HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... VI. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: -----

#501 Guest_diegho_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 08. 10. 13:21

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 14:06

Ez igaz.
De  GTS árkategóriájában már nem az a nyerő általában... :respect: Nem akarom ezen az oldalon is kifejteni, nem vagyok állat hogy oldalanként leírjak mindent... (Állat lehet hogy vagyok, de nem ezért ;) )

Doom, rád is vonatkozik; 2 évre nem biztos hogy az a legjobb, már plusz pár ezresért időtállóbbat kapsz, mindne jel szernit nem lett teljesen dx10 kompatibilis a 8800as széria. Ha fél-1 éven belül úgyis cserélsz vgat, akkor _tökmindegy_; de ha az is 2 évre szól akkor már nagyon nem.
Láttál már DDR2nél gyorsabb DDR3at? Hol, mennyiért?  :think:

Köszi az infót Pietrosz :respect:

diegho, SI raid van a gigán, nem? 965DS3amon is van, P5B a raidképtelen...

szerintem nincs raid de őszintén megmondom meg se néztem :D

#502 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 10. 13:36

Idézet: diegho - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 13:35

táp bírja.

ddr3 felesleges még 2 évig. P35 asus P5k vagy giga P35-S3/DS3 tökéletesen elég ha nincs raid, prociból jelenleg nincs új steppinges Q6600 ezért inkább 6750-est nézzél most, olcsóbb is 15k-val kb, abból meg futná 640-es GTS-re.

Nagyszerű, akkor azt nem kell újat vennem. :)

Ezen én is filóztam, de a tesztek alapján nem igazán nyújt előnyt a plusz 320MB VRAM (vagy ha úgy tetszik, nem veti vissza a GTS-t a -320MB). Amúgy sem olyan VGA-limitált beállításokkal játszanék, mint ahogy az a tesztekben van. (Jellemzően 1280x1204-es felbontás, esetleg a későbbiekben 1680x1050-es, de inkább az előző.) Plusz a VGA-k sokkal gyorsabban avulnak, azt hamarabb kell cserélni. Ezért is gondoltam, hogy a "felszabadult" összeget procira fordítanám. (Egyébként a kiszemelt VGA 640MB-os változata már 100e Ft felett lenne, annyit meg szerintem nem ér.)

A régi stepping mennyiben hátrány? Ha nem lehet annyira tuningolni, az nem különösebb probléma (3GHz már kellemes lenne.)
<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#503 Guest_diegho_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 08. 10. 13:41

régi stepping is tud 3 gigát kb egy jobbfajta léghűtővel.

#504 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 13:42

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 14:06

Ez igaz.
De  GTS árkategóriájában már nem az a nyerő általában... :respect: Nem akarom ezen az oldalon is kifejteni, nem vagyok állat hogy oldalanként leírjak mindent... (Állat lehet hogy vagyok, de nem ezért ;) )

Doom, rád is vonatkozik; 2 évre nem biztos hogy az a legjobb, már plusz pár ezresért időtállóbbat kapsz, mindne jel szernit nem lett teljesen dx10 kompatibilis a 8800as széria. Ha fél-1 éven belül úgyis cserélsz vgat, akkor _tökmindegy_; de ha az is 2 évre szól akkor már nagyon nem.
Láttál már DDR2nél gyorsabb DDR3at? Hol, mennyiért?  :think:

Köszi az infót Pietrosz :respect:

diegho, SI raid van a gigán, nem? 965DS3amon is van, P5B a raidképtelen...

A lapot + processzort venném "hosszú távra", mivel ahogy fentebb is mondtam, azok tartósabbak. (A VGA ha minden úgy alakul, 1 év múlva cserélve lenne - ha nem lenne elég).

Nem láttam. A DDR3-at csak azért említettem, mert pl a GigaByte P35-ös lapjának is két verziója van. DDR2-es és DDR3-as memóriákat fogadó. És az időtállóság szempontjából az utóbbi jobb választás(nak tűnik).
<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#505 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 13:47

DooM: esetleg valami lap amin van DDR2 ÉS DDR3.  most olcsó DDR2 mehet bele. aztán majd egyszer DD3?  (bár én ma vettem sima DDR2es lapot, meg egy Q6600at.)

Szerkesztette: WiZARD 2007. 08. 10. 13:47 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#506 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 13:53

Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 14:47

DooM: esetleg valami lap amin van DDR2 ÉS DDR3.  most olcsó DDR2 mehet bele. aztán majd egyszer DD3?  (bár én ma vettem sima DDR2es lapot, meg egy Q6600at.)

