HWSW Informatikai Kerekasztal: Megapixel - Digitalzoom Kft. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megapixel - Digitalzoom Kft. Értékeld a témát: -----

#1081 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 03. 16:19

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 3., péntek - 15:06

Adott termék megbízhatóságának hiába nézel utána a google-n. A márkának, esetleg tipusnak lehet utána tudsz, de mivel a bizalomvesztés - mint mondtam - relatív, így ennek releváns információtartalma nem sok van. De azért nyugtass meg, hogy ugye nem a google-ben merül ki a nagy fogyasztói tudatosságod?!

meg lehet kerdezni husver embereket, bar szvsz kevesen koricalnak idehaza ezzel a kerdeses kanyonnal. es a neten igenis lehet olvasni tapasztalatokat a fogyasztasi cikkekel kapcsolatban ;) a brand onmagaban irrevelans, Maksi nem a Canont akarja felvasaroloni (ezugyben celszerubb a finance oldalakat nezni) hanem egy konkret termeket akar(t) megvasarolni, ha jol tevedek.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1082 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 16:48

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. aug. 3., péntek - 16:16

Ebben most viszont te tévedsz  :)
Az aki keres sok hasznos információt találhat termék megbízhatósággal kapcsolatban is. Persze ehhez az kell, hogy az aki információt keres tudjon is keresni.
Ha nem hiszed magad is kipróbálhatod  :D

Adott termék megbízhatóságának nem tudsz utána nézni, erre nem alkalmas semelyik internetes kereső sem. Ha ennek ellenkezőjét állítod, akkor szerintem szakmailag tévedsz! Azon egyszerű oknál fogva, hogy márkára, illetve típusra vonatkozó információt - ahogy mondtam - találhatsz, de adott termékre még a gyártó sem képes megmondani, hogy milyen megbízhatósággal rendelkezik. Ő is csak a gyártás során alkalmazott a minőségbiztosítási rendszerében rögzítettek alapján tud tájékoztatást adni általában véve. Adott termék esetében a végső mintavételező a fogyasztó az, aki erről információt szolgáltathat.

Tehát összegezve, adott termékre nem vagy képes te sem megmondani, hogy milyen megbízhatósággal rendelkezik. Általános tapasztalatokat típusra, márkára természetesen találhatsz a neten.

Ha nem volna világos, eddig is ezt mondtam, de ehhez értelmezni kellene a szöveget. Persze ehhez az kell, hogy az aki értelmezi tudjon is értelmezni. Ha nem hiszed, magad is kipróbálhatod! :D

#1083 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 16:55

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 3., péntek - 16:19

meg lehet kerdezni husver embereket, bar szvsz kevesen koricalnak idehaza ezzel a kerdeses kanyonnal. es a neten igenis lehet olvasni tapasztalatokat a fogyasztasi cikkekel kapcsolatban ;) a brand onmagaban irrevelans, Maksi nem a Canont akarja felvasaroloni (ezugyben celszerubb a finance oldalakat nezni) hanem egy konkret termeket akar(t) megvasarolni, ha jol tevedek.

Ugyanazt tudom mondani, amit wpepi-nek is mondtam. A brand pedig természetesen irreleváns, vagy irreleváns lehet. Bár egy gyártó életében az a cél, hogy a brand meghatározó legyen, tudjuk, hogy nem így van. A típus tekintetében pedig az, hogy a minőségbiztosítási követelmények mellett a termék forgalomba került, nem jelentik azt, hogy ott aztán biztosan nem lesz olyan termék, amelyik nem hibás. Az, hogy ez éppen melyik, a google-el sem deríted ki. ;)

Sok mindenre lehet használni a keresőt, de attól, hogy márkára, vagy típusra rákeres az ember, nem jelenti, hogy feltétlen problémákba fog ütközni, vagy feltétlen elkerüli azokat. És szerintem ezt te is ugyanolyan jól tudod.

