HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k VI. Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#2541 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 01. 08:00

a futarnak elvileg nem csak a doboz sertetlenseget kell garantalnia? ha kibontod, akkor at is vetted a csomagot. legalabbis sok futar addig ki se engedi bontani, amig at nem vetted.

#2542 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 01. 08:09

igyvan, a futár nem várja meg, hogy bontsd a csomagot.
ha bajod van, akkor bontás után majd a futárcégnél kell reklamálni, cégenként eltérő formula van.
elvileg ha nincs fél éves, akkor szavatosság van nem jótállás (vagy forditva?) mindenesetre ez azt jelenti, hogy a forgalmazónak kell bizonyítani, hogy a hiba nem volt benne gyárilag. fél év után a tied a bizonyítási kényszer.
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#2543 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2008. 09. 01. 08:33

arn: van benne valami amit fentebb írtál, visszább olvasva itt a fórumon látszik, hogy hetek teltek el, kb 1,5 -2 hét amíg az elsőt kicserélték mivel pixelhibás volt, de úgy hogy telefonban azt mondták, hogy nem cserélik, mert szerintük sérült a monitor, az állványa eltörött, aztán emailben közöltem velük, hogy sértetlenül lett átadva, előtte lelett fényképezve a monitor satöbbi, és hogy 8 napon belül elállok a vásárlástól, erre már hajlandóak voltak kicserélni. A kálváriát fentebb vissza lehet olvasni. Az új monitorral szerencsém volt eddig, mert a panelja https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...dpost&p=5567858 S-PVA vagy S-IPS.

Aztán a monitor egy kikapcsolás után nem kapcsolt be, azt gondoltam, hogy kontakt hiba, és hát a tápegységét javították, de a szervíz külsős cégnek tűnik a szervízlap alapján, ráadásul majdnem egy hónapot, 3 -4 hetet minimum kellett várni a szervízre úgy, hogy hetente telefonáltam a céghez legalább egyszer, hogy mi a helyzet.

Amúgy ebből a monitorból nagyon sok lehetett raktáron nekik amikor én vásároltam, mert akkor 80 000 Ft volt, és akkor is jóvételnek számított ,de még most is kapható náluk 54 900 Ft-ért .

gemini: Május végén lett vásárolva.

Ingyenesen szállították ki elsőnek, utána vissza is, legutóbbis ingyenesen szállították be a szervízbe, de haza már fizetni kellett a fuvar díjat.

Ti mit csinálnátok ebben az esetben? Visszaküldenétek nekik? Annyira nem zavaró, mert sokszor nem is látszik.

Szerkesztette: GoodSpeed 2008. 09. 01. 08:36 -kor

#2544 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 01. 18:27

Szvsz nem veszek ilyen monitort. Pedig nagyon tetszett, főképp 54.900-ért.
Asztalravissza!

#2545 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 02. 09:18

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. szept. 1., hétfő - 9:33

Ti mit csinálnátok ebben az esetben? Visszaküldenétek nekik? Annyira nem zavaró, mert sokszor nem is látszik.

az ilyen dolgokat melegeben kell elintezni.

Szerkesztette: arn 2008. 09. 02. 09:18 -kor

#2546 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 02. 10:09

Idézet: arn - Dátum: 2008. szept. 2., kedd - 10:18

az ilyen dolgokat melegeben kell elintezni.

Jaa hát , érdekes lenne telefonban az igazság, hogy hello poros volt amikor elvittétek, poros volt amikor visszahoztátok, így annak a nem tudom minek azt hittem, hogy kosz több héten keresztül  :think:

#2547 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 02. 10:49

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. szept. 2., kedd - 11:09

Jaa hát , érdekes lenne telefonban az igazság, hogy hello poros volt amikor elvittétek, poros volt amikor visszahoztátok, így annak a nem tudom minek azt hittem, hogy kosz több héten keresztül  :think:

