HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... VI. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: -----

#661 Felhasználó inaktív   PETYA01 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 17. 11:24

Idézet: gemini - Dátum: 2007. aug. 15., szerda - 21:13

korrekt rendszer, bár én a 6850 helyett 6750-et vennék, a p5kc helyett meg p5k deluxe-ot.
öcsémnek egy p5k deluxe plusz egy 6750 simán megy 440*8-at, azaz 3520 mhz
vga-ból ÉN ugye megvettem a 2900xt-t, és nincs rá panaszom (azon kivül hogy hangos, de nem hallottam még 8800gts-t plusz ugye már vizesitve van) DE a drivereket még mindig foltozgatják, 10% itt, 15% ott minden egyes uj catalyst megjelenésekor. már most is több játékban erősebb, mint amennyiben gyengébb a 640-es gts-nél.
illetve nincs egyetlen program sem, amivel jól lehetne tuningolni.
a gts-hez már van. a driverek is ugy-ahogy kiforrottak (nem vistáról, hanem xp-ről beszélek)

gemini
Azon kívűl, hogy az alap hűtés hangos volt a videokártyádnak nem volt vele más problémád?
Értem ezen nem melegedett nagyon?
Ahogy néztem itt ott, szép nagy darab kártyáról van szó, messze nagyobb a 8800gts-nél.
Illetve elég lenne neki az 550w-es chieftek táp?
És az utolsó kérdésem: mekkora jelentősége van, hogy asus vagy gigabyte márkájú 2900xt-ről beszélünk?

Szerkesztette: PETYA01 2007. 08. 17. 11:42 -kor

#662 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 11:47

Idézet: Csoszi - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 10:27

Az irodista ettől migrént fog kapni a nap végére!  12 Voltról elviselhetetlenül hangos (Formula-1), a hozzáadott előtétellenállással szintén, 5 Voltról szódával elmegy kategória ... Nem kicsit kilóg a Zalman CNPS "filozófiából".
Inkább helyette is SilentBlade.

HyperTX tényleg király!  :respect:

Én meg túl is adtam ZM-OP1-esemen, elviselhetetlenül zúgott.

#663 Guest_diegho_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 08. 17. 12:47

Idézet: gemini - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 11:22

ha ugyis egész nap megy, érdemes egy komolyabb procihűtést venni (én egy freezer7pro-ra szavaznék) hogy összességében halkabb is legyen az egész.
nem a tuning miatt, csak a csend miatt. 4500 huf az iponon
vagy hyper tx, az meg 4400 huf

szerk: a zalman 12-es ventiket meg érdemes egyből 5v-ra kötni, mert 12v-ról elég hangosak... tudom, nekem is van, ki is szedtem őket a házból.

1 hónapig használtam a gyári intel hűtést, 500rpm-en ment és terhelve se volt hangja...

#664 Felhasználó inaktív   szajo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 17. 15:03

Kiakadtam. Hát lehet még überelni a hüjeséget? Mesélem:
Egyik nemrégen felvett új kollegám ma kérdezte: "Hogyan kell a lomtárba helyezni a törölni szánt dolgokat?"
Brrr...Se köpni se nyelni nem tudtam...annyira letaglózott ez a kérdés. Komolyan kérdem, van aki még itt tart? Őrület.

#665 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 15:39

Idézet: szajo - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 15:03

Kiakadtam. Hát lehet még überelni a hüjeséget? Mesélem:
Egyik nemrégen felvett új kollegám ma kérdezte: "Hogyan kell a lomtárba helyezni a törölni szánt dolgokat?"
Brrr...Se köpni se nyelni nem tudtam...annyira letaglózott ez a kérdés. Komolyan kérdem, van aki még itt tart? Őrület.

:omg: Remélem nem informatikus...

#666 Felhasználó inaktív   Capt. Yossarian 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 17:08

Asus P5KC vagy Gigabyte P35-DS3P?

Tuningra melyik jobb?

Esetleg más ötlet?

#667 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 17:34

Idézet: Capt. Yossarian - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 17:08

Asus P5KC vagy Gigabyte P35-DS3P?

Tuningra melyik jobb?

Esetleg más ötlet?

A helyedben már gondolnák a jövőre és a DDR3-as támogatással rendelkező ASUS lapot venném. :up:
Tuningra is jobb lenne. De persze az ABIT-ot meg az MSI-t is figyelembe lehet venni, ha a tuningot tartod szem előtt.

Szerkesztette: cyberman30 2007. 08. 17. 17:39 -kor

#668 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 18:00

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 18:34

A helyedben már gondolnák a jövőre és a DDR3-as támogatással rendelkező ASUS lapot venném. :up:
Tuningra is jobb lenne. De persze az ABIT-ot meg az MSI-t is figyelembe lehet venni, ha a tuningot tartod szem előtt.

Ez tapasztalatból jött? Sokan rohangálnak itt C2D konfiggal, de szinte mindenki Giga vagy Asus lapot vesz...az MSI és Abit sztem nem éppen az ajánlott márkák körében szokott forogni...de majd megmondják a frankót, akik tapasztalat alapján is tudnak itélni  :up:

#669 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 18:04

Idézet: -=PAraNOia=- - Dátum: 2007. aug. 15., szerda - 22:29

kingmaxok jók, semmi gond nincs velük.  ;)

de tuningra mennyire alkalmasak?
<Gigabyte G31-S2L><E5200@3666mhz><2*2gb@889><HD4770><X-fi Xtreme gamer>

#670 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 19:47

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 18:34

Muhaha.

Aztan veszel bele 3x annyiert DDR3-at? :think: :lame:

#671 Felhasználó inaktív   Capt. Yossarian 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 19:50

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 17:34

Az Abitokat nem húzták le nagyon, ellenben az MSI-t sokan.

Nem tudom, a DDR3-asok mikorra jönnek. Lehet, hogy csak a következő gépemben lesznek olyanok.

Mindegy. Végül is, ahonnan hozzák, ott az ASUS olcsóbb is egy kicsit. Lehet, hogy az lesz.

Memóriákkal kapcsolatban is lenne egy kérdés. Mindenképp Kingmaxok lesznek, mert brutál memóriára már nem marad pénzem. De melyiket érdemes? Az 1066-ost, vagy a 800-ast? Árban nincs nagy különbség, gyakorlatilag semmi. Az időzítései melyiknek jobbak?

#672 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 20:00

Idézet

Memóriákkal kapcsolatban is lenne egy kérdés. Mindenképp Kingmaxok lesznek, mert brutál memóriára már nem marad pénzem. De melyiket érdemes? Az 1066-ost, vagy a 800-ast? Árban nincs nagy különbség, gyakorlatilag semmi. Az időzítései melyiknek jobbak?

Gondolom az 1066-os időzítése rosszabb, de visszaosztva ugye ez javúlni szokott, szal kb ugyan az lehet...viszont az 1066-os órajel tovább enged tuningolni (azaz alapon a memóknál: 400-as FSB vs 533-as)
Azt nem tudom, hogy a 800-as kingmaxot meddig lehet huzigálni, így egy 1066-os biztosabb (és Diegho infója szerint a kingmax 1066-osok most elég olcsóak)

#673 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 21:48

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 19:47

Muhaha.

Aztan veszel bele 3x annyiert DDR3-at? :think: :lame:

Minek venni még DDR3-at? Max nem kellesz lapcsere, mire odakerül a sor. Nem mindenki cseréli 1-2 évente a gépét.

#674 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 22:15

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 22:48

Minek venni még DDR3-at? Max nem kellesz lapcsere, mire odakerül a sor. Nem mindenki cseréli 1-2 évente a gépét.

Akkor meg plane minek a DDR3 support, ha ugysem nyul hozza 1-2 evig? :Đ

Aki meg surubben fejleszti a gepet, az se fog meg 1-2 evig a kasszahoz todulni, amig a DDR3 ara tobbszorose a DDR2-nek.
E-penisre gyuro sznobok meg megerdemlik.

(DDR2 sem tudott evekig elterjedni, amig sokkal dragabb volt, mint a DDR, hiaba nyomta az Intel az i925 ota)

Szerkesztette: nyunyu 2007. 08. 17. 22:22 -kor

#675 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 18. 00:05

Akkor én is kérdezek. Lassan lecserélem a vasat (mostanában, vagy októberig bezárólag).

Az A64/X2 vonal mellett csak az alacsonyabb fogyasztása szól.

Egyelőre nem játszok mai játékokkal, de a jelenlegi 9700-nál gyengébb VGA nem kell, a mai integrált VGA-k mit tudnak ehhez képest?

Core2duo-t szeretnék venni. 2x4MB L2 nem kell szerintem, a 2x2 is elég lesz. 800-as c2d-k mennyire szeretik az 1066MHz-et? Kérdés ugyanez a 800-as memóriákra is :) .
Alaplap: Na ez a legnagyobb tészta. Semmi cica nem kell rá, scsi rendszerem van PCI vezérlővel, PCI-e vezérlők ára horror, tehát marad ez és van egy EMU hangkeltőm. Ez, mivel az EMU társkártyás, elfoglal 3 PCI helyet, ennyi kell tehát és az átmenetileg mindenképp szükséges integrált VGA mellé egy PCIEx16 is. SATA nem zsibbaszt, USB úgyis sok van rajta, kérdés a lapkakészlet. Intel, vagy NV? És melyik, mennyire számít egyáltalán? Nem akarok nagyon tuningolni (FSB-t maximum), feszt emelni semmiképpen sem szeretnék. Egy soros portnak tudnék örülni, mert a szünetmentesem ezen kommunikál. Párhuzamos port is jó lenne, mert van egy laserjet 4l-em is. Lap legyen letisztult, normális passzív hűtéssel, főzzön kávét tejjel. Asustól a fejem fáj terméktámogatás oldaláról, de ha ez a jó, akkor talán. DDRIII nem kell.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#676 Felhasználó inaktív   Capt. Yossarian 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 01:18

Idézet: Nurba - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 20:00

Gondolom az 1066-os időzítése rosszabb, de visszaosztva ugye ez javúlni szokott, szal kb ugyan az lehet...viszont az 1066-os órajel tovább enged tuningolni (azaz alapon a memóknál: 400-as FSB vs 533-as)
Azt nem tudom, hogy a 800-as kingmaxot meddig lehet huzigálni, így egy 1066-os biztosabb (és Diegho infója szerint a kingmax 1066-osok most elég olcsóak)

Köszi!

#677 Felhasználó inaktív   Capt. Yossarian 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 01:44

Idézet: Nurba - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 20:00

Olcsónak olcsó, mert pontosan ugyanannyiért hozzák, mint a 800-ast.

#678 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 07:56

Idézet: didyman - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 1:05

Akkor én is kérdezek. Lassan lecserélem a vasat (mostanában, vagy októberig bezárólag).

Egyelőre nem játszok mai játékokkal, de a jelenlegi 9700-nál gyengébb VGA nem kell, a mai integrált VGA-k mit tudnak ehhez képest?

Core2duo-t szeretnék venni. 2x4MB L2 nem kell szerintem, a 2x2 is elég lesz. 800-as c2d-k mennyire szeretik az 1066MHz-et? Kérdés ugyanez a 800-as memóriákra is :) .
Alaplap: Na ez a legnagyobb tészta. Semmi cica nem kell rá, scsi rendszerem van PCI vezérlővel, PCI-e vezérlők ára horror, tehát marad ez és van egy EMU hangkeltőm. Ez, mivel az EMU társkártyás, elfoglal 3 PCI helyet, ennyi kell tehát és az átmenetileg mindenképp szükséges integrált VGA mellé egy PCIEx16 is. SATA nem zsibbaszt, USB úgyis sok van rajta, kérdés a lapkakészlet. Intel, vagy NV? És melyik, mennyire számít egyáltalán? Nem akarok nagyon tuningolni (FSB-t maximum), feszt emelni semmiképpen sem szeretnék. Egy soros portnak tudnék örülni, mert a szünetmentesem ezen kommunikál. Párhuzamos port is jó lenne, mert van egy laserjet 4l-em is. Lap legyen letisztult, normális passzív hűtéssel, főzzön kávét tejjel. Asustól a fejem fáj terméktámogatás oldaláról, de ha ez a jó, akkor talán. DDRIII nem kell.

Hi!

Sztem a 9700-nél nem jobb egyik integrált vga sem...a legtöbb amivel találkoztam, az 9200-es szinten volt (bár már elvileg van erősebb, de szvsz max 2x)
A C2D-nek osztott L2-je van, szal 1MB, 2MB vagy 4MB shared...de szerintem a 2MB se rossz (nem túl nagy érvágás). A 800-as C2D-k is jól tunyingolhatók, és egy 800-as RAM-al akár 100% túlhajtásig el lehet lenni, anélkül, hogy a memókat is húzni kéne (és az már 1600-as FSB 4x400, amit a népszerű alaplapok is simán bírnak) De sztem az már túlfeszt igényel proci oldalon...nem tudnám neked pontosan megmondani, hogy alapon kb mennyit bírnak mondjuk az E4400-esek...
Chipset csakis intel! Legalábbis én nem kacérkodnék az nvidiával...
Lapot amit mernék ajánlani az sajna nem integrált vga-s, de van rajta 3 pci és egy jó lapnak számít (én nem is asus) Gigabyte GA-965P-DS3 és kb 23k-ba fáj az Aquánál...de kell venni vmi vga-t is akkor, mondjuk egy 7300GT és már jó is :) Biztos van más alternatíva is, de most nincs időm körbekukkolni, mert már indulok is el 3-4 napra...

#679 Guest_diegho_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 08. 18. 08:12

Idézet: didyman - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 1:05

gigabyte lesz a barátod. P35-S3/DS3 lap 25-27k között van jobb helyeken. mindenképpen intel chipsetet szabad venni, sli úgyse kell mert ha nem játszol nem lesz 2db 8800ultra a gépedben. Nekem P35-S3 van egy E2160-al, ami csak 1 mega cache-es. Ez 3 gigán megy 1.35V-on (1.325 a gyári) szerintem egy ilyen párossal jól járnál te is. Lap is olcsó, proci is olcsó, 3 gigát szinte 100% hogy fog menni 1.4V alatt, innentől meg már elég szerintem mindenre. előrre X2@3ghz volt, de jóval lassabb volt mint ez. A fesz emeléstől ne félj mert pl: 1.325V alapfesz terhelés mellett 1.268V-ra esik le, sajna ilyen mértékű volt drop van inteléknél, tehát 1.4V kb 1.325-re vagyis alapfeszre esik le, innentől meg mintha nem is emeltél volna feszt :) szóval nem kell félni ettől intel oldalon, mert a vdrop miatt sok esetben kell feszt emelni.

most nézem hogy integrált vga. hm, akkor tudok egy konrét neked való lapot: http://ipon.hu/?product_id=17388 ezen 2 pci van, meg kell nézni hátha beférnek a kártyák, viszont vga bővítésnél gond lehet. ezt az integrált cuccot gondold meg jól!

Szerkesztette: diegho 2007. 08. 18. 08:16 -kor

#680 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 18. 08:30

Köszönöm :respect:
Akkor integrált VGA kiesik a képből :) . A DS3 nem is néz ki rosszul, van rajta, ami kell. Letilthatóak a fölösleges dolgai gondolom, nem olyan puritán a BIOS? A Foxconn lapjai milyenek?  P9657AA-8KS2H-t nézegettem, bár a PCI-k elrendezése nem olyan jó a VGA körül.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.