HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k VI. Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#3281 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 05. 08:03

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. febr. 5., csütörtök - 0:37

Nagyon gagyinak kell lennie annak a monitornak, amelyiken nem lehet gombbal vagy szoftverből választani. :)

Azért elfőfordul az ilyen. Mondjuk ahol nincs 2 féle bemenet ott a választó kapcsolónak sincs értelme :D

Más: Megvan a HP LP2275w monitorom. Alapvetően tetszik, szépen be lett kalibrálva, de az input lag létezése zavar benne. Ha meg tudod szokni akkor marad, ha nem akkor vagy eladás, vagy néha elő kell vennem a CRT-t.
My photos

#3282 Felhasználó inaktív   rulla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 05. 10:43

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. jan. 31., szombat - 15:57

Jól meggondoltad, hogy 959NF után egy TN panelt akarsz használni?  :confused:
Sírni fogsz, ha egymás mellett megnézed a képüket!

Na, végül is 2243BW helyett 2233BW-t vettem.  :up:
Nagyon jó éles, kontrasztos képe van, viszont nem lehet előre dönteni a képet, ez nagy hiba! :(
The blood of martyrs is the seed of the Imperium.

#3283 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 05. 15:04

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. febr. 5., csütörtök - 8:03

...de az input lag létezése zavar benne. Ha meg tudod szokni akkor marad, ha nem akkor vagy eladás, vagy néha elő kell vennem a CRT-t.

A létezés tudata vagy az érzése zavar?

#3284 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 05. 20:33

LG W2242T-DF-el tolom már, 22" wide, nagyon kellemes! :up:
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#3285 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 08:17

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. febr. 5., csütörtök - 16:04

A létezés tudata vagy az érzése zavar?

Az érzése zavar, egész pontosan az, hogy rögtön észrevettem az indirektséget RBR alatt. Ahhoz vagyok szokva, hogy ahogy a kormányt fordítom a legkisebb mozdulatot is tökéletesen és azonnal követi a kép, amire én ismét reagálok. Na ez hiányzik és sokszor úgy érzem, mintha visszacsapna a kocsi fara (persze, mert hamarabb érzem a force effektet a kezemen mint látom a képen).

Tegnap ez már annyira feldühített, hogy feltettem az asztalra mellé a régi CRT-t és clone módban (fotózással) megmértem a különbséget. Először majd leestem a székről, mert 0,050 sec volt a késés, ami baromi sok, persze hogy éreztem. Arra emlékszem, hogy tesztek szerint ettől jobb az átlag. Elkezdtem turkálni a CCC-ben a DVI beállításoknál és néhány hülyeség (fene tudja mire való) kikapcsolása után többször is újramérve 0,020 illetve 0,030 értékekre csökkent a mért késés, ami elég drasztikus változás.

Ismét kormány fel, teszt. Érezhetően sokkal jobb lett a kapcsolatom a korábbi 3 frame-es késéshez képest, így már alig érezhető, de azért továbbra is érezem. Most azt mondom, hogy ez az állapot talán szokható (a korábbi elfogadhatatlan volt). Meglátom, ha nem tudom hozni a korábbi megbízható teljesítményemet ugyanazzal a tempóval akkor nem könyörülhetek akár milyen szuper a monitor képe.
Szintén szokni kell, hogy most 60fps-el látom az eseményeket (60hz), a korábbi 100 helyett. Méghogy nem látja az emberi szem a különbséget. Persze álló képnél nem látni.

Kicsit az piszkálja a csőrömeg, hogy legalább ki lehetne kapcsolni az overdrive-ot. Számomra az input lag rosszabb dolog, mint ha utánhúzás lenne (utánhúzása a CRT-knek is van).

Összefoglalva a tegnap esti mélypont utáni állítás következtében sokat javult a helyzet és optimistábban állok hozzá. Nem reménytelen.
My photos

#3286 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 08:24

Más TFT téma: mint tudjuk az NV szorgalmazása nyomán lassan jönnek a 120 Hz-es TFT-k. Ez nyilván csak TN panelekkel lesznek, de azért érdekel, hogy vajon egy TFT az elméleti pásztázáson kívül egyáltalán képes 120 frame-et kirajzolni másodpercenként? Ennek a feltétele ugyanis az, hogy a panel válaszideje 8ms legyen fekete-fehér váltásra, tehát a 2ms g2g semmit se ér a teljes váltás ideje kell, hogy 8ms legyen. Manapság a TN paneleknél pedig nem igazán szokás már megadni a valós válaszidőt csak a szuper semmit mondó 2ms-ok figyelnek minden adatlapon.
Vajon tudják ezt teljesíteni a penelek?
Az tuti, hogy a PVA paneleknek erre semmi esélyük sincs, mert a legmodernebbek is 6ms g2g és 16ms teljes fekete - fehér átmenettel rendelkeznek, ami 62 képkocka kirajzolására elég. Nem túl meglepő, ha mondjuk egy ilyen monitor mondjuk 75Hz-es pásztázásnál akadozó képet produkál. Vajon ilyesmivel fogunk találkozni az első 120Hz-es monitorok esetén is?

