Megapixel - Digitalzoom Kft.
Elküldve: 2008. 02. 29. 20:08
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."
Elküldve: 2008. 03. 01. 09:02
Igen, a Vodafone valóban ad cserekészüléket, csakhogy annak oka van hogy én miért vettem ilyen telefont. Tehát én azért vettem 3G-s MP3 playeres 3Mpx-es fényképezős telót, mert én ezeket a funkciókat használom is. Most az, hogy ad nekem egy 3 éves Samsung modellt cserekészüléknek, engem ez nem vígasztal, ezért nem is kérem: Van otthon egy szatyor régebbi telefonom.
Most már arra készülök, hogy mi legyen a stratégia, ha újra megadja magát harmadszor is. De kemény dolog ez a garancia/fogyasztóvédelmi jogok érvényesítése. Nem értek hozzá sajnos, de amint utánaolvastam nekem az jön le az egészből, hogy tulajdonképpen semmi nem egyértelmű, minden viszonylagos, alapesetben a vevő szop ha gariproblémája van ergó a fogyasztóvédelmi törvény egy kalap sz*r. Nincs semmi lefektetve, hogy KI KELL cserélni, MEG KELL csinálni határidőre, és cserekészüléket KELL adni. Amíg ilyen megfogalmazásokat tesznek a törvényekbe hogy "törekednie kell" meg hogy "aránytalan többletköltség" meg "jelentős kényelmetlenség" addig muhaha, harsány kacaj, röhögség.
Elküldve: 2008. 03. 01. 10:12
egyebkent ha elolvastad a topicot, akkor kiderul, hogy a birosag az egyszeri vevo eseteben is kenyelmetlensegnek iteli, ha a 2 hetet meghaladja a javitas, es elmarasztalja a kereskedot.
a strategiad egyszeru: ha megint megadja magat a telefon napokon-heteken belul, akkor ugy vidd be, hogy nem kersz javitast, hanem cseret vagy a szerzodes felbontasat! ne is probaljak meg javitani. es ezt fektesd le irasban, esetleg kerd el a panaszkonyvet is, es oda is ird be, hogy ez a keszulek lathatoan nem javithato, ha tobbet van szervizben mint nalad.
Elküldve: 2008. 03. 21. 11:08
Idézet: kroozo - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 18:52
Tenyleg nem ertek hozza, szoval nem tudom szepen megmondani, de annak a szerzodesnek azert resze (es az uzletpolitikanak is jol lathato resze), hogy bevallalod az egy/ket evet, ezert adnak akciosan keszuleket. Ha nincs akcios keszulek, akkor azert a masik szerzodes sem igen allja meg a helyet. Erkolcsileg semmikepp. Hogy ezt a jogon keresztul lehet-e verekedni
Maximálisan igazad van. Ha nincs akciós telefon, nem jogos a hűségszerződés sem. Vicces lenne, hogy extrém esetben maradna egy SIM kártyád, és fizetheted a havidíjat...
Elküldve: 2008. 03. 21. 13:13
Idézet: Maksi - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 11:08
az emberek nagy resze ugyis kaparos elofizetest vesz. masfelo ha a telefon megdoglik ugye, akkor vagy ad a voda cserekeszuleket vagyha nem tud akkor visszateriti a vetelarat->mexunik a huseg es nem kell tovann fizetened. mindebbol marad 1 kaparos kartyad amit vagy megtartasz vagy kidobsz.
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2008. 03. 22. 13:43
Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 13:13
Hat de itt (vagy legalabbis en) a ,,->'' evidenciajaban nem voltam biztos. Ha megszunik a huseg, akkor nincs gondom.
