Idézet: donphobos - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 7:42
Jelenleg egy ősrégi AOC monitoron nézem a képet, ami egy kicsit viseltes és pici. 17"-os, tehát 1024x768-ban megy neki csak a 100 Hz. Valamint a padlón tárolták képcsővel lefelé, tehát "kapott az élettől" szegény. De működik, csak a felbontás miatt elég nehéz vele dolgozni a képeimen. Mintha egy kulcslyukon keresztül nézném a dolgokat.
Szeretnék majd egy nagyobb monitort venni. Túl nagy nem kell persze. A cél az amatőr fotós felhasználás, játék nem számít. S-IPS panelnak örülnék, de egy jó xVA is megfelel.
Örömmel olvastam ezt a cikket az Eizo FlexScan S2231W típusról. 22", tehát még pont elfér itt, 1680 × 1050 felbontás. Ennyi nekem elég is. Full HD felbontás számomra nem szempont, filmeket eddig is boldogan néztem a 17"-on, bár ritkán nézek filmet, tehát ez sem szempont. A review szerint a monitor igen jó színekben és úgy gondolom, hogy érdemes lenne a 24"-os Dell mellett ezt is megvizsgálni.
Megnéztem az online keresőt és találtam is kétféle monitort. Az egyik csak magában jön, az ára 4800 SEK-től kezdődik. Ez olyan 130e HUF. De van egy másik változata, ami 5800 SEK-től indul. A neve: Eizo FlexScan S2231WCAL.
Megnéztem és ehhez adnak kalibrálót is egy csomagban. Rákerestem és itt kapható. Van hozzá egy Spyder 3 Pro kalibráló eszköz.
Erről tudtok valamit? Külön ez az eszköz 1600 SEK felett van.
Hasonló lenne a Pantone X-Rite/GretagMacbeth gyártmány Huey Pro.
Mivel én nem stúdióba keresek eszközt, ezért nem kell valami elvadultan durva dologra gondolni. De szeretném bekalibrláni a képernyőt, ha már viszonylag elérhető áron meg tudom tenni. Aztán esetleg mondjuk negyed évenként utána is tudnék állítani, hogy kalibrált is maradjon.
Köszönöm az infót!
Üdv!

Súgó
A téma zárva.