HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás és közlekedésbiztonság. IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás és közlekedésbiztonság. IV. Megelőzés, morál, jogi esetek, stb. Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 13. 23:41

Idézet: *Macika* - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 23:27

A nyilvánvaló előítéleteden kívül mi mondatja ezt még Veled?

Le is írod, hogy SENKItől nem hallottál még konkrétumokat, de ettől még BIZTOSAN létezhet.

Helyszíni bírság???
Hol élsz?
Előre nyomott csekket kell gyártsanak, MINDEN autóvezető tudja már, hogy készpénzt NEM fogadhat el rendőr.
Mit érne álrendőrkém egy csekkel? Gondolod, hogy nyomtat magának saját bankszámlára szóló csekket?
Ha meg az autós valóban szabálytalankodott és van annyiora vadparaszt, hogy zsebbe akar fizetni annak, aki szóvá teszi neki a szabálytalanságát, az meg fizessen, kétszer annyit is!

Szerinted mi ér azzal, hogy megtudja, hogy hogyan hívnak Téged? Gondolod, hogy kíváncsiak, nem egyezik-e véletlenül az édesanyátok keresztneve? Vagy véletlenül nem épp egy utcában laktok?
EZÉRT kint állnának többen HAMIS egyenruhában, kockáztatva, hogy egy elhaladó rendőrautó lebuktassa őket???

Tényleg, Te hogyan gondolod, hogyan lenne lehetséges az álrendőrök általi közúti igazoltatás, jármű-megállítás, stb.???

Nem hiszem el, hogy ennyire befolyásolhatóak, ennyire nem gondolkoznak az információra fogékony, fórumozó topictársak...

Először is, nincsenek előítéleteim! Vagyis nagyon is vannak, de nem a rendőrökkel szemben. Eddig kevés alkolommal volt dolgom velük (talán 4x vagy 5x igazoltatták olyan autót a rendőrök, amiben én is utaztam), de mindig udvariasak, kedvesek voltak. :up:

Azt írtam, hogy bár nem hallottam ilyen esetet (mármint, hogy álrendőrök "igazoltattak" volna valakit), és ennek az esélyét is csekélynek tartom, de nem elképzelhetetlen.

A fene se tudja, mit csinálhatnak az adatimmal, de azért ha lehet, megtartom őket magamnak.

Hmm, akkor utazzanak nagyban, s ne egy kis pénzt akarjanak lenyúlni, hanem mindjárt a kocsimat! Olyat már elég sokat lehetett hallani, hogy autós gyanútlanul megállt felvenni egy "stoppost", vagy segíteni egy "lerobbant" autósnak, majd pár rosszarcú bepattant a kocsiba, s már el is szeleltek vele. Itt a topicban is említett valaki hasonló esetet.
Míg a fenti esetekben az ember jóhiszeműségét használták ki, addig egy álrendőrnek kvázi kötelezően megállnak. (Hangsúlyozom, hogy nem tartom valószínűnek, pusztán csak előfordulhatónak. - ejj, de szép szó :D )
Mindjárt meg is van a gyanú, amiért - úgy érzem joggal - várhatom el a másik féltől, hogy igazolja magát. De nem csak a rendőrtől, hanem pl a vízóraleolvasótól vagy a díjbeszedőtől is elvárnám.

Lényeg a lényeg, hogy miért ne kérhetném - bármilyen okból kifolyólag; mondjuk mert gyanakvó vagyok -, hogy igazolja magát (azt, hogy valóban rendőr és semmi mást!) az a személy, aki engem igazoltatni készül? Feltéve, ha az intézkedés előtt nem kell neki kötelezően felmutatni valami jelvényt, vagy egyéb azonosítót.
<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#162 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 14. 00:04

Egy időben rendszeresen vámolták a diszkósokat az álrendőrök, egyszerű fehér astrában, sima bőrdzsekiben még ismerősöm is lehúzott pár arcot, egészen addig amíg megérkeztek az igazi rendőrök. Kapott pár taslit, elvették a bőrdzsekit, meg a begyűjtött pénzt, és elzavarták. Ez_megtörtént_eset.

Szerk: ismerősömnek egyszeri alkalom volt.

Szerkesztette: JonesC 2007. 07. 14. 00:05 -kor

world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#163 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 14. 00:20

Idézet: JonesC - Dátum: 2007. júl. 14., szombat - 1:04

Egy időben rendszeresen vámolták a diszkósokat az álrendőrök, egyszerű fehér astrában, sima bőrdzsekiben még ismerősöm is lehúzott pár arcot, egészen addig amíg megérkeztek az igazi rendőrök. Kapott pár taslit, elvették a bőrdzsekit, meg a begyűjtött pénzt, és elzavarták. Ez_megtörtént_eset.

