HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás és közlekedésbiztonság. IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás és közlekedésbiztonság. IV. Megelőzés, morál, jogi esetek, stb. Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 13. 01:08

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 23:35

Kenyerespéldád nem jó, mert elviszed a kenyeret, és az a szolgáltatás / termék amiért fizetsz, a vaj csak felár lenne. Parkolásnál meg mint mondtam nem jár semmiféle szolgáltatás.

Érdekes lenne ha lezárnák a várost, te biztos nagyon örülnél neki. Aztán majd ha jön a mentő valamelyik rokonodért akkor majd szólnak,hogy menjen ki a belváros határába,mert nem jöhetnek tovább, mi? Meg majd kijársz kenyérért a város szélére, mi? Gondolkozzál mielőtt ilyet irsz és ne csak a sok személyautóból indulj ki.
Nem a 2-300 forintot sajnálom, hanem azt,hogy olyna dologért kérik el amiért semmit se kapok cserébe, ráadásul jár nekem, mert itt  élek ezen a bolygón és jogom van annyi helyet elfoglalni amekkora talpam/autóm/biciklim.

Megint nem gondolkozol.
MKJ jármű ott és akkor áll meg, ahol és amikor akar. Ha nincs parkolóhely, akkor az út közepén. Tökmindegy.

De gondolom, jól esett kicsit bunkulni debaj-jal.
Gondolkoztál már ma?

#122 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 01:10

...ráadásul jár nekem, mert itt  élek ezen a bolygón és jogom van annyi helyet elfoglalni amekkora talpam/autóm/biciklim.

Ehh na...

Jogok akkor járnak, ha a kötelességek rendben megvoltak.
Nem fordítva!!!

Így csak a szád jár...

Szerkesztette: *Macika* 2007. 07. 13. 01:10 -kor

Gondolkoztál már ma?

#123 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 07:04

Aztán majd ha jön a mentő valamelyik rokonodért akkor majd szólnak,hogy menjen ki a belváros határába,mert nem jöhetnek tovább, mi?

Miért akarsz terelni? Ki beszélt mentőről? Megkülönböztető jelzéssel az oda megy, ahova akar.

Idézet

Meg majd kijársz kenyérért a város szélére, mi?

Közért majd' minden utcában van, hálistennek lábam is van még, nem csak négy keréken lehet boltba menni. Ha nagyobb/több cucc kell, akkor meg igen, kijárok, de ez ma sincs másként. Tudom, nagy divat a vécére is kocsival megyek hozzáállás, de az ilyen ne visítson a magas benzinár, parkolási költség, anyámkínja miatt, tudna ő spórolni, csak nem akarózik neki.

Idézet

Gondolkozzál mielőtt ilyet irsz és ne csak a sok személyautóból indulj ki.

Miért ne? Ja, bocs, tényleg abból van a legkevesebb Budapesten, számuk eltörpül a kamionok, buszok hordái mellett.

Idézet

mert itt  élek ezen a bolygón és jogom van annyi helyet elfoglalni amekkora talpam/autóm/biciklim.

Igen, éppúgy, mint bárki másnak. Ha elfogy a hely, akkor elfogyott, ilyen ez a köztulajdon. Máshol is úgy megy, hogy amire nagy a kereslet de kicsi a kínálat, akkor azt valahogy kordában kell tartani, mielőtt végképp hiánycikk lesz. Csavarhúzóból meg lehet duplázni a termelést, parkolóhelynél már más megoldást kell keresni. Ha van tipped arra, hogyan lehet a parkolási díjon és a behajtani tilos táblán kívül "leszabályozni" egy zsúfolt belváros forgalmát, jelentkezz a legközelebbi polgármesteri hivatalban, már több száz éve rád várnak.

Idézet

Elhiszed, hogy amióta megvan az autó(5éve), az összes létező költség ami hozzá kapcsolódik (vételár+biztositás+müszaki+zk+tuning+gumi+benzin+parkolási kötlség+szerszámok+alkatrészek +minden az uatolsó csavarig és tisztitó áplófolyadékig) meg sem közelíti más mai autónak _csak_a_vételárát_ ?

