HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... VI. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: -----

#2461 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 05. 12:56

Most azt nem tudom, hogy ha 2*1G mellé rakok egy gigát, akkor az dc marad-e?  :think:
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2462 Guest_diegho_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 10. 05. 12:57

autocad-hez milyen gépet? soha nem használtam... (hálózati speces voltam)

#2463 Felhasználó inaktív   jag 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 05. 12:58

Idézet: diegho - Dátum: 2007. okt. 5., péntek - 11:56

én az aqua nagykerében vásárolok :D (dotcomp)

Nyasgem.  :Đ
GA-P35-S3 - E4300@3GHz - 4GB Kingmax - HD3850 - AC Freezer

#2464 Guest_diegho_*

Elküldve: 2007. 10. 05. 13:22

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2007. okt. 5., péntek - 13:56

Most azt nem tudom, hogy ha 2*1G mellé rakok egy gigát, akkor az dc marad-e?  :think:

ha 2*512-őt akkor szerintem az marad.

#2465 Guest_diegho_*

Elküldve: 2007. 10. 05. 13:26

na egerésztem... pixel-ben van diamondback chameleon + qck mini 7.3k+áfáért. asszem eddig ő a befutó. néztem a krait-et, tetszene de nincsenek oldalgombok, azok meg nekem kellenek asszem. de találtam árgépen valami szekszárdi céget akiknél van olcsón krait... 6.8k+1k szállítás. 8.2k+1k a diamondback. ez azért meggondolandó.

#2466 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 05. 14:14

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. okt. 5., péntek - 12:41

Ennyire is csak a nexxus lehet hülye :omg: :bolond:
Kép

Mert? Nincs ezzel semmi baj, azon kívül hogy zsúfolt kicsit... láttam más gyártótól is már "fordított" gépet. :D

#2467 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 05. 14:20

Pietrosz: Ja, 2×512vel igen

Thomas, hátha így hamarbb rájössz hogy ez  miben tér el azoktól a hülye (~semmilyen)  vinyóhűtésen kívűl:

Kép

Így a táp ugyanúgy kiszívja amit nem kéne, potn ez lenne a lényegy hogy ezért legyen alul, hogy a venti lefele legyen és kintről szívja a friss levegőt a proci/táp/házhűző harc helyett...

Mellesleg szerinted hogy hülnek a vinyók ebbena felállásban, facán? :) (Ha normálisan fektetve rakta volna oda őket akkor az első vneti átfújná közöttük a levegőt, így esélytelen.

Aaaz meg hogy "hangszigetelt" ház és a vinyók meg gumibak nélkül csatlakoznak az röhelyes :D. Tájékozatlanabb evvők át**ására van ez a haáz, vagy egy pancser tervező csinálta... ennél a táppal együtt 10ezres Foxcon háza bnőmne 5× különb :rolleyes: (Ennyiért kapható Anteceket meg nem is versenyeztetném ezzel mert elsírná magát ;) ) Az oldallap vastagságát nem is méltatnám inkább...
Az első és hátsó venti közötti távolság alig csökkent pár centivel, ezért nem értem meg megfordítani az egészet...

Hogy a dupla helyet foglaló vgakra meg nem gondoltak (középkategória passzívan, felsőbb kategóriák) az meg megint szánalmas.

Szerkesztette: MC Pite 2007. 10. 05. 14:27 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#2468 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 05. 14:21

Ez se hosszabb, mint a CM Centurion 5 :D

#2469 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 05. 14:23

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. okt. 5., péntek - 15:20

Így a táp ugyanúgy kiszívja amit nem kéne, potn ez lenne a lényegy hogy ezért legyen alul, hogy a venti lefele legyen és kintről szívja a friss levegőt a proci/táp/házhűző harc helyett...

Ezen lemezolloval nem nehez segiteni.

Mondjuk ennyiert tenyleg elvarna az ember, hogy normalisan legyen osszerakva, ne utolag kelljen sufnituningolni.

#2470 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 05. 14:32

Meg mernék versenyeztetni egy Sonata II-vel? :D
Az 7ezerrel drágább, de egy jó táp is benen van annyiért... Jóval halkabb, jobban szellőzik és még szebb is :)
Kép

Szerkesztette: MC Pite 2007. 10. 05. 14:36 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#2471 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 05. 14:38

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. okt. 5., péntek - 15:20

Pietrosz: Ja, 2×512vel igen

Thomas, hátha így hamarbb rájössz hogy ez  miben tér el azoktól a hülye (~semmilyen)  vinyóhűtésen kívűl:

Mellesleg szerinted hogy hülnek a vinyók ebbena felállásban, facán? :) (Ha normálisan fektetve rakta volna oda őket akkor az első vneti átfújná közöttük a levegőt, így esélytelen.