Szerk: ismerősömnek egyszeri alkalom volt.

Talán elkerülte a figyelmedet, hogy KÖZTERÜLETEN történő MEGÁLLÍTÁST, majd IGAZOLTATÁST írtam!
Tudod, azért, mert a vita a képviselő 'úr' f.szságából indult ki.

Ha visszaolvasol, NEM azt írtam, hogy sehol sincsenek álrendőrök, hanem azt, hogy ebben a műfajban (kiállok harmadmagammal, megállítok autókat, elkérem/elolvasgatom az iratokat mert az jó nekem) NINCSENEK, mivel teljesen értelmetlen.

Amit leírtál, az anyagi haszonszerzésre ment ki.

De az, hogy valaki elolvasgat pár igazolványt, abból milyen anyagi hasznot lehetne húzni?
Másnap a munkahelyen elmondhatja, hogy volt a kezében Kovács 24 János személyi igazolványa, lakcímkártyája és jogosítványa, sőt még az autójának a zöldkártyája is? És akkor onnantól ő a f.szajános a többiek szemében?
Ugyan...
Gondolkoztál már ma?

#164 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 14. 00:46

Idézet: _DooM_ - Dátum: 2007. júl. 14., szombat - 0:41

1. Hmm, akkor utazzanak nagyban, s ne egy kis pénzt akarjanak lenyúlni, hanem mindjárt a kocsimat! Olyat már elég sokat lehetett hallani, hogy autós gyanútlanul megállt felvenni egy "stoppost", vagy segíteni egy "lerobbant" autósnak, majd pár rosszarcú bepattant a kocsiba, s már el is szeleltek vele. Itt a topicban is említett valaki hasonló esetet.

2. Míg a fenti esetekben az ember jóhiszeműségét használták ki, addig egy álrendőrnek kvázi kötelezően megállnak. (Hangsúlyozom, hogy nem tartom valószínűnek, pusztán csak előfordulhatónak. - ejj, de szép szó :D )

3. Mindjárt meg is van a gyanú, amiért - úgy érzem joggal - várhatom el a másik féltől, hogy igazolja magát. De nem csak a rendőrtől, hanem pl a vízóraleolvasótól vagy a díjbeszedőtől is elvárnám.

Lényeg a lényeg, hogy miért ne kérhetném - bármilyen okból kifolyólag; mondjuk mert gyanakvó vagyok -, hogy igazolja magát (azt, hogy valóban rendőr és semmi mást!) az a személy, aki engem igazoltatni készül? Feltéve, ha az intézkedés előtt nem kell neki kötelezően felmutatni valami jelvényt, vagy egyéb azonosítót.

1. Igen, de azok nem álrendőrök voltak, sőt még cska nem is akartak hivatalos közegnek látszani a lekisebb mértékben sem. Sima bűnözők voltak. Abból is a sunyiköcsög alfajból.

2. Nézd, olyan sok minden előfordulható dolog van a világban (tényleg szép szó ;)), de muszáj emiatt butaságokat kitalálni? Amit nem tudsz kézzel foghatóan tagadni, bizonyítani az ellenkezőjét, az megtörténhet. Tehát akkor jobb félni tőle.

3. Nem. Joggal AZUTÁN kérheted meg, hogy igazolja magát (pontosabban mondja meg a nevét, jelvényszámát, rendfokozatát és a szolgálati helyét), miután befejezte az intézkedést veled szemben.
Azt hittem, elolvastad a hatályos jogszabályt, amit belinkeltem. Így aztán, ha az Általad kitaláltakat tartod jogszabálynak, akkor nagyon elvitatkozgatunk egymás mellett...
Lassan ott leszünk, hogy magánterületen igazoltatási jogkört fognak követelni az emberek... :)

Tehát a rendőrt elsősorban az egyenruhája és a megfelelő azonosítói igazolják. Amennyiben a hivatalos formaruhát viseli, (a szokásos sallangokkal, mint pl. a névtábla, a jelvényszámot is tartalmazó jelvény) akkor ez elegendő, csak UTÓLAG kérheted a nevezett adatokat.
Amennyiben civilben van, akkor KÖTELES ELŐRE igazolni magát, KIVÉVE(!) ha a helyzet úgy hozza, hogy az inkognitó megőrzése az eljárás eredményessége szempontjából indokolt.