Szerkesztette: sebgutkopf 2009. 02. 06. 08:26 -kor

My photos

#3287 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 11:15

Itt nincs pásztázás. Már amennyiben jól gondolom, az az elektronsugár útja volt a crt-n. Itt a képfrissítés frekvenciája azt jelenti, hogy mennyi időnként képes adatokat fogadni. De lehet, hogy tévedek, mindenesetre aláírásomban olvasható az állásfoglalásom  :Đ
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#3288 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 11:58

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. febr. 6., péntek - 12:15

Itt nincs pásztázás. Már amennyiben jól gondolom, az az elektronsugár útja volt a crt-n. Itt a képfrissítés frekvenciája azt jelenti, hogy mennyi időnként képes adatokat fogadni. De lehet, hogy tévedek, mindenesetre aláírásomban olvasható az állásfoglalásom  :Đ

Adj neki egy jobb nevet, a lényeg tudod mire gondoltam.
A jelenlegi monitoroknál az a gond, hogy az elektronika így is gyakrabban tud jelet küldeni a panelnek, mint amit az meg tud jeleníteni. Nem ritka, hogy 75, 85Hz-es frissítést tud egy-egy TFT elektronikája, de hiába, maga a gyártó is a 60Hz-et ajánlja. Persze, mert a panel 60-nál több képet nem tud kirajzolni másodpercenként. Szóval el kell választani a vezérlő elektronika és a panel képességeit egymástól.
My photos

#3289 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 12:42

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. febr. 6., péntek - 8:17

Az érzése zavar

Erre voltam kíváncsi, tehát valóban érezhető is. :(
Méghozzá a leírásodból úgy tűnik, hogy nem is kicsit.

A képfrekire: hajtsd 75Hz-en 60 helyett, az azért talán segít. Az egy dolog, ha alapvetően nem kellően gyors a panel hozzá, normál esetben a g2g váltás sebességéből is ki lehet indulni, a teljes váltás azért ritkább, szóval szerintem több, nem teljesen elmosódott képet fogsz látni, mint 60hz-en.

#3290 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 18:34

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. febr. 6., péntek - 11:58

Adj neki egy jobb nevet, a lényeg tudod mire gondoltam.
A jelenlegi monitoroknál az a gond, hogy az elektronika így is gyakrabban tud jelet küldeni a panelnek, mint amit az meg tud jeleníteni. Nem ritka, hogy 75, 85Hz-es frissítést tud egy-egy TFT elektronikája, de hiába, maga a gyártó is a 60Hz-et ajánlja. Persze, mert a panel 60-nál több képet nem tud kirajzolni másodpercenként. Szóval el kell választani a vezérlő elektronika és a panel képességeit egymástól.

Először engem is zavart ez, de aztán rájöttem, hogy igazából nem is :)

Szal saját tapasztalatilag az van, hogy ha az fps 60 fölött van, és 100-on capeltetem, ezért nekem tökéletes a kép. Esetleg egy-egy extrém nagy rántásnál nagyon ritkán előfordul, hogy beszakad a kép felébe, de el is tűnik. Viszont 60 és 120 környékén folyamatosan félbeszakad a kép (tearing). Szal azt kell elkerülni, és akkor szánsájn.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#3291 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 22:39

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. febr. 6., péntek - 13:42

Erre voltam kíváncsi, tehát valóban érezhető is. :(
Méghozzá a leírásodból úgy tűnik, hogy nem is kicsit.

A képfrekire: hajtsd 75Hz-en 60 helyett, az azért talán segít. Az egy dolog, ha alapvetően nem kellően gyors a panel hozzá, normál esetben a g2g váltás sebességéből is ki lehet indulni, a teljes váltás azért ritkább, szóval szerintem több, nem teljesen elmosódott képet fogsz látni, mint 60hz-en.

Próbáltam már 75Hz-en, de az eredménye darabos mozgás lett, mert a panel 60-ját nehéz összeszinkronizálni az elektronika 75-ével, így egy-egy fame néha kieshet a szinkron miatt. A 20-30ms-os lag viszont már nem olyan egyértelműen észrevehető, majd kiderül, hogy ezt meg tudom-e szokni.
Maga a kép nem elmosódott szóval nincs utánhúzás. Sőt ha lehetne speciális beállítás 3d-re én inkább vállalnék egy minimális utánhúzást egy 0, vagy 0 közeli lagért cserébe. Így semmi utánhúzás cserébe van input lag. Köszönjük overdrive technológia!
My photos

#3292 Felhasználó inaktív   Songo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 07. 13:06

Üdvözletem a szakértő uraknak.

Szeretnék segítséget kérni.
23-24" minimum 1920 felbontás. DVI csatlakozás. és Highlight funkció (asszem ennek minden monitornál más a neve)
maximum 55-60k Huf netto áron (az olcsobb nem gond :p)
előre is köszönöm

#3293 Felhasználó inaktív   Songo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 07. 14:54

Highlight Zone a neve samsungnál ha jólemlékszem. egyébként samsung prefered

#3294 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 07. 16:13

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. febr. 6., péntek - 19:34

Először engem is zavart ez, de aztán rájöttem, hogy igazából nem is :)

Szal saját tapasztalatilag az van, hogy ha az fps 60 fölött van, és 100-on capeltetem, ezért nekem tökéletes a kép. Esetleg egy-egy extrém nagy rántásnál nagyon ritkán előfordul, hogy beszakad a kép felébe, de el is tűnik. Viszont 60 és 120 környékén folyamatosan félbeszakad a kép (tearing). Szal azt kell elkerülni, és akkor szánsájn.

Várjál! Nem tudom jól rétem-e. Most a monitor 100Hz-en megy és a game 60 fölötti fps-t produkál, vagy fordítva?  :Đ

Jó hír, most XP alatt próbálkozom és már tudtam 1-1 alkalommal olyan tempót produkálni, mint máskor. Szóval a lag leszorítása óta már látom a reményt és mégis csak jó kis monitor lehet ez.  :)

Most már csak az a fura, hogy túl éles a képe. :D
Ezzel kapcsolatban megint eszembe jutott valami. (lassan mindenkit megőrjítek a sok elméletemmel). Na szóval a tökéletes képalkotásnak a része a lágy, rece mentes élek leképezése. A digit fényképezőgépeknél egyrészt az átlapolás (moire) illetve a recés élek elkerülése végett az érzékelő elé betesznek egy anti alias filtert, ami direkt lágyítja a képet. A recék ellen a küzdelem már a 3d világban is megindult, mióta ott is tudnak a vga karik anti aliasing-ot végrehajtani, tehát a felismerés megvan.
A microsoft egy ideje megalkotta a cleartype karakterkezelést, aminek valami hasonló a feladata, de ennek a teljesítménye szerintem inkább siralmas mint hasznos (főleg mert nálam inkább zöld árnyékot ad a betűknek és marha zavaró). A vista ugye alapból élesített cleartype-al üzemel, de egyúttal megköveteli minimálisan dx9-es gpu meglétét az aero felülethez.

Tehát a tézis és kérdés: Nem lenne vajon egyszerűbb és hatékonyabb, ha már úgyis gpu-ra támaszkodik a vista, akkor inkább a gpu hardveres anti aliasing képességét és funkcióját használná fel a karakterek és minden él simítására? Szerintem sokkal természetesebb hatás lenne elérhető.
My photos

#3295 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 07. 19:31

Idézet: FeW - Dátum: 2009. febr. 7., szombat - 14:06

Szeretnék segítséget kérni.
23-24" minimum 1920 felbontás. DVI csatlakozás. és Highlight funkció (asszem ennek minden monitornál más a neve)
maximum 55-60k Huf netto áron

Samsung 2343BW, 23" - 16:9, 2048x1152, DVI+Dsub, Pivot (elforgatható) konzervatív mat fekete. Olyan 54.000 brutto
Samsung 2443BW, 24" - 16:10, 1920x1200, minden mint fentebb, olyan 71.000 brutto.
Samsung 2333BW, 23" - 16:9, 1920x1080, nem elforgatható, lekerekített fényes fekete design, 52.000
Samsung 2433BW, 24" - 16:10, 1920x1200, ez nem elforgathato, lekerekített fényes feket design, 72.000 körül
Mindegyik 5ms-es, 20.000:1 "dinamikus" kontraszttal.