Az is szóba jöhet. Bár nem tudom ez mennyiben érinti a tuningolhatóságot. :think:

Az ASUS P5KC tűnik elsőre szimpatikusnak, csak egyelőre még nem találtam boltot ahol jó áron van, és nem kell heteket várni, mire lesz.

Egyébként kategóriájában hasonló képességű lap kéne, mint ami most van + legyen időtálló is.

#507 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 13:56

Idézet: _DooM_ - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 14:42

A DDR3-at csak azért említettem, mert pl a GigaByte P35-ös lapjának is két verziója van. DDR2-es és DDR3-as memóriákat fogadó. És az időtállóság szempontjából az utóbbi jobb választás(nak tűnik).

De ha most veszel DDR3 lapot inged és gatyád rámegy a ramra, ami várhatóan még sokkal lasabb is mint DDR2 , vagy egy használ kocsi árán veszel 1500+-os DDR3-at ...
Van  ám pár összvér, mint a GigaByte P35C-DS3 (vagy DR3?), azon van 4db DDR2 és 2db DDR3 foglalat is. A vicc az, hogy a tesztek alapján jobban húzható mint a drágább DQ6-os.
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#508 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 13:59

DooM: Lordot kérdezd meg, én ma ott találtam p5k-e wifi lapot raktáron, és még a legolcsóbbak is ők voltak :) (proci szintén)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#509 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 15:40

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 10:08

KépKépKépKép

Ne haragudj, de erre megint tudna Smooth bnője is válaszolni.
Hogy a ***********ba ne kellene házhűtő?????? Ezt komolyan nem értem hogy hogy jut eszükbe az embereknek... dualcore igen, fetek süljenek szénné, ramok, NB, proci... vagy a táp szívja mindezt ki :rolleyes:
Ha lesz 15 perced aláíromban akinek ilyemi kérdése van elolvasná az ide vonatkozó részt? Nem, most nem az utánaolvasósra gondoltam hisz ennek csak utána kell gondolni, a hűtéstechnikásra.

Huzat huzat huzat huzat huzat huzat huzat huzat kell! Mindenkire vonatkozik...

(code tag-gel hülyén nézett ki de vhogy ki akarom emelni... Ami eszetekbe jut még mondjátok...)

már ne haragudj, de hol olvastad hogy nem tennék be rendszerhűtést?..
A szatyor nem táska.

#510 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 15:51

Idézet: diegho - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 6:57

2160@3ghz már elég a 8800gts-nek.

és ennek elég egy 400W csiftek?
<Gigabyte G31-S2L><E5200@3666mhz><2*2gb@889><HD4770><X-fi Xtreme gamer>

#511 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 16:43

Elég.
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#512 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 17:40

Idézet: _DooM_ - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 14:53

Az is szóba jöhet. Bár nem tudom ez mennyiben érinti a tuningolhatóságot. :think:

Az ASUS P5KC tűnik elsőre szimpatikusnak, csak egyelőre még nem találtam boltot ahol jó áron van, és nem kell heteket várni, mire lesz.

Egyébként kategóriájában hasonló képességű lap kéne, mint ami most van + legyen időtálló is.

Próbálkozz az Iponnal. Nekem is 1 nap alatt hozták a lapot. Nameg olcsóbbb is volt bármely Ph-s bazárnál...
Semper Fi

#513 Felhasználó inaktív   szajo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 10. 18:43

Idézet: _DooM_ - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 13:53

Az ASUS P5KC tűnik elsőre szimpatikusnak...

