HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás és közlekedésbiztonság. IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás és közlekedésbiztonság. IV. Megelőzés, morál, jogi esetek, stb. Értékeld a témát: -----

#2481 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 01. 14:20

Idézet: *Macika* - Dátum: 2007. szept. 1., szombat - 14:13

Azért vagyok csak szkeptikus, mert amikor a Suzukimról anno lelopták mind a négy felnit gumival együtt, akkor folyamatosan kamerával figyeltem az ablakból az autót 0-24. Természetesen meg volt örökítve mind a 2 elkövető a cselekmény közben, felismerhetőek is voltak, ennek ellenére a rendőrségi előadó azt mondta, hogy gyorsan felejtsük el azt a kazettát, mert jogsértő, én nem rögzíthetek semmit a közterületen, ha esetleg meglennének az elkövetők, és kifognak egy dörzsölt ügyvédet, akkor nekem lehet bajom belőle.

Szóval ez az egyetlen fenntartásom a dologgal...

bazzzeg.... :reklamacio:  :mad:

amugy meg telleg durva ára van. ha figyelembe veszem az összes balesetet az ismerettségi körömben az elmúlt 10évben akkor se érte volna meg ez a kütyü. (nem volt tisztázatlan eset)
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#2482 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 14:24

Idézet: *Macika* - Dátum: 2007. szept. 1., szombat - 15:13

HIHETETLEN!!!
Ez mekkora ötlet!!!

(fura, hogy ennyire nincs publicitása a dolognak!)

Viszont első ránézésre látszik, hogy erősen felfújt az ára, hiszen nem kerülhet 35ezerrel kevesebbe a teherautóba szánt készülék, tehát a várható igény miatti árképzést láthatjuk, így elsőre meglehetősen borsos áron.

De ha VALÓBAN van rá ajánlás és elfogadják vitás helyzetben több ellentétest állító tanú ellen is a szakértők, a bíróságok, akkor egyetlen vitás baleset miatt bejöhet a többszöröse.

Azért vagyok csak szkeptikus, mert amikor a Suzukimról anno lelopták mind a négy felnit gumival együtt, akkor folyamatosan kamerával figyeltem az ablakból az autót 0-24. Természetesen meg volt örökítve mind a 2 elkövető a cselekmény közben, felismerhetőek is voltak, ennek ellenére a rendőrségi előadó azt mondta, hogy gyorsan felejtsük el azt a kazettát, mert jogsértő, én nem rögzíthetek semmit a közterületen, ha esetleg meglennének az elkövetők, és kifognak egy dörzsölt ügyvédet, akkor nekem lehet bajom belőle.

Szóval ez az egyetlen fenntartásom a dologgal...

Akkor talán úgy lehetne, ha csak vitás helyzetben a rendőrség férne hozzá a felvételhez, egyébként meg senki.

#2483 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 14:36

Idézet: Ndrew - Dátum: 2007. szept. 1., szombat - 15:24

Akkor talán úgy lehetne, ha csak vitás helyzetben a rendőrség férne hozzá a felvételhez, egyébként meg senki.

Ez OK, de akkor is jogszabályváltoztatás kellene hozzá. Szerintem.
Vagy pedig valami hatósági fémzár rajta, ami nem oldható. Mert akkor addig nem olvasható ki, amíg sértetlen a fémzár rajta.
Tehát csak baleset esetén lehetne felbontani, hitelesnek elfogadni csak akkor lehetne, ha a hatóság bontotta fel a fémzárat rajta...

Akkor már csak imádkozni kell, hogy valóban működjön. :)

@kékfiú

nem volt tisztázatlan eset

Aztán ha egyszer beüt, akkor meg a 8-10x-esét lehet bukni. Ehhez prófétának kéne minimálisan lenni, hogy el lehessen dönteni, megéri-e a beszerzése...
Gondolkoztál már ma?

#2484 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 14:37

Idézet: hobizoli - Dátum: 2007. szept. 1., szombat - 14:35

Az elso, az esemenyhez kierkezo rendorbrigad mondjuk lehet felvett ott tanukat, nemtom, engem elvittek mentovel

Szerintem arra ne számíts, hogy a rendőrség egy szalmaszálat is keresztbe fog tenni az érdekedben. Ha nem ismerte el, akkor két lehetőség van 1. jól elveretni 2. több tanut találni mint ő.

#2485 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 14:38

Idézet: Goodman - Dátum: 2007. szept. 1., szombat - 14:51

Most megint elgondolkodtam egy (reklam helye) http://www.e-tanu.hu beszerzesen, mert az esetek tobbsegeben egyedul utazom...

Nem igazán értem, hogy ez honnan fogja tudni, hogy mikor kell rögzíteni. Kitalálja? Az, hogy kritikus gyorsulásra kezt el rögzíteni már rég késő, nem a kimenetel számít, hanem az előzmények.

#2486 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 14:39

Idézet: *Macika* - Dátum: 2007. szept. 1., szombat - 15:36

nem volt tisztázatlan eset

Aztán ha egyszer beüt, akkor meg a 8-10x-esét lehet bukni. Ehhez prófétának kéne minimálisan lenni, hogy el lehessen dönteni, megéri-e a beszerzése...

Jó, polákból 100e-ért kap egy másikat akrámi is történik vele.

#2487 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 09. 01. 14:42

Idézet: hobizoli - Dátum: 2007. szept. 1., szombat - 14:35

Az egyik rendor mar ott fejbol vagta, hogy ott milyen sorrendben jonnek egymas utan zoldre az iranyok es a lampak kozott mennyi idoszunet van, es mondta is a masiknak, hogy: "igen, jol mondja es majd meg is mutatom bent neked a gepen".
Ijenkor ha van is tanujuk az mit szamit?

Rendőr az nem tanúskodfik, az téneket rögzít. Melyik merrefelé állt, mennyire tört meg, sérülés, ilyenek. Azt, hogy valóban kinek lehetett zöld, meg ki vágott be ki elé, azt nem Ő dönti el.

Aztán sajna amit ott helyben mondtak, azok bíróságon már nem számítanak... Amikor nekem volt bajom, akkor rendőröknek olyat mondott ott helyben, hogy nem is látott minket, végig otthon volt, nem tud semmiről. Aztán bíróságon már az volt, hogy mégis látott minket, mert megtámadtuk... Aznap este a kérdéses tárgyat sem tudta otthon megmutatni a kiérkező járőröknek, 1 év múlv amár jegyzőkönyvben volt, hogy otthon hevert a széfben, ahogy szokott, szépen szabályosan. Szóval ez erősen szopósnak nézhet ki :-(
Make love not Wor.

#2488 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 14:43

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. szept. 1., szombat - 15:38

Nem igazán értem, hogy ez honnan fogja tudni, hogy mikor kell rögzíteni. Kitalálja?

Folyamatosan rögzít, majd gombnyomásra nem írja felül az utolsó X másodpercet.
Make love not Wor.

#2489 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 14:52

Nem igazán értem, hogy ez honnan fogja tudni, hogy mikor kell rögzíteni. Kitalálja? Az, hogy kritikus gyorsulásra kezt el rögzíteni már rég késő, nem a kimenetel számít, hanem az előzmények.

Nem ez az egyetlen.

Képzeld el, hogy van egy cső, amiben folyamatosan folyik a víz. Aztán egyszercsak elzárod (vagy te, vagy egy automatika) a túlsó végén a víz útját. A legutoljára benne lévő vízoszlop meg bennemarad.
Gondolkoztál már ma?

#2490 Felhasználó inaktív   Goodman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 15:59

Idézet: *Macika* - Dátum: 2007. szept. 1., szombat - 15:13

HIHETETLEN!!!
Ez mekkora ötlet!!!

De ha VALÓBAN van rá ajánlás és elfogadják vitás helyzetben több ellentétest állító tanú ellen is a szakértők, a bíróságok, akkor egyetlen vitás baleset miatt bejöhet a többszöröse.

tudomasom szerint az e-tanut mar hasznaltak sikeresen birosagi ugyben bizonyitasra.
en a varos.blogter.hu-n olvastam rola meg regebben
meg van egy oldal meg is van: www.freeweb.hu/tec1 ahol kint vannak e-tanu felvetelek

Idézet

Természetesen meg volt örökítve mind a 2 elkövető a cselekmény közben, felismerhetőek is voltak, ennek ellenére a rendőrségi előadó azt mondta, hogy gyorsan felejtsük el azt a kazettát, mert jogsértő, én nem rögzíthetek semmit a közterületen, ha esetleg meglennének az elkövetők, és kifognak egy dörzsölt ügyvédet, akkor nekem lehet bajom belőle.

Nem is tudok erre mit mondani, abszurdisztanban elunk...
Senki ne mondja nekem, hogy nyugat-europaban ilyen megtortenhetne...
(bar ott nem lopkodnak 4 felnit le autokrol, azisigaz)
ahh, mar megint ugyanott tartunk...

#2491 Felhasználó inaktív   Goodman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 16:01

RAM-ba menti az utolso 30 sec torteneseit
kritikus lassulasra vagy gyorsulasra, vagy gombnyomasra pedig nyomja flash-be

#2492 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 16:27

Idézet: Goodman - Dátum: 2007. szept. 1., szombat - 16:59

tudomasom szerint az e-tanut mar hasznaltak sikeresen birosagi ugyben bizonyitasra.

Idézek Index fórumról, Autós szégyentábla:

"Okuljunk.

Bejött egy üffél, három daru áll nála elkészületlenül, meg kéne mondani, hogy mennyire vannak kész.
Aztán olvasgatom a papírokat, és az egész így kezdődött:

"
Tisztelt XY Úr!

Az önökkel kötött xxxxx szerződést ezúton alapos indok fennállása miatt felmondom.
A munkásaikat a munkaterületről elküldtem, a munkaterület kiürítését kérem, xxxx.xx.xx.-ig végezzék el. A készültségi állapotnak megfelelő összegről a számláikat nyújtsák be, azok kifizetésre kerülnek.

