HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k VI. Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#2901 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 28. 01:10

Ehhez mit szóltok?
Samsung 943N 36K ért.

Eddig egy 931C és egy 931BF (utóbbinak jobban tetszik a képe) moncsit használtam/ok.
Ezekhez viszonyítva gondolom szebb képe van nem?

#2902 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 28. 01:48

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2008. nov. 28., péntek - 1:10

Ehhez mit szóltok?
Samsung 943N 36K ért.

Eddig egy 931C és egy 931BF (utóbbinak jobban tetszik a képe) moncsit használtam/ok.
Ezekhez viszonyítva gondolom szebb képe van nem?

Formára jól néz ki, csak hiányzik a dvi  :cool:

Igazából ha van lehetőség jó lenne megnézned a képét élőben.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2903 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 28. 01:53

Idézet: JonesC - Dátum: 2008. nov. 28., péntek - 2:48

Formára jól néz ki, csak hiányzik a dvi  :cool:

Igazából ha van lehetőség jó lenne megnézned a képét élőben.

Tényleg azt nem is néztem....
Pedig fontos része a dolognak.

Lehet ám hogy bepróbálok mégiscsak egy Wide-ot habár tartok tőle hogy nem fogom megszokni.
http://www.aqua.hu/index.php?id=termekek&p...te&art_id=52408

vagy ezt:
http://www.aqua.hu/index.php?id=termekek&p...te&art_id=50926

Szerkesztette: Virus9AX 2008. 11. 28. 01:56 -kor

#2904 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 28. 02:25

Kinézetre nekem az első wide jobban tetszik. Egyébként szerintem mexokod seperc alatt.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2905 Felhasználó inaktív   Bloody-Mary 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 28. 11:13

Hát a Samsungok közti válogatást kezdem feladni:D Egyszerűen nem tudom eldönteni, melyik lehet a jó. Az asus tftk milyenek?
1. AsRock 939NF6G-VSTA, AMD A64 3800+@2640Mhz, 1Gb 400Mhz DDR RAM, ASUS GeForce 7300GT@632/1444Mhz, Maxtor 250 Gb, Asus DVDíró, Chieftec 360W PSU, 1.1A egér, 19' LG Flatron F900P.

#2906 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 28. 11:18

Pont ezért csinálják, hogy el lehessen adni a sok gagyit a pár jó között. :)

#2907 Felhasználó inaktív   Bloody-Mary 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 28. 11:32

De nekem elég ha páran egyöntetűen ajánlanak egy jó 19" max 5ms-es Samu tft-t, ami nem wide:D Szeretem az 1280*1024-es felbontást:D A 2ms-esek ugye drágák és itt azt mondták, hogy a különbség nem észrevehető. Szóval még mindig várom az ötleteket:D

Szerkesztette: Bloody-Mary 2008. 11. 28. 11:33 -kor

1. AsRock 939NF6G-VSTA, AMD A64 3800+@2640Mhz, 1Gb 400Mhz DDR RAM, ASUS GeForce 7300GT@632/1444Mhz, Maxtor 250 Gb, Asus DVDíró, Chieftec 360W PSU, 1.1A egér, 19' LG Flatron F900P.

#2908 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 28. 13:08

Idézet: Bloody-Mary - Dátum: 2008. nov. 28., péntek - 12:32

De nekem elég ha páran egyöntetűen ajánlanak egy jó 19" max 5ms-es Samu tft-t, ami nem wide:D Szeretem az 1280*1024-es felbontást:D A 2ms-esek ugye drágák és itt azt mondták, hogy a különbség nem észrevehető. Szóval még mindig várom az ötleteket:D

Egymás mellé kell tenni őket (jobb boltban megtehető), ha látni akarod a különbségeket.

(sokan meglepődnek, ha egymás mellett látnak egy crt-t meg egy lcd-t...) A legtöbb esetben az lcd-t ugyanis magában látod. Nagy különbség. S még nagyobb marketing.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2909 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 29. 00:08

Hali!

Bocs, egy kicsit hülye kérdés lesz. :)
Sokan ajánlják (különösen MVA/PVA, S-IPS paneles montitorhoz különösen) a műszeres szinkalibrálást. Ha nincs lehetőségem bekalibrálni a monitort, jó módszer az, hogy lepuskázom valami megbízható tesztoldalról (pl. TFT central, Prad) a kalibrálás utáni Brightness, Contrast, RGB értékeket és azt állítom be a menüben?
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#2910 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 29. 00:41

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2008. nov. 29., szombat - 0:08

Hali!

Bocs, egy kicsit hülye kérdés lesz. :)
Sokan ajánlják (különösen MVA/PVA, S-IPS paneles montitorhoz különösen) a műszeres szinkalibrálást. Ha nincs lehetőségem bekalibrálni a monitort, jó módszer az, hogy lepuskázom valami megbízható tesztoldalról (pl. TFT central, Prad) a kalibrálás utáni Brightness, Contrast, RGB értékeket és azt állítom be a menüben?

