HWSW Informatikai Kerekasztal: mplayer jol - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

mplayer jol

#111 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 21. 18:43

Idézet: Aljas - Dátum: 2006. márc. 21., kedd - 15:52

*** Download skin(s) at http://www.mplayerhq...page/dload.html
*** for GUI, and extract to /usr/local/share/mplayer/Skin/

Ha pedig gmplayer-t inditok, akkor ez jelenik meg:

Itt megall, s nem tortenik semmi, nem jelenik meg semmi.

valts write-only mode-bol read mode-ba! ;)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#112 Felhasználó inaktív   Aljas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 23:16

Ezeket is mar az elejen megcsinaltam, mert vegigolvastam tobbszor is az mplayer doksit. Bemasoltam, minden jogot adtam hozza. de nem jo...

Most lehet, hogy hulyeseget kerdezek, de nem lehet, hogy a gcc verzioszamok  kulonbsege miatt van a gond? Ugy ertem, hogy a kernelt mikor megcsinaltam akkor gcc-mittudomen verzioval csinatam, aztan valamiert kellett nyomnom egy apt-get upgrade -t, s most a mas verzio szamu gcc-vel akar nekem a gtk-val grafikus feluletet csinalni?
Ez volt Aljas...

#113 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 23:19

OK. akkor nezzuk mit adott a ./configure kimenete a gui-ra vonatkozva! (ezt a reszt nem masoltad be..) allitotta, hogy csinal Neked gui-t, vagy sem?
a forum ma:

#114 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 22. 06:57

Idézet: Aljas - Dátum: 2006. márc. 21., kedd - 23:16

Ezeket is mar az elejen megcsinaltam, mert vegigolvastam tobbszor is az mplayer doksit. Bemasoltam, minden jogot adtam hozza. de nem jo...

Most lehet, hogy hulyeseget kerdezek, de nem lehet, hogy a gcc verzioszamok  kulonbsege miatt van a gond? Ugy ertem, hogy a kernelt mikor megcsinaltam akkor gcc-mittudomen verzioval csinatam, aztan valamiert kellett nyomnom egy apt-get upgrade -t, s most a mas verzio szamu gcc-vel akar nekem a gtk-val grafikus feluletet csinalni?

Bzitos, hogy nincs köze hozzá.
Írd ide nekünk amit bogdan kért.
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#115 Felhasználó inaktív   Aljas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 22. 20:24

Checking for GUI ... yes
Checking for XShape extension ... yes
Checking for GTK version ... 1.2.10 (using gtk-config)
Checking for glib version ... 1.2.10 (using glib-config)
Creating Gui/config.mak

....

Languages:
    Messages/GUI: hu
    Manual pages:  hu en en

...
Ez volt Aljas...

#116 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 24. 23:29

Üdv. emberek.
Következős aproblémám.Idáig XFree86 alatt teljesen jól ment az mplayer.
Most Xorg-ot tettem fel és valami miatt ha fullscreen-re teszem, akkoregy sötét alapon a kép akkora marad amekkora a film felbontása.
Mintha nem lenne overlay?  :think:
Vaol aki szívott ilyennel? Esetleg valami tipp?
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)

#117 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 08:37

Idézet: Lenny - Dátum: 2006. márc. 24., péntek - 23:29

Üdv. emberek.
Következős aproblémám.Idáig XFree86 alatt teljesen jól ment az mplayer.
Most Xorg-ot tettem fel és valami miatt ha fullscreen-re teszem, akkoregy sötét alapon a kép akkora marad amekkora a film felbontása.
Mintha nem lenne overlay?  :think:
Vaol aki szívott ilyennel? Esetleg valami tipp?