"Kell e nekünk ddr3?
Erre biztos többen is rávágják, hogy egyelőre teljesen felesleges. Jelenleg a DDR2 olcsó, remekül teljesít, ráadásul sokan még csak most tervezik az átállást.
A mérési eredményekből kiderül, hogy a GA-P35T-DQ6 alaplap gyors, de a DDR3 nem hoz látványos javulást. Az Adobe Photoshop CS2 szkript futtatásánál jelentős különbséget könyvelhettünk el, mivel a méréseknél használt programok között ez veszi igénybe a legintenzívebben a memóriát. Leszámítva az MP3-kódolást és a WMV-konvertálást, a tömörítőprogramokban már halványan érezhető volt a DDR3 és a P35 lapkakészlet előnye. Ez pedig azt jelenti, hogy nagyobb méretű állományoknál már jelentős időt takaríthatunk meg.
Korábban megírtuk, hogy kissé csalódtunk a P35–DDR2 páros teljesítményében, ám a DDR3-mal már látszik a javuló tendencia (bár még most sem az igazi). Mindez a magasabb órajelű memóriák megjelenésével hamar valódi előnnyé kovácsolódhat, amiből a végfelhasználók is profitálhatnak. Sajnos erre azonban még várni kell, mivel a DDR3 ára kezdetben előre láthatóan magas lesz, így egy ideig nem veheti fel a harcot az olcsó DDR2 memóriákkal – főleg, hogy még azokban is van kiaknázatlan tartalék.
Függetlenül attól, hogy a DDR3 sikeres lesz-e vagy sem, a Gigabyte GA-P35T-DQ6 jól felépített, kompromisszumoktól és kihasználatlan extráktól mentes, stabil alaplap, melynek valószínűleg megkérik az árát."Forrás
Kép
Fölül a DDR2, alul a DDR3 látható. Érdemes a lábkiosztást és a lapkák méretét figyelni.

#514 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 19:55

Idézet: T-lore - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 16:40

már ne haragudj, de hol olvastad hogy nem tennék be rendszerhűtést?..

A házventiről úgy beszéltél mintha 1 dbról lenne szó. "Maradjon a gyári hűtő a procin, és tegyek hátulra egy rendszerhűtőt, vagy tegyek a procira egy hyper TX2-es coolert, ami hátrafelé nyomja a hőt (remélem) és előre kerüljön a rendszerhűtő a friss levegő szívására..?"
De elég sok keverés van itt, azért írtam az öszefoglalószerűséget.

Én úgy gondolom hogy K10ig már cska olcsó kórós rendszert építenék (ahogy tettem is), mert neadjisten relatíve sokat lehet akár bukni a mostani teknikán... valószínű AMD agresszív árpolikával fog kezdeni... Így _én_ csoda DDR3ra nem vártam, vettem egy pár normális Adatát és csókolom. Nme mondom hogy nem lesz vmikor jó a DDR3, de mi általában évente lapot/procit cserélünk és nem mindenkinek érdemes ilyen újabb dolgok kiforrására várni mert esetleg mire beérik addigra lesz új technika...

Szerkesztette: MC Pite 2007. 08. 10. 19:59 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#515 Felhasználó inaktív   jacc 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 08. 10. 21:05

Valaki segítsen, legyen kedves !

Most tértem át 64 bit-es rendszerű gépre ill. csak térnék !
Összeraktam ma az új masinát de valahogy nem akar beindulni, bekapcsolom és nem csinál semmit.
Mármint feszt azt kap mert mennek a ventik és a ledek de nem boot-ol és a monitor sem érez jelet. Épp úgy mint mikor az ember nem jól teszi fel a cpu hütőbordáját, vagy nem illeszkedne megfelelően a videokari.
A gépem: msi k9n sli 2f, amd athlon 64 am2 6000+, geil 2*1024mb 800mhz-ultra kit, msi pcie nx8600gts-t2d512ez-hd, seagate barracuda 500gb és 400w táp.
Gyanús, hogy a billentyűzet és egér led-e sem világít. (??)

#516 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 22:39

-Alaplapra mindket tapkabel jol van radugva? (20+4 vagy 24-es rendes, es a kulon 4 tus ATX12V)
-Alaplap gyari BIOSa tamogatja a 6000+-t?
-Tap valoban 400W, vagy csak ra van irva, hogy annyinal robban? (tipusa?)
-Procihuto jol van felteve, venti radugva? (mondjuk allo ventivel elindulna a gep, kesobb fagyna ki, illetve az alaplap kiirna, hogy nem megy.)

#517 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 23:09

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 0:56

Vedd a Gigabyteot, nem lesz vele baj.
Ja és P35-öt vegyél :Đ De most komolyan, nem viccből ajánlották a P35-S3-at.
Az nem jó indok amit írsz. Pont azért kell most a jobbat venni, mert csak később akarsz fejleszteni.
A legjobb amúgy egy Gigabyte P35C-DS3R lenne, Ebbe tudsz rakni ddr2 ill ddr3 memóriát is, ha majd kell, na és az új procikat is simán kezeli majd.

Nem rossz ötlet (a C-s verzió), mert biztos sokáig fog a DDR3 is hódítani, csak kérdés h elég lesz-e évek múlva a deszka 1333-mas fsb-je egy esetleges új proci-családhoz..? Vagy ezt is lehet még emelni bios frissítéssel? Bár gondolom akkor is csak egy határig. Ezt én nem tudom, tessék nekem megmondani :D
A szatyor nem táska.

#518 Felhasználó inaktív   Sk8erPeter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 23:23

Idézet: diegho - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 9:54

jaja m2n-e sli egy hugy, nekem m2n sli deluxe volt, az viszont nagyon jó lap. igazi fullos deluxe lap, minden van rajta. nekem nagyon tetszett és a heatpipe hűtése nem volt forró mint azt páran itt hajtogatják hogy az nforce mennyire melegszik. m2a-vm bordája érezhetően melegebb volt.

Huhh, kösz, még időben lebeszéltetek erről a lapról (Asus M2N-E SLI), pedig már nagyon hajlottam arra, hogy ezt veszem meg. Furcsa, más fórumokon meg pont ennek az ellenkezőjét írták!! Mások szerint nem is olyan rossz ez a lap, sőt, megbízható... Tulajdonképpen mi a rossz rajta? A tuning-képessége, vagy általában minden? Nekem pl. kifejezetten szimpatikus, hogy 2 IDE-csatlakozó van rajta, mert eddig még nem bővelkedem SATÁ-s eszközökben...

Mit szóltok a NEM SLI-s, tehát a SIMA M2N-E változathoz? (Jobb chipset, heatpipe hűtés, stb. - számít?)

Ha ezt a lapot nem ajánljátok, mit ajánlanátok helyette AM2-foglalattal 20 ezer alatt? Egy IDE-csatlakozó minimum legyen rajta, és azért jó legyen még egy-két évig... Van ilyen?  :think:
Ajánlották már az Abit KN9 Ultrát (állítólag nagyon jó kis lap), az MSI K9N-t, stb. De nyitott vagyok a véleményekre!
Köszönöm a segítséget!  :respect:

U.i.: nem tudom, fontos-e, de X2 3600+ Brisbane magos proci és valszeg 7600GT menne a laphoz, meg egy 350W-os FSP táp.
U.i. 2.: amúgy bocs, hogy egy viszonylag régi hozzászólásra válaszoltam.  ;)

Szerkesztette: Sk8erPeter 2007. 08. 10. 23:36 -kor

#519 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 23:48

no megvan minden, összeraktam, müxik. thx minden segítséget...
(mondjuk alaplapi hangkártya driverével még szívok, de nem akarok nagyon nyíltan lámáskodni ilyennel :D)
szerk: megkérdem mégiscsak: feltettem a hozzá adott hangkártya drivert (asus weblapjáról a legújabbat) de még mindig van 1 eszköz, amit nem ismert fel, és nem jó neki hozzá ez a driver. ennyit ír róla: "audio device on high definition audio bus" mi a megoldás?

ha lesz időm tuninggal próbálkozni akkor majd írok róla.

ja és asus p5k-e wifi alaplapon nagyon elb*szott helyen van az ide csati. épp csak odaér a kábel a dvdrw-től, pedig az legalul van... :(  (nagy torony)
és van rajta eps csati (tápomon meg nincs), a fele be van dugózva...

Szerkesztette: WiZARD 2007. 08. 11. 03:46 -kor

#520 Felhasználó inaktív   edk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 11. 06:42

Idézet: jacc - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 22:05

Valaki segítsen, legyen kedves !

Most tértem át 64 bit-es rendszerű gépre ill. csak térnék !
Összeraktam ma az új masinát de valahogy nem akar beindulni, bekapcsolom és nem csinál semmit.
Mármint feszt azt kap mert mennek a ventik és a ledek de nem boot-ol és a monitor sem érez jelet. Épp úgy mint mikor az ember nem jól teszi fel a cpu hütőbordáját, vagy nem illeszkedne megfelelően a videokari.
A gépem: msi k9n sli 2f, amd athlon 64 am2 6000+, geil 2*1024mb 800mhz-ultra kit, msi pcie nx8600gts-t2d512ez-hd, seagate barracuda 500gb és 400w táp.
Gyanús, hogy a billentyűzet és egér led-e sem világít. (??)

Valószínűleg biost kell frissíteni. Az msi elég gyengén szerepel az új proci vs alaplap kérdésekben.
Egy próbát megér, hogy szedd ki belőle mindkét ramot és ha van rádugva speaker, akkor hallgasd, hogy sípol-e. Ramhiba jelentkezhet ugyamilyen sksh (se kép se hang) formában.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.