Figyi, ha alig látszik szerintem felejtsd el a dolgot és használd tovább így. Ebből garanciális csere 99.99% nem lesz. tudom idegesítő tud lenni az ilyen, de én is pikk-pakk hozzászoktam ahhoz az 1 zöld pixelhez amit a Lenovom produkál a jobb alsó saroktól olyan 7-7 cm-re. Ha most el is vitetnéd, hogy kivizsgálják a dolgot akkor megint monitor nélkül leszel 1 hónapig + ki tudja milyen újabb hibával, sérüléssel kerül vissza hozzád...
A barátnőm megjegyezte tegnap este az ágyban: Te egy perverz disznó vagy!
Mire én: Kemény szavak ezek egy kilenc évestől!

#2548 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 02. 10:53

Idézet: Dzsano - Dátum: 2008. szept. 1., hétfő - 19:27

Szvsz nem veszek ilyen monitort. Pedig nagyon tetszett, főképp 54.900-ért.

Egyik barátom szintén még olyan 80-85 körül vette, de az övének pl. semmi baja. Szal egy esetből nem indulnék ki. Ezt bármelyik moncsi eljátszhatja veled akár első bekapcsolásra is. Itt most a táphibáról beszélek természetesen. Szerintem 10x inkább ez a monitor 55-ért mint bármelyik TN-es Samsung vagy LG. Mert a képminősége a látottak alapján nagyon-nagyon jó!

#2549 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 02. 12:33

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2008. szept. 2., kedd - 11:53

Egyik barátom szintén még olyan 80-85 körül vette, de az övének pl. semmi baja. Szal egy esetből nem indulnék ki. Ezt bármelyik moncsi eljátszhatja veled akár első bekapcsolásra is. Itt most a táphibáról beszélek természetesen. Szerintem 10x inkább ez a monitor 55-ért mint bármelyik TN-es Samsung vagy LG. Mert a képminősége a látottak alapján nagyon-nagyon jó!

így van , és nem pixelhibás. A másik monitor is Philips itthon de az TN paneles, az az LCD TV -m PHILIPS 170C5BS és elsőre pixelhibamentes volt amikor vettük 2005-ben.

#2550 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 02. 12:35

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2008. szept. 2., kedd - 11:49

Figyi, ha alig látszik szerintem felejtsd el a dolgot és használd tovább így. Ebből garanciális csere 99.99% nem lesz. tudom idegesítő tud lenni az ilyen, de én is pikk-pakk hozzászoktam ahhoz az 1 zöld pixelhez amit a Lenovom produkál a jobb alsó saroktól olyan 7-7 cm-re. Ha most el is vitetnéd, hogy kivizsgálják a dolgot akkor megint monitor nélkül leszel 1 hónapig + ki tudja milyen újabb hibával, sérüléssel kerül vissza hozzád...

Ja, igazad van , én is így látom, amúgy még mindig lehet, hogy valami makacs ragacs, de az tény szvsz, hogyha nem romlik el a tápja és nem kerül szervízbe, az a makacs izé sem kerül oda.

szerk: ezek szerint neked maradt a pixelhibás lenovo?

Arn, neked is volt egy pár pixelhibás cseréd, végül mi lett veled? MIntha úgy rémlene, hogy a Lenovot levásároltad valamire.

Szerkesztette: GoodSpeed 2008. 09. 02. 12:37 -kor

#2551 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 02. 13:05

Kissé off

http://homar.blog.hu...atlan_az_iphone

http://m.blog.hu/ho/...oken-iphone.jpg

de azért ennyire nem rossz :D

#2552 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 02. 13:17

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. szept. 2., kedd - 13:35

Ja, igazad van , én is így látom, amúgy még mindig lehet, hogy valami makacs ragacs, de az tény szvsz, hogyha nem romlik el a tápja és nem kerül szervízbe, az a makacs izé sem kerül oda.

szerk: ezek szerint neked maradt a pixelhibás lenovo?

Arn, neked is volt egy pár pixelhibás cseréd, végül mi lett veled? MIntha úgy rémlene, hogy a Lenovot levásároltad valamire.