Our shadows taller than our soul.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2008. 03. 22. 15:13
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció: http://unicodesms.freeweb.hu
Elküldve: 2008. 03. 22. 17:33
Idézet: asdf - Dátum: 2008. márc. 22., szombat - 15:13
vagy ez, vagy az hogy a kereskedő, vagyis a vodafon kifizeti számodra a készülék vételárát. a törvény végülis ha nem tudtok megállapodni akkor erre kötelezi. vodát speciel nem ismerem de egy pannis ismerősöm járt így egy méregdrága nokája okossal, és simán megállapodtak ebben. (3 hetes telefon). persze lehet, hogy a 8. hónapban már érdemesebb az asztalra csapni és a telefon vételárát visszakövetelni
Elküldve: 2008. 03. 23. 03:48
Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 22., szombat - 17:33
Melyik vetelarat? Az akciosat, vagy a listat?
Our shadows taller than our soul.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2008. 03. 23. 07:55
Szerkesztette: djculture 2008. 03. 23. 07:57 -kor
Hádédész..
Elküldve: 2008. 03. 23. 09:39
Elküldve: 2008. 03. 23. 11:24
Idézet: kroozo - Dátum: 2008. márc. 23., vasárnap - 3:48
azt természetesen, amin az adasvetel megtortent.
Elküldve: 2008. 03. 23. 11:29
Idézet: djculture - Dátum: 2008. márc. 23., vasárnap - 7:55
arrol az esetről beszélünk, hogy a készülék javíthatatlanul tönkrement, a kereskedő nem tudja azonosra cserélni, és te meg nem fogadod el a cserére felajánlott másmilyen készüléket. elállsz a telefonra vonatkozó adásvételi szerződéstől. ekkor a voda meg kell térítse a vételárat.
Elküldve: 2008. 03. 23. 13:16
Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 23., vasárnap - 11:29
Na persze én erre kiváncsi lennék.Egy olyan mobiltársaságról beszélünk aki 30 napos kiprobálható internetezést hirdetet meg,majd ezrt az egészet szépen lefedte a"a szerződéskötéstől eltelt időszakban nem követi el a 15.pontban részletezett extrém használatot,"előfizetői szerződési feltétellel.:
15. Az Előfizető tudomásul veszi, hogy az extrém használat tilos. Jelen akcióval kapcsolatosan extrém használatnak minősül, ha
az Előfizető fájlcserélő alkalmazást használ (mint például Azureus, Ares, BitComet, BitTornado, Bitspirit, Blubster,
DirectConnect, eDonkey2000, FileSpree, FastTrack, FlashGet, Gnutella, Ktorrent, uTorrent, Napster, Piolet, WASTE, DC++,
illetve további, a felsorolásban nem szereplő, de azokkal megegyező elven működő szoftverek) úgy, hogy közben a tárgyhavi
forgalma meghaladja az 5 Gigabájtot.
16. A Vodafone az extrém használat tanúsítását a jelen Részvételi Feltételekben foglalt akciós feltételek Ügyfél általi
megszegésének tekinti, amely magatartás a jelen Részvételi Feltételekben foglalt ajánlatra való jogosultság
elvesztését vonja maga után. Amennyiben a Szolgáltató extrém használatot észlel, tértivevényes levélben értesítést
küld az Előfizető számára és felszólítja az extrém használat megszüntetésére. Amennyiben az Előfizető a szerződés
időtartama alatt az extrém használatot a Szolgáltató - a magatartás abbahagyására felszólító - írásbeli figyelmeztetése
ellenére fenntartja, vagy ismételten elköveti, a Szolgáltató jogosult a tarifacsomagot számlázási ciklustól függetlenül a
Vodafone Internet 5G tarifacsomagra további értesítés és figyelmeztetés nélkül, haladéktalanul átváltani. Az átváltást
követően a Szolgáltató a Vodafone Internet 5G tarifacsomag alapján jogosult számlázni
Ugyhogy ennyit az üzletpolitikáról,közbe meg nyomatják hogy 30 napig visszamondható akciós tarifa...
Szerkesztette: djculture 2008. 03. 23. 13:38 -kor
Hádédész..