Kb. De nyugodtan bízz a szemedben  :Đ

Nekem van nyomdai proofom, meg hozzá az eredeti kép, én azzal szoktam beállítani a monitort. Az a lényeg, hogy azt lássam ami a nyomdagépből kijön.

Idézet

#2911 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 29. 08:29

Sziasztok.
Melyik 19" monitorról hallotok jókat? 50e alatt kéne valami jó, de nehéz a választás. 5ms jó lenne, nem kell gyorsabb. Szoktam fotókat bizerálni, de nem hiszem hogy megérné a PVA panel nyújtotta többletre gyűjteni.
Szép képe legyen, és jól beállítható.
Samsung párti vagyok, most is egy ilyen CRT-t nyúzok, de ha van alternatíva ilyen árban, ami jobb nála, átpártolhatok más márkára is :)
Ha kérhetem, ne az 50-hez eső legdrágább moncsit ajánljátok, ha mondjuk lenne pl 35-ért is egy ugyan olyan jó, ezért is kérem Tőletek a tanácsot, mert Ti biztos jobban átlátjátok a helyzetet a sok monitor között.
Előre is köszi.

Szerkesztette: Melorin 2008. 11. 29. 09:15 -kor

[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#2912 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 29. 19:17

Nekem LG1900J van bő egy éve már. Sima tn panel (na gyere csak GS), egyszerű, viszont alacsony fogyasztású, nem melegszik és vékony, ráadásul elegáns. Semmi él, vagy sarok, kerekítve, de azért még nem gömbölyű... Érintőgomb van rajt', meg alul egy piros LED (szabályozható fényerővel), aminek nem sok jelentősége van, viszont az egész szerkezet tényleg jól néz ki - bár ízlés kérdése. Úgyhogy saját vélemény, de nem feltétlen technikai szempontok alapján vettem (akkor még vagy 70 rugó volt), komoly panelek egy 100-asba belekerültek volna. Szóval tetszik és kész. Azért nem olyan rossz a képe, mint az ember egy sima tn-ről gondolná. Egyébként meg ki kell próbálni. Nekem volt rá lehetőségem.
Fényképről sokaknak nem tetszett (nekem se először), de amikor meglátták élőben, hát nem nagyon volt, aki ne ismerte volna el, hogy jól néz ki. Kinek szempont, kinek nem. Szerintem mákom volt, én is nehezen választok, de egyáltalán nem bántam meg. Nem tudom, van-e 50k körül.

LG 1900J

ps.: 24/7-ben megy itthon.

ps/2.: ja, és SOHA ne katalógusból rendelj, vedd a fáradságot, menj el valahova, ahol ki tudod próbálni, a legjobb egymás mellé tenni őket, illetve egy CRT-t is. Meg fogsz lepődni... A CRT azért még hasít, ami a színességet (kontraszt-arányt), színmélységet illeti. Azt csak közelítik a legjobb LCD-k is.

Szerkesztette: Warrior 2008. 11. 29. 19:22 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2913 Felhasználó inaktív   Randal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 01. 19:09

Sziasztok!

Szeretnék újfent segítséget kérni. Monitort akarok vásárolni. Kifejezetten játékhoz illetve filmezéshez.
Jelenleg nem tudok dönteni, hogy mekkora méretű és milyen legyen, hisz többen is dícsérik a jobb minőségű TN paneleket. Amire keretem lenne (max 55-öt szánnék monitorra), az egy 20"-as Fukitsu-Siemens MVA-s vagy PVA-s monitor, prohardveren volt róla teszt, vagy egy 22"-e monitor, de azokból ha jól láttam ezen az áron csak TN-esek kaphatók. Szóval kellene egy kis segítség, hogy szerintetek melyiket vegyem.

#2914 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 01. 19:49

Idézet: Randal - Dátum: 2008. dec. 1., hétfő - 18:09

Sziasztok!

Szeretnék újfent segítséget kérni. Monitort akarok vásárolni. Kifejezetten játékhoz illetve filmezéshez.
Jelenleg nem tudok dönteni, hogy mekkora méretű és milyen legyen, hisz többen is dícsérik a jobb minőségű TN paneleket. Amire keretem lenne (max 55-öt szánnék monitorra), az egy 20"-as Fukitsu-Siemens MVA-s vagy PVA-s monitor, prohardveren volt róla teszt, vagy egy 22"-e monitor, de azokból ha jól láttam ezen az áron csak TN-esek kaphatók. Szóval kellene egy kis segítség, hogy szerintetek melyiket vegyem.

LG W2252V-PF
Asztalravissza!

#2915 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 23:43

Pixelhiba megállapításra mondjatok nekem egy jó módszert.