Egyébként nem is régen volt egy esetünk, talán a VII. Klauzál utcában. Feltörtek egy sötét helyen álló Suzukit. Szépen benyomták az ablakát, szanaszét robbant az üveg, szépen látszott, hogy lyukas. Nosza, beszóltunk a kapitányságra. Rendőrrel voltunk (2 fő polgárőr, 1 fő rendőr, civil autóval). A rendőr lent maradt a parancsnak megfelelően a járművet biztosítani, mi meg felmentünk szólni a tulajnak.
Szerencsétlen hölgy egyedülálló volt, meg is értem a bizalmatlanságát, még a tenyérnyi méretű kukucskáló-ablakot is csak 1 centire nyitotta ki, úgy beszélt velünk. Természetesen nem hitte el nekünk a dolgot, azt hitte valamit ártani akarunk.Aztán odamentem és halkan elkezdtem beszélni hozzá, hogy legalább azt engedje meg, hogy igazoljuk magunkat, hátha akkor elhiszi, hogy nem jókedvünkből szórakozunk itt. Természetesen nem volt hajlandó elvenni az igazolványunkat, hanem betelefonált a rendőrségre. Közben rádión kiszóltak a járőrnek, hogy ne tököljünk már sokat, mert van két másik cím is, ami sürgősebb. Na, menni kellett, engem meg otthagytak a hölggyel.
Laza 20 perc után sikerült rádumálnom, hogy bedughassam az ajtó alatt az igazolványomat és nézze meg, olvassa át, csak hadd menjek már dolgomra.
Na, ebbe belement, egyszercsak hallom bentről, hogy olvassa be a telefonba az adataimat az igazolványomról.
Pár másodperc múlva csörgött a mobilom, röhögve hívtak a kapitányságról, hogy mi a francot csinálunk már ott, húzzunk a csipába onnan, ha nem akarja megérteni az öreglány, lopják szét reggelre az autóját.
Na, akkor - miután elhitte, hogy azon a számon, amit hívott, azon VALÓBAN a rendőrség jelentkezett és én valóban az vagyok, akinek mondtam magam - megenyhült. Aztán már csak röpke 1 órácska volt, mire sikerült felfognia, eszünk ágában sem volt, hogy átverjük, pusztán tényleg csak azt akartuk, hogy ne rámolják szét teljesen a nyitott ajtóval (persze beszerelt, működő riasztó nélkül) az utcán álló autót.
Utólag már nem győzött hálálkodni, meg hogy milyen önzetlenek vagyunk, a végén még pénzt is akart adni, miután megtudta, hogy ingyen csináljuk. Persze nem fogadtam el, hiszen tényleg nem azért vagyunk. Aztán kávét akart főzni, meg sütit vett elő. A közben visszatért kollégáimmal mi pedig csak azt vártuk, hogy egy huszárcsellel mikor tudnánk már elhúzni onnan... :)

Szerkesztette: *Macika* 2007. 07. 14. 00:49 -kor

Gondolkoztál már ma?

#165 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 14. 08:00

Remélhetőleg minden kedves "igazolást" követelő "tagtárs", amennyiben - természetesen nem kívánom nekik, de mégis érdekes helyzet lenne - netán mégis valamiféle bajba keveredve rendőrt hív,  az esetben is teljes erejével azon van, hogy az őt megtámadónak (vele szemben jogsértően fellépőnek) a rendőr előbb "hiteldérdemlően" igazolja magát, mielőtt intézkedést foganatosítana.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#166 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 14. 08:46

Idézet: Eleanor - Dátum: 2007. júl. 14., szombat - 9:00

Remélhetőleg minden kedves "igazolást" követelő "tagtárs", amennyiben - természetesen nem kívánom nekik, de mégis érdekes helyzet lenne - netán mégis valamiféle bajba keveredve rendőrt hív,  az esetben is teljes erejével azon van, hogy az őt megtámadónak (vele szemben jogsértően fellépőnek) a rendőr előbb "hiteldérdemlően" igazolja magát, mielőtt intézkedést foganatosítana.

Nyilván jó sokan vannak akit megvéd(ett) a közeg.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#167 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 14. 09:23

Idézet: *Macika* - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 23:17

Nem kell keverni. A Keletinél a rendőrörs nem ott van. Ahol van, ott van közelebb parkolási lehetőségük.
A Nyugatinál nincs.
Ennyi.

nem ennyi, leírtam (egy későbbi posztban), mit gondolok, azé ez nem így működik, hiába szeretnéd
Ciciman is on borda

#168 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 14. 14:01

Idézet: fram - Dátum: 2007. júl. 14., szombat - 10:23

nem ennyi, leírtam (egy későbbi posztban), mit gondolok, azé ez nem így működik, hiába szeretnéd

Legyen újra lovasrendőrség!
Talán azok, aki manapság lovagolnak, azok vannak annyira kulturáltak, hogy felfogják, a lovasrendőrök lovainak KELL fenntartott 'parkolási' lehetőség.
Akkor is, ha más - agyatlan - járókelő csak a tiltást látja benne, azt, hogy másnak nem szabad, a rendőrnek meg miért igen...
Gondolkoztál már ma?

