HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 228
  • 229
  • 230
  • 231
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k VI. Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#4581 Felhasználó inaktív   littleNorbi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 08. 30. 15:27

Sziasztok!
Szeretnék új képernyőt venni. Mindenképpen olyan monitort szeretnék, ami kíméli a szemet. Van egy régebbi LG L1918S monitorom és nem régiben vettem egy új számítógépet Radeon R9 270-es videó kártyával. A monitor DVI-I (VGA-ra való átalakítóval) csatlakozón kapcsolódik és nagyon bántja a szemet (60Hz-en működik, azon tű éles a kép , 75Hz-n pedig mosódott), de a régi számítógépemben nVidia 7600GT grafikus volt és ott is ugyanígy DVI-I-n csatlakozott és akkor abszolút nem zavarta a szemem. Első nekifutásra ezt néztem ki. Mi a véleményetek?
Üdv.: littleNorbi

#4582 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 30. 16:16

Üzenet megtekintéseIdézet: littleNorbi - Dátum: 2014. 08. 30. 16:27

Sziasztok!
Szeretnék új képernyőt venni. Mindenképpen olyan monitort szeretnék, ami kíméli a szemet. Van egy régebbi LG L1918S monitorom és nem régiben vettem egy új számítógépet Radeon R9 270-es videó kártyával. A monitor DVI-I (VGA-ra való átalakítóval) csatlakozón kapcsolódik és nagyon bántja a szemet (60Hz-en működik, azon tű éles a kép , 75Hz-n pedig mosódott), de a régi számítógépemben nVidia 7600GT grafikus volt és ott is ugyanígy DVI-I-n csatlakozott és akkor abszolút nem zavarta a szemem. Első nekifutásra ezt néztem ki. Mi a véleményetek?

A 60 Hz jó, nem kell feljebb állítani.

IPS panelesből a Dell P (esetleg az S) sorozatot nézd meg, VA panelesből pedig a Benq GW sorozatot!

Pl:

Dell P2314H

Dell S2340L

BenQ GW2450HM
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#4583 Felhasználó inaktív   littleNorbi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 30. 16:36

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2014. 08. 30. 17:16

A 60 Hz jó, nem kell feljebb állítani.

IPS panelesből a Dell P (esetleg az S) sorozatot nézd meg, VA panelesből pedig a Benq GW sorozatot!

Pl:

Dell P2314H

Dell S2340L

BenQ GW2450HM

Köszönöm! Csak még annyit, hogy a régi számítógépemnél miért nem zavarta a szemem a mostani monitorom, az újon pedig igen? És a VS monitorról mi a véleményed, amit linkeltem?

#4584 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 30. 16:52

Üzenet megtekintéseIdézet: littleNorbi - Dátum: 2014. 08. 30. 17:36

Köszönöm! Csak még annyit, hogy a régi számítógépemnél miért nem zavarta a szemem a mostani monitorom, az újon pedig igen? És a VS monitorról mi a véleményed, amit linkeltem?

De 60 Hz-en is zavarja? Vagy hogyan érted?

Az általad linkelt monitort nem ismerem sajnos, illetve a támogatásukat se. Pl. Dell-ben az a jó, hogy otthoni gari van rá, futár hozza a másikat, ha gond van vele.
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#4585 Felhasználó inaktív   littleNorbi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 30. 17:15

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2014. 08. 30. 17:52

De 60 Hz-en is zavarja? Vagy hogyan érted?

Az általad linkelt monitort nem ismerem sajnos, illetve a támogatásukat se. Pl. Dell-ben az a jó, hogy otthoni gari van rá, futár hozza a másikat, ha gond van vele.

Igen 60Hz-en is zavar...

#4586 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 30. 18:41

Üzenet megtekintéseIdézet: littleNorbi - Dátum: 2014. 08. 30. 18:15

Igen 60Hz-en is zavar...

