HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... VI. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: -----

#2341 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 03. 16:46

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. okt. 3., szerda - 15:37

Hat ez meg hogy jott ossze?
Feszultseg ugye azt jelenti, hogy ket pont kozott mekkora a potencialkulonbseg.
(Ha A es B kozott merheto x V feszultseg, akkor B es A kozott -x V lesz.)

Szvsz add vissza az informatikusi diplomadat...

Ki mondta hogy van? :Đ
Ööööhm, jogos :D      Korábban pedig úgy emlékeztem hogy a +/- pozitívokkal mintha gyártottunk volna 17et, de lehet h  rosszul ; a 2 pont közötti útnál polaritást is néztem föld nélkül (12-5/12+5) de ez itt fa***ág. :respect:

A zalman ellnállás az _ellenállás_, de nagyjából 5Vnak megfelelő forsulatra lassítja.

diego: Aztán ennél a lpanál olymindegy a hivatalos support, 370-390es fsbvel elporoszkál (még mindig); és ritkán veszenk ilyen lapokba gyárilag 1333as procit, nem?

Szerkesztette: MC Pite 2007. 10. 03. 17:22 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#2342 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 03. 16:57

Idézet: diegho - Dátum: 2007. okt. 3., szerda - 17:42

tesa giga amd chipsetes lapjait nézd meg, azok elég f@szák. MA69GM-S2H lesz a barátod.

Na ez elsőre tetszik. Kérdés, hogy mennyibe kerül itt (már bezártak itt, nem tudom megkérdezni)?

Mindenesetre várom a negatív kritikákat. Na jó, azért jöhet pozitív is. Az, hogy AMD chipsetes, az jó nekem AMD processzorosnak? Vagy nem ezért lényeges, hogy kiemelted, hogy AMD chipsetses?

Itt egy link az alaplapról
tesa

#2343 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 03. 17:11

Idézet: tesa - Dátum: 2007. okt. 3., szerda - 14:58

Sziasztok

Éppen még nem rendeltem meg.
Azt olvastam a gigabyteról, hogy nagyon melegszik a chipset hűtője. A szolgáltatásai miatt akartam az M2NPV-VM-et venni. Most ismét gondolkodok. A chipsetje ennek is Nvidia. Bővítgetni további kártyákkal nem akarom. 2db ide az a régi vinyómnak, meg a DVD írónak. (tudom, lehetne egy szalagra is)

Igazából, nem tudom. Amúgy itt nálunk árban csak kb 800-1000 Ft az eltérés a Giga javára.

Az, hogy van vga az alapon, az mennyire zavar engem, ha kártyás vgát használok? Max annyit, hogy felesleges?

Köszönöm a válaszokat és a türelmeteket.  :respect:

Idézet

A chipsetje ennek is Nvidia.
  :eek:
Na igen. Csak nem ugyanak az nVidia.
(Nekem is Opelom van, meg neki is, nekem új Astra 2 literes, neki meg 10 éves Kadet 1 literes motyival)

Idézet

Max annyit, hogy felesleges?

Részben megválaszoltad, de ugye a mATX kisebb lap, kevesebb bővítőhellyel, zsúfolt, nehezebb szerelni, stb. stb.

Idézet

tesa giga amd chipsetes lapjait nézd meg, azok elég f@szák. MA69GM-S2H lesz a barátod.

Ezt én is ajánlom. Bár ez is mATX-es.

Általában ódzkodom az mATX-es (tehát kisebb méretű) alaplapoktól, de attól még lehet jó. Minden rajta van, ami kellhet.
Ezt is szeretik: Gigabyte GA-MA69G-S3H Ez már teljes ATX nagyságú lap. És igen olcsó: kb. 18 KFt!

Idézet

2db ide az a régi vinyómnak, meg a DVD írónak

Az új lapokon általában már csak 1 PATA foglalat (IDE) van, arra 2 db eszközt tudsz rákötni. (például 1 vinyót és 1 DVD írót)
Asztalravissza!