Adott termék esetében nem mehetsz biztosra! :)

Szerk.: Tudom, hogy a szándék az, hogy tájékozódjon az illető, ebben nincs kétség, hogy egyetértünk. Amiben nem értünk egyez az az, hogy tudatos csak az lehet, aki nem fog ki egyetlen hibás terméket sem. De ha nem is állítasz ilyet, csak én értelmezem félre, akkor szólj! :)

Szerkesztette: Captain Crash 2007. 08. 03. 16:58 -kor

#1084 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 17:37

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 3., péntek - 17:48

Adott termék esetében a végső mintavételező a fogyasztó az, aki erről információt szolgáltathat.

És szerinted ezeket az információkat nem lehet elérni a neten?  :)

Idézet

Sok mindenre lehet használni a keresőt, de attól, hogy márkára, vagy típusra rákeres az ember, nem jelenti, hogy feltétlen problémákba fog ütközni, vagy feltétlen elkerüli azokat.

Írtam, hogy keresni tudni kell. A net az információk végtelen tárháza melyben ahhoz, hogy rátalálj arra amit keresel nem elegendő csak beírni egy típust a keresőbe. Sokféleképpen lehet ám keresni. Ráadásul nem csak a google van ugyebár (persze sokan csak ezt az egyet ismerik sajnos).
Ja és nem árt ha az ember legalább az angol nyelvben járatos mert magyar nyelvű anyagok igencsak szegényesen vannak jelen.
Anno mielőtt a Pioneer asztali DVD felvevőmet vettem a neten kerestem és találtam meg azokat az információkat (nem gyártói adatok) ami alapján döntöttem az a típus mellett. Ezek az információk tesztek (nem a gyártó által publikáltak), fogyasztói vélemények és tesztelések eredményei, szervizek által publikált anyagok voltak.
Szóval ha valakit tényleg érdekel, hogy milyen az a termék amit kinézett akkor a vásárlás előtt meg van minden lehetősége a tájékozódásra.
Ha megnézed a HWSW fórumot vagy bármelyik mást (pld. terminal, index, stb.) láthatod, hogy sajnos az emberek nagyobb része nincs tisztában azzal, hogy mekkora információmennyiség birtokosa azzal, hogy netelérése van.

#1085 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 17:45

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 3., péntek - 17:55

Amiben nem értünk egyez az az, hogy tudatos csak az lehet, aki nem fog ki egyetlen hibás terméket sem. De ha nem is állítasz ilyet, csak én értelmezem félre, akkor szólj! :)

Tudatos az aki a vásárlás előtt tájékozódik a termékről (most nem a műszaki paraméterek átböngészésére gondolok) és törekszik arra, hogy megfelelő márkát, típust vegyen.
Ott vannak pld. a Thomson DVD felvevők melyekről ha egy kicsit kutogat az ember igencsak olyan információk jönnek elő, hogy az ember azonnal eláll a vásárlási szándéktól. A tudatosság ezt jelenti. És ez a fogyasztó saját érdeke hiszen csak és kizárólag magát szopatja meg ha olyan terméket vesz melyről csak rosszakat lehet hallani.

#1086 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 18:03

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 3., péntek - 17:48

, de adott termékre még a gyártó sem képes megmondani, hogy milyen megbízhatósággal rendelkezik. Ő is csak a gyártás során alkalmazott a minőségbiztosítási rendszerében rögzítettek alapján tud tájékoztatást adni általában véve. Adott termék esetében a végső mintavételező a fogyasztó az, aki erről információt szolgáltathat.

Tehát összegezve, adott termékre nem vagy képes te sem megmondani, hogy milyen megbízhatósággal rendelkezik. Általános tapasztalatokat típusra, márkára természetesen találhatsz a neten.