Aaaz meg hogy "hangszigetelt" ház és a vinyók meg gumibak nélkül csatlakoznak az röhelyes :D. Tájékozatlanabb evvők át**ására van ez a haáz, vagy egy pancser tervező csinálta... ennél a táppal együtt 10ezres Foxcon háza bnőmne 5× különb :rolleyes: (Ennyiért kapható Anteceket meg nem is versenyeztetném ezzel mert elsírná magát ;) ) Az oldallap vastagságát nem is méltatnám inkább...
Az első és hátsó venti közötti távolság alig csökkent pár centivel, ezért nem értem meg megfordítani az egészet...

Hogy a dupla helyet foglaló vgakra meg nem gondoltak (középkategória passzívan, felsőbb kategóriák) az meg megint szánalmas.

Ha megnéznéd jobban hogy mi a koncepció a házban nem kérdeznéd ezeket. :)

A lényeg a légáramlatokon van.

A HDD-k alatt szellőzők vannak... az első venti hideg levegőt fúj be, az a vinchester blokk miatt felfelé hátra halad tovább, friss levegőt juttat a ház tetejébe a vga kártyához és a hdd blokk felett elhaladva kiszívja a meleg levegőt közülük (kéményhatás).
A ház végében a friss levegő áramlat lefelé fog indulni a táp és a hátsó venti miatt ezért a friss hideg levegő által nyomott meleget kiszívja fentről levelé... továbbá a processzor melegét is kiszívják.

Semmi gond nincs ezzel, csak át kéne gondolni... és teljesen jó ház.
1 baja van, hogy zsúfolt és nem férnek el jól benne a dolgok.

A koncepció teljesen jó és tényleg hangszigetelt az egés, semmit nem fogsz kihallani... és az egész plussz gumilábakon áll. :)

#2472 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 05. 14:48

Thomas, biztos jó emberrel kezdesz erről vitát?

Hdd alatt rács van, látom. És akkor mi van? Ettől lesz légáramlat a vinyók között? Gyakorlatilag nem; 100× több levegő menne át ha vízszintesen vannak a vinyók, ez vitán felüüli sztem.

Vga blokk max útban van vmennyire a levegőnek; igen, ház etetjében MEGREKED a levegő.

A vga nyákjhán hogy is megy át a levegő? :think:
Aha, a sezllőzés elméletedből kimaradt a proci/ház/tápventi levegőért való harca is, tápról egyátalán nem esik szó.
Gumilábat vékony lemezeknél az ember gyk a hajára kenheti.

Semmi gond nicsn ezzel, csak át kellett volna gondolniuk és tlejesen jó ház. Fogadjunk hogy rommá veri egy SonataII?

Csak a vinyók kerregését fogom hallami, megm papír vastagságú az oldallap, ezen sokat nem segít a szivacs, van/volt nekem, tudom. De nekem vastag lemezekne van (14,5kg a házam üresen), de több házban is voltak már.

Ha állod a fogadást akkor 5K-t felteszek rá, és kerítünk egy Sonátát és egy ilyet is!
De P150/Soloval is futtathatjuk ;).

Szerkesztette: MC Pite 2007. 10. 05. 14:49 -kor

#2473 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 05. 14:49

Épp a konvencionális házak baja az, hogy a vga pl befülled, azért próbálkoztak házból kifújással, meg a hűtők vga túloldalára tételével.

Ez a koncepció teljesen jó ennek kiküszöbölésére, és a nexus ventik kellő légáramlatot tudnak csinálni. :)

#2474 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 05. 14:59

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. okt. 5., péntek - 15:48

Thomas, biztos jó emberrel kezdesz erről vitát?

Hdd alatt rács van, látom. És akkor mi van? Ettől lesz légáramlat a vinyók között? Gyakorlatilag nem; 100× több levegő menne át ha vízszintesen vannak a vinyók, ez vitán felüüli sztem.

Vga blokk max útban van vmennyire a levegőnek; igen, ház etetjében MEGREKED a levegő.

A vga nyákjhán hogy is megy át a levegő? :think:
Aha, a sezllőzés elméletedből kimaradt a proci/ház/tápventi levegőért való harca is, tápról egyátalán nem esik szó.

Semmi gond nicsn ezzel, csak át kellett volna gondolniuk és tlejesen jó ház. Fogadjunk hogy rommá veri egy SonataII?

Csak a vinyók kerregését fogom hallami, megm papír vastagságú az oldallap, ezen sokat nem segít a szivacs, van/volt nekem, tudom. De nekem vastag lemezekne van (14,5kg a házam üresen), de több házban is voltak már.