#2344 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 03. 17:29

Idézet

Azt olvastam a gigabyteról, hogy nagyon melegszik a chipset hűtője.

Ez így van, de nekem 30fokos szobában, játék mellett sem panaszkodott...amúgymeg megtapogattam egy nforce 3-as meg egy nf6100-405-ös bordát is azóta és azok sem voltak fogdoshatóbbak...manapság ez van...ezért is lett 'divat' a sok rézpipa a lapokon

Idézet

2db ide az a régi vinyómnak, meg a DVD írónak. (tudom, lehetne egy szalagra is)

Ez csak akkor nem a legjobb, ha arról a vinyóról akarsz írni, amelyikkel együtt van az író...2 ide-s lapnál nálam a hdd ide1 master és a dvd rw meg ide2 master állást foglalt ideálisan...a rack meg ide2 slave-be volt. Most, hogy 1ide van a lapomon eladtam a 160-as régi vinyót és egy kis rádobással vettem 250-es sata-t...így ide-n csücsül a dvd rw és a rack, de asszem hamarosan satásítom az írót is és akkor mindenki független lesz :)

Idézet

Az, hogy AMD chipsetes, az jó nekem AMD processzorosnak?

Rossz csak nem lehet :D Sztem nézz teszteket a sebesség/ficsörök kapcsán meg ha jól sejtem azért jóval hűvösebb is mint egy nv.

szerk: pl

Szerkesztette: Nurba 2007. 10. 03. 17:46 -kor

#2345 Guest_diegho_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 10. 03. 18:26

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. okt. 3., szerda - 17:46

Ki mondta hogy van? :Đ
Ööööhm, jogos :D      Korábban pedig úgy emlékeztem hogy a +/- pozitívokkal mintha gyártottunk volna 17et, de lehet h  rosszul ; a 2 pont közötti útnál polaritást is néztem föld nélkül (12-5/12+5) de ez itt fa***ág. :respect:

A zalman ellnállás az _ellenállás_, de nagyjából 5Vnak megfelelő forsulatra lassítja.

diego: Aztán ennél a lpanál olymindegy a hivatalos support, 370-390es fsbvel elporoszkál (még mindig); és ritkán veszenk ilyen lapokba gyárilag 1333as procit, nem?

jah pl arn q6600-at :D az lesz a gond hogy jövőre ha akar egy olcsó hűvös 45 nanósat cserélhet is lapot azonnal.

tesa: azért jó mert nem melegszik annyira és ocworkbench.com-on van is róla teszt, jó kis lap az.

#2346 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 03. 18:50

Idézet: diegho - Dátum: 2007. okt. 3., szerda - 15:47

próbáltam, nem tudta megforgazni akkor se, ha a zalman ellenállással próbáltam akkor meg ment ~5V-on. molexen meg szépen megy 5V-on. nem értettem hogy pin-en miért nem ment

Alaplapi 3 pinen persze hogy nem megy, mivel ott a szelso sarga a fordulatszam visszajelzo lab, kozepso piros meg a tapfesz.

#2347 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 03. 18:52

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. okt. 3., szerda - 17:46

Korábban pedig úgy emlékeztem hogy a +/- pozitívokkal mintha gyártottunk volna 17et, de lehet h  rosszul ; a 2 pont közötti útnál polaritást is néztem föld nélkül (12-5/12+5) de ez itt fa***ág. :respect:

Ha a -5V es a 12V koze kotod, akkor kijon a 17V, de mai tapoknal a -5V mar nem jellemzo.

#2348 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 03. 19:25

Dzsano:
Igazából amit említesz, hogy a microATX-et nehezebb pl. szerelni, az nálam nem fontos. Amikor a régi gépem MSI lapját megvettem, azt beszerelték, és 3-4 éven keresztül hozzá nem nyúltam, csak annyira, hogy kiszívtam a port a házból. A szerelés legyen a bolt gondja, én úgyse értek hozzá.

A melegedés dolog: én tartok tőle. Úgy gondolom, hogy minden alaplap, minden chipset, minden proci melegszik, néha nem kicsit. Ez tény. De általában ezek többségéről nem beszélünk, mert természetes jelenségként fogjuk fel. Amikor azonban szóba kerül a "melegedése" bizonyos alaplapoknál, prociknál, az  aggodalomra adhat okot, hogy valamiért csak beszél róla az ember, tehát csak jobban melegszik társainál.
Namost nálam (tesa-pédia  :omg: ): emlegetett melegedés=korai halálozás. Amikor szóba került a gigabájt korábban, meg más fórumokon is, szinte egy mondatban megjelent a melegedés szó is. Ha túlaggódom, csak szóljatok rám.

Szóval remélem ez a típus nem az a melegedős fajta, ahogy írjátok is.

Mindenesetre tetszik ez a lap (GIGABYTE GA-MA69GM-S2H) tényleg. Holnap kiderítem mennyiért tudnám megkapni. Előre félek, hogy drága lesz
(25-30E fölött  :oops:  )

Kép

Szerkesztette: tesa 2007. 10. 03. 19:27 -kor

tesa

#2349 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 03. 19:56

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. okt. 3., szerda - 19:52

Ha a -5V es a 12V koze kotod, akkor kijon a 17V, de mai tapoknal a -5V mar nem jellemzo.

Akkor mindben rendbe rakva fejemben; ha jaól emléxem akkor az a fehér vezeték volt; jah...
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#2350 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 03. 19:58

GA-MA69GM-S2H  14 900 Ft+áfa (4CE.hu)
csak ahogy elnézem nem egyszerű beszermányolni...ilyen integrált cuccok nem szoktak 20k fölé menni..inkább 15körül van az átlagáruk. Amúgy ez a lap nekem is tetszik...csak éénis inkább rendes atx-es lapot szeretek:)

A melegegedés szempontjából (ami tényleg fontos szempont nálam is általában) meg nemtom, hogy ez mennyivel forróbb egy hasonló cucchoz képest, lényeg, hogy nyári kánikulában, szétterhelve sem hibázott/fagyott, nem akart újraindúlni...mondjuk jól szellőző házikóban van (és van rá 2 év gari is...addig lehet, hogy lecserélem még)...amúgy m2n-e lapot szemeltem ki először, de ennek az ára/tudása meggyőzött (meg a gigabyte a vga és a ház is, szal még tetszett is az ötlet)

#2351 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 03. 20:11

Idézet: Nurba - Dátum: 2007. okt. 3., szerda - 20:58

GA-MA69GM-S2H      14 900 Ft+áfa (4CE.hu)
csak ahogy elnézem nem egyszerű beszermányolni...ilyen integrált cuccok nem szoktak 20k fölé menni..inkább 15körül van az átlagáruk. Amúgy ez a lap nekem is tetszik...csak éénis inkább rendes atx-es lapot szeretek:)

A melegegedés szempontjából (ami tényleg fontos szempont nálam is általában) meg nemtom, hogy ez mennyivel forróbb egy hasonló cucchoz képest, lényeg, hogy nyári kánikulában, szétterhelve sem hibázott/fagyott, nem akart újraindúlni...mondjuk jól szellőző házikóban van (és van rá 2 év gari is...addig lehet, hogy lecserélem még)...amúgy m2n-e lapot szemeltem ki először, de ennek az ára/tudása meggyőzött (meg a gigabyte a vga és a ház is, szal még tetszett is az ötlet)

2 dolog:

1. Többen mondjátok, hogy nyári kánikula, meg 30 fokban...stb. Nálunk a legnagyobb kánikulában erős túlzással (na jó,  meg egy légkondival) van úgy 24-26 fok, de úgy általában egész évben 21-23 fok. Asszem ez azért jó, nem?
Ja tényleg: a ház: Mode Com Step 207 Kép. Ennek oldalára érdemes egy 8cm ventit szerelni?
Ezek után már csak nem lesz gond melegedéssel, nem?

2. Hülye kérdés, ha ennyire jó (sztem igen jó felszereltségű) a lap, ahogy így ajánljátok, akkor miért ilyen olcsó, ahogy írod? Bocsi, nem ismerem a gyártókat (ahogy ez eddig simán kiderülhetett rólam). Mondjuk még nem tudom, mit fog holnap a bolt mondani.
tesa

#2352 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 03. 20:20

Idézet: tesa - Dátum: 2007. okt. 3., szerda - 20:25

Dzsano:
Igazából amit említesz, hogy a microATX-et nehezebb pl. szerelni, az nálam nem fontos. Amikor a régi gépem MSI lapját megvettem, azt beszerelték, és 3-4 éven keresztül hozzá nem nyúltam, csak annyira, hogy kiszívtam a port a házból. A szerelés legyen a bolt gondja, én úgyse értek hozzá.

A melegedés dolog: én tartok tőle. Úgy gondolom, hogy minden alaplap, minden chipset, minden proci melegszik, néha nem kicsit. Ez tény. De általában ezek többségéről nem beszélünk, mert természetes jelenségként fogjuk fel. Amikor azonban szóba kerül a "melegedése" bizonyos alaplapoknál, prociknál, az  aggodalomra adhat okot, hogy valamiért csak beszél róla az ember, tehát csak jobban melegszik társainál.
Namost nálam (tesa-pédia  :omg: ): emlegetett melegedés=korai halálozás. Amikor szóba került a gigabájt korábban, meg más fórumokon is, szinte egy mondatban megjelent a melegedés szó is. Ha túlaggódom, csak szóljatok rám.

Szóval remélem ez a típus nem az a melegedős fajta, ahogy írjátok is.

Mindenesetre tetszik ez a lap (GIGABYTE GA-MA69GM-S2H) tényleg. Holnap kiderítem mennyiért tudnám megkapni. Előre félek, hogy drága lesz
(25-30E fölött  :oops:  )

Kép

1, kicsit túlreagálod, ha olyan procihűtőt használsz ami fújja akkor elmegy.
De ettől még/h anem ilyen procicoolered lesz veszel egy ilyet 1500ért:
Kép

#2353 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 03. 20:30

Akkor mégegyszer? szeretném ezt tisztázni.

Adott ez a két lap:

GIGABYTE GA-P35-DS3
GIGABYTE GA-P35-DS3R

A kettő között mi a különbség? Mert elvileg a sima DS3 is raides.

Erre írta diegho, hogy az R-es, az intel raides. Most az jó/jobb, mint a DS3 raid vezérlője, vagy nem? Vagy tök mindegy?

Aztán itt ez a másik lap:

GIGABYTE GA-P35C-DS3R

Kerülendő, ez a hibridvezérlős lap? Később még jól jöhet a DDR3 támogatás. De ha csak a szopás van vele, akkor az egész nem ér annyit. :reklamacio:  :Đ
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#2354 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 03. 20:31

~18k egy integrált matx lapért már a drágább kategória sztem. A gigabyte meg egy jó gyártó.
Nemhiszem, hogy túlmelegedés gondjaid lesznek...hátúl a táp alá egy 12cm-es ventit azért ajánlanék bele, ha nincs, hogy ne csak a táp vigye ki a meleget.

#2355 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 03. 20:33

Idézet: FragMaster - Dátum: 2007. okt. 3., szerda - 9:54

elvileg okésak

Csak azért kérdeztem, mert most, hogy ilyen óccsó lett, érdemes lenne 2 ilyen kitet venni. :think:  :D
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#2356 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 03. 20:42

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. okt. 3., szerda - 21:30

Akkor mégegyszer? szeretném ezt tisztázni.

Adott ez a két lap:

GIGABYTE GA-P35-DS3
GIGABYTE GA-P35-DS3R

Erre írta diegho, hogy az R-es, az intel raides. Most az jó/jobb, mint a DS3 raid vezérlője, vagy nem? Vagy tök mindegy?