Elo peldaval probalnam cafolni ezt a reszet: meg boven lehetett kapni a maxtor diamondmax9-es szeriaju vinyokat, amikor kb. mar csak az nem tudta rola (pl. a netrol) aki nem akarta, hogy az egy akkora fos szeria, hogy csak na.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#1087 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 18:10

Persze ha csak úgy beírunk egy márkát vagy típust nagy a valószínűsége, hogy az az 520000000 találat nem azt adja amit várunk.  :)
Anno a régebbi kamerámmal belefutottam egy E01 hibakódba melyről szintén a neten találtam (keresővel)  konkrét infókat és a javításhoz értékes tanácsokat (persze nem úgy, hogy beírtam, hogy E01) :)  (mellesleg ekkor találtam rá ingyen letöltéssel annak a kamerának a komplett szervizkönyvére is holott nem is kerestem szervizkönyvet  :D  )

Szerk:
Ja és januárban mikor vettem egy használt JVC DV4000 kamerát akkor is a neten néztem utána, hogy megéri-e megvenni ezt a típust mivel ez már nem egy mai darab  :)

Szóval aki keres az talál is. Ne mondja nekem senki sem azt, hogy nem lehet információt találni a neten.

Szerkesztette: wpepi 2007. 08. 03. 18:21 -kor

#1088 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 18:34

Idézet: asdf - Dátum: 2007. aug. 3., péntek - 18:03

Elo peldaval probalnam cafolni ezt a reszet: meg boven lehetett kapni a maxtor diamondmax9-es szeriaju vinyokat, amikor kb. mar csak az nem tudta rola (pl. a netrol) aki nem akarta, hogy az egy akkora fos szeria, hogy csak na.

Elő példádban nem adott termék szerepel, hanem egy egész széria, amely még azt is jelentheti, hogy adott típuson belül ettől még lehetnek olyanok, amelyek jók. Azt hiszem elbeszélünk egymás mellett! Amit mondtam félreértelmezitek, pedig nem azt mondtam, hogy nem lehet semmilyen információt a típusról, márkáról találni.

Azért vannak a jogszabályok, hogy védjék a fogyasztókat, s nem dísznek. Attól pedig, hogy a fogyasztó nem ül órákat minden vásárlás előtt, hanem bizalommal fordul a forgalmazókhoz még nem mondhatjuk, hogy nem tudatos fogyasztó. És most egy igen kicsi szegmenséről beszélünk a piacnak. :)

#1089 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 18:36

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. aug. 3., péntek - 18:10

Szóval aki keres az talál is. Ne mondja nekem senki sem azt, hogy nem lehet információt találni a neten.

Nem mondja neked senki, csak ha nem így tekintenél arra, amit mondok, akkor nem tudnál vitatkozni vele. :) Már megszoktam, hogy neked semmi sem megfelelő abban, amit mondok és hogy muszáj úgy beállítanod, mintha olyanokat mondanék, amik köztudottan nem igazak. ;)

Szerkesztette: Captain Crash 2007. 08. 03. 18:37 -kor

#1090 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 18:44

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 3., péntek - 19:36

Nem mondja neked senki, csak ha nem így tekintenél arra, amit mondok, akkor nem tudnál vitatkozni vele. :) Már megszoktam, hogy neked semmi sem megfelelő abban, amit mondok és hogy muszáj úgy beállítanod, mintha olyanokat mondanék, amik köztudottan nem igazak. ;)

Nem volt szándékomban vitatkozni de az a kijelentés amit a kereséssel kapcsolatban mondtál még a 90-es évék végén sem volt már igaz pedig akkor még nem volt ennyi elérhető tartalom mint ma és a keresők sem voltak ennyire fejlettek.

Idézet

és hogy muszáj úgy beállítanod, mintha olyanokat mondanék, amik köztudottan nem igazak.

Nekem nem kell így beállítanom mert te saját magad írtad le feketén fehéren, hogy nem lehet megbízhatóság tekintetében keresni és találni.

Szerk:
A jogszabályok meg nem fogják megoldani annak a vásárlónak a problémáját aki pld. Thomson DVD felvevőt vesz aztán csak bosszankodik mert szar, használhatatlan.

Szerkesztette: wpepi 2007. 08. 03. 18:51 -kor

#1091 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 19:31

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. aug. 3., péntek - 18:44

Nem volt szándékomban vitatkozni de az a kijelentés amit a kereséssel kapcsolatban mondtál még a 90-es évék végén sem volt már igaz pedig akkor még nem volt ennyi elérhető tartalom mint ma és a keresők sem voltak ennyire fejlettek.

