új ember is volt Kael killen akik viszont még Vashj ölésnél egyszer sem voltak lent, nekik már csak a rend kedvéért is kell Vasalót ölni, hogy nézne már ki hogy Kael item van, Vashj meg nincs? :D

Szerkesztette: Etele 2007. 12. 06. 12:42 -kor

#2460 Felhasználó inaktív   Jareth 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 13:10

Idézet: 32karakter - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 13:41

Shade of Akama azért nehéz kicsit.....

Jelenleg maximum Bug of Akamáról beszélhetünk... :)
Tyraan - Artum Inferniti

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.