monitorváltáson gondolkodom mert a jelenleginek a bal oldala elég érdekesen elkezdett torzulni, meg mintha a képe se lenne már olyan éles mint volt
legfeljebb 30-40-et tudnék rá költeni, gondolkodtam tftn is meg használt crtn is. játékra és film-, sorozat- és animenézésre venném, meg persze netre, jah és igen, szeretem a normális fekete színt
egyszer olcsón használtam találtam ilyet:
Idézet
Philips Brilliance 202P4 Real Flat
típusú 6 éves, nagy tudású, 22 colos, síkképcsöves, OSD-s, profi CRT monitor szép, újszerű állapotban, karcmentesen, szép, tűéles, erős kontrasztú képpel, tökéletesen működőképes állapotban
1600 x 1200-as felbontás 100 Hz-en!
vagy esetleg ha már tftre adom a fejem akkor jó lenne "szélesvásznú", méretre pedig bőven elég a 19'-es esetleg 20'-as
néztem samsungokat is, de azoknál ebbe a kategóriában nem nagyon volt dvi, paraméterek alapján ezeket néztem ki:
LG W1952TQ-PF 19" LCD monitor 2ms, din 10000:1
LG W1942T-SF 19" LCD monitor 5ms, din 8000:1
LG W2043T-PF 20" LCD monitor 5ms, 30000:1
mindegyiken van dvi bemenet, 170 fokos betekintési szög vízszintesen és függölegesen is, maximális fényerő 300 cd/m2
amiket olvastam a TN paneles monitorokról illetve amiket láttam, azok alapján inkább vennék használt crt, de azért elgondolkodtatnak a tftk is, meg valahogy azt nem értem, miért akar mindenki tftt venni, mi az amiben jobbak a crtknél?

a kevesebb fogyasztást még megértem, nem rongálja annyira a szemet?