HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 177
  • 178
  • 179
  • 180
  • 181
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k VI. Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#3561 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 26. 08:52

Lehet, hogy autós játékban zavaróbb, nem játszok autós játékokkal, max gta szinten. De fps-ben a gyors rántásokban simán kompenzálja az agy a lagot.  :cool: Épp ezért ütősebb a netkódos huba, mert az nem állandó, a monitoréval ellentétben. :cool:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#3562 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 26. 09:13

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. aug. 26., szerda - 9:00

A gyors HC gamereknek gyártott...

Igazából csak a mértékére voltam kíváncsi... ez így viszont elég kicsinek tűnik, furcsa, hogy ennyire számít.
Főleg a ThomasS31-féle leírás tükrében. Bár jelentős lehet egy 25-50ms-es plussz lag az összesített lagot tekintve, de nem érzem olyan borzasztónak. Másfelől ott a cikkben tárgyalt frissítési freki is, ami logikus, hogy fontos szerepet játszik, hisz ha fizikailag nincs meg a kellő freki akkor kvázi az is lagnak fogható fel a megjelenítésben.

Egyébként nekem a PVA TFT monitorommal semmi bajom ilyen téren, pedig elég érzékeny vagyok az irányításra. F1 és fps játékok mentek régen...
Ami viszont igencsak gáz és sokan mégis elégedetten elvannak vele: LCD TV-knél nagy a lag. Egy viszonylag kis laggal rendelkező, mindenki által jnak titulált TV-t vettem anno, és valami borzasztó az a TV-khez képest "kicsi" input lagja is.

#3563 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 27. 18:48

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2009. aug. 25., kedd - 17:34

Az nem tiszta a leírásból nekem, hogy a prerender limitet mikor érdemes csökkenteni? Ha vsync off, akkor felesleges? Ha meg on, de az fps-em mindig több, mint a refresh rate, akkor érdemes 0-ra tenni? :think:
szerk.: cs:s alatt tesztelgetem, de hiába rakom 0-ra, nem látok semmi változást. bekapcsolt vsync mellett továbbra is szinte játszhatatlanul késik, de látványra így a legjobb, szinte folyik a game. kikapcsolt vsync-el hiába állítgatom a prerender limitet, akkor se látok semmit.

Szerkesztette: Pietrosz 2009. 08. 27. 19:06 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#3564 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 27. 19:57

Pedig full hd tv-ben gondolkodtam, a monitor helyett, de akkor ezexerint egyelőre nem  pálya :smoker:

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#3565 Felhasználó inaktív   smicikli 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 27. 19:57

Sziasztok!

20"-os tft monitor vásárlását tervezem, de felmerült egy kérdés. A videókártyám az 1600:900-as felbontást tudja. (legalábbis a beállításoknál arra van lehetőség)
Ezekszerint csak olyan monitorral lesz tökéletes a megjelenítés, amelyik 16:9-es képaránnyal rendelkezik?

Ha 16:10-es képarányú monitort vennék, akkor hogy jelenne meg a kép az előbb leírt felbontásnál?

Esetleg tudna valaki ajánlani 20"-os monitort DVI csatival 40eFt körüli áron? (netezésre, szövegszerkesztésre, esetleg filmezésre kellene)

Előre is köszi a segítséget!

Üdv!

#3566 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 27. 20:33

Milyen gép, milyen videókártya, milyen monitor? Sokat segítene. Jó eséllyel sokkal nagyobb felbontásokat is tud, csak jelen konfiggal nem mutatja.

Idézet

#3567 Felhasználó inaktív   smicikli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 27. 20:44

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. aug. 27., csütörtök - 21:33

Milyen gép, milyen videókártya, milyen monitor? Sokat segítene. Jó eséllyel sokkal nagyobb felbontásokat is tud, csak jelen konfiggal nem mutatja.

Szia!

Videókártya típusa: GeForce 6200 Turbo Force Edition 256MB DDRII RAM DVI-I csatlakozó
Alaplap: Abit IS7
Proci: Intel P4 3000-es Prescott

Tud nagyobb felbontást is(1600X1024,1600X1200...), de egyik se 16:10-es képarányú.

A monitor pedig egy 20"-os szélesképernyős lenne 16:10 vagy 16:9 képaránnyal, csak nem tudom mit támogatna a videókártyám. Én inkább 16:10-est választanék, mert filmezésre keveset használom.

Üdv!

#3568 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 27. 20:51

Fog menni simán az 1680x1050 (16:10).

Monitorilag meg majd jönnek az ajánlatok lassan :)

Idézet

#3569 Felhasználó inaktív   smicikli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 27. 20:55

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. aug. 27., csütörtök - 21:51

Fog menni simán az 1680x1050 (16:10).

Monitorilag meg majd jönnek az ajánlatok lassan :)

De azt hogy tudom beállítani, ha nincs ilyen felbontási lehetőség? Mármint a 1680x1050-as felbontásra gondolok. Esetleg másik drivert kell felraknom hozzá?