-vo xv, pl.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#118 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 09:08

hogy overlay-e azt abbol lehet jol megallapitani, hogy ha nem full screen, es rangatod az ablakot, akkor a film csak lassan tudja azt kovetni. eleg vicces latvany. ;)

egyebkent a modern eros gepeknel nem overlay modban, es software-es full screen nagyitasban is egesz jo minoseget kap az ember. szoval lehet meg kiserletezni!
a forum ma:

#119 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 10:14

Lényge, hogy nem megy az overlay. Csak X11.
Pedig a fordításnál kiírta, hogy az XV xover is benne van. tehát a programmal nincs gond, hanem az X nem tudja kitenni. :(

#120 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 10:16

Idézet: Lenny - Dátum: 2006. márc. 25., szombat - 10:14

Lényge, hogy nem megy az overlay. Csak X11.
Pedig a fordításnál kiírta, hogy az XV xover is benne van. tehát a programmal nincs gond, hanem az X nem tudja kitenni. :(

Mondom, nézd meg másik vo-val
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#121 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 10:50

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. márc. 25., szombat - 10:16

Mondom, nézd meg másik vo-val

Nem indul el:
:/mnt/e/cd/Video$ gmplayer -vo help
Using GNU internationalization
Original domain: messages
Original dirname: /usr/share/locale
Current domain: mplayer
Current dirname: /usr/local/share/locale

MPlayer 1.0pre7try2-3.4.6 © 2000-2005 MPlayer Team
CPU: Intel Pentium 4/Xeon/Celeron Foster (Family: 8, Stepping: 9)
Detected cache-line size is 64 bytes
CPUflags:  MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1
x86-os CPU - a következõ kiterjesztésekkel: MMX MMX2 SSE SSE2

vo: X11 running at 1280x1024 with depth 24 and 32 bpp (":1.0" => local display)
Rendelkezésre álló video meghajtók:
        x11  X11 ( XImage/Shm )
        xover General X11 driver for overlay capable video output drivers
        vesa    VESA VBE 2.0 video output
        xvidix  X11 (VIDIX)
        cvidix  console VIDIX
        null    Null video output
        mpegpes Mpeg-PES to DVB card
        yuv4mpeg        yuv4mpeg output for mjpegtools
        png  PNG file
        tga  Targa output
        pnm  PPM/PGM/PGMYUV file
        md5sum  md5sum of each frame

Ezt adja ki amivel nem hajlandó elindulni:
pl.:
VO XOverlay need a subdriver
Hiba a kiválasztott video_out (-vo) egység inicializásakor!

#122 Felhasználó inaktív   NJeasus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 11. 12:27

Üdv mindenkinek!
Kis problémám akadt az mplayer-rel. Mégpedig, hogy ati-drivers frissítés után(8.23.7-ről), ha fullscreenre váltok, az egérmutató nem tűnik el(sem mplayernél, sem gmplayernél). Ok-ok, nem nagy dolognak tűnik, de eléggé zavaró. A problémát szerintem azért az mplayer okozza, mert pl. kmplayer(ami ugye érdekes, mert ez is mplayert használ :think: ), xine eltünteti, szóval valszleg nem xv, xorg, ati-drivers dolog lehet. Hiába forgattam újra (az mplayert), nem javul meg. Kipróbáltam több fajta vo-val, egyikkel sem rejti el a mutatót. Amin próbálkozom: MPlayer dev-CVS-060415-00:32-3.4.5 (korábban nem volt semmi gond), ati-driver-8.25.18, X Window System Version 7.0.0, kernel: 2.6.16-gentoo-r9 x86_64.