Indoklás: Ön, xxxx.xx.xx.-án a ZZZ-000 forgalmi rendszámú Audi A6 típusú személygépkocsijával elém vágott, ezzel fékezésre kényszerítve. Ez után több manővert is végrehajtott irányjelzés nélkül, amiket a gépkocsimban elhelyezett kamera rögzített. A felvételeken jól látszik, hogy ön azért nem használta az irányjelzőjét, mert a bal kezében tartott telefonnal telefonál.
Az ön által vezetett munkások 42 tonna teherbírású híddarukat építenek a csarnokunkban. Ezekre még a közlekedési szabályoknál is sokkal szigorúbb szabályok vonatkoznak, és ön, aki a közlekedési szabályok betartására sem képes, véleményem szerint ezen szabályokat sem tudná betartani. Ezenkívül ön láthatóan spórol azon, hogy vezetés közben biztonságosan telefonáljon, így azt a fenyegetést is figyelembe kell vennem, hogy a daruink biztonságán is spórolni fog. Ez számomra vállalhatatlan kockázatot jelet, ezért az ön által vezetett céggel az elkövetkezendőkben kivitelezési munkákat végeztetni nem kívánok.
"

A cucc átment a bíróságon, most már csak azon vitatkoznak, hogy az addig beépített dolgok mennyit érnek."
Make love not Wor.

#2493 Felhasználó inaktív   Goodman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 16:43

:nevet:

valaki nyisson uj topicot amugy, 50 oldalnal jarunk :)

#2494 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 17:07

Idézet: Goodman - Dátum: 2007. szept. 1., szombat - 17:43

:nevet:

valaki nyisson uj topicot amugy, 50 oldalnal jarunk :)

Ha a nézetet átállítod 100-ra, akkor csak 25.
Ami szintúgy új topic nyitását kívánja.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2495 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 17:46

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. szept. 1., szombat - 17:27

Idézek Index fórumról, Autós szégyentábla:

"Okuljunk.

Bejött egy üffél, három daru áll nála elkészületlenül, meg kéne mondani, hogy mennyire vannak kész.
Aztán olvasgatom a papírokat, és az egész így kezdődött:..

Baromság. Egy jó ügyvéd úgy szedi ezt szét ahogy akarja.

Egyébként is ez csak kirakat. A daru építő vállalkozó valamivel kihúzta a gyufát. Ilyen szivatást nem kap senki ok nélkül.

#2496 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 18:11

Zoli neked is hétfőn szerezned kellene egy jó ügyvédet. Az, ha odakerül a sor, szétcincálja a tanúkat. Anélköl szopoládé lenne.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2497 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 19:29

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2007. szept. 1., szombat - 18:46

Baromság. Egy jó ügyvéd úgy szedi ezt szét ahogy akarja.

Egyébként is ez csak kirakat. A daru építő vállalkozó valamivel kihúzta a gyufát. Ilyen szivatást nem kap senki ok nélkül.

Az is lehet, hogy erre rá lehetett húzni. Oszt akkor? Baromság-e vagy sem, ügyvéd, nem ügyvéd, írta a végén, hogy mire jutottak, oszt mégis bejött.
Make love not Wor.

#2498 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 20:17

Havert egy kicsit elütötték a zebrán. Baja nem lett, a sofőr viszont továbbhajtott. Felhívta a rendőrséget, hogy feljelentse, de főleg hogy megakadályozza a későbbi esetleges komolyabb baleseteket, ha a sofőr részeg/drogos volt.
A telefonban közölték a rendőrök vele, hogy a feljelentéshez be kell mennie személyesen, egyébként  nem is foglalkoznak a dologgal. Addig meg dögöljön meg mindenki, aki az utakra merészkedik, csak azért, mert a mostani gázolás nem volt elég komoly a haver jó reflexei miatt?  :(
Ez a mi rendősrégünk: szolgálunk és félünk.  :reklamacio:

#2499 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 20:18

Idézet: MisterY - Dátum: 2007. szept. 1., szombat - 21:17

Havert egy kicsit elütötték a zebrán. Baja nem lett, a sofőr viszont továbbhajtott. Felhívta a rendőrséget, hogy feljelentse, de főleg hogy megakadályozza a későbbi esetleges komolyabb baleseteket, ha a sofőr részeg/drogos volt.
A telefonban közölték a rendőrök vele, hogy a feljelentéshez be kell mennie személyesen, egyébként  nem is foglalkoznak a dologgal. Addig meg dögöljön meg mindenki, aki az utakra merészkedik, csak azért, mert a mostani gázolás nem volt elég komoly a haver jó reflexei miatt?  :(
Ez a mi rendősrégünk: szolgálunk és félünk.  :reklamacio:

Rendszámot remélem felírta.

#2500 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 20:29

Idézet: Ndrew - Dátum: 2007. szept. 1., szombat - 21:18

Rendszámot remélem felírta.

Persze, ez alapján akart telefonon bejelentést tenni.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.