HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k VI. Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#1491 Felhasználó inaktív   Gor Findalas 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 20. 07:50

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 3:12

GoodSpeed anélkül hogy most belefutnánk egy komaparatív gazdaságszociológiai elemzésbe, azt azért vegyük tudomásul hogy a wuxga már önmagában valahol prémiumkategória, pláne egy xVA meg egy IPS. megmég aztis gondolom hogy a paneltípusra való gerjedés egy eléggé geek dolog. se magyarországon sem pedig máshol, az emberek 90%-a nincs tisztában ezekkel a dolgokkal. ahogy special mondaná, sokkal inkább brandekhez kötődő tudattartalmak és a pénze alapján választ, ergo hamarabb vesz meg egy sony márkázott TN-t mint egy ashampoo label alatt árult MVA-t :)
énmeg pl azért döntöttem samsung mellett, mert tudom hogy ez aztis jelenti hogy egy honfitársamnak van/lesz a jövőben munkahelye.

"énmeg pl azért döntöttem samsung mellett, mert tudom hogy ez aztis jelenti hogy egy honfitársamnak van/lesz a jövőben munkahelye."

Valamelyik nagy mobilcég(talán a nokia ?) mostanában pattant meg németországból, pedig még be is fenyegették őket álami szinten a németek, mégis elmennek, vagy már el is költöztek keletebbre.
Pedig a német vásárlók vették a termékeiket bőven, mégis megtörtént. Valószínű ha a samsungnál kiadják az ukázt ők is mennek, akármennyit is vásárolnak a magyarok a termkeikből.
Toron Powa !

#1492 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 10:45

Idézet: Gor Findalas - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 8:50

"énmeg pl azért döntöttem samsung mellett, mert tudom hogy ez aztis jelenti hogy egy honfitársamnak van/lesz a jövőben munkahelye."

Valamelyik nagy mobilcég(talán a nokia ?) mostanában pattant meg németországból, pedig még be is fenyegették őket álami szinten a németek, mégis elmennek, vagy már el is költöztek keletebbre.
Pedig a német vásárlók vették a termékeiket bőven, mégis megtörtént. Valószínű ha a samsungnál kiadják az ukázt ők is mennek, akármennyit is vásárolnak a magyarok a termkeikből.

Azzal is tisztában vagy, hogy milyen feltételekkel mentek el?

És hogy ennek ellenére bojkotott hirdetetett, asszem valamelyik városi képviselő?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1493 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 10:46

Idézet: Gor Findalas - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 7:50

Valószínű ha a samsungnál kiadják az ukázt ők is mennek, akármennyit is vásárolnak a magyarok a termkeikből.

:offtopic:  ja. de minél kevesebb samu cucc fogy annál hamarabb adjak ki az ukazt...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1494 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 11:49

Idézet: arn - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 6:35

ha vmilyen veletlen folytan, megis b-s monitort adnak, akkor sikits... nekem az is jo, ha csak a nagykerben kavarjak ossze (ha mar ennyire barmok, hogy azonos tipus alapjan adjak ki).  :Đ

Sikítok mint a fürdőskurva :D

@SFIJ

Vágom én hogy a minőségnek ára van, de azért szoktak adódni kivételek. Tudom lehet szidni a Belinea-t, de neki is van/volt egy asszem 102035W típusú monitora ami PVA-s és kb. bruttó 70-ért kelleti magát. Nem szépségdíjas a kinézete, de igen jókat írnak róla. De asszem maradunk a jó kis flancos Dell-nél :)
A barátnőm megjegyezte tegnap este az ágyban: Te egy perverz disznó vagy!
Mire én: Kemény szavak ezek egy kilenc évestől!

#1495 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2008. 04. 20. 14:18

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 3:12

GoodSpeed anélkül hogy most belefutnánk egy komaparatív gazdaságszociológiai elemzésbe, azt azért vegyük tudomásul hogy a wuxga már önmagában valahol prémiumkategória, pláne egy xVA meg egy IPS. megmég aztis gondolom hogy a paneltípusra való gerjedés egy eléggé geek dolog. se magyarországon sem pedig máshol, az emberek 90%-a nincs tisztában ezekkel a dolgokkal. ahogy special mondaná, sokkal inkább brandekhez kötődő tudattartalmak és a pénze alapján választ, ergo hamarabb vesz meg egy sony márkázott TN-t mint egy ashampoo label alatt árult MVA-t :)
énmeg pl azért döntöttem samsung mellett, mert tudom hogy ez aztis jelenti hogy egy honfitársamnak van/lesz a jövőben munkahelye.

Végre valaki megemlíti ezt a munkahely dolgot is, ez nem jellemre vall, aki gondol más embertársainak a boldogulására is . Nagyapám is ezért szokott főleg magyar termékeket vásárolni ha van rá lehetőség.

Azonban amit lentebb írtak, a n. országi gyárról, hogy nagy kereslet melett mégis keletebbre költöztek ettől függetlenül előfordúlhat.

A másik dolog meg az, hogy a hazai TFT piac, kis ország lévén kis piacot is jelent, szóval szerintem, elképzelhető az is, hogy esetleg  átköltöznek valamelyik keleti országba a(z) (még) olcsóbb munkaerő miatt.

#1496 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 14:44

a 20-as dell-el még mindig kevésbbé lehet mellélőni, mint ezzel a 22-es lenovo-val...
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#1497 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 15:32

Mi már sok mindent vásároltunk Webshopokból, ami nagyon jó dolog és kényelmes is, de TFT monitort még nem. Szóval az lenne a kérdés, hogy közzületek vásárolt már valaki TFT-t webshopból?
A pixelhiba lehetőség miatt elsőnek az ugrik be, hogy hát megvásásrlás előtt mégis csak megkellene nézni, tehát ez némileg ellene szóló érv, de ott  mellette szóló is, a kényelem, és az ár, hogy sok esetben olcsóbb.
Esetleg a webshopok ellenőrzik pixelhiba elkerülésének szempontjából az adott terméket?

#1498 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 15:43

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 15:32

Mi már sok mindent vásároltunk Webshopokból, ami nagyon jó dolog és kényelmes is, de TFT monitort még nem. Szóval az lenne a kérdés, hogy közzületek vásárolt már valaki TFT-t webshopból?
A pixelhiba lehetőség miatt elsőnek az ugrik be, hogy hát megvásásrlás előtt mégis csak megkellene nézni, tehát ez némileg ellene szóló érv, de ott  mellette szóló is, a kényelem, és az ár, hogy sok esetben olcsóbb.
Esetleg a webshopok ellenőrzik pixelhiba elkerülésének szempontjából az adott terméket?

Nálam ez áll elő jövőhéten, mert maradok a webshop-os Dell 2007-nél
Majd beszámolok

#1499 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 15:49

Webes kiszállítós mókánál van valami 8 napos indoklás nélküli visszalépés a vásárlástól, nem?

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1500 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 16:11

Idézet: JonesC - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 16:49

Webes kiszállítós mókánál van valami 8 napos indoklás nélküli visszalépés a vásárlástól, nem?

Nade azért gondolj bele egy 24"-os monitort postai, vagy futárszolgálat útján visszaküldeni a boltnak, mekkora plussz költséget jelent ?

Mivel jó nagy szélességben és hosszúságban egyaránt, nem tudom, hogy csak a súlyát veszik e figyelembe.

#1501 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 16:36

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 17:11

Nade azért gondolj bele egy 24"-os monitort postai, vagy futárszolgálat útján visszaküldeni a boltnak, mekkora plussz költséget jelent ?

Mivel jó nagy szélességben és hosszúságban egyaránt, nem tudom, hogy csak a súlyát veszik e figyelembe.

Lehet. De lehetőség van előtte olvasni a dologról, és még mindig jobb mint vakarni a fejed, hogy nem jót választott az ember.

Idézet

#1502 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 16:57

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 16:11

Webáruházból rendelem, de mivel közel esik én megyek el érte kocsival, legalábbis ezt az opciót fogom választani. Tán van valami 72 órás csere pixelhiba esetén.

#1503 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 17:29

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 17:57

Webáruházból rendelem, de mivel közel esik én megyek el érte kocsival, legalábbis ezt az opciót fogom választani. Tán van valami 72 órás csere pixelhiba esetén.

Hát ha közel laksz az szerencsésebbik eset,  nekünk a webshopok minden vásárolt terméket, 230 Km-ről küldenek, futárszolgálattal.

Szerkesztette: GoodSpeed 2008. 04. 20. 17:29 -kor

#1504 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 17:35

Idézet: gemini - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 15:44

a 20-as dell-el még mindig kevésbbé lehet mellélőni, mint ezzel a 22-es lenovo-val...

ott sem losz melle, ha tisztazod, hogy a rendes tipuskodjat - melleloni csak a dellnel lehet, mert ott ilyen sincs :) tenyleg csak a konkret monitornal derul ki, hogy mi meddig.

1. varhatoak esetleg 22 colos pvas moncsik meg a kozeljovoben? igazabol a gar lejarta elott akarom csak lecserelni, az meg januarban lesz (akkor lesz 3 eves a mostani).

2. en is a dell 2007 meg a samu 244t kozott orlodom. a dell 2007 kifuto mar? mert akkor megis csak most kellene lepnem, ha nincs semmi a latohataron.

#1505 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 18:03

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 17:29

Hát ha közel laksz az szerencsésebbik eset,  nekünk a webshopok minden vásárolt terméket, 230 Km-ről küldenek, futárszolgálattal.

Hát igen úgy gázosabb a dolog de én pl. budakeszin lakom 12 km-re kb. a webshop átvevő helyétől. Haverom pedig 200m-re lakik onnan.

#1506 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 18:44

Idézet: arn - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 18:35

ott sem losz melle, ha tisztazod, hogy a rendes tipuskodjat - melleloni csak a dellnel lehet, mert ott ilyen sincs :) tenyleg csak a konkret monitornal derul ki, hogy mi meddig.

1. varhatoak esetleg 22 colos pvas moncsik meg a kozeljovoben? igazabol a gar lejarta elott akarom csak lecserelni, az meg januarban lesz (akkor lesz 3 eves a mostani).

2. en is a dell 2007 meg a samu 244t kozott orlodom. a dell 2007 kifuto mar? mert akkor megis csak most kellene lepnem, ha nincs semmi a latohataron.

Típusjelzéséből adódóan (2007) kb igen.

#1507 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 19:07

Idézet: arn - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 17:35

Hát én megnézném azt a Samut a helyedben ;) A Dell 2007 nevezhető kifutónak, bő másfél éve a piacon van még régebb óta, de még mindíg ez képviseli a 20-asok csúcsát a Dell cuccok között. Meglehet több csatija van a 2008-nak, de a panelja mégiscsak TN-es...

#1508 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 19:38

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. ápr. 19., szombat - 21:30

...és jó a 0.28-as dotpiccs mert ehhez vagyok szokva.

Még ha nem is csak álom lett volna ez a Lenovo ennyiért, nekem akkor sem volt szimpi. Az a 0.24 baromi kicsi... és kijhajtani natívban se könnyű. Szvsz sok értemle nincs 22 colra 1980-nak...

Szerkesztette: vipisrac 2008. 04. 20. 19:39 -kor

#1509 Felhasználó inaktív   Uchimata 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 04. 20. 20:48

A Lenovo ThinkVision L220x monitorok paneljai:
  Típus1: 4433HB2 - T33HBEU: S-PVA
  Típus2: 3344HN2 - T33HNEU: TN-Film

Ha jól láttam, akkor az első kódszám az USA-ban ismert, a második az EU-ban. Magyar forgalmazót nem találtam googlival, amelyik az S-PVA panellal szereltet adná :(

A külföldi boltok listáján pedig olyan 200 USD (vagy EUR) az árkülönbség a két típus között. Vagyis a nettó 70e Ft helyett legalább 120e-130e Ft-ba kerülne Magyarországon. Ez pech, pedig én már nagyon reménykedtem :(

Lehet, hogy marad a Samsung 2493HM? Hmm...  :confused:

#1510 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 21:04

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 20:38

Még ha nem is csak álom lett volna ez a Lenovo ennyiért, nekem akkor sem volt szimpi. Az a 0.24 baromi kicsi... és kijhajtani natívban se könnyű. Szvsz sok értemle nincs 22 colra 1980-nak...

:smoker:

Jaja ,én is ezt véleményeztem fentebb pár hozzászólással :)

Szerkesztette: GoodSpeed 2008. 04. 20. 21:04 -kor

Téma megosztása:

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.