#123 Felhasználó inaktív   NJeasus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 11. 19:24

Idézet: NJeasus - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 13:27

Üdv mindenkinek!
Kis problémám akadt az mplayer-rel. Mégpedig, hogy ati-drivers frissítés után(8.23.7-ről), ha fullscreenre váltok, az egérmutató nem tűnik el(sem mplayernél, sem gmplayernél). Ok-ok, nem nagy dolognak tűnik, de eléggé zavaró. A problémát szerintem azért az mplayer okozza, mert pl. kmplayer(ami ugye érdekes, mert ez is mplayert használ :think: ), xine eltünteti, szóval valszleg nem xv, xorg, ati-drivers dolog lehet. Hiába forgattam újra (az mplayert), nem javul meg. Kipróbáltam több fajta vo-val, egyikkel sem rejti el a mutatót. Amin próbálkozom: MPlayer dev-CVS-060415-00:32-3.4.5 (korábban nem volt semmi gond), ati-driver-8.25.18, X Window System Version 7.0.0, kernel: 2.6.16-gentoo-r9 x86_64.

Ok, uncluterrel sikerült megoldani a problémát. Itt egy kis leírás: (mondjuk lehet, hogy csak én vagyok ennyire :lama:http://www.ibiblio.org/pub/X11/contrib/uti...lutter-8.README

#124 Felhasználó inaktív   theHassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 18:21

Üdv mindenkinek!

mplayer települne Ubuntu alá, ha települne... make a következővel adja meg magát:

cc -I../libvo -I../../libvo -I/usr/X11/include -O4 -march=k8 -mtune=k8 -pipe -ffast-math -fomit-frame-pointer -D_REENTRANT -D_LARGEFILE_SOURCE -D_FILE_OFFSET_BITS=64  -I.      -I/usr/include/freetype2 -I/usr/X11/include -I./libavutil -I./libavcodec -o mplayer mplayer.o m_property.o mp_msg.o asxparser.o codec-cfg.o cpudetect.o edl.o find_sub.o m_config.o m_option.o m_struct.o parser-cfg.o playtree.o playtreeparser.o spudec.o sub_cc.o subreader.o vobsub.o unrarlib.o mixer.o parser-mpcmd.o subopt-helper.o libvo/libvo.a libao2/libao2.a input/libinput.a  vidix/libvidix.a Gui/libgui.a libmpcodecs/libmpcodecs.a libaf/libaf.a libmpdemux/libmpdemux.a postproc/libswscale.a osdep/libosdep.a -Llibmpdvdkit2 -lmpdvdkit libavcodec/libavcodec.a  libavformat/libavformat.a  libavutil/libavutil.a  libpostproc/libpostproc.a          -lpng -lz -lz        -lfreetype -lz  -lcdda_interface -lcdda_paranoia -lnsl    -lfontconfig libfaad2/libfaad2.a  mp3lib/libMP3.a liba52/liba52.a libmpeg2/libmpeg2.a tremor/libvorbisidec.a -L/opt/gnome/lib64 -L/usr/X11R6/lib64 -lgtk-x11-2.0 -lgdk-x11-2.0 -latk-1.0 -lgdk_pixbuf-2.0 -lpangocairo-1.0 -lpango-1.0 -lcairo -lgobject-2.0 -lgmodule-2.0 -ldl -lglib-2.0 -lfreetype -lfontconfig -lXrender -lX11 -lXext -lpng12 -lz -lglitz -lm -L/opt/gnome/lib64 -lglib-2.0    -lGL -ldl -lXxf86dga -lXv  -lXxf86vm -lXinerama -L/usr/X11R6/lib64 -lXext -lX11 -lnsl -lpthread -lnsl      -ldirectfb            -Wl,-z,noexecstack  -lpthread -ldl -lm
/usr/bin/ld: cannot find -lcdda_interface
collect2: ld returned 1 exit status
make: *** [mplayer] Error 1

Mit lehet ezzel kezdeni?
Semmit ne higgy el elsőre! Naponta kétszer az az óra is a pontos időt mutatja, amely húsz éve megállt.

#125 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 09:22

Idézet: theHassan - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 19:21

Üdv mindenkinek!

mplayer települne Ubuntu alá, ha települne... make a következővel adja meg magát:

cc -I../libvo -I../../libvo -I/usr/X11/include -O4 -march=k8 -mtune=k8 -pipe -ffast-math -fomit-frame-pointer -D_REENTRANT -D_LARGEFILE_SOURCE -D_FILE_OFFSET_BITS=64  -I.      -I/usr/include/freetype2 -I/usr/X11/include -I./libavutil -I./libavcodec -o mplayer mplayer.o m_property.o mp_msg.o asxparser.o codec-cfg.o cpudetect.o edl.o find_sub.o m_config.o m_option.o m_struct.o parser-cfg.o playtree.o playtreeparser.o spudec.o sub_cc.o subreader.o vobsub.o unrarlib.o mixer.o parser-mpcmd.o subopt-helper.o libvo/libvo.a libao2/libao2.a input/libinput.a  vidix/libvidix.a Gui/libgui.a libmpcodecs/libmpcodecs.a libaf/libaf.a libmpdemux/libmpdemux.a postproc/libswscale.a osdep/libosdep.a -Llibmpdvdkit2 -lmpdvdkit libavcodec/libavcodec.a  libavformat/libavformat.a  libavutil/libavutil.a  libpostproc/libpostproc.a          -lpng -lz -lz        -lfreetype -lz  -lcdda_interface -lcdda_paranoia -lnsl    -lfontconfig libfaad2/libfaad2.a  mp3lib/libMP3.a liba52/liba52.a libmpeg2/libmpeg2.a tremor/libvorbisidec.a -L/opt/gnome/lib64 -L/usr/X11R6/lib64 -lgtk-x11-2.0 -lgdk-x11-2.0 -latk-1.0 -lgdk_pixbuf-2.0 -lpangocairo-1.0 -lpango-1.0 -lcairo -lgobject-2.0 -lgmodule-2.0 -ldl -lglib-2.0 -lfreetype -lfontconfig -lXrender -lX11 -lXext -lpng12 -lz -lglitz -lm -L/opt/gnome/lib64 -lglib-2.0    -lGL -ldl -lXxf86dga -lXv  -lXxf86vm -lXinerama -L/usr/X11R6/lib64 -lXext -lX11 -lnsl -lpthread -lnsl      -ldirectfb            -Wl,-z,noexecstack  -lpthread -ldl -lm
collect2: ld returned 1 exit status
make: *** [mplayer] Error 1

Mit lehet ezzel kezdeni?

apt-get install libcdparanoia0-dev
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#126 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 09:28

Idézet: Friczy - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 10:22

apt-get install libcdparanoia0-dev

Ja, és hogy hogyan lehet ezekre rájönni? Egyrészt érdemes feltenni az apt-file csomagot, amivel tudsz keresni a rendszer adatbázisában, hogy melyik file milyen csomagban található, tehát
apt-get install apt-flie, és apt-file update.

Aztán a hibaüzenetből megkeresed, hogy melyik libet nem tudja linkelni:

Nos, ehhez tudni kell, hogy amikor a linkernek -l opciót adsz, akkor keres egy lib-bel kezdődő file-t, vagyis a file libcdda_interface lesz (legalábbis az eleje, a kiterjesztés a keresés szempontjából lényegtelen). Ezek után kiadod az
apt-file search libcdda_interface
parancsot, és két csomagnevet kapsz vissza: libcdparanoia0 és libcdparanoia0-dev. Fordításhoz a -dev csomagokat kell feltenni (amelyek persze az 'alap' csomagot is magukkal rántják).

P.S. Debianon futtattam az apt-file-t, nem valószínű, de előfordulhat, hogy Ubuntunál épp eltér a csomagnév, de a fenti módszer akkor is működik.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#127 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 05. 14:05

a mencoder az megy windowson?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#128 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 05. 14:15

igen.
a forum ma:

#129 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 05. 14:17

és minden ugyanolyan mint a linuxos verzioba (parameterek, stb)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#130 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 05. 14:32

ja
:)
a forum ma:

Téma megosztása:

• (7 Oldal)