HWSW Informatikai Kerekasztal: Megapixel - Digitalzoom Kft. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megapixel - Digitalzoom Kft. Értékeld a témát: -----

#2641 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 24. 09:57

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 23., vasárnap - 11:24

azt természetesen, amin az adasvetel megtortent.

Na, alljunk meg egy pillanatra, mert meg mindig nem vagyunk azonos alapon ugy erzem :)

1) A kaparosat felejtsuk most el kerlek, nem passzol ide.

Szoval, postpay elofizuhoz alapvetoen ket lehetoseged van:
a) elofizetsz, nincs huseg, telefon ,,listaaron''
b) elofizetsz, van huseg, telefon ,,akcios aron''.

Tegyuk fel tovabba, hogy telefon feldobja a bacskert, javitani nem lehet, ugyanolyan cseret nem tudnak adni (es mondjuk nem kell neked samsung a nokia helyett... ettol a mellekvaganytol is tekintsunk el :) ).

Ekkor a) tiszta sor: telefon ,,listaara'' vissza, elofizu marad, boldogok vagyunk.

Namost az a bajom, hogy azt mondod,  ez b) esetben is igy van, csak ,,akcios'' ar jon vissza. Namost nekem ezzel az a bajom, hogy emberunk azert vallal huseget, hogy legyen a telefonra ,,akcios'' ar. Mivel ez a feltetel megszunt, _szerintem_ az a normalis (mint mondtam erkolcsileg mindenkepp), hogy ilyenkor ,,akcios'' ar vissza, a huseg pedig megszunik, es igy vagyunk boldogok. :) Ellenkezo esetben ugyanis ott vagyunk, hogy emberunk nulla plusz szolgaltatasert cserebe van kellemetlenebb helyeztben, mint a szerzodeskotes elott.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#2642 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 13:47

kroozo sajnos csak az az ár kapható vissza amin az adásvétel megtörtént, jogilag ennyi a keret. namost hogy milyen egyéb folyományok léphetnek fel, azmár csak attól függ, hogy mennyire úriember a szolgáltató. ez a helyzet annyiból bonyásabb, hogy lényegileg hitelt vettél fel a telefonra...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2643 Felhasználó inaktív   delacct 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 15:18

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 13:47

kroozo sajnos csak az az ár kapható vissza amin az adásvétel megtörtént, jogilag ennyi a keret. namost hogy milyen egyéb folyományok léphetnek fel, azmár csak attól függ, hogy mennyire úriember a szolgáltató. ez a helyzet annyiból bonyásabb, hogy lényegileg hitelt vettél fel a telefonra...

Ez igy ebben a formában sajnos igaz.Az más kérdés,hogy a szolgáltató ilyenkor felkinál másik azonos vagy magasabb kategóriás mobilt.Végső esetben eltekint a hűségszerződésben gyakorolt jogaitól.
Tudom volt rá példa saját bőrömön tapasztaltam.Egész odáig elment a szolgáltató,hogy az egykori előfizetésem ma már prepaid,és függetlenül attól hogy nem töltögetem évente
(ebből kiderül hogy pgsm) nem szünteti meg az "előfizetésem" hanem jóváir évente 500 magyar forintot. Szóval mielőtt rémeket kiabálunk néha kellemesen lehet csalódni.  :up:
"Tiszteljük barátaink agybaját" - Senki Alfonz.

#2644 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 16:44

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 13:47

Nyilvan csak az az ar kaphato vissza :) En nem is azt vitatom, hanem azt, hogy ebben az esetben nem kellene, hogy a szolgaltato uriembesegetol fuggjon a huseg/nem huseg kerdese.