És ez hogy is jön a témához? Én nem látok összefüggést, aközött, hogy valamibe ölöd a pénzt, bármennyit is, közben meg párszáz forinttól összeomlik a családi kassza, meg aközött, hogy mennyibe kerül egy új kocsi. Miért nem spórolsz mondjuk a tuningon? Arra még annyira sincs szükség, mint belvárosi parkolóhelyre. Ja, bocs, parkolócetlikkel nem lehet felvágni a haverok előtt, ezt is benéztem.

#124 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 07:46

Idézet: *Macika* - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 2:10

Ehh na...

Jogok akkor járnak, ha a kötelességek rendben megvoltak.
Nem fordítva!!!

Így csak a szád jár...

Igaz, épp ezért azonnal fizetek a parkolásért, ahogy megépítették nekem a parkolót a saját költségükön. Egy perccel sem később.
A meglévőket az én adómbol is építették régen, tehát ott már teljesítettem a kötelességemet.

#125 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 08:35

Idézet: Mikeee - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 8:46

Igaz, épp ezért azonnal fizetek a parkolásért, ahogy megépítették nekem a parkolót a saját költségükön. Egy perccel sem később.
A meglévőket az én adómbol is építették régen, tehát ott már teljesítettem a kötelességemet.

A meglévőket is fent kell tartani az is pénzbe kerül, folyamatosan... ahogy az autódat is karban kell tartani.

Szerkesztette: Harlequin 2007. 07. 13. 08:36 -kor

"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#126 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 08:45

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 22:40

Miazhogy kár lötyögtetni? Most igazam van vagy igazam van?  :Đ
Gépjárműadót fizetek, bár asszem eddig súlyadó volt a neve, idéntől meg teljesítményadó, a gépjárműadó meg akkor van ha külföldről hozol be kocsit. Ja de már azt is regisztrációs adónak hivják. Most melyikre gondolsz? Amúgy meg fizetem, mert bízom benne, hogy abból a pénzből mégha kevés is, de visszajut az útépítésekbe stb. Adót is fizetek mert enélkül nem müködne az állam. Mégha szarul is működik,de ha nem fizetne senki akkor ennyire se működne.
Ráadásul az az államnak megy, amit elvileg visszaforgatnak nekünk lakosságnak ilyen-olyan útonmódon. A parkolócég meg mit csinál a pénzből ami nekünk jó? Semmit.

Jajj, nem kell nekem a kamu, ne nézz hülyének légy szíves. Azért fizetsz gj.adót, mert különban kivonják a forgalomból a verdádat és a köztartozás miatt sehol nem kapsz hitelt, mert 100 évre feltesznek a BAR listára. Ha nem lenne következménye, vagy ki tudnád játszani, gj.adót sem fizetnél.

#127 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 08:46

Idézet: *Macika* - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 1:46

Szerinted a Nyugati rendőrörs szolgálati autói hol várakozzanak???

járdán - a helyes válasz?

----

erről jut eszembe  :D

Keleti előtt is fent álltak a taxik a járdán, van festve fehér vonal, amit régebben alakítottak ki

2-3 hete 8 rendőr kiszállt, külső sávot lefogták és ment a huzavona

taxisok azt mondták, h ott a fehér vonal, rendőrök viszontválaszban azt mondták, h azt a taxisok festették fel  :Đ

azóta az A6 Avant elakadásjelző háromszöggel várja az autómentőt ... vagy a kunstschaftokat
Ciciman is on borda

#128 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 08:59

Idézet: fram - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 9:46

járdán - a helyes válasz?

----

erről jut eszembe  :D

Keleti előtt is fent álltak a taxik a járdán, van festve fehér vonal, amit régebben alakítottak ki

2-3 hete 8 rendőr kiszállt, külső sávot lefogták és ment a huzavona

taxisok azt mondták, h ott a fehér vonal, rendőrök viszontválaszban azt mondták, h azt a taxisok festették fel  :Đ

azóta az A6 Avant elakadásjelző háromszöggel várja az autómentőt ... vagy a kunstschaftokat

Miért nem vitetik el a rendőrök az "elromlott" járműveket? Aztán nem sok vita lenne mert egyből megjavulnának a taxik. :D  Azért mert valaki taxis rá is ugyanazok a szabályok vonatkoznak.
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#129 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 08:59

Idézet

Kísérlet: 400 közlekedési táblát letakartak Kismartonban

A 800 közlekedési táblából kísérletképpen csaknem 400-at letakartak a burgenlandi Kismartonban - írja a Kisalföld. Az osztrák autóklub, valamint a városvezetés szerint minden második tábla feleslegesen van kinn - a túl sok vizuális információ inkább elvonja és megosztja a járművezetők figyelmét, minthogy biztonságosabbá tenné a közlekedést.

A kísérleti program teljes sikerrel járt, ezért már tervezik a 400 tábla végleges megszüntetését.

Magyarországon egyelőre nem vizsgálják annak lehetőségét, hogyan lehetne csökkenteni a jelzőtáblák számát, ám ha a kísérletnek kimutatható eredménye lesz Ausztriában, akkor felveszik a kapcsolatot az osztrák kollégákkal - áll a Kisalföldben.

FH

#130 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 09:04

Idézet: komi28 - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 9:59

Azért mert valaki taxis rá is ugyanazok a szabályok vonatkoznak.

... mint például a Nyugatinál - szintén a járdán - parkoló rendőrökre?

Macika kérdése ugyanolyan joggal és alappal feltehető:

Szerinted a Keletinél ügyfelet szerezni kívánó taxisok autói hol várakozzanak ???

Szerkesztette: fram 2007. 07. 13. 09:04 -kor

Ciciman is on borda

#131 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 09:05

Idézet: Harlequin - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 9:35

A meglévőket is fent kell tartani az is pénzbe kerül, folyamatosan... ahogy az autódat is karban kell tartani.

Igen ezért fizetjük az adókat (teljesítmény, benzin jövedéki stb) hogy a közutakat és parkolókat továbbra is fenn lehessen tartani. 

#132 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 09:17

Idézet: fram - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 10:04

... mint például a Nyugatinál - szintén a járdán - parkoló rendőrökre?

Macika kérdése ugyanolyan joggal és alappal feltehető:

Szerinted a Keletinél ügyfelet szerezni kívánó taxisok autói hol várakozzanak ???

Rendőrökre is ugyanaz vonatkozik mint másra, de ha a közérdekében teszik (azért, hogy időben eltudjanak indulni egy balasethez, rabláshoz stb), hogy ott parkolnak akkor tegyék. Zavar, de értem-értünk teszik, még mindíg jobb mintha az utat zárnák el a közlekedőktől.
Keletinél nagyon régen jártam, nem tudom ott van-e egyáltalán hivatalosan kijelölt taxis droszt? Ha igen akkor miért nem azt használják? Az sem megoldás, hogy páran leállnak oda mert úgy gondolják az jár nekik.
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#133 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 09:19

Idézet: Harlequin - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 9:35

Súlyadó, azaz teljesítményadó... benzin magas adóval. :)

#134 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 09:27

Idézet: debaj - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 8:04

Közért majd' minden utcában van, hálistennek lábam is van még, nem csak négy keréken lehet boltba menni. Ha nagyobb/több cucc kell, akkor meg igen, kijárok, de ez ma sincs másként. Tudom, nagy divat a vécére is kocsival megyek hozzáállás, de az ilyen ne visítson a magas benzinár, parkolási költség, anyámkínja miatt, tudna ő spórolni, csak nem akarózik neki.

Aztán a behajtási övezeten belül vagy megszűnnek, vagy kifizetik az összes beszállító behajtási hozzájárulását, vagy a beszállítók árat emelnek.
Így is, úgy is a vevő szívja meg az áremelést, vagy a boltbezárást.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#135 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 09:34

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 22:50

Érdekes módon az a 20-25% egyből meg tudta oldani máshogy.

Az irodai seggnövesztő, vagy az esztergányos nem cipeli magával a munkáját nap mint nap.
Az uzsonnástáskát elbírja a bringa, vagy a busz.
Az a 75% nem kevés, gyaníthatóan nem  mind szobafestő, villanyszerelő, élelmiszerszállító, bútorszállító, ételfutár, hűtő-, mosógépszerelő, vízvezetékszerelő... stb. De lehet, hogy mégis.
Mert ezeket a foglalkozásokat nem lehet biciklivel megoldani, de tömegközlekedéssel sem.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#136 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 09:35

Idézet: komi28 - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 10:17

Keletinél nagyon régen jártam, nem tudom ott van-e egyáltalán hivatalosan kijelölt taxis droszt? Ha igen akkor miért nem azt használják? Az sem megoldás, hogy páran leállnak oda mert úgy gondolják az jár nekik.

Keletinél 2 oldalkijáratnál van droszt
jelenleg a Kerepesi oldalon a 161es indul a drosztról, a taxik be sem hajthatnak arra a részre (metrópótlók szabadabb mozgása miatt), a parkoló részben van 6-8 ideiglenesen kialakított taxihely (tábla köbö semmi, legalábbis nekem kutatás után sikerült felfedeznem (másnap) , h jéé, mégis van ezen az oldalon taxis droszt)
Thököly oldalon droszt megvan, csak éppen az oldalkijárat van lezárva  :D arrébb van egy szűk, sötét folyosó, amin keresztül ki lehet jutni a taxikhoz, gyorskifőzde, büfé van ott, késdobáló hangulat, késdobálóba illő emberekkel
normális biztonságérzetet megkövetelő emberek arra nem mennek be :Đ

marad a főbejárat/kijárat, ahol az ominózus (szabálytalan) járdán parkolás megvalósul
mint mondtam, fel van festve fehér vonal (még most is), nem a taxisok festették oda, de a parkolást járdán megengedő tábla már hiányzik

ugye abban egyetértesz velem, ha a közérdek megkívánja, rendőrök csak el tudják valahogy intézni, h legálisan kijelöljenek (felfessenek) nekik (mármint a rendőröknek a Nyugatinál) x db parkolóhelyet
én ezt nem látom kivitelezhetetlen és jujjdecsúnya dolognak

de addig csak erőből állnak ott és a közérdek pusztán takaródzás

Szerkesztette: fram 2007. 07. 13. 09:39 -kor

Ciciman is on borda

#137 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 07. 13. 09:42

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 10:34

Mert ezeket a foglalkozásokat nem lehet biciklivel megoldani, de tömegközlekedéssel sem.

Másrészt meg sosem tudni, rólam is sokan azt hiszik, hogy mert informatikus, akkor cipelem a billentyűzetet, amit egész nap nyomkodni kell...
Make love not Wor.

#138 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 09:43

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 23:29

Kár lötyögtetni. Most mondd meg őszintén, miért fizetsz gépjárműadót? Nem kapsz érte semmit cserébe és genyóság is. Hmmm?

De kapok. Ha a kerületben bejelentett lakos, és gépjárműtulajdonos vagyok, akkor kedvezményesen parkolhatok matrica ellenében.
Pedig anno azért szedték, mert "nyomja az utat" az álló autó.
Bizonyos helyeken ez lényegtelen, mert garázsban áll a kocsi, amiért pluszban fizetrsz, "mer' gazdag vagy".
De ha a viszonylag jómódú szülőkkel megáldott egyetemista albérletben lakik, és kocsit tart, akkor csak fizetheti a parkolást amíg bírja.
Mint az iparosok, akik egy nap több helyen is megfordulnak.
Aki akkor is kénytelen bedobni a két órát, ha csak fél óra alatt végez, mert nem látja előre.
Az "ötperces munka" viszont órákig eltart.

#139 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 09:46

lassan eljutunk oda, h egy kiszálláshoz tényleg ki kell majd szállni ...
Ciciman is on borda

#140 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 09:56

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 9:42

Másrészt meg sosem tudni, rólam is sokan azt hiszik, hogy mert informatikus, akkor cipelem a billentyűzetet, amit egész nap nyomkodni kell...

Mér' nem? :D

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.