Elküldve: 2008. 03. 23. 13:46
Idézet: djculture - Dátum: 2008. márc. 23., vasárnap - 13:16
15. Az Előfizető tudomásul veszi, hogy az extrém használat tilos. Jelen akcióval kapcsolatosan extrém használatnak minősül, ha
az Előfizető fájlcserélő alkalmazást használ (mint például Azureus, Ares, BitComet, BitTornado, Bitspirit, Blubster,
DirectConnect, eDonkey2000, FileSpree, FastTrack, FlashGet, Gnutella, Ktorrent, uTorrent, Napster, Piolet, WASTE, DC++,
illetve további, a felsorolásban nem szereplő, de azokkal megegyező elven működő szoftverek) úgy, hogy közben a tárgyhavi
forgalma meghaladja az 5 Gigabájtot.
16. A Vodafone az extrém használat tanúsítását a jelen Részvételi Feltételekben foglalt akciós feltételek Ügyfél általi
megszegésének tekinti, amely magatartás a jelen Részvételi Feltételekben foglalt ajánlatra való jogosultság
elvesztését vonja maga után. Amennyiben a Szolgáltató extrém használatot észlel, tértivevényes levélben értesítést
küld az Előfizető számára és felszólítja az extrém használat megszüntetésére. Amennyiben az Előfizető a szerződés
időtartama alatt az extrém használatot a Szolgáltató - a magatartás abbahagyására felszólító - írásbeli figyelmeztetése
ellenére fenntartja, vagy ismételten elköveti, a Szolgáltató jogosult a tarifacsomagot számlázási ciklustól függetlenül a
Vodafone Internet 5G tarifacsomagra további értesítés és figyelmeztetés nélkül, haladéktalanul átváltani. Az átváltást
követően a Szolgáltató a Vodafone Internet 5G tarifacsomag alapján jogosult számlázni
Ugyhogy ennyit az üzletpolitikáról,közbe meg nyomatják hogy 30 napig visszamondható akciós tarifa...
tökre mind1 ez. itt jelen esetben a telefonkészülékre egy ingó adásvétel történt, amire garanciális szempontból az ebben a topikban is unalomig citált ptk paragrafusai a mérvadóak. ha sokat szívózik a voda akkor tértiveveényesen megküldöd az elállásí nyilatkozatot nekik, fizetési felszólítás kíséretében
Szerkesztette: SFIJ 2008. 03. 23. 13:47 -kor
Elküldve: 2008. 03. 23. 13:52
Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 23., vasárnap - 13:46
Hát én amennyi ilyen levélküldésröl tudok szerintem avval tüzelhetnek ott.Van olyan haver aki ugyanigy volt azóta is követelik rajta hogy a maradék több mint egy év ami volt a hűségéböl fizesse meg.Ő meg ir vissza hogy akkor ők meg a telefonját fizessék meg.Persze cég könnyen van kiadja behajtócégeknek azok meg lesz @rják hogy neked igazad van és még ők tartoznak.A csávót is havonta zaklatják.
Hádédész..
Elküldve: 2008. 03. 23. 14:02
Idézet: djculture - Dátum: 2008. márc. 23., vasárnap - 13:52
kiüldöd a felszólítást és az elállást. ezek után a BKIK-n landoltok békéltetőn. ha ezekre tojik a voda, akkor bíróság, és innetől már neki is vérre megy.
van egy ismerősöm aki farmer. vele az auchan szívózott, nem fizették ki. csak annyi volt hogy szépen aprocesszusnak megfelelően, megküldözgette tértivevényesen a megfelelő irományokat. aztán az útolsó lépsként megindította az auchan ellen a felszámolási eljárást. másnap kifizette az auchan a tartozását, kamatostul
Elküldve: 2008. 03. 24. 06:10
Idézet: Maksi - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 3:23
ha bebuktak volna akkor nem sok dolog történik. a wal-mart úgyis fel akarta őket vásárolni 2 éve. de lehet hogy tévedek és az a cora-volt, amelyiket fel akarta vásárolni
Szerkesztette: SFIJ 2008. 03. 24. 06:13 -kor
Elküldve: 2008. 03. 24. 08:43
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

Súgó
A téma zárva.