Passz, itt valami gebasz lesz... Felbontás ugyanaz? Kábelezés? Másik DVI/VGA átalakító?
"Mindörökké! Enter."

#4587 Felhasználó inaktív   littleNorbi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 30. 19:47

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2014. 08. 30. 19:41

Passz, itt valami gebasz lesz... Felbontás ugyanaz? Kábelezés? Másik DVI/VGA átalakító?

A felbontás ugyanaz. Próbáltam 2 DVI/VGA átalakítót... Eleve nem értem hogy eddig simán vitte a 75 HZ-et, most meg csak 60-on éles a kép. Rákötöttem a gépet HDMI-n keresztül TV-re, ott minden oké. Szóval szerintem az lesz a megoldás, hogy egy digitális jel vételére alkalmas monitorra cserélem le...

#4588 Felhasználó inaktív   hexaa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2014. 09. 01. 20:27

Ha érzékeny a szemed akkor a legfontosabb, hogy a háttérvilágítást ne PWM szabályozza (legalábbis LED-es monitoroknál). Ez főleg alacsony fényerőn, de gyári beállítások mellett is érzékelhető. Sokan panaszkodnak erre a jelenségre. A gyártók már kezdik más megoldással kiküszöbölni a problémát. A DELL "P" szériája PWM mentes (kivéve P2714H). Az LG "MP" széria is PWM mentes.
Itt egy pár lehetőség:

Acer H226HQLbmid (PWM free at brightness >20%)
BenQ BL2211M
BenQ BL2211TM
BenQ GW2255 (New Revision with P/N: 9H.LA2LA.DPE,9H.LA2LB.DPE or 9H.LA2LA.DPU)
BenQ GW2265HM (New Revisionwith P/N: 9H.LASLA.DBE or 9H.LASLA.DBU)
BenQ GW2265M (New Revisionwith P/N: 9H.LASLA.DPE)
BenQ GW2320
BenQ VW2235H
DELL P2214H
Dell P2314H
Dell S2340T (a touchscreen model)
Eizo EV2216W (PWM free at brightness >20%)
Eizo EV2316W (PWM free at brightness >20%)
Eizo EV2336W-FS (PWM free atbrightness >20%)
LG 22MP55HQ-P
LG 23MP65HQ-P
LG 23MP75HM

A jelenség egyébként egy telefon kamerájával is könnyen ellenőrizhető.

https://www.youtube....l7EWrvyAcs&hd=1

A vízszintes sávosodás pwm-re utal.

Szerkesztette: hexaa 2014. 09. 01. 20:29 -kor

#4589 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 13. 16:03

Sziasztok,
felmerült bennem az igény, hogy legyen itthon egy második monitor is, kettőt szeretnék használni egyszerre. Céges környezetben már megszoktam, itthon is jó lenne. Felhasználási terület kb minden lenne, internettől kezdve, amatőr szintű fotófeldolgozás, filmek, játékok, stb. Jelenleg van egy Eizo FlexScan L768-asom, ez egy 19 colos LCD 4:3 képaránnyal (DVI + analóg bemenettel), nem mai darab, viszont szeretem. Belement közel 22000 óra üzemidő már a saját statisztikája alapján, de még mindig remekül működik, ez lenne az egyik monitor. E mellé szeretnék egy másikat, ahogy látom mostmár a szélesvásznú monitorok az elterjedtek, ami nem is baj, viszont annyit szeretnék, hogy a képmagasság ugyanolyan legyen és ha jól számolom akkor nekem egy 24 colos változat kell. Videókártyám egy Asus HD7750 TOP van, ezen egy dvi (ez már foglalt) egy display port és egy hdmi csatlakozó van, feltételezem olyan monitort kéne vennem ami fogadja a display portot. A kérdés az, hogy milyen monitort lenne érdemes venni? Elkezdtem nézegetni az Eizokat, ügye az van, szeretem is, miért ne egy hasonlót vegyek. Ki is néztem egyet a gyártó oldalán (EV2436W-BK), olvasgattam teszteket is, egész korrektnek tűnik. Aztán megnéztem az árat és majdnem dobtam egy hátast, itthon ez 160k. Gyorsan megnéztem egy hasonló kategóriás Dellt (U2413) amit alternatívának írtak valami fotós forumon, de az is 150k. Ha nagyon keresgélnék biztos lehetne kicsit olcsóbban is találni, de mondjuk fél áron tuti nem. Emellett valahol még írták, hogy a 24" méretű monitorok el fognak tűnni majd, ez mennyire igaz? Úgy értem ha egyszer feladja a régi Eizom akkor ha ismét venni kéne akkor ugyanakkorát akarnék majd és az is gond lehet, hogyha nem lesz ekkora később. Szóval ilyen dilemmám van, ráadásul ha nézek árlistákat a neten, monitorok ilyen 40-50k-tól már simán vannak, lehet hogy nem pont ekkora, lehet nincs display port, stb, de akkor is ez vagy 3-4x-es ár, erre azért nem számítottam. Ennyire a régi Eizo sem volt drága, pedig hasonló kategória volt szerintem anno, mint ez most. Profi grafikus monitort nem akarok mert azok nagyon drágák és nincs rá igazán szükségem, de azért egy olyan jó lenne amin a szinek azért viszonylag korrektek. Persze az utóbbi 8-10 évben már lehet fejlődtek annyit az egyéb monitorok is, hogy korrektek, anno azért volt néhány igazán pocsék is a piacon. Szóval ilyen dilemmáim vannak, mit lenne érdemes venni? Érdemes-e? Hülyeség a gondolatmenetem és nem is működne így? Minden ötletet szivesen veszek. Jellemzően szeretek korrekt cuccokat venni és kerülni a legalsó kategóriát, mivel azzal mindig szívtam a múltban, viszont a pénztárcám is véges.
Köszi előre is!

#4590 Felhasználó inaktív   Bafy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2015. 02. 23. 18:53

Sziasztok,
Van egy LG 22MP65, ami a gépből HDMI-n keresztül kapja a jelet. A kérdésem az lenne, hogy van valami program vagy bármi amire legjobban betudnám állítani, hogy a színek valóság hűen adja vissza. Mert a gyári variációk túlzottan eltérnek és nem tudom mit válasszak már.
A választ előre is köszi.

#4591 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 02. 25. 22:08

Nagyon más nincs mint szemre próbálod amíg neked leginkább tetszik. (EIZO Monitorteszt, Nokia Monitor Teszt)
Ha nem akkor kalibráltatni valahol, ami fizetős szolgáltatás.
Hexaa tud ebben hasznos tanácsokkal szolgálni.

üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#4592 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 29. 20:34

Hi.

Lenne egy monitoros kérdésem:
Létezik-e olyan FullHD monitor, azaz 16:9-es, amelyik intelligensen képes kezelni a beállított felbontást?
Azt értem ez alatt, hogy ha pld 1024x768 felbontást állítok be, akkor nem fogja szétnyújtani a 16:9-es képére, hanem helyes képarányt megtartva jeleníti meg a képet. Tehát az említett felbontás esetében a kép bal és jobbszélén fekete csík lesz ahelyett hogy szétnyújtaná.

Hogy miért kell nekem ilyen? Mert a desktop felbontása oké, hogy 1920x1080, de ha én egy régi játékkal akarok játszani, ami teljesképernyős, és csak 1024x768 felbontásba hajlandó futni, akkor jó lenne, ha külön rendszeres állítgatás nélkül normálisan mutatná a képet.

Szóval van ilyen intelligens FullHD monitor?

#4593 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 30. 16:46

Szerintem a legtöbb tudja ezt. De ha van egy kinézett modell, érdemes elolvasni a review-kat. Esetleg ablakba kényszeríteni.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#4594 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 31. 10:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Fenyő - Dátum: 2015. 12. 29. 20:34

Hi.

Lenne egy monitoros kérdésem:
Létezik-e olyan FullHD monitor, azaz 16:9-es, amelyik intelligensen képes kezelni a beállított felbontást?
Azt értem ez alatt, hogy ha pld 1024x768 felbontást állítok be, akkor nem fogja szétnyújtani a 16:9-es képére, hanem helyes képarányt megtartva jeleníti meg a képet. Tehát az említett felbontás esetében a kép bal és jobbszélén fekete csík lesz ahelyett hogy szétnyújtaná.

Hogy miért kell nekem ilyen? Mert a desktop felbontása oké, hogy 1920x1080, de ha én egy régi játékkal akarok játszani, ami teljesképernyős, és csak 1024x768 felbontásba hajlandó futni, akkor jó lenne, ha külön rendszeres állítgatás nélkül normálisan mutatná a képet.

Szóval van ilyen intelligens FullHD monitor?

Ez nemcsak a monitor csinálhatja, hanem a VGA is, pl. nVidia-nál így kell beállítani:

Csatolt fájl  nvidia.jpg (191,57K)
Letöltések:: 7
"Mindörökké! Enter."

#4595 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 01. 03. 18:43

Köszi srácok!

#4596 Felhasználó inaktív   zoolio 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2016. 11. 21. 23:39

Sziasztok!

22"-24" körüli monitort szeretnék vásárolni általános otthoni használatra (net, szövegolvasás, fps játék /nem hardcore/). Amiket kinéztem:

LG 24M38D-B
LG 23MB35PM

Az első TN, a második ISP paneles. A gyártó szerint mindkettő 5ms on/off válaszidővel rendelkezik. Tetszik a Flicker Safe (villódzásmentes) technológia és a Reader Mode (olvasó, kék színt csökkentő) mód.
A másodikról olvastam olyan véleményt, hogy a Super Energy Saving mód még kikapcsolt állapotban is leveszi a led világítást fekete képnél, és a visszakapcsoláshoz szükséges idő alatt információ veszhet el (pl. filmnézésnél). Ha ez így van, az nem túl jó. A TN panel csak az általánosságban elmondható jobb válaszidő miatt tetszene (kisebb utánhúzás), de a gyártó szerint a másodiknak is ugyanannyi az on/off válaszideje. Van erről tapasztalatotok? Vagy a TN panel egyébként is felejtős? Melyik monitort ajánlanátok a kettő közül? Ja, a másodikra azt írja, hogy 'üzleti' monitor. Ez mit jelent? Vagy esetleg más típusban, más márkában gondolkozzak? Ez iránt is nyitott vagyok. Az említett Reader, vagy ahhoz hasonló módot jó lenne, ha tudná a monitor, gondolom hosszabb szöveg olvasásánál ez jól jön. 50-nél csak indokolt esetben szeretnék többet költeni.

Előre is köszönöm.

#4597 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 11. 22. 07:56

Üzenet megtekintéseIdézet: zoolio - Dátum: 2016. 11. 21. 23:39

Sziasztok!

22"-24" körüli monitort szeretnék vásárolni általános otthoni használatra (net, szövegolvasás, fps játék /nem hardcore/). Amiket kinéztem:

LG 24M38D-B
LG 23MB35PM

Az első TN, a második ISP paneles. A gyártó szerint mindkettő 5ms on/off válaszidővel rendelkezik. Tetszik a Flicker Safe (villódzásmentes) technológia és a Reader Mode (olvasó, kék színt csökkentő) mód.
A másodikról olvastam olyan véleményt, hogy a Super Energy Saving mód még kikapcsolt állapotban is leveszi a led világítást fekete képnél, és a visszakapcsoláshoz szükséges idő alatt információ veszhet el (pl. filmnézésnél). Ha ez így van, az nem túl jó. A TN panel csak az általánosságban elmondható jobb válaszidő miatt tetszene (kisebb utánhúzás), de a gyártó szerint a másodiknak is ugyanannyi az on/off válaszideje. Van erről tapasztalatotok? Vagy a TN panel egyébként is felejtős? Melyik monitort ajánlanátok a kettő közül? Ja, a másodikra azt írja, hogy 'üzleti' monitor. Ez mit jelent? Vagy esetleg más típusban, más márkában gondolkozzak? Ez iránt is nyitott vagyok. Az említett Reader, vagy ahhoz hasonló módot jó lenne, ha tudná a monitor, gondolom hosszabb szöveg olvasásánál ez jól jön. 50-nél csak indokolt esetben szeretnék többet költeni.

Előre is köszönöm.

TN panelest nem vennék. IPS vagy VA.

Nézz rá a Benq GW2470H -ra: Link

Már 40 ezer körül is elérhető.
"Mindörökké! Enter."

#4598 Felhasználó inaktív   zoolio 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2016. 11. 22. 15:50

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2016. 11. 22. 06:56

TN panelest nem vennék. IPS vagy VA.

Nézz rá a Benq GW2470H -ra: Link

Már 40 ezer körül is elérhető.

Nagyon köszönöm a válaszod!
Kicsit utánajártam ennek a Benq témának, tetszik, hogy villogásmentes, illetve hogy tud többféle kék-fény csökkentő olvasó-módot. Jónak tűnik a 3000-es kontraszt, de nem lesz ettől a kép túl fényes, vakító?
A GW2470H-nél még jobban tetszik a GW2470HM típus, ami úgy tűnik, ugyanaz, mint a GW2470H, csak hangszórókkal, DVI csatlakozóval. Jól gondolom, hogy egyébként ugyanaz?.
A 4ms-os válaszidő is jól hangzik elsőre, de a gyártó oldalán megnézve ez a GTG-re vonatkozó idő, sőt a GW2470HM-nél még megad egy másik, 16ms-os időt is. Gondolom ez az on/off idő. Félek, nem túl sok ez? Nem lesz túl nagy az utánhúzás, elmosódottság pl. játékoknál, filmnél?
Még egyszer köszönöm!

#4599 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 11. 22. 17:24

A legtutibb az lenne, ha meg tudnád esetleg nézni valamelyik nagyobb áruházban. De nem kellene gondot jelentenie.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#4600 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 11. 22. 17:41

Üzenet megtekintéseIdézet: zoolio - Dátum: 2016. 11. 22. 15:50

Nagyon köszönöm a válaszod!
Kicsit utánajártam ennek a Benq témának, tetszik, hogy villogásmentes, illetve hogy tud többféle kék-fény csökkentő olvasó-módot. Jónak tűnik a 3000-es kontraszt, de nem lesz ettől a kép túl fényes, vakító?

Ez egyéni dolog, de gondolom a fényerőt le tudod venni...

Idézet

A GW2470H-nél még jobban tetszik a GW2470HM típus, ami úgy tűnik, ugyanaz, mint a GW2470H, csak hangszórókkal, DVI csatlakozóval. Jól gondolom, hogy egyébként ugyanaz?.

Úgy tudom, igen. De szerintem okosabb (időtállóbb?) két HDMI-st venni, illetve felesleges a hangszóró bele, úgysem tesznek bele normálisat, hanem a rendelkezésre álló helyre figyelemmel valami normális hangszórópárra kell áldozni.

Idézet

A 4ms-os válaszidő is jól hangzik elsőre, de a gyártó oldalán megnézve ez a GTG-re vonatkozó idő, sőt a GW2470HM-nél még megad egy másik, 16ms-os időt is. Gondolom ez az on/off idő. Félek, nem túl sok ez? Nem lesz túl nagy az utánhúzás, elmosódottság pl. játékoknál, filmnél?

Nem lesz.
"Mindörökké! Enter."

Téma megosztása:

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 228
  • 229
  • 230
  • 231
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó