HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... VI. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   Krapu 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 07. 10:12

Sziasztok!

Kérdésem a következő: DDR2 1024Mb 1066MHz Kingmax normálissan müködik e egy asus P5B Deluxe lapban. ( nem akarok tuningolni semmit) vagy pedig a 800 jobb neki. Tanácstalan vagyok:(asus lapon csak max 800-at láttam, de hátha.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Traffipaxjelzők, lézerblokkolók, játékok, számítógép és a HORGÁSZAT!

#322 Felhasználó inaktív   RKG 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 07. 11:16

szerintetek melyik alaplap a jobb:

asus m2n DH
info

asus m2n-vm DH
info

ehhez fog menni egy amd athlon 64 x2 6000+os proci és egy MSI PCIE RX1950PRO-VT2D512E kari!

mennyire baj ha egy alaplapon integrált VGA van? nagyon régen azt hallotam h nem igazán jó,de azóta nem nagyon foglalkoztam vele!

köszi előre is a választ!

#323 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 11:46

Általában integrált VGA-s lap kevésbé jól húzható vagy egyáltalán nem, mert eléggé lebutított a Bios-a, meg a chipset akkor se bír el annyit, ha a VGA ki van kapcsolva. Én a VGA nélkülit nézegetném inkább.
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#324 Felhasználó inaktív   ZoRr0 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 12:51

Na megrendeltem az új vasat :cool:  az alaplapom egy gigabyte p35 ds3p let tazt néztem hogy ez azon kívül hogy 5 ezerrel olcsóbb csak a heatpipek hiányában különbözik a ds4 től ? az nem baj ? szal az a hőcsöves módszer megér ennyi + pénzt , és anélkül nem kell rá valami hűtés ?
Üdv! :respect:

#325 Guest_diegho_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 08. 07. 13:10

Idézet: ZoRr0 - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 13:51

Na megrendeltem az új vasat :cool:  az alaplapom egy gigabyte p35 ds3p let tazt néztem hogy ez azon kívül hogy 5 ezerrel olcsóbb csak a heatpipek hiányában különbözik a ds4 től ? az nem baj ? szal az a hőcsöves módszer megér ennyi + pénzt , és anélkül nem kell rá valami hűtés ?
Üdv! :respect:

gigabyte topic ph-n.

#326 Guest_diegho_*

Elküldve: 2007. 08. 07. 13:10

Idézet: RKG - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 12:16

szerintetek melyik alaplap a jobb:

asus m2n DH
info

asus m2n-vm DH
info

ehhez fog menni egy amd athlon 64 x2 6000+os proci és egy MSI PCIE RX1950PRO-VT2D512E kari!

mennyire baj ha egy alaplapon integrált VGA van? nagyon régen azt hallotam h nem igazán jó,de azóta nem nagyon foglalkoztam vele!

köszi előre is a választ!

ha tuningolni nem fogsz akkor nem lesz baj, 6000+ procit meg amúgyse tudnád húzni.

#327 Felhasználó inaktív   RKG 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 14:37

köszi a válaszokat!
de még mindig dilemmába vagyok :D

#328 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 14:59

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 12:46

Általában integrált VGA-s lap kevésbé jól húzható vagy egyáltalán nem, mert eléggé lebutított a Bios-a, meg a chipset akkor se bír el annyit, ha a VGA ki van kapcsolva. Én a VGA nélkülit nézegetném inkább.

Azért vannak kivételek, pl az Abit NF-M2 nView fenemód húzható, pl: Virtual-Hideout.net @ Abit NF-M2 nView AM2 Micro-ATX Motherboard Review

:cool:

#329 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 08. 07. 18:04

Idézet: -=PAraNOia=- - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 15:59

Azért vannak kivételek, pl az Abit NF-M2 nView fenemód húzható, pl: Virtual-Hideout.net @ Abit NF-M2 nView AM2 Micro-ATX Motherboard Review

:cool:

Bizony, az nálam is szépen muzsikál, az a baj, hogy már nem kapható. Esetleg az utódja, az AN-M2(HD), de arról nem tudom, mennyire tunningbarát.
KomposztWC

#330 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 18:50

Prohardver prociteszt

A fenti cikk elég érdekes volt. többször is elolvastam, és én szvsz arra jutottam, hogy - valószínűleg - újra AMD processzort fogok venni, X2 5200+ -ot.  :respect:

A tuning abszolút nem érdekel, tehát olcsóbb Intelt nem veszek, mert sokkal gyengébbek, a drágább Intelek se túl fényesek (a C2D 6320 megy annyival, mint az X2 5200+ ?!  ) , főképpen az árakra figyelve: még nem gyűrűzött be az AMD júliusi csökkentése MO-ra.