Nekem nem kell így beállítanom mert te saját magad írtad le feketén fehéren, hogy nem lehet megbízhatóság tekintetében keresni és találni.

wpepi: Megint a belemagyarázás, nem unod? Én igen! És azt hiszem a 90-es évek elejével előhozakodni megint komolytalanná teszi a vitát, szóval ameddig így viseltetsz a vitapartnered iránt, addig ne várd, hogy komolyan vegyék a véleményed!

Szerkesztette: Captain Crash 2007. 08. 03. 19:32 -kor

#1092 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 19:36

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. aug. 3., péntek - 18:44

Idézet

Adott termék megbízhatóságának nem tudsz utána nézni, erre nem alkalmas semelyik internetes kereső sem.

Miért van az, hogy a te állításodban azt lehet olvasni, hogy általánosságban nem lehet megbízhatóság tekintetében keresni és találni, az enyimben pedig, hogy adott termék megbízhatóságának nem tudsz utána nézni? Szerintem, ha tudod mi az az absztakciós szint, akkor magad is meg tudod válaszolni, nem kell, hogy mások megválaszolják neked!

Az ilyen csúsztatásokkal kellene csínján bánnod, mert komolytalanná tesz! Idézhetnék olyat is, amikor önmagadnak mondasz ellent. Mondtál jó pár marhaságot is...szerintem maradjunk annyiban, hogy amit írtam megállja a helyét, ahogy beállítani szeretnéd, úgy nem.

Szerkesztette: Captain Crash 2007. 08. 03. 19:37 -kor

#1093 Felhasználó inaktív   Maksi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 22:20

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. aug. 3., péntek - 18:37

A net az információk végtelen tárháza melyben ahhoz, hogy rátalálj arra amit keresel nem elegendő csak beírni egy típust a keresőbe. Sokféleképpen lehet ám keresni. Ráadásul nem csak a google van ugyebár (persze sokan csak ezt az egyet ismerik sajnos).
Ja és nem árt ha az ember legalább az angol nyelvben járatos mert magyar nyelvű anyagok igencsak szegényesen vannak jelen.

Aha, szóval ezzel azt akarod mondani, hogy ha van Magyarországon egy magyar fogyasztó, pl JóskaPista, aki szeretne venni egy videjót, hogy megnézhesse az amcsi kommandrósokról szóló vérrmozikat, akkor feltétlenül legyen nethozzáférése, meg tudjon angolul ahhoz, hogy tudatosan, elővigyázatosan vásároljon, s még véletlenül se válasszon olyan terméket, amivel később garanciális időn belül szervizbe kellene mennie? :D

#1094 Felhasználó inaktív   Maksi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 22:22

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. aug. 3., péntek - 19:10

(mellesleg ekkor találtam rá ingyen letöltéssel annak a kamerának a komplett szervizkönyvére is holott nem is kerestem szervizkönyvet  :D  )

Nem találnál rá egy 1987-es Aprilia Tuareg legalább angol nyelvű szervizkönyvére is? :p

#1095 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 03. 22:32

Idézet: Maksi - Dátum: 2007. aug. 3., péntek - 23:20

pl JóskaPista, aki szeretne venni egy videjót, hogy megnézhesse az amcsi kommandrósokról szóló vérrmozikat,

Az ilyen típusú ember simán kibírja 52 napig videó nélkül, ha úg adódig. De érdekelnének az EU-s szabályozások is az alkatrészellátásról, 3 éves projektorban elpukkant a nagyfesztrafó, aztán sehol nem lehet szerezni hozzá... Szóval kit kell fenyegetni, kint ez miképpen műxik, merre mozduljak?
Make love not Wor.

#1096 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 22:51

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 3., péntek - 17:55

Ugyanazt tudom mondani, amit wpepi-nek is mondtam. A brand pedig természetesen irreleváns, vagy irreleváns lehet. Bár egy gyártó életében az a cél, hogy a brand meghatározó legyen, tudjuk, hogy nem így van. A típus tekintetében pedig az, hogy a minőségbiztosítási követelmények mellett a termék forgalomba került, nem jelentik azt, hogy ott aztán biztosan nem lesz olyan termék, amelyik nem hibás. Az, hogy ez éppen melyik, a google-el sem deríted ki. ;)

Sok mindenre lehet használni a keresőt, de attól, hogy márkára, vagy típusra rákeres az ember, nem jelenti, hogy feltétlen problémákba fog ütközni, vagy feltétlen elkerüli azokat. És szerintem ezt te is ugyanolyan jól tudod.

Adott termék esetében nem mehetsz biztosra! :)

Szerk.: Tudom, hogy a szándék az, hogy tájékozódjon az illető, ebben nincs kétség, hogy egyetértünk. Amiben nem értünk egyez az az, hogy tudatos csak az lehet, aki nem fog ki egyetlen hibás terméket sem. De ha nem is állítasz ilyet, csak én értelmezem félre, akkor szólj! :)

kapitányom. a kanyon slr-jeinek kicsit utánanézve tudható hogy a cég számára a fontos termék az 1-es váz. az 1-es váz tipikusan 800 ezere másfél millió között mozog. itten mi most a 300-as legolcsóbb vázról beszélünk aminek az értéke 100-150 ezer között mozog. azcsak természetes hogy a tized akkora büdzséjű termék minősége nemlesz ugyanolyan jó, silányabb anyagokból áll, a meghibásodás valószínűsége nagyobb lesz. ergo aki 300-as vázat vesz, az saját jólfelfogott érdekében kiemelt fontossággal kezeli már a vásárláskor a garancia kérdéseit és nem intézi el 1 mozdulattal, hogy az úgyis törvény szerint jár. értem én perzse, hogy a legolcsóbb helyen szeretné az ember megvenni, meg jó, ha a 20ezer forintos visszatérítést is megkapja, meg ilyesmi, de én pl egy 3w0 ezer forintos winyót is hajlamosabb vagyok megvenni a kedvenc boltomban, ahol jól ismernek mondjuk 35-ért, mert tudom, hogyha gond van, azonnal és szó nélkül érvényesül a garancia. éa nekem ez megéri az ár hetedét.

#1097 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 23:01

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 3., péntek - 19:34

Azért vannak a jogszabályok, hogy védjék a fogyasztókat, s nem dísznek. Attól pedig, hogy a fogyasztó nem ül órákat minden vásárlás előtt, hanem bizalommal fordul a forgalmazókhoz még nem mondhatjuk, hogy nem tudatos fogyasztó. És most egy igen kicsi szegmenséről beszélünk a piacnak. :)

ez egy illúzió. az OGY azért, hogy a bankok termékeit össze lehessen hasonlítani, hozott egy törvényt a THM-ről, hogy megkönnyítse a fogyasztók életét. aki kicsit is otthonosabban mozog a témában, vettmár fel hitelt az tudja, hogy a bankok sikeresen kiforgatták az egész THM-esdit, teljesen fals dogokat publikálnak ésha hiszel a THM-nek amiket a bankok közölnek netto mexívod. Maksi esetére meg azt tudom mondani, ha simlis a bolt és van hozzá egy jó simlis jogásza is még azis meglehet, hogy az általatok jogilag tiszta sor ügy fordítva sül majd el.

#1098 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 23:07

Aha, szóval ezzel azt akarod mondani, hogy ha van Magyarországon egy magyar fogyasztó, pl JóskaPista, aki szeretne venni egy videjót, hogy megnézhesse az amcsi kommandrósokról szóló vérrmozikat, akkor feltétlenül legyen nethozzáférése, meg tudjon angolul ahhoz, hogy tudatosan, elővigyázatosan vásároljon, s még véletlenül se válasszon olyan terméket, amivel később garanciális időn belül szervizbe kellene mennie? :D

a tudatos vásárló igenis informálodik. a 9-es években erre voltak valóak a szaklapok. ahogy gondolom amikor élelmiszerboltban vásárolsz akkoris megnézed a húsáru meg a tejtermék lejárati idejét nepedig csak leveszel a polcról egyet ésha romlott volt és ételmérgezést kaptál akkor a joggal fenyegetőzöl. persze tehetsz így is, de a jog nem hozza helyre az esetleges maradandó egészségkárosodásod.