Ha állod a fogadást akkor 5K-t felteszek rá, és kerítünk egy Sonátát és egy ilyet is!

Nem akarok vitatkozni senkivel... :)

Ez az utsó hozzászólásom ezzel kapcsolatban.

1. Igen több menne, de nem jutna semmi a ház tetejébe friss levegő.
HDD hűtésére meg egy 12cm-es hűtő levegője teljesen felesleges, silentpcreview-en is mindig kiemelik ezt, vagyis ez így teljesen elég a hdd-k megfelelő hűtésére.
Itt nem csak sima meleglevegő feláramlás van, hanem szívóhatás is felfelé!

2. Nem reked meg a levegő fent, ugyanis az áramlás ott lefelé fordul!
A házban gyakorlatilag egy "fél 8-as" irányú áramlás alakul ki.
A VGA nyákját nyiván megkerüli... akkor is több mint a sima házaknál a semmi.

3. Nem fogadok senkivel semmiben. Ha nem hiszed próbálgasd.
Senki nem mondta ez a legjobb ház, nyilván lehet jobbat csinálni.
De hidd el át van gondolva ez, de aki nem akarja ugyse látja.
Hitkérdésekről meg megintcsak nem érdemes vitatkozni. :)

Vége. ;)

#2475 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 05. 15:41

hádde én is ott néztem :D

#2476 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 05. 16:33

Hagyományos háznál a vga alatt van a venti, azon az oldalon a GPU és ami melegszik, hátul 2-3 tkarólap ki van szedve és arra elmegy a levegő, ki a házból. Itt soha nem fog ez megtörténni. Ha fel is megy levegő, az ott megreked, a nyákon mé gmindig nem tud keresztül menni.

A ház tetejébe minek friss levegő, a hangkártyának? :eek:
Igen, meleg levegő felfel a vinyóknál gyakorlatilag nincs, csak az a légmozgás lenne amit az elötte lévő 12es kelt. Persze ez szinte 0 (vedd figyelembe a venti távolságát és fordulatszámát!) Gondolom figyeled a felső lapját a vinyótartónak és a vágások méretét is.

A fél8as elmélet szerintem rossz, a huzat nem kanyarog...

Nem hiszem, mert 6-7éve ezeket próbálgatom, és a hűtéstechnika a mániám ;). Rengeteg mindent kipórbáltam már; nyilván nem hasamra ütöttem mikor ezeket írtam.

Képzeld hogy füstöt fújsz be; kikerüli a vinyókat, ás hátul ki; a vga-t nem hűti, pláne nem a GPU oldali alkatrészeket,feteket, amik nem poénból vannak azon az oldalon.

#2477 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 05. 16:35

Kép

na azért érezhetően megdobta a gép teljesítményét  :Đ
még 2 giga ram, és hátra lehet dőlni úgy két hónapig ;)

#2478 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 05. 16:37

Idézet: diegho - Dátum: 2007. okt. 5., péntek - 13:57

autocad-hez milyen gépet? soha nem használtam... (hálózati speces voltam)

a régi P4-3000 northwood + x800 + 1 giga ddr1 gépemen is eldöcögött a 2008-as, igaz, azért néha komolyan elgondolkodott
szerintem bármilyen mostani kétmagos jó neki 2 giga rammal

Szerkesztette: Lord 2007. 10. 05. 16:38 -kor

#2479 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 05. 19:50

Idézet: diegho - Dátum: 2007. okt. 5., péntek - 10:09

lézer több felületen is elmegy, viszont nehéz normálisan megcsinálni, ergó lehetnek vele gondok gyors rántásoknál, remélem azért logitechnek sikerült megoldani mx400 esetén is. mx1000-em volt már az az első lézeres egér és játékra is tökéletes lett volna ha nem merül le és nem szokatlanul nehéz, na mx400 könyebb és nem merül le. szóval elvileg tökéletes lesz.

Köszi, akkor inkább optikai lesz. Ez az 518 nem mai gyerek, de itt nem igazán számít, szerintem gyó lesz. :D

Apropó. Mit gondoltok, meddig lesznek ilyen óccsók a ramok?  :think:  :)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#2480 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 05. 19:53

Idézet: Lord - Dátum: 2007. okt. 5., péntek - 17:35

Kép

na azért érezhetően megdobta a gép teljesítményét  :Đ
még 2 giga ram, és hátra lehet dőlni úgy két hónapig ;)

Grat a kártyához! :respect:  :p

Én is gondolkodtam a GTX-en, de aztán arra jutottam, hogy k@rva jó kártya ez a GTS is, inkább teszek még félre egy kis lovettát, ha sikerül, és rámozdulok majd a 9-es széria valamelyik tagjára. :rolleyes:  :Đ
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó