Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2008. ápr. 18., péntek - 10:05
Most, hogy betegen itthon döglődöm van ám időm minden hülyeségre
Hasonló dilemmám volt ám nekem is. Csak ugye a TN film nálam ki volt csukva alapból, az 1920x1200-as felbontásért meg szinte már könyörgött a fejlesztőeszközöm és a photoshop meg hasonlók is. Gondoltam amúgyis vadiúj lesz az egész gépem ezért vidkarit is hozzávalót veszek és akkor minden frankó lesz. Maradt már csak ez a közelről nézés dilemma. Mivel Dot Pitch-ben nem sokkal nagyobb, mint egy 17-es cumó, 19"-osoknál viszont láthatóan kisebb pixelei vannak, így azt gondoltam, hogy ez a monitor nem azért nagyobb, hogy messzebbről nézzem (ahogy a TV-knél), hanem hogy valóban a munkaterületem legyen nagyobb. Szemem nem sajog, csak ha tényleg sokat vagyok előtte, de az is inkább azért, mert a munkahelyemen is egész nap egy 17"-os kaki előtt ülök, s ha még otthon is TFT-vel kínzom a szemem, hát kié bírná jobban?
Szóval 24" rulez, még közelről is. Mondjuk a képen csalóka ám, mert az asztalon, van ám olyan 50-60 cm is a kijelző előtt és én sem az asztal alá csúszva ülök a gép elé, mert a szék karfája nem enged 100%-osan közel. A szemeim és a kijelző között kb. 70-90 cm van.
ps.: ha megengedsz egy javaslatot: monitort kevésbé cserélgeti az ember, szerintem az legyen inkább komolyabb (vagyis ne 22") és a proci árak amúgy is mennek lefelé, majd veszel egyet később a négymagosokból.

Súgó
A téma zárva.