#169 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 14. 14:06

Idézet: fram - Dátum: 2007. júl. 14., szombat - 10:23

... hiába szeretnéd

Mit szeretnék hiába???

Mondd már el nekem, én nagy és okos barátom, hogy nekem mitől lenne jobb, ha ott a rendőrök odaállhatnak, más autóst meg elszállítanak a francba??????

Én RENDET szeretnék.

Amikor az emberek elfogadják, hogy mindenkinek különböző jogai vannak, és nem jön annyira ultraprimitív megállapítással valaki (ráadásul le meri írni), hogy úgyis mindenki lop, én miért ne tegyem ugyanezt?
ÉS amikor az emberek elfogadják, hogy mindenkinek különböző KÖTELESSÉGEIK is vannak. Amiknek a betartása UTÁN jön csak a jog, nem előre, hitelbe.

Nem hiszem, hogy újdonságot mondanék vele, de a kötelességek megadása az másoknak a joguk gyakorlását eredményezi.
Gondolkoztál már ma?

#170 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 14. 14:16

Idézet: *Macika* - Dátum: 2007. júl. 14., szombat - 15:06

Mit szeretnék hiába???
---
Én RENDET szeretnék.

el kéne tán olvasni mit ír(t) a másik
---
én is
Ciciman is on borda

#171 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 14. 14:47

Idézet: fram - Dátum: 2007. júl. 14., szombat - 15:16

el kéne tán olvasni mit ír(t) a másik
---
én is

Nálam - ellentétben Veled - a rendbe beletartozik az is, hogy az emberek félik a rendőröket. Mint más kultúrországban.
És nem alárendelt csicskának tartják, akiket ott alázhatnak meg, ahol csak akarnak, ha gondolnak egyet, feljelentik őket megerőszakolásért, ha a kedvük úgy tartja.

Szerintem ne csak parkolási lehetőség ne illesse meg a rendőröket külön, hanem a lőfegyverviselési engedély kizárólagosságát is vegyük el tőlük!
Nehogymá egy épphogycsak leérettségizett köcsögnek lehessen otthon is maroklőfegyvere, nekem meg ne!

Ide nekem minden 'hasznot', amit bárki kivételezett élvezhet!!!

Ja, nem, köszönöm, a kötelezettségeket tartsák meg maguknak. :)

Szerk:
Igaz, ehhez az kell, hogy a rendőrök megtámadhatatlanok legyenek. Minden téren. Csakúgy, mint külhoni kollégáik.
Lehet hozni ÉS BERTARTATNI kőkeményen szabályokat! Mindjárt rend lesz - első lépésként - a rendőrök fejében.

(félig OFF: Csak meg kell nézni, micsoda különbség volt a szeptemberi-októberi rendőri intézkedések és a márc. 15-iek között. Na, valami ilyesmi változásra gondoltam. Csakhát míg a hatalmi elit zavarosban óhajt halászni, addig eléggé érdekei ellen lenne egy korrumpálhatatlan, kemény, de igazságos rendőrség felállítása. ON)

Szerkesztette: *Macika* 2007. 07. 14. 14:53 -kor

Gondolkoztál már ma?

#172 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 14. 14:56

Idézet: *Macika* - Dátum: 2007. júl. 14., szombat - 15:47

Nálam - ellentétben Veled - a rendbe beletartozik az is, hogy az emberek félik a rendőröket. Mint más kultúrországban.
És nem alárendelt csicskának tartják, akiket ott alázhatnak meg, ahol csak akarnak, ha gondolnak egyet, feljelentik őket megerőszakolásért, ha a kedvük úgy tartja.

Húú pedig ebben nagyon mellélőttél szvsz...  :omg: "Kultúr" országokban nem félnek a rendőröktől, mert egy  törvénytisztelő állampolgárnak nincs mitől, féljenek a bűnözők...  :rolleyes: A mi rendőreink pedig úgy néz ki csak az átlag polgárokat tudják riogatni.... és igen, legyen feljelenthető "ha gondolnak egyet", mert bezony a demokráciába ez is beletartozik...

