Megapixel - Digitalzoom Kft.
Elküldve: 2008. 02. 03. 09:49
Elküldve: 2008. 02. 04. 00:52
Idézet: avman - Dátum: 2008. febr. 3., vasárnap - 9:41
ha perre kerül a sor, aztán meg másodfokra, sztem nemigen születik eltérő döntés, ami nem neked ad igazat. cirka 1.5 év múlva talán a pénzednél leszel, addig csak megy bele olyan 30-80k-d.
aztán a kincstári kamattal, a bírósági és a te ügyvédi költségeddel meg a sajátjukkal 400k körül fognak járni. persze, ha a maxipixel még létező cég lesz, mire lemegy az egész.
mondjuk szépen csukogatnak befele, de aki 200-400 ezres átlagos árú termékekkel óberkodik ott ez az összeg kb a nyitás utáni 30. perciben realizálódik valamelyik boltban. hamég melléteszem hogy kft végelszámolni van egy feles, nem bizti hogy nem éri meg nekik a 178k-t kicsengetni, most... persze ha a cuucaikat átpakolják egy holding cégbe eztmeg meghagyják ruppótlan enterperor cégnek, akkor lehet ellenük indítani egy végelszámolástm csak minek. a weblap meg nem a cég, hanem a tulaj magánnevénvan...
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2008. 02. 04. 04:46
Idézet: Megapixel - Digitalzoom Kft. - Dátum: 2007. aug. 15., szerda - 0:51
Ezzel kapcsolatban annyi hozzáfűzni valóm lenne, hogy mikor egy barátommal szintén a Maxipikszelhez vittük az egymilliós gépüket javításra, és kérte, hogy biztosítsanak számára cserekészüléket a javítás idejére, mert neki ez munkaeszköze, a Maxipikszel alkalmazottja közölte, hogy cseregépet ŐK NEM, CSAK a szerviz adhat, de erre sem volt még sosem példa.
Ennyit arról, hogy mennyi cseregépük van, és milyen készségesen biztosítják azt a vásárlóiknak.
Megjegyzések:
- NEM kötelező cseregépet biztosítani, de ha már ezzel hivalkodnak, akkor illő lenne úgy is cselekedni.
- NEM a szerviz feladata cseregépet biztosítani, hisz nem vele áll szerződéses jogviszonyban a fogyasztó. Ahogy a jogszabályok is lőírják, a forgalmazónak kell úgy végezni a kicserélést, vagy kijavítást, hogy a fogyasztónak NE okozzon jelentős kényelmetkenséget. Ha ezt cseregéppel kívánja elősegíteni, megteheti, de nem kötelessége. És semmiképp nem a teljesítési segédjének, a szerviznek.
Elküldve: 2008. 02. 04. 11:47
Idézet: Maksi - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 4:46
Ennyit arról, hogy mennyi cseregépük van, és milyen készségesen biztosítják azt a vásárlóiknak.
Megjegyzések:
- NEM kötelező cseregépet biztosítani, de ha már ezzel hivalkodnak, akkor illő lenne úgy is cselekedni.
- NEM a szerviz feladata cseregépet biztosítani, hisz nem vele áll szerződéses jogviszonyban a fogyasztó. Ahogy a jogszabályok is lőírják, a forgalmazónak kell úgy végezni a kicserélést, vagy kijavítást, hogy a fogyasztónak NE okozzon jelentős kényelmetkenséget. Ha ezt cseregéppel kívánja elősegíteni, megteheti, de nem kötelessége. És semmiképp nem a teljesítési segédjének, a szerviznek.
na azert az 1-es vaz meg a 350D kicsit mas kategoria. az a baj ezekkel a seggukiiskilog a gaytabol boltosokkal, hogy nincs forgotokejuk aztan ebbol kovetkezoen raktarkeszletuk sincs.
Elküldve: 2008. 02. 04. 11:52
Amúgy meg éppen arról beszélt az üzlet alkalmazottja, állítása szerint üzletvezető, hogy ők NEM adnak cseregépet soha, azt a szerviz adhatja.
Elküldve: 2008. 02. 04. 16:56
Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 11:47
Akinek meg van forgótőkéje, annak esze is van, hogy nem érdemes 200 küvecses fényképezőket raktáron tartani, mert pillanat alatt jöhet újabb modell, újabb akció, olcsóbb lesz, aztán amilyen ritkán veszik, olyan kicsi az árrés is. Itt jön az, ha valaki belekalkulálja a raktárkészletet, meg a szopószorzót, meg az elvárt júzer seggnyalását, garis ügyintézését, akkor olyan drága lenne a cucc, hogy júzer csak segget nyalatni jár oda, meg gépet tesztelni, oszt megveszi olcsóbban. Utána meg ide jár seggéből száját csinálni, ha beszopoik, aztán nem 2 nap alatt intéződik el a gari
A 30ezres cuccokat veszik polcról, 100ezer meg 100ezer+ és kiegészítők már nem számítanak fogyóeszköznek, mindek legyen mindenből 2-3-x darab a polcon, ha madj elfogy? Ebból 1 darab ha megmarad, vagy áron alul el kell adni, akkor másik 10 darabot kell eladni, hogy nullára kijöjjön a bele tett lóvé. Az meg geci sok.
Elküldve: 2008. 02. 04. 18:54
Idézet: Jahno - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 16:56
A 30ezres cuccokat veszik polcról, 100ezer meg 100ezer+ és kiegészítők már nem számítanak fogyóeszköznek, mindek legyen mindenből 2-3-x darab a polcon, ha madj elfogy? Ebból 1 darab ha megmarad, vagy áron alul el kell adni, akkor másik 10 darabot kell eladni, hogy nullára kijöjjön a bele tett lóvé. Az meg geci sok.
aztán mégis azt látom hogy a madarasteszkóban euróraklap számra állnak
Szerkesztette: SFIJ 2008. 02. 04. 19:05 -kor
Elküldve: 2008. 02. 04. 19:04
Idézet: Maksi - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 11:52
ezt most nem értem...
amúgy pl a pozitív diszkrimináció során, a kiemelteket a többivel szemben előnyben részesíted (a többi hátrányt szenved). bevett, naponta gyakorolt jogintézmény.