#3570 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 27. 21:29

Majd ha rá lesz dugva a monitor, akkor lesz ilyen beállítási lehetőség is. Driverből esetleg lehet majd frissebbet felrakni, de én nem szoktam piszkálni, ha működik.  :cool:

Idézet

#3571 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 09:54

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2009. aug. 27., csütörtök - 19:48

Az nem tiszta a leírásból nekem, hogy a prerender limitet mikor érdemes csökkenteni? Ha vsync off, akkor felesleges? Ha meg on, de az fps-em mindig több, mint a refresh rate, akkor érdemes 0-ra tenni? :think:
szerk.: cs:s alatt tesztelgetem, de hiába rakom 0-ra, nem látok semmi változást. bekapcsolt vsync mellett továbbra is szinte játszhatatlanul késik, de látványra így a legjobb, szinte folyik a game. kikapcsolt vsync-el hiába állítgatom a prerender limitet, akkor se látok semmit.

TV-n érezni vsync (és 60Hz) mellett, ha 0-ra van véve a prerender. Érzésre gyorsabb kicsit az irányítás. Mondjuk ilyen szinten meg már úgyis mindegy...

#3572 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 10:06

Közben azért végigolvastam, úgy látom vsync on-al van jelentősége a prerender limitnek. Ha az fps amúgy nagyobb, mint a refresh rate, akkor mehet 0-ra, ha kisebb, akkor 1-re, a cikk ennyit ír. Mostani monitorom elég gyors, lehet azért sem látom a különbséget. TV-n még nem próbáltam. :)
- Where are we going?
- Let's go find out.

#3573 Felhasználó inaktív   Snekov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 16:20

Üdv!

Venni akarok egy syncmaster 2333hd monitort van benne tv tuner csak azt nem tudom, hogy mpeg3 vagy 4.
Ha valaki tudja az árulja el köszönöm!

Beépített DTV (DVB-T) Tuner, Component, 2 HDMI, CI Slot, Full HD ezt írja samsung oldal!

:respect:  :up:

Szerkesztette: Snekov 2009. 08. 28. 16:32 -kor

#3574 Felhasználó inaktív   smicikli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 19:38

Sziasztok!

A következő két monitort találtam:

Samsung 2063UW (16:10) Gyártói adatok
Samsung 2033SW (16:9) Gyártói adatok

Melyiket ajánlnátok? Miért?

Esetleg más hasonló árkategóriában? 20" legyen DVI csatlakozóval.

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv!

#3575 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 19:53

Idézet: smicikli - Dátum: 2009. aug. 28., péntek - 20:38

Sziasztok!

A következő két monitort találtam:

Samsung 2063UW (16:10) Gyártói adatok
Samsung 2033SW (16:9) Gyártói adatok

Melyiket ajánlnátok? Miért?

Esetleg más hasonló árkategóriában? 20" legyen DVI csatlakozóval.

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv!

Én, a kettő közül, ha hasonló árban vannak, akkor a 2063UW-t venném. Nagyobb felbontás, és van benne  webkamera+mikrofon, hangszóró, és jackdugók is. A kontrasztarány meg amúgy is parasztvakítás, az első amit kikapcsoltam a melóhelyen is a monitorban, mert megőrjíti az embert, hogy becsuk egy ablakot, és változik a fényerő. Az csak filmekhez lehet jó, esetleg játékhoz.

Idézet

#3576 Felhasználó inaktív   smicikli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 20:22

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. aug. 28., péntek - 20:53

Én, a kettő közül, ha hasonló árban vannak, akkor a 2063UW-t venném. Nagyobb felbontás, és van benne  webkamera+mikrofon, hangszóró, és jackdugók is. A kontrasztarány meg amúgy is parasztvakítás, az első amit kikapcsoltam a melóhelyen is a monitorban, mert megőrjíti az embert, hogy becsuk egy ablakot, és változik a fényerő. Az csak filmekhez lehet jó, esetleg játékhoz.

JonesC!

Köszi szépen a segítséget! Bár sokban nem különbözik a kettő, de nálam is inkább az a nyerő!

Üdv!

#3577 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 20:29

Azért vásárlás előtt még várj meg más véleményeket, lehet, hogy ajánlanak más típust is. Monitor azért hosszabb időre szóló beruházás szokott lenni.  :)

Idézet

#3578 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 31. 14:47

Idézet: Snekov - Dátum: 2009. aug. 28., péntek - 15:20

Üdv!

Venni akarok egy syncmaster 2333hd monitort van benne tv tuner csak azt nem tudom, hogy mpeg3 vagy 4.
Ha valaki tudja az árulja el köszönöm!

Beépített DTV (DVB-T) Tuner, Component, 2 HDMI, CI Slot, Full HD ezt írja samsung oldal!

:respect:  :up:

Ha utána van írva, hogy VE, tehát: 2333HD VE, akkor MPEG4 tuneres.

2333HD VE

Én is ezen vacillálok, mert a P2370HD állítólag már MPEG4-es és nincs rajta külön feltüntetve.
P2370HD

A T sorozatnál ugyanez a helyzet:  T240HD VET240HD VE akkor jó.
Asztalravissza!

#3579 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 31. 15:08

Nagyon süti ez a samsung, csak az a fránya panel benne.

Idézet

#3580 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 31. 16:58

Van valami infó arról, hogy mi újság az LG háza táján? Szeretnék egy W2600HP-t, de ha pár hónap és jönnek az új modellek, akkor még várok.
24-27 kategóriában keresek S-PVA vagy S-IPS paneles monitort, van még valami tippetek?
Samsung 245T-t néztem, de jóval drágább és kisebb is.

Szerkesztette: Lipton 2009. 08. 31. 16:58 -kor

Téma megosztása:

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 177
  • 178
  • 179
  • 180
  • 181
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.