Ha ugy tetszik, mivel megsem adott kolcsont, megsem kene hitelt torlesztenem.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#2645 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 19:07

Idézet: delacct - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 16:18

Egész odáig elment a szolgáltató,hogy az egykori előfizetésem ma már prepaid,és függetlenül attól hogy nem töltögetem évente (ebből kiderül hogy pgsm) nem szünteti meg az "előfizetésem" hanem jóváir évente 500 magyar forintot. Szóval mielőtt rémeket kiabálunk néha kellemesen lehet csalódni.  :up:

Ennek semmi koze az esetedhez, az evenkenti 500 ft-os ajandekegyenleg mindossze az elofizeto adatok kozmetikazasa. Ha ezt az egyenleget elkezded fogyasztani (marpedig miert is ne vernel a fenekere :)), minimum 3 honapig aktiv elofizetokent valamint 9 honapig hivasfogadasra kepes elofizetokent szerepeltethetsz az NHH statisztikajaban a pannon rovatban. (ezert is van 11.1 millio hivasfogadasra alkalmas, valamint 10.135 millio aktiv elofizetes a statisztikakban, az ilyen trukkozesek nelkul "par" szazezerrel kevesebb lenne).

Szerkesztette: asdf 2008. 03. 24. 19:14 -kor

Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#2646 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 19:32

kroozo: a kolcson es torlesztesrol ugrott be egy off topic eset, de talan megmutatja, mennyire nem trivialisak az ilyenek..

autokolcsont vett fol a riportalany (radio), de casco-t nem kotott az autora. baleset, totalkar. ok, ez van, a riportalany szomoruan vette tudomasul, es tovabbra is fizette VOLNA a kolcsonreszt. de nem oda buda! a biztosito ugyanis, mivel megszunt a hitelfedezet (az auto ugyebar) azonnal es egeszeben kerte a kolcson torleszteset! nem volt megfelelo az addigi reszletek torlesztese.. es gondolom a szerzodes szerint ez igy is volt "rendjen".

ebben az esetben ugy az alap, hogy a szerzodes elotti allapotot kell visszaallitani. igenam, de mirol is szol a szerzodes? egy szerzodes a telefon es a husegidos elofizetes, vagy sem? ha nem, akkor nagyon nem trivialis, hogy mikeppen hat a masodikra az elso szerzodes elotti helyzetenek visszaallitasa.. nem egyszeru, bar persze en is ugy gondolom, hogy a husegidonek sem kene tovabbmennie.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2647 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 23:29

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 19:32

autokolcsont vett fol a riportalany (radio), de casco-t nem kotott az autora. baleset, totalkar. ok, ez van, a riportalany szomoruan vette tudomasul, es tovabbra is fizette VOLNA a kolcsonreszt. de nem oda buda! a biztosito ugyanis, mivel megszunt a hitelfedezet (az auto ugyebar) azonnal es egeszeben kerte a kolcson torleszteset! nem volt megfelelo az addigi reszletek torlesztese.. es gondolom a szerzodes szerint ez igy is volt "rendjen".

:think: a biztosító mire föl követelt bármit is? ha jól értem akkor max egy gfb volt a kocsin. így amit mondasz a gfb-t nyújtó boztosítóra vonatkozik. annak szerintem semmi köze ahhoz hogy a gépkocsit tulajdonolod vagy opaeratív lízingben van nálad.

#2648 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 23:54

bocsanat a felreertheto (bar szerintem visszafejtheto) elirasert: termeszetesen a bank kovetelte. biztosito nem is volt a dologban! (mondom, nem volt biztositas..)
a forum ma:

#2649 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 03. 25. 00:19

:offtopic: tipikus, 300k befizettünk, nyögjük az iszonyatos havi törlesztést és cascót már nem vállalunk be, mert sok. de persze új autó még nem sok. meg az, h 6 év alatt a dupláját fizetjük vissza. csak a fránya évi uszkve 140k. az már tényleg megterhelő.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#2650 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 02:13

Idézet: avman - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 0:19

:offtopic: tipikus, 300k befizettünk, nyögjük az iszonyatos havi törlesztést és cascót már nem vállalunk be, mert sok. de persze új autó még nem sok. meg az, h 6 év alatt a dupláját fizetjük vissza. csak a fránya évi uszkve 140k. az már tényleg megterhelő.

