Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2010. 03. 19. 08:46
Ha HC game-ről van szó, akkor nyilván és hezitálás nélkül villám TN kell.
Minden más esetben nem tudom elképzelni, hogy bármiformában alternatívaként szerepelhet az LG w2220p-vel szemben bármely tn-es panel. Egy jobb 22"-es tn, aminek DVI csatija van azért 45-50k között van és arra a 10-15k különbségre viszont már azt mondom, hogy annyiért egy más világot kapsz.
Addigi visszajelzések alapján képminőségre valamivel elmarad a dell 2209wa-tól, de egy percig se kérdéses, hogy ips panelről van szó. Input lag egy jó kérdés, amíg nincs rendesen megmérve addig talán zsákbamacska, bár manapság az ips-es monitorok egyre jobben ebben is (jobbak mint az s-pva).
40k körül már van normális dvi-s 22"-es monitor. Még csak nem is fullhd kell, ami drágíthat... (Bár mondom ez már lassan nehezítő tényező.

)
Szóval inkább 20k a különbség. TN vs más panelek... az a baj, hogy nincs sok viszonyítási alapom.
1. Az Aceremre nem alapozok, mert azt a szintet az említett 40k-s TN is hozza (1-2 dologban rosszabb, 1-2 dologban jobb).
2. Tesómnál használtam már ilyen 22"-es TN-t és kb teljesen megfelelt a képminőség nekem.
Ezért vagyok szkeptikus +20k-ért...
Ami hátrányuk lehet, kicsit pontosítva:
- IPS-nél az utánhúzás. Bár ez a mostanin (overshhot az S-PVA-n) sem zavar különösképp, de amióta láttam a TN-n, hogy semmi nincs azóta...

- Az input lagot pedig inkább a ledesre értettem. De semmi konkrét infóm, csak annyi amit írtam: lcd tv-knél az első generációs ledesek biztos, hogy szarok voltak ilyen szempontból.
HC game nincs, de azért érzékeny vagyok rá. FPS-ben és autós játékban, F1-ben azért visszaüthet. Nem akarok belefutni egy ilyenbe...
Szóval a ledesről nem tudtok valami konkrét tesztet? Az IPS-ről sem ártana, de ott csak 1-2 dolog érdekel, nyilván az képügyileg kb. rendben van.
Találtam még ilyet: LG W2452TX-PF, 1 hónaposan használtan 48k körül.
Szerkesztette: vipisrac 2010. 03. 19. 10:15 -kor