Idézet: *Macika* - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 23:27
Le is írod, hogy SENKItől nem hallottál még konkrétumokat, de ettől még BIZTOSAN létezhet.
Helyszíni bírság???
Hol élsz?
Előre nyomott csekket kell gyártsanak, MINDEN autóvezető tudja már, hogy készpénzt NEM fogadhat el rendőr.
Mit érne álrendőrkém egy csekkel? Gondolod, hogy nyomtat magának saját bankszámlára szóló csekket?
Ha meg az autós valóban szabálytalankodott és van annyiora vadparaszt, hogy zsebbe akar fizetni annak, aki szóvá teszi neki a szabálytalanságát, az meg fizessen, kétszer annyit is!
Szerinted mi ér azzal, hogy megtudja, hogy hogyan hívnak Téged? Gondolod, hogy kíváncsiak, nem egyezik-e véletlenül az édesanyátok keresztneve? Vagy véletlenül nem épp egy utcában laktok?
EZÉRT kint állnának többen HAMIS egyenruhában, kockáztatva, hogy egy elhaladó rendőrautó lebuktassa őket???
Tényleg, Te hogyan gondolod, hogyan lenne lehetséges az álrendőrök általi közúti igazoltatás, jármű-megállítás, stb.???
Nem hiszem el, hogy ennyire befolyásolhatóak, ennyire nem gondolkoznak az információra fogékony, fórumozó topictársak...
Először is, nincsenek előítéleteim! Vagyis nagyon is vannak, de nem a rendőrökkel szemben. Eddig kevés alkolommal volt dolgom velük (talán 4x vagy 5x igazoltatták olyan autót a rendőrök, amiben én is utaztam), de mindig udvariasak, kedvesek voltak.

Azt írtam, hogy bár nem hallottam ilyen esetet (mármint, hogy álrendőrök "igazoltattak" volna valakit), és ennek az esélyét is csekélynek tartom, de nem elképzelhetetlen.
A fene se tudja, mit csinálhatnak az adatimmal, de azért ha lehet, megtartom őket magamnak.
Hmm, akkor utazzanak nagyban, s ne egy kis pénzt akarjanak lenyúlni, hanem mindjárt a kocsimat! Olyat már elég sokat lehetett hallani, hogy autós gyanútlanul megállt felvenni egy "stoppost", vagy segíteni egy "lerobbant" autósnak, majd pár rosszarcú bepattant a kocsiba, s már el is szeleltek vele. Itt a topicban is említett valaki hasonló esetet.
Míg a fenti esetekben az ember jóhiszeműségét használták ki, addig egy álrendőrnek kvázi kötelezően megállnak. (Hangsúlyozom, hogy nem tartom valószínűnek, pusztán csak előfordulhatónak. - ejj, de szép szó

Mindjárt meg is van a gyanú, amiért - úgy érzem joggal - várhatom el a másik féltől, hogy igazolja magát. De nem csak a rendőrtől, hanem pl a vízóraleolvasótól vagy a díjbeszedőtől is elvárnám.
Lényeg a lényeg, hogy miért ne kérhetném - bármilyen okból kifolyólag; mondjuk mert gyanakvó vagyok -, hogy igazolja magát (azt, hogy valóban rendőr és semmi mást!) az a személy, aki engem igazoltatni készül? Feltéve, ha az intézkedés előtt nem kell neki kötelezően felmutatni valami jelvényt, vagy egyéb azonosítót.