Elküldve: 2008. 02. 04. 19:15
Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 18:54
Vagy visszakapja, hiszen nem fizettek érte. Kis cégnek meg elég gyakran előre kell fizetni, tehát egyik esetben nem áll benne lóvé, másik esetben elég rendesen. Így meg én is szívesen tartanék raktárkészletet, ha "majd valamikor kifizetem" opciót kapok.
Elküldve: 2008. 02. 04. 23:22
Szerkesztette: avman 2008. 02. 04. 23:23 -kor
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.
Elküldve: 2008. 02. 04. 23:25
Idézet: Jahno - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 19:15
csak éppenséggel nem tudsz olyan forgalmat generálni, h bizományba kapd az árut.
Elküldve: 2008. 02. 29. 11:47
Látom itt jópáran nagyon vágjátok a témát. Tanácsot szeretnék kérni tőletek.
Van egy Sony Ericsson telóm, 2007. decemberében vettem a Vodánál 2 év hűségszerződéssel. Elromlott, szervíz, 14 nap múlva elkészült. Utána pár héttel megint elromlott, leadtam szervízbe s ma már 17 napja hogy nem készült el még mindig. 31 napja van szumma szervízben a 2 meghibásodás miatt, összesen nem volt nálam ennyit a telefon...
Kérdésem rövid és egyszerű: Tehetek e valamit ? Elállhatok e a szerződéstől arra hivatkozva hogy nekem 31 napja nem áll rendlekezésemre a telefonom vagy a jelenlegi jogi szabályozás miatt kussolhatok oszt várjak majd megcsinálják.
Válaszotok előre is köszönöm!
Elküldve: 2008. 02. 29. 14:21
ha golnap visszakapod, es tokeletesen mukodik nincs alapod reklamaciora. ha sokaig ulnek rajta, vagy megint elromlik napokon belul, akkor tessek "verni az asztalt", hogy akkor most elallnal a szerzodestol.
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."
Elküldve: 2008. 02. 29. 14:53
Elküldve: 2008. 02. 29. 16:51
Idézet: avman - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 14:53
a husegszerzodes az elofizeteshez kotodik (sim kartya) szerintem, nem a telefonhoz
Elküldve: 2008. 02. 29. 17:04
Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 16:51
Ez igy igaz.
De azert az is megfontolando, a viszonylag olcso keszulek ahhoz volt kotve, hogy alairja a huseget. Namost, ha nincs viszonylag olcso keszulek (tehat arrol az esetrol beszelunk, mikor a szolgaltato nem hajlando cserelni), akkor azert ez talan ki lehet jarni, hogy nincs huseg sem.
Our shadows taller than our soul.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2008. 02. 29. 17:25
Idézet: kroozo - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 17:04
De azert az is megfontolando, a viszonylag olcso keszulek ahhoz volt kotve, hogy alairja a huseget. Namost, ha nincs viszonylag olcso keszulek (tehat arrol az esetrol beszelunk, mikor a szolgaltato nem hajlando cserelni), akkor azert ez talan ki lehet jarni, hogy nincs huseg sem.
szerintem ez nem ilyen bonya.
a keszulek pont ugy viselkedik mint egy fogyasztasi cikk. ha elallas lesz a vege akkor a voda kicsengeti a vetelarat. a sim kartyat meg hasznalod masik fuggetlen vagy vodas telefonban...
Elküldve: 2008. 02. 29. 17:52
Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 17:25
a keszulek pont ugy viselkedik mint egy fogyasztasi cikk. ha elallas lesz a vege akkor a voda kicsengeti a vetelarat. a sim kartyat meg hasznalod masik fuggetlen vagy vodas telefonban...
Nyilvan, hogy ha a voda ki akar bujni, akkor erre fog hivatkozni.
Tenyleg nem ertek hozza, szoval nem tudom szepen megmondani, de annak a szerzodesnek azert resze (es az uzletpolitikanak is jol lathato resze), hogy bevallalod az egy/ket evet, ezert adnak akciosan keszuleket. Ha nincs akcios keszulek, akkor azert a masik szerzodes sem igen allja meg a helyet. Erkolcsileg semmikepp. Hogy ezt a jogon keresztul lehet-e verekedni
Our shadows taller than our soul.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2008. 02. 29. 19:45
Most ezzel semvagyok tisztában: Kell nekem ezzel foglalkozni ? Vagy mondhatom azt ogyén pont leszarom hogy mit mond a szervíz, én a Vodafone-al szerződtem nem a Sony Ericsson márkaszervízzel.
Elküldve: 2008. 02. 29. 19:52
Idézet: htlecso - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 19:45
Most ezzel semvagyok tisztában: Kell nekem ezzel foglalkozni ? Vagy mondhatom azt ogyén pont leszarom hogy mit mond a szervíz, én a Vodafone-al szerződtem nem a Sony Ericsson márkaszervízzel.
valahogy így van. a cserét tőlük kell kérni, ha pl. harmadjára is offos lesz és megint pihenőre vonul. h a szerviz mikor, mivel és hogyan, annyiban elég, ha azt megállapítja, h a hiba jótállásos.
mondjuk, a voda általában ad cserekészüléket a javítás ideje alatt...
Szerkesztette: avman 2008. 02. 29. 19:53 -kor

Súgó
A téma zárva.