A helyzet, hogy van egy halott pixel, ez biztos. Fehér háttéren látszik. a kérdés csak az lenne, hogy ez egy pixel vagy kettő. (vagy másfél, ha van ilyen. :D :D)

A következő (elég macerás) próbát tettem: húztam egy vízszintes, 1 pixel magasságú vonalat a pixelhiba sorába. Így a vonal "alja" egyenes volt, tehát a pixelhibát pont lefedtem, az alatta lévő sorban már nem volt hiba. Viszont a vonal "tetején", vagyis 1 sorral feljebb látszik, hogy van egy kiszögellés a vonalon. tehát mintha még 1 pixelhiba lenne a takart felett.

Ha 1 pixellel fentebb húzom a vonalat, akkor a teteje kiegyenesedik, a vonal alján pedig ott lesz az 1 pixeles kiszögellés.

A gond csak az, hogy a felső hiba kisebbnek tűnik méretre a másiknál, vagyis mintha fél pixel lenne. :)
Az biztos, hogy létezik a hiba, mert szabad szemmel is látható, de mégsem egész pixelnek tűnik.

#2916 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 04. 16:21

Ehhez mit szóltok?
http://www.ipon.hu/w...l1942s_bf/30829
Ne mis drága és elviselhetőnek tűni ka képminősége is.
Igaze ennek sincs DVI csatija :-(

Szerkesztette: Virus9AX 2008. 12. 04. 16:24 -kor

#2917 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 12. 04. 16:45

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. dec. 2., kedd - 22:43

Pixelhiba megállapításra mondjatok nekem egy jó módszert.

A helyzet, hogy van egy halott pixel, ez biztos. Fehér háttéren látszik. a kérdés csak az lenne, hogy ez egy pixel vagy kettő. (vagy másfél, ha van ilyen. :D :D)

A következő (elég macerás) próbát tettem: húztam egy vízszintes, 1 pixel magasságú vonalat a pixelhiba sorába. Így a vonal "alja" egyenes volt, tehát a pixelhibát pont lefedtem, az alatta lévő sorban már nem volt hiba. Viszont a vonal "tetején", vagyis 1 sorral feljebb látszik, hogy van egy kiszögellés a vonalon. tehát mintha még 1 pixelhiba lenne a takart felett.

Ha 1 pixellel fentebb húzom a vonalat, akkor a teteje kiegyenesedik, a vonal alján pedig ott lesz az 1 pixeles kiszögellés.

A gond csak az, hogy a felső hiba kisebbnek tűnik méretre a másiknál, vagyis mintha fél pixel lenne. :)
Az biztos, hogy létezik a hiba, mert szabad szemmel is látható, de mégsem egész pixelnek tűnik.

tul sok a szabadidöd pixelvadász :D
szard le , majd a következö monitor hibátlan lesz
M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#2918 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 04. 17:37

Idézet: vers - Dátum: 2008. dec. 4., csütörtök - 16:45

tul sok a szabadidöd pixelvadász :D
szard le , majd a következö monitor hibátlan lesz

Nem vadászok, de ott világít a közepén. Megláttam. Ennyi. :)
Aztán meg megnéztem és az Acer elvileg cserél 1 pixelhiba felett, ha az képernyő közepén van.
Cserélni meg nem ezért cserélnék, pixelhiba nem különösebben érdekel, de ez a TN-es Acer egy rakás szar. Jóval világosabb a kép alja, mint a teteje és semmit nem lehet vele kezdeni. A kontraszt, fényerő beállítás is fos, nulla a kontraszt, ha nem állítom szemkiégető fényerőre. Komolyan, én még ilyet nem is láttam. Ha kontrasztot tolom 0-100 között, akkor alig változik. A fényerőre meg (a fényerőn kívül) kb 20x annyit.

És a lényeg, most nemrég láttam (tesómé) egy ugyanolyan árú TN Samsungot és 5x jobb. Homogén a fényerő, normális a kontraszt/fényerő. Tesóm, abszolút laikusként is 10 perc után megmondta, hogy mekkora a különbség a kettő között.

Szerkesztette: vipisrac 2008. 12. 04. 18:09 -kor

#2919 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 04. 20:03

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2008. dec. 4., csütörtök - 15:21

Ehhez mit szóltok?
http://www.ipon.hu/w...l1942s_bf/30829
Ne mis drága és elviselhetőnek tűni ka képminősége is.
Igaze ennek sincs DVI csatija :-(

Munkahelyen ilyen van, most kaptuk. Natívban éles a kép, egész jó. Csúnya utánhúzása van, és oldalról már rossz a kép. Munkára, vagy olcsó géphez szvsz jól megfelel.
Asztalravissza!

#2920 Felhasználó inaktív   Grg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 04. 21:02

Idézet: Dzsano - Dátum: 2008. dec. 4., csütörtök - 19:03

Munkahelyen ilyen van, most kaptuk. Natívban éles a kép, egész jó. Csúnya utánhúzása van, és oldalról már rossz a kép. Munkára, vagy olcsó géphez szvsz jól megfelel.

Mivel/hogyan lehet jól megállapítani az utánhúzást?

Téma megosztása:

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.