Sziasztok!
Újdonsült GTX tulajdonosként akadt pár észrevételem: szeretném kérni hozzáértők véleményét a jelenségről->
Filmek lejátszására eddig mindig az MPC 6.4.9.0 -s verzióját használtam. (Playback-> Output alatt a System Default volt beállítva az előző kártyámmal 7900GT)
Miután beleraktam a gépembe az új kártyát, ezekkel a beállításokkal az alábbi jelenséget tapasztaltam a lejátszott filmek képén:
(a képen az látszik, hogy a képernyő bal felső sarkából jobbalsó sarkáig húzódik egy "határvonal", ami kettéosztja a térfelet, és a baloldali térfélen tökéletesen játszódik le a film, a jobboldali térfelen viszon 1-2 secenként frissül a képtartalom.)
Lefuttattam egy dxdiag-ot hátha segít:
Dxdiag log
Driverekből próbáltam a legfrissebeket, aztán az vidkari driveréből az eggyel korábbival próbáltam ki (100.65_winvista_32bit_international),de továbbra is uggyanaz a jelenség.
MPC-ben lehetőség van ugyebár több 'Directshow video' beállításra, így kipróbáltam az összeset, és egyedül a WMR9(renderless)-el működött. Azonban így mozgalmasabb filmeknél nem érzem olyan simának , néha olyan mintha alacsonyabb FPS-el játszaná a HD filmeket.
Ha találkozott már valaki ilyesmivel, már azt is megköszönöm ha egy linket dob hol nézzek utána, mert per pillanat teljesen tanácstalan vagyok. Elképzelésem nincs arról mire keressek, vagy mivel próbálkozzak.
Köszönök előre is minden segítő szándékú hozzászólást