hát ja... 10 emberből 7 megússza gixer nélkül, spóroljunk. a 2000-es árvznél is az volt hogy beleépítkeztek az emberek az ártérbe, biztosítás meg nuku. de ne hibáztassuk a magyarokat, new orleansban épp ennyire hülyék voltak az emberek, élték akis tesco value életüket, aztán jött kathrina, átszakadt a gát és kevesebb lett az a szép nagy város 4-5 kerülettel  :rolleyes:

#2651 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 02:39

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 19:32

kroozo: a kolcson es torlesztesrol ugrott be egy off topic eset, de talan megmutatja, mennyire nem trivialisak az ilyenek..

ebben az esetben ugy az alap, hogy a szerzodes elotti allapotot kell visszaallitani. igenam, de mirol is szol a szerzodes? egy szerzodes a telefon es a husegidos elofizetes, vagy sem? ha nem, akkor nagyon nem trivialis, hogy mikeppen hat a masodikra az elso szerzodes elotti helyzetenek visszaallitasa.. nem egyszeru, bar persze en is ugy gondolom, hogy a husegidonek sem kene tovabbmennie.

Tudom, hogy nem trivialisak :) Epp azert feszegetem, hogy ez hogy van.

(Bar ez a pleda a telefonos ugyhoz nem igazan kapcsolodik, erosen mas)

#2652 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 08:21

igen, irtam is, hogy off-topic! a kapcsolat max annyi, hogy neha a szerzodesek kovetkezmenyei nem az eszervek menten haladnak..
a forum ma:

#2653 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 09:03

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 8:21

igen, irtam is, hogy off-topic! a kapcsolat max annyi, hogy neha a szerzodesek kovetkezmenyei nem az eszervek menten haladnak..

:offtopic: már mértne volna logikus az ami történt az esetedben? a hitelügylet fedezete a gépjármű volt. mivel totálkáros lett, elvesztette az értékét, így a hitel mögűl eltünt a fedezet, ezért mondta fel a bank a hitelszerződést.

#2654 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 09:24

nem az en esetem: radio! es persze lehet moge raciot talalni (sotmitobb, bizonyara jogilag igy helyes), de abban nincs esszeruseg, hogy a banknak ne lenne jo a korabbi hitelreszlet, amivel raadasul tobb penzt kap, mint az elotorlesztessel. az eszerv az, hogy ha fizetem rendesen, ahogy korabban is, akkor miert szol bele a bank a dolgomba, hogy tropa-e a kocsi..?
nyerni sehogy sem nyer vele: mikozben az ados lehet, hogy ki tudja fizetni a reszletet, akozben egyaltalan nem biztos, hogy a teljes hitelosszeget ki tudja perkalni.. adosagrendezes, behajtok.. nem jo az a banknak!
miert nem jo az a verzio, hogy amikor majd nem fizeti a reszletet, akkor keri vissza az egesz osszeget? hitelfedezet se most, se akkor nincs, viszont addig legalabb nyugi van.
szoval nem esszeru ez a megoldas, en csak ennyit mondtam!

Szerkesztette: bogdan 2008. 03. 25. 09:28 -kor

a forum ma:

#2655 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 10:19

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 9:24

nem az en esetem: radio! es persze lehet moge raciot talalni (sotmitobb, bizonyara jogilag igy helyes), de abban nincs esszeruseg, hogy a banknak ne lenne jo a korabbi hitelreszlet, amivel raadasul tobb penzt kap, mint az elotorlesztessel. az eszerv az, hogy ha fizetem rendesen, ahogy korabban is, akkor miert szol bele a bank a dolgomba, hogy tropa-e a kocsi..?
nyerni sehogy sem nyer vele: mikozben az ados lehet, hogy ki tudja fizetni a reszletet, akozben egyaltalan nem biztos, hogy a teljes hitelosszeget ki tudja perkalni.. adosagrendezes, behajtok.. nem jo az a banknak!
miert nem jo az a verzio, hogy amikor majd nem fizeti a reszletet, akkor keri vissza az egesz osszeget? hitelfedezet se most, se akkor nincs, viszont addig legalabb nyugi van.
szoval nem esszeru ez a megoldas, en csak ennyit mondtam!

Persze, csak azt nem szamolod bele, hogy ha te ugy dontesz, hogy nincs kedved fizetni, akkor kicsengetsz meg ket harom honapot (bank nem baszat, mert hisz fizetsz rendesen), kozben mindent atiratsz asszony/gyerek/kutya nevere, aztan nem fizetsz, akkor a bank mar kuldheti a behajtot.

(Sot, lehet hogy a kocsinak sincs semmi baja, egy masikat roncsot zuztal le :D)

Na, ezert :)

#2656 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 11:45

ha igy gondolkodunk azt mar azelott megteheti a delikvens, hogy bejelentene a totalkart a biztositonak.. szoval mese!
a forum ma:

#2657 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 12:01

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 9:24

de abban nincs esszeruseg, hogy a banknak ne lenne jo a korabbi hitelreszlet, amivel raadasul tobb penzt kap, mint az elotorlesztessel. az eszerv az, hogy ha fizetem rendesen, ahogy korabban is, akkor miert szol bele a bank a dolgomba, hogy tropa-e a kocsi..?

pedig de! ez egy nagyon jo erv. ha nem fizetsz akkor meg lehet teged fenyegetni vegrehajtassal/lefoglalassal. csakha maga az ertektargy megsemmisult, akkor erre nincs standard procedura, hanem vagy a bank vagy a behajtoceg kenytelen a birosagra vinni az ugyet, ott nagy nehezen szuletik egy dontes a vegrehajthatosagrol, mialatt te, akinek a neven a gepjarmu van, ha van egy kis eszed vagyontalan es hontalan emberre valsz mire mexuletik a birosagi hatarozat :)

#2658 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 12:19

ertem en, hogy problemas, de miert ne jo a banknak, ha tovabb fizetem? ha azonnal keri, akkor mire lefut a birosagi procedura, mar vagyontalan az ados -- ezt irtad! ha kozben fizet egy darabig, es kesobb kezd nem fizetni (ami raadasul nem biztos..), akkor mar egy picit a penzenel van a bank..

pont amiatt, amit mondasz! ;)

de szerintem hagyjuk abba. az, hogy a helyzet nehezen ertheto es bonyolult latszik. hogy ellentmond a jozan esznek (az ados gondolkodasaban!) az is latszik. ami miatt felhoztam ugye az az, hogy az, ami logikusnak latszik a vevo reszerol, meg nem biztos, hogy ugyanazzal a gondolatkorrel kerul fogadtatasra az elado -- jelen esetben mobil szolgaltato -- reszerol. ennyi.
a forum ma:

#2659 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 12:34

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 12:19

ertem en, hogy problemas, de miert ne jo a banknak, ha tovabb fizetem? ha azonnal keri, akkor mire lefut a birosagi procedura, mar vagyontalan az ados -- ezt irtad! ha kozben fizet egy darabig, es kesobb kezd nem fizetni (ami raadasul nem biztos..), akkor mar egy picit a penzenel van a bank..

a bankuzem az egy szakma, evszazados sot evezredes tapasztalatokkal. aztan ebbol kovetkezik, hogy a kockazatelemzok pontosan tudjak, hogy mire szamitsanak. az ingo/ingatlan tulajdon megsemmisulese okan a lizingelo erdekeltsege a hitel visszafizeteseben megszunik (ez tapasztalati teny), aminek kovetkezmenyekent azonnal atminositi a bankbeli kozkazatkezelo reszleg a kinnlevoseget ketes kinnlevosegre. tehat ilyenkor barmekkora osszeg, ami keverheto az ugyfelbol, sikeres vesztegsecsokkentesnek szamit.
lehet hogy a te eszjarasodnak mindez ellentmond, de a bankarok tapasztalatainak korantsem :)

Szerkesztette: SFIJ 2008. 03. 25. 12:35 -kor

#2660 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 12:44

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 12:34

tehat ilyenkor barmekkora osszeg, ami keverheto az ugyfelbol, sikeres vesztegsecsokkentesnek szamit.

en is igy gondolom. pontosan ezert eri meg a reszletet kerni, es nem egyszerre az egeszet. ;)
ez a velemenyem. pont. tobbet nem szolnek hozza.
a forum ma:

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.