Samsung 2494HS, 23.6" - 16:9, 1920x1080, DVI+DSub+HDMI, beépített hangszoró, 50.000:1 "dinamikus" kontraszt, 5ms, matt fekete design. - 67.000  :eek:

LG W2452V, 24" - 16.10, 1920x1200, DVI+DSub+HDMI, falra szerelhető, 5ms, 10.000:1 dinamikus kontraszt, 69-70.000
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#3296 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 07. 20:13

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. febr. 7., szombat - 16:13

Várjál! Nem tudom jól rétem-e. Most a monitor 100Hz-en megy és a game 60 fölötti fps-t produkál, vagy fordítva?  :Đ

Jó hír, most XP alatt próbálkozom és már tudtam 1-1 alkalommal olyan tempót produkálni, mint máskor. Szóval a lag leszorítása óta már látom a reményt és mégis csak jó kis monitor lehet ez.  :)

Most már csak az a fura, hogy túl éles a képe. :D
Ezzel kapcsolatban megint eszembe jutott valami. (lassan mindenkit megőrjítek a sok elméletemmel). Na szóval a tökéletes képalkotásnak a része a lágy, rece mentes élek leképezése. A digit fényképezőgépeknél egyrészt az átlapolás (moire) illetve a recés élek elkerülése végett az érzékelő elé betesznek egy anti alias filtert, ami direkt lágyítja a képet. A recék ellen a küzdelem már a 3d világban is megindult, mióta ott is tudnak a vga karik anti aliasing-ot végrehajtani, tehát a felismerés megvan.
A microsoft egy ideje megalkotta a cleartype karakterkezelést, aminek valami hasonló a feladata, de ennek a teljesítménye szerintem inkább siralmas mint hasznos (főleg mert nálam inkább zöld árnyékot ad a betűknek és marha zavaró). A vista ugye alapból élesített cleartype-al üzemel, de egyúttal megköveteli minimálisan dx9-es gpu meglétét az aero felülethez.

Tehát a tézis és kérdés: Nem lenne vajon egyszerűbb és hatékonyabb, ha már úgyis gpu-ra támaszkodik a vista, akkor inkább a gpu hardveres anti aliasing képességét és funkcióját használná fel a karakterek és minden él simítására? Szerintem sokkal természetesebb hatás lenne elérhető.

Nem. 100-at renderel a game, és 60-on megy a monitor. Az antialias meg antiaias, akár az x86 csinálja, akár a gpu szerintem.

Idézet

#3297 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 09:06

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2009. febr. 7., szombat - 18:31

LG W2452V, 24" - 16.10, 1920x1200, DVI+DSub+HDMI, falra szerelhető, 5ms, 10.000:1 dinamikus kontraszt, 69-70.000

Szvsz azonnal rendeld meg. persze lehet, hogy nincs, agy pixelibás és azért olyan olcsó... Jó járj utána.
Asztalravissza!

#3298 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 12:07

Sziasztok!

Jelenleg egy Samsung 931BF-et használok, de sajnos a jobb alsó sarokban megjelent 4 pixelhiba, plussz a lenti káva fölött egy kb centinyi sugarú félkörben feketék a pixelek. Ezek a fekete pixelek idővel "bekapcsolnak", de nem mind. Mivel azt olvastam mindenhol, hogy ez sajnos csak rosszabb lesz, úgy döntöttem nyugdíjba küldöm öreg barátomat és veszek egy másik moncsit.

Első körben a samsung t220-at néztem ki. Szerintetek jó vétel, érdemes megvenni? Vagy azért a kb 50-60 ezerért kapok jobbat? Nekem igazából játékra+ filmekre kell (plussz természetesen netezésre, meg kis munkára, de arra bármelyik jó).

Szerkesztette: Mikeee 2009. 02. 08. 12:07 -kor

#3299 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 14:07

Idézet: Dzsano - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 10:06

Szvsz azonnal rendeld meg. persze lehet, hogy nincs, agy pixelibás és azért olyan olcsó... Jó járj utána.

Nem én akarom megvenni, nekem annyira nem tetszik, minst a Samsung hasonló áru cuccai, csak ezen van HDMI is. És ez volt az utolsó ára ott ahol láttam. Ennyi. :)
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#3300 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 15:07

Idézet: Mikeee - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 12:07

Sziasztok!

Jelenleg egy Samsung 931BF-et használok, de sajnos a jobb alsó sarokban megjelent 4 pixelhiba, plussz a lenti káva fölött egy kb centinyi sugarú félkörben feketék a pixelek. Ezek a fekete pixelek idővel "bekapcsolnak", de nem mind. Mivel azt olvastam mindenhol, hogy ez sajnos csak rosszabb lesz, úgy döntöttem nyugdíjba küldöm öreg barátomat és veszek egy másik moncsit.

Első körben a samsung t220-at néztem ki. Szerintetek jó vétel, érdemes megvenni? Vagy azért a kb 50-60 ezerért kapok jobbat? Nekem igazából játékra+ filmekre kell (plussz természetesen netezésre, meg kis munkára, de arra bármelyik jó).

a T220 most az egyik legjobb TN paneles monitor.
ha hozzá vagy szokva a TN panel által nyujtott "szinhűség"-hez (márpedig nyilván igen, ha a 931BF képe nem késztetett azonnal monitorcserére) akkor tökéletes választás.
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

Téma megosztása:

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.