Megint egy új gép... VI. ide nézz be először, ha új gépet akarsz
Elküldve: 2007. 10. 05. 12:56
- Let's go find out.
#2462 Guest_diegho_*
Elküldve: 2007. 10. 05. 12:57
Elküldve: 2007. 10. 05. 12:58
Idézet: diegho - Dátum: 2007. okt. 5., péntek - 11:56
Nyasgem. :Đ
#2464 Guest_diegho_*
Elküldve: 2007. 10. 05. 13:22
Idézet: Pietrosz - Dátum: 2007. okt. 5., péntek - 13:56
ha 2*512-őt akkor szerintem az marad.
#2465 Guest_diegho_*
Elküldve: 2007. 10. 05. 13:26
Elküldve: 2007. 10. 05. 14:14
Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. okt. 5., péntek - 12:41

Mert? Nincs ezzel semmi baj, azon kívül hogy zsúfolt kicsit... láttam más gyártótól is már "fordított" gépet.
Elküldve: 2007. 10. 05. 14:20
Thomas, hátha így hamarbb rájössz hogy ez miben tér el azoktól a hülye (~semmilyen) vinyóhűtésen kívűl:

Így a táp ugyanúgy kiszívja amit nem kéne, potn ez lenne a lényegy hogy ezért legyen alul, hogy a venti lefele legyen és kintről szívja a friss levegőt a proci/táp/házhűző harc helyett...
Mellesleg szerinted hogy hülnek a vinyók ebbena felállásban, facán?
Aaaz meg hogy "hangszigetelt" ház és a vinyók meg gumibak nélkül csatlakoznak az röhelyes
Az első és hátsó venti közötti távolság alig csökkent pár centivel, ezért nem értem meg megfordítani az egészet...
Hogy a dupla helyet foglaló vgakra meg nem gondoltak (középkategória passzívan, felsőbb kategóriák) az meg megint szánalmas.
Szerkesztette: MC Pite 2007. 10. 05. 14:27 -kor
[Konfig] [Hűtéstechnika] [Képeim] [Bringa]
Elküldve: 2007. 10. 05. 14:23
Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. okt. 5., péntek - 15:20
Ezen lemezolloval nem nehez segiteni.
Mondjuk ennyiert tenyleg elvarna az ember, hogy normalisan legyen osszerakva, ne utolag kelljen sufnituningolni.
Elküldve: 2007. 10. 05. 14:32
Az 7ezerrel drágább, de egy jó táp is benen van annyiért... Jóval halkabb, jobban szellőzik és még szebb is
Szerkesztette: MC Pite 2007. 10. 05. 14:36 -kor
Elküldve: 2007. 10. 05. 14:38
Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. okt. 5., péntek - 15:20
Thomas, hátha így hamarbb rájössz hogy ez miben tér el azoktól a hülye (~semmilyen) vinyóhűtésen kívűl:
Így a táp ugyanúgy kiszívja amit nem kéne, potn ez lenne a lényegy hogy ezért legyen alul, hogy a venti lefele legyen és kintről szívja a friss levegőt a proci/táp/házhűző harc helyett...
Mellesleg szerinted hogy hülnek a vinyók ebbena felállásban, facán?
Aaaz meg hogy "hangszigetelt" ház és a vinyók meg gumibak nélkül csatlakoznak az röhelyes
Az első és hátsó venti közötti távolság alig csökkent pár centivel, ezért nem értem meg megfordítani az egészet...
Hogy a dupla helyet foglaló vgakra meg nem gondoltak (középkategória passzívan, felsőbb kategóriák) az meg megint szánalmas.
Ha megnéznéd jobban hogy mi a koncepció a házban nem kérdeznéd ezeket.
A lényeg a légáramlatokon van.
A HDD-k alatt szellőzők vannak... az első venti hideg levegőt fúj be, az a vinchester blokk miatt felfelé hátra halad tovább, friss levegőt juttat a ház tetejébe a vga kártyához és a hdd blokk felett elhaladva kiszívja a meleg levegőt közülük (kéményhatás).
A ház végében a friss levegő áramlat lefelé fog indulni a táp és a hátsó venti miatt ezért a friss hideg levegő által nyomott meleget kiszívja fentről levelé... továbbá a processzor melegét is kiszívják.
Semmi gond nincs ezzel, csak át kéne gondolni... és teljesen jó ház.
1 baja van, hogy zsúfolt és nem férnek el jól benne a dolgok.
A koncepció teljesen jó és tényleg hangszigetelt az egés, semmit nem fogsz kihallani... és az egész plussz gumilábakon áll.
Elküldve: 2007. 10. 05. 14:48
Hdd alatt rács van, látom. És akkor mi van? Ettől lesz légáramlat a vinyók között? Gyakorlatilag nem; 100× több levegő menne át ha vízszintesen vannak a vinyók, ez vitán felüüli sztem.
Vga blokk max útban van vmennyire a levegőnek; igen, ház etetjében MEGREKED a levegő.
A vga nyákjhán hogy is megy át a levegő?
Aha, a sezllőzés elméletedből kimaradt a proci/ház/tápventi levegőért való harca is, tápról egyátalán nem esik szó.
Gumilábat vékony lemezeknél az ember gyk a hajára kenheti.
Semmi gond nicsn ezzel, csak át kellett volna gondolniuk és tlejesen jó ház. Fogadjunk hogy rommá veri egy SonataII?
Csak a vinyók kerregését fogom hallami, megm papír vastagságú az oldallap, ezen sokat nem segít a szivacs, van/volt nekem, tudom. De nekem vastag lemezekne van (14,5kg a házam üresen), de több házban is voltak már.
Ha állod a fogadást akkor 5K-t felteszek rá, és kerítünk egy Sonátát és egy ilyet is!
De P150/Soloval is futtathatjuk
Szerkesztette: MC Pite 2007. 10. 05. 14:49 -kor
Elküldve: 2007. 10. 05. 14:49
Ez a koncepció teljesen jó ennek kiküszöbölésére, és a nexus ventik kellő légáramlatot tudnak csinálni.
Elküldve: 2007. 10. 05. 14:59
Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. okt. 5., péntek - 15:48
Hdd alatt rács van, látom. És akkor mi van? Ettől lesz légáramlat a vinyók között? Gyakorlatilag nem; 100× több levegő menne át ha vízszintesen vannak a vinyók, ez vitán felüüli sztem.
Vga blokk max útban van vmennyire a levegőnek; igen, ház etetjében MEGREKED a levegő.
A vga nyákjhán hogy is megy át a levegő?
Aha, a sezllőzés elméletedből kimaradt a proci/ház/tápventi levegőért való harca is, tápról egyátalán nem esik szó.
Semmi gond nicsn ezzel, csak át kellett volna gondolniuk és tlejesen jó ház. Fogadjunk hogy rommá veri egy SonataII?
Csak a vinyók kerregését fogom hallami, megm papír vastagságú az oldallap, ezen sokat nem segít a szivacs, van/volt nekem, tudom. De nekem vastag lemezekne van (14,5kg a házam üresen), de több házban is voltak már.
Ha állod a fogadást akkor 5K-t felteszek rá, és kerítünk egy Sonátát és egy ilyet is!
Nem akarok vitatkozni senkivel...
Ez az utsó hozzászólásom ezzel kapcsolatban.
1. Igen több menne, de nem jutna semmi a ház tetejébe friss levegő.
HDD hűtésére meg egy 12cm-es hűtő levegője teljesen felesleges, silentpcreview-en is mindig kiemelik ezt, vagyis ez így teljesen elég a hdd-k megfelelő hűtésére.
Itt nem csak sima meleglevegő feláramlás van, hanem szívóhatás is felfelé!
2. Nem reked meg a levegő fent, ugyanis az áramlás ott lefelé fordul!
A házban gyakorlatilag egy "fél 8-as" irányú áramlás alakul ki.
A VGA nyákját nyiván megkerüli... akkor is több mint a sima házaknál a semmi.
3. Nem fogadok senkivel semmiben. Ha nem hiszed próbálgasd.
Senki nem mondta ez a legjobb ház, nyilván lehet jobbat csinálni.
De hidd el át van gondolva ez, de aki nem akarja ugyse látja.
Hitkérdésekről meg megintcsak nem érdemes vitatkozni.
Vége.
Elküldve: 2007. 10. 05. 15:41
Elküldve: 2007. 10. 05. 16:33
A ház tetejébe minek friss levegő, a hangkártyának?
Igen, meleg levegő felfel a vinyóknál gyakorlatilag nincs, csak az a légmozgás lenne amit az elötte lévő 12es kelt. Persze ez szinte 0 (vedd figyelembe a venti távolságát és fordulatszámát!) Gondolom figyeled a felső lapját a vinyótartónak és a vágások méretét is.
A fél8as elmélet szerintem rossz, a huzat nem kanyarog...
Nem hiszem, mert 6-7éve ezeket próbálgatom, és a hűtéstechnika a mániám
Képzeld hogy füstöt fújsz be; kikerüli a vinyókat, ás hátul ki; a vga-t nem hűti, pláne nem a GPU oldali alkatrészeket,feteket, amik nem poénból vannak azon az oldalon.
Elküldve: 2007. 10. 05. 16:35

na azért érezhetően megdobta a gép teljesítményét :Đ
még 2 giga ram, és hátra lehet dőlni úgy két hónapig
Elküldve: 2007. 10. 05. 16:37
Idézet: diegho - Dátum: 2007. okt. 5., péntek - 13:57
a régi P4-3000 northwood + x800 + 1 giga ddr1 gépemen is eldöcögött a 2008-as, igaz, azért néha komolyan elgondolkodott
szerintem bármilyen mostani kétmagos jó neki 2 giga rammal
Szerkesztette: Lord 2007. 10. 05. 16:38 -kor
Elküldve: 2007. 10. 05. 19:50
Idézet: diegho - Dátum: 2007. okt. 5., péntek - 10:09
Köszi, akkor inkább optikai lesz. Ez az 518 nem mai gyerek, de itt nem igazán számít, szerintem gyó lesz.
Apropó. Mit gondoltok, meddig lesznek ilyen óccsók a ramok?
Elküldve: 2007. 10. 05. 19:53
Idézet: Lord - Dátum: 2007. okt. 5., péntek - 17:35
Grat a kártyához!
Én is gondolkodtam a GTX-en, de aztán arra jutottam, hogy k@rva jó kártya ez a GTS is, inkább teszek még félre egy kis lovettát, ha sikerül, és rámozdulok majd a 9-es széria valamelyik tagjára.

Súgó
A téma zárva.