Aztán itt ez a másik lap:

GIGABYTE GA-P35C-DS3R

Kerülendő, ez a hibridvezérlős lap? Később még jól jöhet a DDR3 támogatás. De ha csak a szopás van vele, akkor az egész nem ér annyit. :reklamacio:  :Đ

Elvileg jobb.
Elvileg monduk eleve detökfasz aza intecsipszet, de kikapcsoltama vpu recovert, hogy 2dben ne bacakodjon; és megint fagyi. Érdekes, hogy nem akart utána nagyon bekapcsolni a gép, tehát nem feltétlen a nyüzüge 2600tehet róla, emrt a driverének q-ra semmi köze a nem postoláshoz. Persze megitn nem volt  olyan 1× feléleszteni... :rolleyes:

Szal az elvileggel... :rolleyes:

DDR3al egyelelőre copás van, olvashattad voln a aph idevágó tesztjét, vagy 5en beszéltünk róla előző oldalon...

#2357 Felhasználó inaktív   _svd_ 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 03. 20:51

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. okt. 3., szerda - 20:30

Adott ez a két lap:

GIGABYTE GA-P35-DS3
GIGABYTE GA-P35-DS3R

Az R jelzésű alaplap +2 (8db) SATA csatlakozóval van szerelve, és támogatja a HotPlug-ot.
© _sVd_ 2011

#2358 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 03. 20:59

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. okt. 3., szerda - 21:42

Elvileg jobb.
Elvileg monduk eleve detökfasz aza intecsipszet, de kikapcsoltama vpu recovert, hogy 2dben ne bacakodjon; és megint fagyi. Érdekes, hogy nem akart utána nagyon bekapcsolni a gép, tehát nem feltétlen a nyüzüge 2600tehet róla, emrt a driverének q-ra semmi köze a nem postoláshoz. Persze megitn nem volt  olyan 1× feléleszteni... :rolleyes:

Szal az elvileggel... :rolleyes:

DDR3al egyelelőre copás van, olvashattad voln a aph idevágó tesztjét, vagy 5en beszéltünk róla előző oldalon...

Ja már én is kezdem k@rvára unni ezt a sok fost, ami megy itt a számítástechnikában. A jó kis P4-el állítom fele ennyi gond nem volt.

Gondolkodom rajt, hogy adok mégegy esélyt ennek az egésznek, ahhoz viszont vennem kell megint egy lapot. :rolleyes:  Mivel a másikon buktáztam (igaz nem sokat), ezért most valami "olcsóbbat", mondjuk a DS3 kategóriából egyet.

Bocsi akkor visszaolvasok, :respect:  de asszem nem kínlódok ezzel a hibrid lappal, nem szeretnék sz@pni megint (bár ez így sincs kizárva, hogy rohadjon meg).
Ha azt mondjátok, hogy az R-es jobb, akkor afelé megyek tovább. ;)

Még valami. A Zalman 7700-es hűtő, rámegy ezekre a lapokra? Próbálta már valaki?

Jó az a Hyper TX, de olyan hűtőt szeretnék, ami fújja a levegőt a lapra és a ramokra is. A Hyper TX faszán hűtötte a procit, de mellette a lap és a ramok elég forróak voltak. Aztán megoldottam, mert egy külső ventivel fujattam őket, így már csak langyos volt minden. :D

Szerkesztette: Lauda 2007. 10. 03. 21:00 -kor

#2359 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 03. 21:02

Idézet: _svd_ - Dátum: 2007. okt. 3., szerda - 21:51

Az R jelzésű alaplap +2 (8db) SATA csatlakozóval van szerelve, és támogatja a HotPlug-ot.

Igen a +2 satát már én is felfedeztem.  :respect:  :p

Mijaza HotPlug? :D

#2360 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 03. 21:06

ondöfláj vinyó rá/le csatlakoztatás, felejtős.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.