#1099 Felhasználó inaktív   Maksi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 04. 06:15

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 4., szombat - 0:07

a tudatos vásárló igenis informálodik. a 9-es években erre voltak valóak a szaklapok. ahogy gondolom amikor élelmiszerboltban vásárolsz akkoris megnézed a húsáru meg a tejtermék lejárati idejét nepedig csak leveszel a polcról egyet ésha romlott volt és ételmérgezést kaptál akkor a joggal fenyegetőzöl. persze tehetsz így is, de a jog nem hozza helyre az esetleges maradandó egészségkárosodásod.

Ki hozza fel már megint az egeres kenyeret?

Amúgy meg egy kanyomgép 350-es változata elsősorban nyilván nem csak abban különbözik a profi géptől, hogy mennyivel silányabb alkatrészekből van összerakva, hanem főként a tudásában rejlő differenciákért kell 9x mélyebben az embernek a zsebébe nyúlnia. full frame-es képalkotás, nagyobb kijelző, iszonyatos sebesség. /persze nem elhanyagolható az sem, hogy az egyik műanyag, a másik magnéziumvázas./
De azt se feledjük el, hogy míg a 350D egy belépő szintű DSLR, addig az 1D mark II, s most már a III a profi kategória zászlóshajója a Canonnál. Értelemszerűen aki autózni akar, munkába járni, vagy levinni a családot hétvégén Kecerakoncára, az nem fog egy Bugatti Veyron-t, vagy egy Forma1-es autót vásárolni e célra, mert megfelel neki a silányabb alkatrészekből összerakott VW, Merdzsó, vagy kockalada is. Ettől még ne kelljen aggódnia, hogy mi lesz, ha elromlik a kocsi, és nem ugrik elő a bokorból a boxutca összes profi szerelője... 

#1100 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 04. 06:24

Nem. Ezzel azt akartam mondani, hogy a tudatos vásárló mielőtt megveszi a terméket utánanéz a neten. Az angol nyelvismeretre is azt írtam, hogy ajánlott ami ugyebár nem kötelezőt jelent. Az aki nem járatos az angolban annak két lehetősége van. Az egyik az, hogy csak magyar nyelvű anyagok között kutogat (ennek hátránya, hogy kevés az elérhető információ) vagy szótáraz.

Idézet

s még véletlenül se válasszon olyan terméket, amivel később garanciális időn belül szervizbe kellene mennie?

Ha vásárlás előtt rászán pár órát/napot arra, hogy információt szerezzen azoktól a fogyasztóktól akik leírják a tapasztalataikat a termékről akkor sokkal kisebb a valószínűsége annak, hogy olyan terméket vegyen ami problémás. Ott vannak pld. az asztali DVD felvevők melyekből ma Magyarországon igencsak nagy a kínálat és ahhoz, hogy valóban jól is járjunk nem elegendő csak a műszaki adatlapot megnézni. A tudatos vásárló egy DVD felvevő vásárlása előtt letölti a kinézett típus kezelési kézikönyvét és tanulmányozza a készülék használhatóságát, hogy neki valóban megfelel-e, olvas a neten szakcikkeket, felhasználói tapasztalatokat és így megtudhatja, hogy az adott típus mennyire megbízható, milyen hibák szoktak előjönni, milyen a szervizelési háttér, stb. Ott van pld. a HDD-s felvevőknél a ventillátor ami pld. az LG bizonyos típusainál már pár hét használat után zajos lesz és a szervizbe vitel után sem garantált a zajmentesség mert az az adott ventillátor típus sajnos ilyen. De ott vannak a Thomson felvevők is melyeknek a jellemző hibáiról rengeteg információt találni (még a garanciális javíttatás nehézségeiről is van info).
Szóval a tudatosság a fogyasztó saját érdeke mert ezzel megkímélheti magát sok bosszúságtól.

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.