Pedig itt a fórumon is mindenki az Intel C2D-t kiáltotta ki királynak, de ezek szerint jócskán árnyaltabb a kép.

Na mi van? Mi van, Mi van?!
(üss!)
Asztalravissza!

#331 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 20:12

Én nem így mondtam, úgyhogy én nem ütlek :)
(De engem is fognak :D )
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#332 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 20:16

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 19:12

Én nem így mondtam, úgyhogy én nem ütlek :)
(De engem is fognak :D )

OFF

Bocs, csak a régi vicc: Mi az a 3 mondat, ami minden verekedés előtt elhangzik?

Mivan? Mivan?! Mivan?! ;)

ON

Nincs valami sok reagálás, gondolom mindenki TV-t néz, vagy alszik. Majd holnap.

Kíváncsi vagyok a véleményekre. AMD  :respect:
Asztalravissza!

#333 Guest_diegho_*

Elküldve: 2007. 08. 07. 20:58

jaja lehet szarok a kicsi intelek végülis csak átlagban 20%-al lett gyorsabb a gépem 4400+ X2 ről E2160-ra váltással, mindegyik 3 gigára húzva. kivéve source, ott 100-110%-al gyorsabb az intel.

#334 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 22:26

Diegho, elhiszed hogy nem tuningol mindenki? :respect:

Tévét? Azmiaz... Egyik wideon film, másikon ablakok és netezek :). Egy hiperaktív multitaskingolása ;)

Szerkesztette: MC Pite 2007. 08. 07. 22:27 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#335 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 22:41

Idézet: Dzsano - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 21:16

OFF

Bocs, csak a régi vicc: Mi az a 3 mondat, ami minden verekedés előtt elhangzik?

Mivan? Mivan?! Mivan?!   ;)

ON

Nincs valami sok reagálás, gondolom mindenki TV-t néz, vagy alszik. Majd holnap.

Kíváncsi vagyok a véleményekre. AMD  :respect:

Itt egy kis élménybeszámoló egy másik topikból  :D

Idézet

"Hát besz*rás. Leginkább a Dirt érdekelt, így azt próbáltam ki idáig csak. 1280, 4AA, 16AF, medium, motion blur off mellett játszottam és a 2.5ghz-es x2-vel sokszor szinte játszhatatlan volt, annyira durva drop-ok voltak a játékban. 20 meg 15fps alá, 6-9 ellenfél mellett.. Tegnap megnéztem a procival 3.2ghz-en és leesett az állam.  Ugyanazokkal a beállításokkal, 9 ellenfél mellett nem ment 40fps alá a játék.  Emiatt már megérte a gépcsere. Igaz, h már végigvittem a Dirt-öt, de így szinte biztos, h mégegyszer nekikezdek. Ezen játék alá kevés az x2 egyszerűen...
Más. Csumpi gyári hűtőt használok, 8x400-on, alapfeszen. Meddig érdemes a procit kínozni ezzel? Feszemelést kibír?"

Még mindig olyan jó döntés az az AMD?
A tuningról meg annyit, hogy egy havernak, aki még életében nem tuningolt, kb 5 perc volt elmagyarázni telefonon, hogy a biosban mit hova állítson, további 3 perc már msn-en, hogy milyen progikkal teszteljen :)
Aki nem tuningol legalább alapfeszen, az meg is érdemli. Vedd meg nyugodtan az AMD-t, de aztán ne gyere ide, hogy a szomszéd core2-es gépén gyorsabb a dirt, a hl2, a kódolás, a tömörítés, a bla bla stb. , mert rossz lesz azt olvasni, hogy mi megmondtuk :)
Na sorry kicsit kemény lett de ez van :D

Szerkesztette: Pietrosz 2007. 08. 07. 22:43 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#336 Guest_diegho_*

Elküldve: 2007. 08. 07. 22:56

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 23:26

Diegho, elhiszed hogy nem tuningol mindenki? :respect:

Tévét? Azmiaz... Egyik wideon film, másikon ablakok és netezek :). Egy hiperaktív multitaskingolása ;)

elhiszem de aki egy picit se tuningol az nem normális, már bocs :D

#337 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 00:04

Összeállni látszik a gép, már csak a VGA-ban nem vagyok biztos.
Van valami az X1950 Pro alatt, amit még érdemes megvenni? Kicsit elriaszt a dupla táp, a méret, meg a hűtése.. :think:

Szerk.:

Én pl egy Gigabyte GV-NX86T256D-re gondoltam.. Legalább csendes :)

Alaplapnak a GIGABYTE GA-965P-DS3 tűnik a legjobb választásnak, de csábít még az AB9, jó dolog az alkalmazásvezérelt tuning.. ha játékot indít az ember, automatikusan túljahtja a gépet, filmnézés közben meg alul.. és mindez a gép hangján is meglátszik.
Van az AB9-nek vmilyen hátránya, amiért inkább a GIGA az alkalmasabb?

FSP 350W milyen hangerejű vajon? :)

Szerkesztette: T-lore 2007. 08. 08. 00:35 -kor

A szatyor nem táska.

#338 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 07:06

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 23:41

Itt egy kis élménybeszámoló egy másik topikból  :D

Még mindig olyan jó döntés az az AMD?
A tuningról meg annyit, hogy egy havernak, aki még életében nem tuningolt, kb 5 perc volt elmagyarázni telefonon, hogy a biosban mit hova állítson, további 3 perc már msn-en, hogy milyen progikkal teszteljen :)
Aki nem tuningol legalább alapfeszen, az meg is érdemli. Vedd meg nyugodtan az AMD-t, de aztán ne gyere ide, hogy a szomszéd core2-es gépén gyorsabb a dirt, a hl2, a kódolás, a tömörítés, a bla bla stb. , mert rossz lesz azt olvasni, hogy mi megmondtuk :)
Na sorry kicsit kemény lett de ez van :D

Mikor értitek meg hogy a userek 10-15% se tuningol?
Attól hogy ez ezt kár kihagyni a tényt nem szabad figyelmen kívűl hagyni :rolleyes:

Megérdemlik... és? Aki tuningol annak oyat ajánlunk, aki nem annak olyat. Biztos ti mindenhez értetek ugye?

[Egyébként milyen vgaval tolja a DIRTöt hogy ne essen 40-50 fps alá 1280 4×16on se??? Elsőre irreálisnak/furcsának hangzik hacsaknem HD2900XT/8800GTX-e van...]

T-lore miről beszélsz már megint? :think: Milyen dupla tápcsati X1950Pron?????? :eek:
Alkalmazásvezérelt tuning hülyeség; már bocs, nem is szereti minden a változó órajeleket. Ha meg nem terheled akkor úgysem eszik többet, nem nyúzza a vasat, ha meg terheled kell a kraft, nem? :think:   Gondolom az a koncepció hogy alapból egy korrekt erejű és halk hűtést vegyél az megfordult már a fejedben ilyenek helyett...

350es FSP halk; pláne ha nem ő szívja ki a proci melegét. Az esetben természetesen képtelen halk lenni. Jó házban okés, vagy egy kartonlappal izolálod a proci melegétől, vagy 8cmes változat, vagy hátrafújó procooler, vagy tölcsér, stb, stb.

De azt is nemrég beszéltük hogy milyen vgat érdemes 30K alatt venni :rolleyes: (pl HD2600XT DDR3 mer t25ért szűrők nélkül gyorsabb az x1650pronál, dx10ben meg inkább a 8800gtshez van közelebb mint a 8600osokhoz.) Innentől másfél oldal kb...
Kép
Kép
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
(Azt is írtam hogy a DDR3ason nem ref cooler van, de olcsó az is; de mint láthatod a gyári az überhalkságra van a stockcoolerek közt hangolva; pláne ha még fel is van normálisan pasztázva megállja akár a helyét csendesebb gépekben is! Kerítek majd egyet kipróbálni és leírom milyen; de ha vkinek ez hamarabb menne akkor várjuk a beszámolót...)

Szerkesztette: MC Pite 2007. 08. 08. 07:22 -kor

#339 Guest_diegho_*

Elküldve: 2007. 08. 08. 08:07

hozzánk a boltba bejáról 75%-a tuningol kb. ha csak annyit is hogy bios-ban autot tuningot állít be, de tuningol.

#340 Felhasználó inaktív   Zoli_The_Hun 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 08. 08. 08:19

Sziasztok,

Véleményt kérnék az alábbi összeállításról.
- 1 db ABIT AB9-PRO
- 2 db CORSAIR 2X1024MB 800MHZ TwinX KIT CL4 
- 1 db Intel Core2 Duo E6320 LGA775 1,86GHz 4M/1066 DOBOZOS 
- 1 db SAMSUNG SH-W183L/BEBN LightScribe Serial ATA fekete 
- 1 db Sapphire PCIE RADEON X1950GT 512MB 2D/ViVO (FULL) 
- 4 db SAMSUNG HD501LJ 500GB 7200 rpm 16MB SATA2

Örök kérdések és válaszok: :)
Főleg net, prog és némi játék egy 20" wide TFT-n. Nem kell csúcs VGA,
mert nem 3dmark pontokra hajtok. HDD raid-5-ben mennének.
Egyébként egy 4 éves XP2500-ről váltanék. Remélhetőleg gyorsabb lesz. :)
Többi alkatrész megvan, talán még a 4 éves Enermax tápomat lecserélem.

Javaslatokat előre is köszönöm.

Zoli_The_Hun

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »