HWSW Informatikai Kerekasztal: -=NVIDIA GeForce 8800GTX/GTS=- III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

-=NVIDIA GeForce 8800GTX/GTS=- III. G80 Értékeld a témát: -----

#841 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 11. 19:20

Idézet: iljicSke - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 17:00

Olyan fél éve megvan már a VGA, tapasztalataim szerint egy erős VGA - gyenge CPU párossal jobban el lehet játszani mint egy erős CPU - gyenge VGA felállással. Plussz az X2-re váltás 11k-ba volt, ezt biztosan nem tudja überelni a C2D.  :smoker:

Próbáltad a DiRT-öt?

#842 Felhasználó inaktív   Deeptech 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 19:24

Elnézést, hogy belebeszélek, de lehet a videókártya(PNY8800GTX) hibája is, ha a monitorról Bioshock közben leveszi a képet, és a hangot?? vagy ez alaplap?  :confused: monitor??
köszönném a véleményeket, gariztatni ezért gáz az usa-ból rendelt/hozatott hardvert. nem felvágás :) , inkább panasz kicsit... :reklamacio:
Egy szobában nagy csámcsogás-mi az??!
A NÉGY FAL!!!
Az egér világnézetét a macskától való távolsága határozza meg.
Lehet, hogy a Föld egy másik világ pokla?
Go Gunners!!

#843 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 19:24

Idézet: Omega - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 20:20

Próbáltad a DiRT-öt?

Egy maggal igen, szaggatott mint az őrült !  :Đ

De ha mondjuk lenne egy erős C2D-m és hozzá egy 8600GT vagy hasonló akkor nem nagyon lenne olyan játék ami ne szaggatna.
I cry, when Angels deserve to die

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#844 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 19:28

Idézet: arn - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 15:56

ez nagy marhasag

Mi? GTS-t nem próbáltam, abból indulok ki, amikor november végén, decemberben készítettem egy minitesztet az akkori játékokkal. Volt FEAR, NFS, mittomén' már (sajnos nem írtam be fórumba, mert éppen akkor is elment a kedvem a 'ja, hát neked van pénzed' stb. irigy beszólások miatt). Szóval akkor arra jutottam, hogy egy 8800GTX ~2800MHz C2D mellett futja ki magát. Azóta az akkori pont 2,8GHz-nél limites C2Duo-m helyett vagy egy E6600-am, aminek a 3200MHz és 3500MHZ-es tuningja között is észre veszek különbséget. Ez lehet hogy CPU limit, rég nem volt ilyesmi teszt újabb programokkal. Azt látom, hogy pl. DiRT-ben egyel magasabb szűrőt engedhetek meg szaggatás nélkül így.
Én úgy érzem, hogy egy 8800 mellé az AMD már penészes A64-e és X2-je kevés. Mondjuk én AGP-s X1950-et sem vennék/tennék P4 mellé meg s754/s939 AGP, de ez olyan dolog, hogy goto line1 zárójeles rész).
Véleményem szerint a 8800 kategória az nem s939 X2...

#845 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 19:29

Idézet: iljicSke - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 20:24

Egy maggal igen, szaggatott mint az őrült !  :Đ

De ha mondjuk lenne egy erős C2D-m és hozzá egy 8600GT vagy hasonló akkor nem nagyon lenne olyan játék ami ne szaggatna.

Ezt nem tudom megmondani, fogalmam sincs 8600-ról, nem próbáltam. Csak azt mondom, el lehet okoskodni a rendszeredet egy C2D-ra nem túl drágán. Oda a tuning, és a különbség nem lenne jelentéktelen.

#846 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 19:34

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 18:13

Lehet, de a deszka és proci csere biztos nem 11e Ft-ba került. :)

Röhögsz, de meg lehet csinálni. :) Emlékszem, amikor az AGP-s X850XTPE-met hírdettem anno ~100k körüli áron. Egy emberke hív, mondja mit akar, kérdezget. Láttam, szeretne képben lenne, nem buta. Akkor beszéltünk vagy 15 percet, elmondtam hogy a cuccát hol mennyiért adhatja el, és hol mennyiért vehet erősebb PCI-E konfigot kb. 20k ráfizetéssel. Hálás volt. :Đ
Végül a kártyámat is eladtam egy olyan emberkének, aki tisztában volt vele, hogy drágább az AGP-s kártya amit vesz, mint egy jobb PCI-E-s, de direkt nem akart rendszert cserélni.

Na, ez tényleg mást tészta.

Az tény, hogy 8800 egy C2D rendszer alatt jobban kifutja magát, vagyis kifut(hat)ja magát.
Ennyit akartam mondani.

#847 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 19:35

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 20:07

Köszönöm szépen a linket! :respect:

#848 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 21:05

Idézet: Omega - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 20:34

Az tény, hogy 8800 egy C2D rendszer alatt jobban kifutja magát, vagyis kifut(hat)ja magát.
Ennyit akartam mondani.

Ezt nem is állt szándékomban vitatni !

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#849 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 21:18

Tudom, csak írtad, hogy sima A64 mellé vetted a 8800-at... Erre Marking, hogy 8800-t venni nem c2d mellé egyelőre értelmetlen. Én meg igazat adtam neki. Tudod, olyan ez, mint egy 80LE-s ótó, amibe belekúrnak egy 135LE-s motort, erőátvitelről, hajtásláncról meg nem gondoskodnak. Jobb az ótó'? Jobb... de.

#850 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 21:55

Idézet: Omega - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 20:35

Köszönöm szépen a linket! :respect:

A többivel sem játszottál? :D
Eddig 3 pályát :think:  csináltam meg, de kezdek visszarázódni ebbe a lopakodós/sunnyogós szerepbe. Marha élvezetes tud lenni. Néha értelmetlenül túl vannak bonyolítva a dolgok, amin felhúzom magam, de végül a játékélmény kárpótol.
Ha esetleg kellene végigjáttszás, arra tudok linket adni, magyarosítás nem készült hozzá eddig. ;)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#851 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 01:51

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. szept. 9., vasárnap - 20:44

sziasztok. aziránt érdeklődök, hogy tesztelte-e valaki az eVGA e8800GTS működését 30"-os LCDn (2560x1600) szerzői jogtiprott tartalom (hdcp) esetére. megy-nem megy?
köszi...

valaki erre esetleg?  :cool:
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#852 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 02:04

Kép

- Where are we going?
- Let's go find out.

#853 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 05:58

Ha már a CMR DIRT szóba került: aki megmondja, hogy verseny alatt miért csak egy nagy fehérséget látok ami feketeségbe megy át + az indító lámpát (pedig a menü teljesen ok), az kap egy bocicsokipapírt  :Đ

Szerkesztette: GAI 2007. 09. 12. 05:58 -kor

"Two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians." (Isaac Asimov)

#854 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 06:08

Idézet: Omega - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 20:28

Mi? GTS-t nem próbáltam, abból indulok ki, amikor november végén, decemberben készítettem egy minitesztet az akkori játékokkal. Volt FEAR, NFS, mittomén' már (sajnos nem írtam be fórumba, mert éppen akkor is elment a kedvem a 'ja, hát neked van pénzed' stb. irigy beszólások miatt). Szóval akkor arra jutottam, hogy egy 8800GTX ~2800MHz C2D mellett futja ki magát. Azóta az akkori pont 2,8GHz-nél limites C2Duo-m helyett vagy egy E6600-am, aminek a 3200MHz és 3500MHZ-es tuningja között is észre veszek különbséget. Ez lehet hogy CPU limit, rég nem volt ilyesmi teszt újabb programokkal. Azt látom, hogy pl. DiRT-ben egyel magasabb szűrőt engedhetek meg szaggatás nélkül így.
Én úgy érzem, hogy egy 8800 mellé az AMD már penészes A64-e és X2-je kevés. Mondjuk én AGP-s X1950-et sem vennék/tennék P4 mellé meg s754/s939 AGP, de ez olyan dolog, hogy goto line1 zárójeles rész).
Véleményem szerint a 8800 kategória az nem s939 X2...

hihetetlen, hogy milyen sarkosan latjatok a vilagot... gyorsabb coreral, de nem az van, hogy az egyikkel minden orom es a kacagas a masikkal meg szarul fut minden es jatszhatatlan.

plane olyan felbontasban, ahol az ujabb jatekoknal mar siman beleutkozunk a kartyalimitbe. igy a ket tunginolt rendszer kozott egyre kisebb a kulonbseg. nezd meg pl egy gts320al a difit nagyobb felbontasban.

neked meg vmi hetedik erzeked van, hogy kevesebb mint 10% difit "erzekelsz"... ami akkor 10%, ha 100%ban a proci orajele szamit.

#855 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 06:11

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 18:13

Lehet, de a deszka és proci csere biztos nem 11e Ft-ba került. :)

nekem 2.8on x2vel is megcsinalja ezt. akkor mi van?  :Đ

par szaz pont plusz van a 2m keses verzional is hasonlo orajelen. az 1masnal lehet ennyi se.

Szerkesztette: arn 2007. 09. 12. 06:11 -kor

#856 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 08:46

A beyond fórumán írták, hogy a köv. nVidia driverben javítják a 8800GTX és Ultra Texture leak hibáját. :respect:
A 8800GTS-eknél még mindig nincs tapasz, páran valószínűsítik, hogy nem is lesz megoldás a problémára. :down:
Szösszenetek és egyéb dolgok: katt

#857 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 08:57

ilyen szempontbol miert mas a ket kartya?  :confused:

ugyanazok a gpuk kerulnek ra, mint a gtx/ultrara kiherelve.

#858 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 09:10

Gondolom két dolog is okozza a Texture leak problémát.
Az egyik a nagysávszélességű Crossbar vezérlő lehet. Igazából ilyen vezérlést nem szokás 6 csatornára készíteni (ugye 6x64bit=384bit), hibák keletkezhetnek a működtetésben. Ezt javították most.
A másik probléma a 8800GTS erősen asszimetrikus megvágása. Ez lehet a fő baj ami miatt a GTX és Ultrához képest hamarabb előjön a hiba. Ha ki is javították a vezérléstől származó problémát a vágás miatti még minden fennáll.
Többen gyanították már az elején a beyond-on, hogy a GTS-ek teljes javításához hardveres beavatkozás kell. Az eladott mennyiséget figyelembe véve erre nem hiszem, hogy lesz lehetőség. Ha pedig tényleg nem lesz javítás, akkor a G92 szerepe is felértékelődik. Ki kell vonni a piacról a 8800GTS-t amíg nem jönnek meg azok a játékok ahol ténylegesen érezhető a Frame drop.
Szösszenetek és egyéb dolgok: katt

#859 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 09:20

Idézet: Abu85 - Dátum: 2007. szept. 12., szerda - 10:10

Gondolom két dolog is okozza a Texture leak problémát.
Az egyik a nagysávszélességű Crossbar vezérlő lehet. Igazából ilyen vezérlést nem szokás 6 csatornára készíteni (ugye 6x64bit=384bit), hibák keletkezhetnek a működtetésben. Ezt javították most.
A másik probléma a 8800GTS erősen asszimetrikus megvágása. Ez lehet a fő baj ami miatt a GTX és Ultrához képest hamarabb előjön a hiba. Ha ki is javították a vezérléstől származó problémát a vágás miatti még minden fennáll.
Többen gyanították már az elején a beyond-on, hogy a GTS-ek teljes javításához hardveres beavatkozás kell. Az eladott mennyiséget figyelembe véve erre nem hiszem, hogy lesz lehetőség. Ha pedig tényleg nem lesz javítás, akkor a G92 szerepe is felértékelődik. Ki kell vonni a piacról a 8800GTS-t amíg nem jönnek meg azok a játékok ahol ténylegesen érezhető a Frame drop.

Két napja van beta driva ami javitja leaket, és elvileg nem csak GTX/Ultra-n.  :Đ
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#860 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 09:24

Idézet: arn - Dátum: 2007. szept. 12., szerda - 7:08

hihetetlen, hogy milyen sarkosan latjatok a vilagot... gyorsabb coreral, de nem az van, hogy az egyikkel minden orom es a kacagas a masikkal meg szarul fut minden es jatszhatatlan.

:up:

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

Téma megosztása:

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44