Megmaradt, de nem az első eresztés hanem a 2. maradt nálam. Az 1-n 2 pixelhiba volt, pont középen. Na az úgy nagyon zavaró volt, mert a hibák kb. 1cm-re voltak egymástól. Második nekifutásra kaptam egy olyat ahol egy zöld világító pixel fityeg eléggé a jobb alsó sarokban, nem is lehet észrevenni. És mivel lusta de legalább türelmetlen vagyok nem volt kedvem tovább vacakolni, így megtartottam. Arn pedig volt olyan piszok mázlista, hogy talált egy céget akik tuti pixelhibamentes Dell 2408WFP-t ígértek neki és lőőőn.

#2553 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 02. 13:49

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2008. szept. 2., kedd - 14:17

Megmaradt, de nem az első eresztés hanem a 2. maradt nálam. Az 1-n 2 pixelhiba volt, pont középen. Na az úgy nagyon zavaró volt, mert a hibák kb. 1cm-re voltak egymástól. Második nekifutásra kaptam egy olyat ahol egy zöld világító pixel fityeg eléggé a jobb alsó sarokban, nem is lehet észrevenni. És mivel lusta de legalább türelmetlen vagyok nem volt kedvem tovább vacakolni, így megtartottam. Arn pedig volt olyan piszok mázlista, hogy talált egy céget akik tuti pixelhibamentes Dell 2408WFP-t ígértek neki és lőőőn.

De a lenovojával milett? Eladta?

#2554 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 02. 13:55

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2008. szept. 2., kedd - 14:17

jah, piszok mazlim volt, hogy ket samsung 244t es ket lenovo utan lett egy hibatlan monitorom. es ezek a kiszallitott dbok voltak csak. a nokia e51 telefonombol a masodik, az olympus e410es fenykepezogepembol szinten a masodik lett pixelhibamentes. mi ez, ha nem mazli?  :Đ

majus ota.

Szerkesztette: arn 2008. 09. 02. 13:57 -kor

#2555 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 02. 14:22

Biztos uncsi kérdés, de én is szeretnék új moncsit venni, csak kissé lemaradtam az évek során a műszaki újdonságokról, szóval nem tudom mi az a sips pva tn meg ilyen dolgok :)
Jelenleg CRT monitorom van, amitől kezd kifolyni a szemem, főleg hogy sokat olvasok rajta mostanság, ezért gondolkozok azon, hogy TFT-t kéne venni. Viszont sokat photoshopolok fotókat, és mintha úgy hallottam volna, hogy nem adják vissza TFT-k rendesen a színeket, és az árnyalatokat, pedig az pont fontos lenne. egyébként 19"-ra gondoltam, nem nagyobbra (és nem wide-ra). Tudnátok valamit ajánlani? Köszi.
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#2556 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 02. 14:26

Idézet: Melorin - Dátum: 2008. szept. 2., kedd - 15:22

Biztos uncsi kérdés, de én is szeretnék új moncsit venni, csak kissé lemaradtam az évek során a műszaki újdonságokról, szóval nem tudom mi az a sips pva tn meg ilyen dolgok :)
Jelenleg CRT monitorom van, amitől kezd kifolyni a szemem, főleg hogy sokat olvasok rajta mostanság, ezért gondolkozok azon, hogy TFT-t kéne venni. Viszont sokat photoshopolok fotókat, és mintha úgy hallottam volna, hogy nem adják vissza TFT-k rendesen a színeket, és az árnyalatokat, pedig az pont fontos lenne. egyébként 19"-ra gondoltam, nem nagyobbra (és nem wide-ra). Tudnátok valamit ajánlani? Köszi.

grafikai munkara tn -> pva -> ips

#2557 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 02. 16:19

Idézet: Melorin - Dátum: 2008. szept. 2., kedd - 14:22

jó minőségű 19"-es 4:3 monitor (ami nem tn paneles) már szinte nincs a piacon.
legkisebb a 20-as wide (dell 2007 wfp mondjuk)
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#2558 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 02. 16:40

Jól van, tulajdonképpen én Philips rajongó vagyok, mert láttam a televízióikat a HIGH-END-en nem is egyszer, és itthon is Philips házimozi erősítőm van (nem mindentegyben, csak receiver+5+1 hangszóró) , ami ugyancsak High-end-es, TV-t biztosan tőlük veszek majd, és porszívónk, meg a filterfőző is Philips. Ja meg a videómagnónk is Philips.
Megbízható, jó márka.
De szkeptikus vagyok most már. Valószínűleg nem veszek ebben az évben új monitort, spórolok a következő generációra.

Remélem olcsóbbak és még jobbak lesznek.

Nem kicsi kissé a 20' ?

Most nekem 17'-es CRT van még, az tökéletes, 1024x768-ban járatom, nagy frekin, a 20"-as széles legfeljebb csak széltében nagyobb, valószínűleg egy 22-24-es kellene legalább, hogy "látszódjon" a különbség.

A 2408 DELL, az tetszik. 54,900-ért azt már vettem volna... :) de 130 K (kb.) egy monitorért kissé sok, sok kiadásom volt. Majd.

A Samu226CW fúrja még az oldalamat, a színminőség miatt. Az csak 65K. Talán az is jó lenne otthonra. Hasonló minőségű - tudású - Philips-t tudtok?

Üdv!
Asztalravissza!

#2559 Felhasználó inaktív   !nCuBu$ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 02. 17:00

Sziasztok!

Szerintetek ezt megérdemes venni?  :think:  42 ezer pénz.

Fujitsu-Siemens Scaleoview L19-2SD (K1190-V201)

Képernyő:
    * Képméret: 19"
    * Látható képméret: 19"
    * Típus: nincs adat
    * Képponttávolság: 0.294 x 0.294 mm
    * Bemeneti videojel: analóg, digitális
    * Vízszintes frekvencia: nincs adat
    * Függőleges frekvencia: 56 ~ 75 Hz
    * Csatlakozó típus: 15 Pin D-sub, DVI-D
    * Videoszint: nincs adat
    * Szink. típus: nincs adat
    * Fényerő: 300 cd/m2
    * Kontraszt arány: 800:1
    * Képlátószög (H/V): 160° / 160°
    * Válaszidő: 5 ms
    * Interfész: nincs adat

Képfelbontás:
    * Maximális: 1280 x 1024
    * Ajánlott: 1280 x 1024
    * Színskála: 16.2 millió

Teljesítmény:
    * Energia felvétel bekapcsolt állapotban: 50 W (max.)
    * Energia felvétel készenléti üzemmódban: nincs adat
    * Energiagazdálkodás: nincs adat

Beállítási lehetőségek:
    * OSD menü: van

Plug & Play:
    * Nincs adat

Alap tartozékok:
    * Nincs adat

Egyéb tartozékok:
    * Nincs adat

Egyéb tulajdonságok:Falra szerelhetõ
    * Tanúsítványok: TCO'99
    * Külső méretek (szélesség x magasság x mélység): 375 x 410 x 214 mm
    * Tömeg: 4.5 kg
AMD Athlon™ 64 X2 Dual-Core 4200+, Biostar NF4 Ultra-A9A  3 Gb DDR , SAPPHIRE Radeon HD4670 512MB DDR3 Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer Fujitsu-Siemens L22W-7SD 22" Wide

#2560 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 02. 17:58

Ennyiért sok érte,
ha fentebb megnézed az S-PVA S-IPS 20'-as Philisről írkálunk itt, az most csak 54.900 Ft, sokkal jobb panellel szerelt, de széles, persze nagyobb is. 
A Fusi TN filmes.
Amúgy megbízható a gyártó, irodába, ilyesmire tökéletes.

Itt van 1 Ft-ért...  :)
Fusi 1 Ft-ért

ui: OFF:
A Fusi NEM gúny, csak rövidítés. Hülye egy nevük van. A Sonyericsson sokkal szebb, Az ABBA a legszebb.
Asztalravissza!

Téma megosztása:

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.