Szerkesztette: Diablovazze 2007. 07. 14. 14:56 -kor

National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#173 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 14. 15:09

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2007. júl. 14., szombat - 15:56

Húú pedig ebben nagyon mellélőttél szvsz...  :omg: "Kultúr" országokban nem félnek a rendőröktől, mert egy  törvénytisztelő állampolgárnak nincs mitől, féljenek a bűnözők...  :rolleyes: A mi rendőreink pedig úgy néz ki csak az átlag polgárokat tudják riogatni.... és igen, legyen feljelenthető "ha gondolnak egyet", mert bezony a demokráciába ez is beletartozik...

Félik != félnek

Csak mondom...
Gondolkoztál már ma?

#174 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 14. 15:14

Talán a 'tisztelik'-el egyértelműbb lett volna a mondanivalód... ;)
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#175 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 14. 15:22

Idézet: *Macika* - Dátum: 2007. júl. 14., szombat - 1:46

...
Tehát a rendőrt elsősorban az egyenruhája és a megfelelő azonosítói igazolják. Amennyiben a hivatalos formaruhát viseli, (a szokásos sallangokkal, mint pl. a névtábla, a jelvényszámot is tartalmazó jelvény) akkor ez elegendő, csak UTÓLAG kérheted a nevezett adatokat.
Amennyiben civilben van, akkor KÖTELES ELŐRE igazolni magát, KIVÉVE(!) ha a helyzet úgy hozza, hogy az inkognitó megőrzése az eljárás eredményessége szempontjából indokolt.
...

Ez itt a lényeg! Én csak azt kérném bemutatásra (ha valami miatt nem, vagy nem jól látható), a fent nevezett adatok semelyike nem érdekelne. Ehez - szerintem - jogom van.
Igen, elolvastam a jogszabályt, amit írtál, de én nem arról beszélek.
<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#176 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 14. 15:23

Idézet: Eleanor - Dátum: 2007. júl. 14., szombat - 9:00

Természetesen igazoltatásról beszéletem, de azt hiszem, ezt írtam is.

#177 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 14. 16:00

Idézet: LightBringer - Dátum: 2007. júl. 14., szombat - 16:14

Talán a 'tisztelik'-el egyértelműbb lett volna a mondanivalód... ;)

Igen, így van.

Elnézést, vidéki vagyok (csak a fővárosban élek 20 éve), otthon így mondjuk.
Gondolkoztál már ma?

#178 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 14. 16:04

Idézet: _DooM_ - Dátum: 2007. júl. 14., szombat - 16:23

Természetesen igazoltatásról beszéletem, de azt hiszem, ezt írtam is.

Na értem, de hát a rosszfiúnak is, aki a sérelmedre követett el valamit, annak is lenne ugyanaz a joga, amit magadnak predesztinálsz.
Ráadásul nála is igazoltatással kezdődik a felelősségre vonás, elszámoltatás.
Gondolkoztál már ma?

#179 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 14. 16:09

Idézet: _DooM_ - Dátum: 2007. júl. 14., szombat - 16:22

Ez itt a lényeg! Én csak azt kérném bemutatásra (ha valami miatt nem, vagy nem jól látható), a fent nevezett adatok semelyike nem érdekelne. Ehez - szerintem - jogom van.
Igen, elolvastam a jogszabályt, amit írtál, de én nem arról beszélek.

Nincs jogod.
A jogszabályban le van írva, mihez van.
ELŐRE 'neked igazoltatni a rendőrt' nem szerepel a jogok között.

De tudod az a vicces, hogy ha valaki nem jár tilosban, fel sem merül a jogainak ilyen vehemenciával történő védelme.
A képviselő 'úr' nagyon jól tudta, hogy elb.szta a dolgot, és - szerintem - a mai tajtparaszt hozzáállást választotta, azonnal támadott védekezésül.
Gondolkoztál már ma?

#180 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 14. 16:28

Idézet: *Macika* - Dátum: 2007. júl. 14., szombat - 17:04

Na értem, de hát a rosszfiúnak is, aki a sérelmedre követett el valamit, annak is lenne ugyanaz a joga, amit magadnak predesztinálsz.
Ráadásul nála is igazoltatással kezdődik a felelősségre vonás, elszámoltatás.

Természetesen neki is meglenne a joga, amennyiban a jogsértő cselekvést abbahagyta, illetve további vagyoni kár vagy személyi sérülés veszélye nem áll fent.

Egyébként most újra elolvastam az általad linkelt jogszabályt, és valóban pontosan definiálja, hogy mik a jogaink. :up: Nincs is több kérdésem. :respect: :)

szerk: közben a rendőrség honlapját is átböngésztem - hamarabb is megtehettem volna... -, korrekt módon le van írva minden! :respect:

Szerkesztette: _DooM_ 2007. 07. 14. 16:33 -kor

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.